Μανώλης Κ.
Calibrator! Επαγγελματίας
- Reaction score
- 2.065
Γιατί πολύ απλά δεν έχουν quality control στην γραμμή παραγωγής ανά χώρα αλλά και γραμμή βάρδιας.Μην παρεξηγηθώ... το ερώτημα πάει στις εταιρείες. Συμφωνώ ότι το calibration κάνει δουλειά, αλλά είναι επιπλέον κόστος και υποτίθεται ότι τα σκας για να έχεις σωστή εικόνα.
Δεν έχω OLED
Απαντήσεις που αφορούν εμένα....εύκολα μετά από λίγο ψάξιμο διαπιστώνει κανείς ότι η LG προ-καλιμπράρει κάθε τηλεόραση ξεχωριστά στο εργοστάσιο με δικό της λογισμικό και μετρητή minolta...
...γι'αυτό και κάθε μία έχει τις δικές της διαφορετικές τιμές στις ρυθμίσεις του service menu...
...υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα από οποιαδήποτε επέμβαση να μην αρέσει...
...ας βγεί να μας απαντήσει ο ίδιος ο Μανώλης τι κάνει, όταν ο πελάτης του πεί ότι το αποτέλεσμα δεν του αρέσει...
...φεύγει και τον αφήνει ανικανοποίητο ;
...δεν έχει κάποια εναλλακτική λύση να τον ικανοποιήσει ;
...το σωστό δεν είναι πάντα αρεστό...
...ας βγεί ο κ. Καστρουνής, να ανεβάσει και τις πολυπροαναγγελμένες από τον νηματοθέτη φωτογραφίες...
...happy new yeah !
Ναι αλλά πολύ κάτω από το 5% μέσα σε μια εικοσαετία. Και φυσικά είναι κάτι που πολύ απλά μπορεί να επιβεβαιωθεί και εδώ.
Σπάνιο αυτό αλλά θα του φτιάξω μια σωστή εικόνα που θα του αρέσει. Περισσότερο θέμα έχουμε με την οξύτητα(sharpness) και την κίνηση (τους αρέσει το soap opera effect).
Το σωστό είναι πάντα αρεστό αρκεί να μην διαφωνεί ο κάτοχος για να διαφωνήσει, ή από εγωισμό.
Σχεδιαγράμματα ανέβασα. Δεν είχα τον χρόνο να τράβηξα φωτογραφίες (αν και στην κάμερα του τηλ δεν φαινόταν διαφορά )
...ο νηματοθέτης απλώς... βιάστηκε.
...το πάνελ ήταν άστρωτο...
...είναι τις πάσι γνωστόν ότι μετά από μερικές δεκάδες ώρες και κάμποσα compensation cycles και ίσως και ένα χειροκίνητο pixel refresher, η απόδοσή του βελτιώνεται θεαματικά...
...ακόμα και το μαύρο σταματάει να κρασάρει...
...όποιος βιάζεται σκοντάφτει...
...όσον αφορά το εργοστασιακό προ-καλιμπρέϊσον :
...το rtings είχε ένα από τα πρώτα μάλλον κακό δείγμα και σίγουρα όχι evo όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι...
...γιά διαβάστε το review του PCmag
In terms of accuracy out of the box, the LG C1 shows the absolute best color performance we’ve seen yet—and we’ve seen most manufacturers make impressive strides over the last few years.
The above charts show color measurements taken with an SDR signal compared against Rec.709 broadcast standards, and with an HDR signal compared against DCI-P3 digital cinema standards, with the TV set to the Cinema picture mode in both cases. The C1 hits the color spaces nearly perfectly without any tweaks needed, covering both Rec.709 and DCI-P3 with spot-on whites and primary colors. The only flaw in color performance we could find was very slight drifting for cyan and magenta with an HDR signal, and even that was minor.
Color performance is so impressive that we double-checked the results with a second colorimeter (Klein K-80) to make sure they were right. Until we see a TV that can cover the full wider-than-DCI-P3 BT.2020 color space (and no consumer TV has come close), the current generation of LG’s OLED panels appear to be as good as you can possibly get. This remarkable accuracy earns the C1 a TechX award for showing the true potential of OLED technology.
Βιάστηκε λέτε. Υπάρχει κάποια υποσημείωση ότι θα πρέπει να την αφήσω για να κάνω μια απλή σύγκριση. Είχα μια τηλεόραση και πήρα μια καινούργια. Η αμεση σύγκριση είναι αναπόφευκτη και πολλές φορές μοιραία.
Δεν σας λέω ότι έχετε άδικο γιατί αυτό που λέτε έχει τύχει και σε εμένα με το απερχόμενο μοντέλο να παίζει καλυτέρα από το νέο και όμορφο της παρέας. Ναι και εγώ έκανα την ίδια σύγκριση αλλα λόγω ενασχόλησης δεν με ενόχλησε καθόλου.
Επειδή πολλές αναφορές έχουν γίνει στο συγκεκριμένο site θα ήθελα να δημιουργήσετε μια μνήμη με τις ρυθμίσεις που αναφέρουν αυτοί και πείτε μου εάν σας αρέσει η εικόνα.
Επειδή αναφέρεστε ανοιχτή διαδικτυακή κοινότητα ανταλλαγής απόψεων είναι εδώ, και όχι το επίσημο όργανο της παγκόσμιας κοινότητας των πανεπιστημιακών καθηγητών φυσικής...LOL...»...what for ?
...πολύ χρονοβόρο & απολύτως pointless, από την στιγμή που δεν θέλω κάποιες παρατηρήσεις ή κάποια επιβεβαίωση σχετικά με όλα αυτά...
...αν διαβάσεις προσεχτικά τις απαντήσεις μου, δεν χρειάζεται να πιθανολογήσεις γιά τίποτε...
...καλά, χαλάρωσε λίγο...
...ανοιχτή διαδικτυακή κοινότητα ανταλλαγής απόψεων είναι εδώ, και όχι το επίσημο όργανο της παγκόσμιας κοινότητας των πανεπιστημιακών καθηγητών φυσικής...LOL...
Καλό θα ήταν να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εντυπώσεις, μετρήσεις, τον τρόπο που τις κάνατε κλπ, και μην αφήνετε αναπαντητα ερωτηματικά.
Επίσης καλορίζικο το i1D3 αλλά μια και είστε διαβασμένος από ότι δείχνετε, είναι καλό στο να μετρα ψηλά nits, αλλά στα χαμηλά ire το παλιό είναι πολύ καλύτερο.
Last edited: