billpeppas
A/V Επαγγελματίας
- Reaction score
- 7.101
Μόλις 4.500€ πιο ακριβά από τα συνηθισμένα RP-280F/RP-8000Είναι καλά αυτά γιατί δεν πρέπει να τα έχουν πολλοί.Πόσο πάει το μαλί; Είναι ίδια κατηγορία;
Μόλις 4.500€ πιο ακριβά από τα συνηθισμένα RP-280F/RP-8000Είναι καλά αυτά γιατί δεν πρέπει να τα έχουν πολλοί.Πόσο πάει το μαλί; Είναι ίδια κατηγορία;
Αυτό εννοώ,αδικεί τα klipsch αυτή η σύγκριση..Μόλις 4.500€ πιο ακριβά από τα συνηθισμένα RP-280F/RP-8000
Βλέπω τους τελικούς στην υπογραφή σου και τρομάζω... που να τα κουνήσει τα 8αρια ο marantz; εδώ για τα rp600 και έχω τις αμφιβολίες μου.ΑΝ ακούς απο δύο μέτρα, θες μεγαλύτερα ηχεία (γουφερ)... Δες κάτι με δύο γούφερ (rp6000+ rp600) δεδομένου ότι τα ηχεία βάσης δεν ξεπερνούν τις 6.5 ίντζες.
Μια χαρά τα κουνάει! Ο δικός μου μάραντζ 6014 κούναγε τα rp8000f πριν προσθέσω τον τελικό. Παραμόρφωση δεν είχα ούτε πριν, ίσως γιατί δεν ανέβαινα σε τόσο υψηλές στάθμες. Πάντως μέχρι να πάρω τα rp8000f, είχα τα rp160m μπροστά. Απογοήτευση. Για μένα μη το κάνεις αυτό με κύρια ηχεία τα RP-600m.που να τα κουνήσει τα 8αρια ο marantz;
Ρε σεις με μισό μέτρο βάθος τα rp8000 και συν μισό μέτρο να τα ξεκολλήσω από τον τοίχο θα βρούνε πάνω στον καναπέ. 9 τ.μ. είναι το δωμάτιο, για άλλον χώρο π.χ. σαλόνι δεν θα το σκεφτόμουν αλλά υπό αυτές τις συνθήκες νομίζω οι κολόνες είναι δύσκολο εγχείρημα.Μια χαρά τα κουνάει! Ο δικός μου μάραντζ 6014 κούναγε τα rp8000f πριν προσθέσω τον τελικό. Παραμόρφωση δεν είχα ούτε πριν, ίσως γιατί δεν ανέβαινα σε τόσο υψηλές στάθμες. Πάντως μέχρι να πάρω τα rp8000f, είχα τα rp160m μπροστά. Απογοήτευση. Για μένα μη το κάνεις αυτό με κύρια ηχεία τα RP-600m.
Πάντως τα rp280f που έπαιζα με τον ενισχυτή που έχεις, μιά χαρά τα κουνούσε.Βλέπω τους τελικούς στην υπογραφή σου και τρομάζω... που να τα κουνήσει τα 8αρια ο marantz; εδώ για τα rp600 και έχω τις αμφιβολίες μου.
Aυτά έχω , θεωρώ ότι στο χώρο του θα μουμάρουν , μουσική σε direct mode θα κάνουν πολύ βαβούρα, αν καταφέρει πάντως και τα στήσει σωστά με σοβαρό eq στα χαμηλά αξίζουν επίσης είναι διακριτικά εμφανισιακά δεν φαίνονται σαν ντουβάρια στο χώρο . Στο χώρο μου στην αρχή τα χαμηλά ήταν ελεγχόμενα όσο αρχίζουν και στρώνουν τείνουν προς το να μπουμάρουν ή τα συνήθισα και ψάχνομαι.ΑΝ ακούς απο δύο μέτρα, θες μεγαλύτερα ηχεία (γουφερ)... Δες κάτι με δύο γούφερ (rp6000+ rp600) δεδομένου ότι τα ηχεία βάσης δεν ξεπερνούν τις 6.5 ίντζες.
Συστήνονται ανεπιφύλαχτα τα 600 για surround.Τα είχα μπροστά με sub και ήταν super.Πήρα τα 8000 και φυσικά άλλος ήχος, πιο γεμάτος.Έβαλα τα 600 πίσω και την άκουσα.....Σε σοβαρές ταινίες με καλό surround ήχο ή και atmos, τα 600 μαμάνε.......και για μουσική!Aυτά έχω , θεωρώ ότι στο χώρο του θα μουμάρουν , μουσική σε direct mode θα κάνουν πολύ βαβούρα, αν καταφέρει πάντως και τα στήσει σωστά με σοβαρό eq στα χαμηλά αξίζουν επίσης είναι διακριτικά εμφανισιακά δεν φαίνονται σαν ντουβάρια στο χώρο . Στο χώρο μου στην αρχή τα χαμηλά ήταν ελεγχόμενα όσο αρχίζουν και στρώνουν τείνουν προς το να μπουμάρουν ή τα συνήθισα και ψάχνομαι.
Ανάμεσα στα RP 600m και 500m συμφέρουν τα 600, έχουν πάνω κάτω ίδια τιμή , Ελλάδα είναι πιο ακριβά τα 500 ! Γερμανία είναι νομίζω 70 ευρώ κάτω τα 500 από τα 600 . Προσωπικά κοιτάζω τα 500 αλλά για surround μιας και είναι ευκολότερα στη τοποθέτηση , για κυρίως δεν θα έπαιρνα τα 500 .
@angelpery πήγες τα άκουσες ?
Μαζί σου αλλά που θα τα βάλω...Συστήνονται ανεπιφύλαχτα τα 600 για surround.Τα είχα μπροστά με sub και ήταν super.Πήρα τα 8000 και φυσικά άλλος ήχος, πιο γεμάτος.Έβαλα τα 600 πίσω και την άκουσα.....Σε σοβαρές ταινίες με καλό surround ήχο ή και atmos, τα 600 μαμάνε.......και για μουσική!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Αυτό προσπαθούσα να πω και εγώ πιο πάνω. Τα 8000 μπροστά και τα 600 πίσω. Τα 600 για μπροστά με σαμπ δεν με εντυπωσίασαν με τίποτα.Συστήνονται ανεπιφύλαχτα τα 600 για surround.Τα είχα μπροστά με sub και ήταν super.Πήρα τα 8000 και φυσικά άλλος ήχος, πιο γεμάτος.Έβαλα τα 600 πίσω και την άκουσα.....Σε σοβαρές ταινίες με καλό surround ήχο ή και atmos, τα 600 μαμάνε.......και για μουσική!
ΈτσιΜαζί σου αλλά που θα τα βάλω...
ήδη με το rp 600 για κεντρικό έχω μουρμούρες.. ευτυχώς τα 6000 είναι διακριτικά , ειδικά με τις γρίλιες .
Είμαι Θεσσαλονίκη δυστυχώς, αλλιώς πολύ ευχαρίστως να τα άκουγα. Νομίζω πως είναι πιο safe να πάω με τα 600αρια για αρχή και αν όντως δεν με καλύψουν για μουσική να μπούνε surround όταν στρώσουν. Ξεχνάω τα 500 πάντως από τις κουβέντες σας. Και το 600c για κεντρικό το σταντάρω γιατί φαντάζομαι με τις 110" που έχω στο πανί θα φτάνει τον ήχο πιο ψηλά από το 500αρι.Μιας και έχω διάφορα Klipsch στο χώρο δοκιμών, μπορείς όποτε θες με ή χωρίς τον ενισχυτή σου να τα ακούσεις/δοκιμάσεις με τον Marantz σου