Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Reaction score
775
σε σχεση με το σετ απ που χες πριν? σε σχεση με τα Harbeth 40.2 ? πως ειναι?
Τα 40,2 ήταν εξαιρετικά. Μεγάλο ηχείο, μεγάλος ήχος επίσης.
Με το ίδιο set up ενισχυτικών πηγών, η βασική διαφορά εντοπίζεται ίσως στην διαφάνεια, όπου το rhapsody υπερτερεί.
Αλλά πέρασα καλά και με το 40,2, πολύ καλά.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.624
Παμε λιγο στα δυσκολα, να σας καψω το μυαλο...

κατ αρχην καλες γιορτες , καλα χριστουγεννα χρονια πολλα με υγεια και χαρα!

αν θυμαστε, κι αν οχι, ειχα κι εχω ενα θεμα με τη Metric, οπου αλλαζε και αλλαζει τις τιμες delay των 3ων σαμπ και των ηχειων, συνολο 4 delay.

Δεν μπορούσα να βρω άκρη με το τι συνέβαινε , δεν μπορούσα να βρω δηλαδή γιατί και πως και πότε τα αλλάζει με ποιο τρόπο και τα λοιπά.

φυσικα εστειλα μαιλ και στο σαππορτ και στον κατασκευαστη και περιμενω μπας και...

Αφού έψαξα και εγώ δεν ξέρω τι, τα πάντα, και με τη βοηθεια του πανσοφου @dapost , παρατήρησα ότι έχει να κάνει με τη συχνότητα δειγματοληψίας του κάθε κομματιου-αρχειου.

Αναλόγως δηλαδή της συχνότητας, 16/44, 16/48, 24/96 κλπ Αλλάζει με ένα αλγοριθμικό – μαθηματικό τρόπο τις τιμές των delay αντίστοιχα, και όταν επαναφέρω την συχνότητα στις αρχικές τιμές που είναι στο 16 – 44, έρχονται πάλι στις σωστές τιμές.

Εγώ αυτό μέχρι να το καταλάβω άλλαζα συνέχεια με το χέρι τις τιμές των delays ,Οπότε αλλάζοντας τραγούδι ξαναλλάζει αλγοριθμικά και γινότανε να μηνΠω τι...

αραγε τωρα, ειναι σωστο αυτο, στεκει η μαλλον , πρεπει ν αλλαζει το ms των delay αναλογως της Συχνότητα δειγματοληψίας;
Πρώτη ερώτηση , γιατί το βλέπω περίεργο αυτό ,έχει να κάνει με την απόσταση άρα για να σχετίζεται και με τη συχνότητα. Η ειναι σωστο οπως το αλλαζει μονο του; Η ειναι αραγε bug ?

Μετά , αφού είχα θέματα με τα αρχεία που είναι στα 24 / 192, και φλάντζαριζε η κάρτα κι ο ηχος , παρατήρησα παλι με τη βοηθεια του @dapost Ότι σ’ αυτά τα αρχεία η χρήση του cpu της κάρτας φτανει στο 100% σχεδον, Οπότε ίσως φταίει αυτό που δεν μπορώ να το αναπαράγω σωστά;

Σε συνδυασμό πάντα με το πολύπλοκο template settingsκαι ta delays, τα κροσόβερ και όλα τα υπολοιπα ψηφιακα σεταπ μαλλον δεν μπορει να παιξει τοσο δυσκολα αρχεια; Και αραγε ποιος ειναι ο τροπος να τα παιξω σωστα; ( τα 24-192 ) .
Με downsample απ το amarra??

Τι κανω αραγε για να μη φρικαρω αλλο και να περασω και γω ο ερμος χρηστης μετρικ ομορφα της γιορτες μου και φετος ακουγωντας μουσικη;;

:roflmao:8-)
@Dimifoot - @costas EAR για πειτε μπας και;

αντε και καλα κρασια!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.034

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.676

αν θυμαστε, κι αν οχι, ειχα κι εχω ενα θεμα με τη Metric, οπου αλλαζε και αλλαζει τις τιμες delay των 3ων σαμπ και των ηχειων, συνολο 4 delay.

Δεν μπορούσα να βρω άκρη με το τι συνέβαινε , δεν μπορούσα να βρω δηλαδή γιατί και πως και πότε τα αλλάζει με ποιο τρόπο και τα λοιπά.

φυσικα εστειλα μαιλ και στο σαππορτ και στον κατασκευαστη και περιμενω μπας και...

Αφού έψαξα και εγώ δεν ξέρω τι, τα πάντα, και με τη βοηθεια του πανσοφου @dapost , παρατήρησα ότι έχει να κάνει με τη συχνότητα δειγματοληψίας του κάθε κομματιου-αρχειου.

Αναλόγως δηλαδή της συχνότητας, 16/44, 16/48, 24/96 κλπ Αλλάζει με ένα αλγοριθμικό – μαθηματικό τρόπο τις τιμές των delay αντίστοιχα, και όταν επαναφέρω την συχνότητα στις αρχικές τιμές που είναι στο 16 – 44, έρχονται πάλι στις σωστές τιμές.

Εγώ αυτό μέχρι να το καταλάβω άλλαζα συνέχεια με το χέρι τις τιμές των delays ,Οπότε αλλάζοντας τραγούδι ξαναλλάζει αλγοριθμικά και γινότανε να μηνΠω τι...

αραγε τωρα, ειναι σωστο αυτο, στεκει η μαλλον , πρεπει ν αλλαζει το ms των delay αναλογως της Συχνότητα δειγματοληψίας;
Πρώτη ερώτηση , γιατί το βλέπω περίεργο αυτό ,έχει να κάνει με την απόσταση άρα για να σχετίζεται και με τη συχνότητα. Η ειναι σωστο οπως το αλλαζει μονο του; Η ειναι αραγε bug ?

Μετά , αφού είχα θέματα με τα αρχεία που είναι στα 24 / 192, και φλάντζαριζε η κάρτα κι ο ηχος , παρατήρησα παλι με τη βοηθεια του @dapost Ότι σ’ αυτά τα αρχεία η χρήση του cpu της κάρτας φτανει στο 100% σχεδον, Οπότε ίσως φταίει αυτό που δεν μπορώ να το αναπαράγω σωστά;

Σε συνδυασμό πάντα με το πολύπλοκο template settingsκαι ta delays, τα κροσόβερ και όλα τα υπολοιπα ψηφιακα σεταπ μαλλον δεν μπορει να παιξει τοσο δυσκολα αρχεια; Και αραγε ποιος ειναι ο τροπος να τα παιξω σωστα; ( τα 24-192 ) .

Τι κανω αραγε για να μη φρικαρω αλλο και να περασω και γω ο ερμος χρηστης μετρικ ομορφα της γιορτες μου και φετος ακουγωντας μουσικη;;

αντε και καλα κρασια!
και όλα αυτά επειδή έβαλες 3ο sub?! :laugh:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.676
σοβαρά τώρα....
αν το γυρίσεις σε 2 sub το πρόβλημα παραμένει?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407

αντε και καλα κρασια!
Γιαννη, οντως αλλαζει το delay με την αλλαγη δειγματοληψιας. Συγκεκριμενα αλλαζει η ενδειξη του delay σε ms και οχι σε samp. Μαλλον ετσι πρεπει.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.624
Γιαννη, οντως αλλαζει το delay με την αλλαγη δειγματοληψιας. Συγκεκριμενα αλλαζει η ενδειξη του delay σε ms και οχι σε samp. Μαλλον ετσι πρεπει.
Πρεπει η οχι; Επισης Αν και δεν το πρόσεξα νομίζω αλλάζουνε και τα δύο αντίστοιχα. Να ανησυχω η οχι; Θα περασω καλες γιορτες η θα με βρειτε στο τρελλαδικο;;;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Κραταει σταθερο το αριθμο των samples (samp).

Στην εκδοση 2d που ειχαμε παλια, το delay το εδειχνε μονο σε samp, οχι σε ms και αυτο εμενε και τοτε σταθερο σε συναρτηση με τη δειγματοληψια. Σωστο μου φαινεται. Ο μονος τροπος επαληθευσης που μπορω να σκεφτω ειναι με rew αλλα αφενος βαριεμαι, αφετερου δε θυμαμαι αν το rew μπορει να μετρησει σε δειγματοληψια πανω απο 48κ.

Για να περασεις ομορφα τις γιορτες, απλα καντα ολα downsample σε 44κ και θα παιζει σιγουρα σωστα, χωρις καμια απωλεια πληροφοριας.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.624
Κραταει σταθερο το αριθμο των samples (samp).

Στην εκδοση 2d που ειχαμε παλια, το delay το εδειχνε μονο σε samp, οχι σε ms και αυτο εμενε και τοτε σταθερο σε συναρτηση με τη δειγματοληψια. Σωστο μου φαινεται. Ο μονος τροπος επαληθευσης που μπορω να σκεφτω ειναι με rew αλλα αφενος βαριεμαι, αφετερου δε θυμαμαι αν το rew μπορει να μετρησει σε δειγματοληψια πανω απο 48κ.

Για να περασεις ομορφα τις γιορτες, απλα καντα ολα downsample σε 44κ και θα παιζει σιγουρα σωστα, χωρις καμια απωλεια πληροφοριας.
Θα προσπαθησω να δω αν παιζει να κρατησει σταθερη δειγματοληψια στο player, στο amarra, η εστω να μη πηγαινει πανω απο 24/96 , ισως γινεται, θα το ψαξω, δες κι εσυ αν τυχων, και ισως γλιτωσω κανα μηνα συνδρομη εδω στο τρελλαδικο...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.624
Τελικα ομως , δεν ημουν μετα απ ολα αυτα και πολυ τρελλος, που εβλεπα κ προσεχα τις αλλαγες στα delay ολα αυτα τα χρονια, εσεις ρε κουφαλες ρε παλιοπαιδα, χαμπαρι δε πηρατε ολοι οι χρηστες της Μετρικ τι γινοταν;;;

Τι μας κρυβουν;

ρυθμιστε την πριν την κατεβασουν!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Εμένα Γιάννη μου για bug μου κάνει περισσότερο.
Από την στιγμή που εφαρμόζεις κάποια ms delay , σε κάποια μεγάφωνα - ηχεία - σαμπς και πάει μετά και τα αλλάζει , λόγω άλλου ρυθμού δειγματοληψίας , μόνο Bug μπορεί να είναι.
Κάνε αυτό που σου λέει ο dapost , περιόρισε την συχνότητα στα 44,1 ούτως ή άλλως διαφορές από 16/44 σε 24/96 δεν είναι ακουστές. Αν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχουν.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.315
Καταρχάς όταν αλλάξεις τη δειγματοληψία, για να έχεις τα ίδια ms delay θα χρειαστεί η μέτρικ να καθυστερήσει άλλο αριθμό δειγμάτων...
π.χ. για 5 ms delay στα 44,1 Khz χρειάζεσαι 220,4 samples
αν πάμε στα 88,2Khz χρειάζεσαι 440,4 samples

Οπότε ή η μέτρικ για κάποιο λόγο κρατάει τον αριθμό των samples σταθερό (που δε θα έπρεπε), οπότε πάει περίπατο το delay
ή κρατάει τα ms σωστά, αλλά έχει κάποια ηλιθιότητα στο να δείχνει τα ms στην οθόνη όπως κάνει τη μετατροπή από samples -> ms

Μέχρι να αποσαφηνιστεί και έτσι για ψυχολογικούς λόγους... ρίξτα ολα στα 44,1 να ξεμπερδεύεις :p
(το μήκος λέξης προφανώς δεν επηρεάζει οπότε π.χ. τα 24/96 δεν είναι ανάγκη να γίνουν 16/44,1 αλλά θα μπορούσαν να γίνουν 24/44,1 ............... έτσι για την ψυχολογία :p )

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.624
Μεχρι να δουμε την επισημη απαντηση, αν ερθει , μου κανει σαν bug, δε νομιζω κατα ποσο η δειγματοληψια αλλαζει η σχετιζεται με τα ms του delay, αλλα ποιος ξερει , μπορει κ να ναι κ ισως λογικο ολο αυτο.

επισης, η δειγματοληψια- συχνοτητα και το sample rate σιγουρα ακουγεται, και σιγουρα ακουγεται καλυτερα, ξεκαθαρα σε παρα παρα πολλες παραγωγες, οποτε δε θ θελΑ να παιζουν ολα σε 16/44.1, οπως επισης δενξερω κατα ποσο καλη δουλει θα κανει η πηγη, δηλαδη το amarra σε κατι τετοιο ,θα το ψαξω σημερα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.624
Λοιπον μετα απο καποιο ψαξιμο δε βρηκα τροπο τουλαχιστον τα αρχεια ανω του 24/96 , δηλαδη 24/192 η 24/176 να τα κανω downsample με καποιο τροπο στα μαξ 24/96 σε ολες τις εκδοσεις του amarra.
Παλι παιζει στο αναλογο sample rate και φλαντζαρει. ( θα στειλω τη λεξη φλαντζαρει στο Jon της Metric να φλαντζαρει κι αυτος ψαχνωντας τι σημαινει)

Υγ.- μονο αυτοι για τα εμβολια ενδιαφερονται στ αληθεια για μενα και ολη μερα μυνηματα και μαιλ και τηλεφωνα κι ενδιαφερονται για να παω για το 3ο μπολι, οι υπολοιποι τιποτα ετσι παλιοπαιδα;; Γραμμενο.
:roflmao: 8-) Και σας αλλαζε και το ντιλευ κ σας κ χαμπαρι δε παιρνατε, κεντουσε ο ( καθυστερημενος) ηχος σας ετσιι;; Καλααα.....

Last edited:

Reaction score
3.897
Μεχρι να δουμε την επισημη απαντηση, αν ερθει , μου κανει σαν bug, δε νομιζω κατα ποσο η δειγματοληψια αλλαζει η σχετιζεται με τα ms του delay, αλλα ποιος ξερει , μπορει κ να ναι κ ισως λογικο ολο αυτο.

επισης, η δειγματοληψια- συχνοτητα και το sample rate σιγουρα ακουγεται, και σιγουρα ακουγεται καλυτερα, ξεκαθαρα σε παρα παρα πολλες παραγωγες, οποτε δε θ θελΑ να παιζουν ολα σε 16/44.1, οπως επισης δενξερω κατα ποσο καλη δουλει θα κανει η πηγη, δηλαδη το amarra σε κατι τετοιο ,θα το ψαξω σημερα.
Φιλαράκι πραγματικά σε θαυμάζω που αντιλαμβάνεσαι διαφορές στα ms του delay!!!!
Σε περιμένω για να φτιάξουμε και το δικό μου -δεν παρεμβάλεται η μέτρικ- το οποίο ακόμη με βασανίζει (τα κουνάω τα σαμπγούφααα!!).
Το amarra δεν ξέρω αν θα σου κάνει τη δουλειά, αλλά έχει πλάκα να ακούσεις το ίδιο(?) αρχείο από αμαρα και ρουν!!
Μόνο βινύλιο αδερφέ, τα άλλα είναι του εξαποδώ!:tongue:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234

αντε και καλα κρασια!
Φιλαράκι πραγματικά σε θαυμάζω που αντιλαμβάνεσαι διαφορές στα ms του delay!!!!
Σε περιμένω για να φτιάξουμε και το δικό μου -δεν παρεμβάλεται η μέτρικ- το οποίο ακόμη με βασανίζει (τα κουνάω τα σαμπγούφααα!!).
Το amarra δεν ξέρω αν θα σου κάνει τη δουλειά, αλλά έχει πλάκα να ακούσεις το ίδιο(?) αρχείο από αμαρα και ρουν!!
Μόνο βινύλιο αδερφέ, τα άλλα είναι του εξαποδώ!:tongue:
Αναρωτιέμαι τι θα ήταν κωμικό και τι τραγικό...Το ότι οι ανωτέρω ούτως ή άλλως δεν ακούνε άσχημα από τα setup τους,ή ότι ψάχνονται με τελειοποίηση σε τιμές delays χωρίς να λογαριάζουν ότι οι ανωμαλίες στα spectrogram είναι που ακούγονται...

Όταν τoν δεις με μια metric και sub να ψάχνει ρυθμίσεις
λέγε τα main πως παίζουν καλά και να τ'αφήσεις
Μην του το πεις από χέρι καμένος και από καιρό
μην του την πεις τη γαλήνη δεν φέρνεις πια εδώ
μην επιμένεις το spectrogram του να στρώσει
ίσως μια μέρα πίσω στις λάμπες να ρθει

Του Trinnov αν θέλει να γίνει λαγός ας πληρώσει
μα πώς σ'έναν δρόμο ψηφιακό βινύλιο να σώσει
Μην του το πεις όσους δίσκους μαζεύει τόσον καιρό
τι να του πεις οι χαρτορίχτρες ας δίνουν χρησμούς Ταρώ
άστον ν'αλλάζει ρυθμό στο sampling αφού του χαλάει
αντί να πιάνει τη χωροταξία απ'την αρχή