Αυτό,το...κάτι άλλο...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.461
νταξ αμα ακους μεταλλικα στην αναισθητη υλικια των εφτα χρονων, το βλεπεις αλλιως το πραμα.. μεχρι τα δεκαφτα 🐒
-
προφανως και το εχω το δισκο (σε cd) μια φορα το ειχα ακουσει οταν το αγορασα... τωρα τον ξανακουω σε ενεργα... ενταξη ... οτι θελει ας κανει ο καθενας... αλμπινι εχω καποια αλμπουμ και δικα του και παραγωγες που εχει κανει...
δεν μπορεις να τον κρινεις, ειναι και σπασικλακι -τον αγαπαμε τον μισουμε... εχει κανει εργο... τον αντιλαμβανομαι καπου... αλλα παιζει ρολο και η μπαντα...και τα ειδη :)
το τεχνικο κομματι -το οποιο ειναι ανεξαντλητο δεν ενδιαφερει το φορουμ - και δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να σταθει σε διαδικτιακη κουβεντα για το αντικειμενο...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.665
Το φτιανεις μια φορα χαρακα, και μετα γραφεις για ηλεχτρικα αυτοκινητα λεμε.
Θα φαμε τα σκωτια μας τωρα, γιατι εβαλε ο ηχοληπτης τσιγκινα πριμα?
Next στο roon και αντε γεια!
+1.

End of story.

Αν διαφωνείτε, κάτι έχετε κάνει λάθος. 😎

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Μόνο ως πλάκα μπορώ να το δεχθώ...

Ας ξεκαθαρίσουμε ένα θεμελιώδες στοιχείο...Οι ενδεδειγμένες κατά Harman , Bruel & Kjaer κλπ. κλίσεις στις καμπύλες συναρτώνται με steady state αποκρίσεις συχνότητας οι οποίες θα έπρεπε να τις εμφανίζουν ιδεωδώς χωρίς ισοστάθμιση δεδομένου setup άνω από τη ζώνη Schroeder,δηλαδή χωρίς επεμβάσεις με EQ σε ζώνες ανώτερες από την τέταρτη οκτάβα χονδρικά...Εάν τέτοια κατάσταση δεν προσεγγίζεται ικανοποιητικά με την εγγενή αδιόρθωτη απόκριση,τότε προτεραιότητα θα είχαν δράσεις όπως αλλαγή σε ηχεία με ομαλότερο spinorama,βελτίωση στη διαρρύθμιση του setup καθώς κι εφαρμογή ακουστικής φροντίδας στις επιφάνειες του χώρου...Η εφαρμογή EQ επιβάλλεται στις πρώτες οκτάβες για έλεγχο των ιδιορρυθμών...

Υπό τέτοια συνθήκη λοιπόν θεωρώ ο ίδιος απαράδεκτη την τακτική να εισάγονταν περαιτέρω σφάλματα - έστω και αν ήταν ευφωνικά - κατά τη αναπαραγωγή προκειμένου ν'αντισταθμίζονταν ήδη υπάρχοντα σε διάφορες μουσικές παραγωγές.Ένα setup με στοιχειώδη ευκρίνεια θα έπρεπε να παίζει χωρίς να επικαλύπτει με δικό του χαρακτήρα διαφοροποιήσεις μεταξύ των μουσικών παραγωγών...

Ένας χρήσιμος τρόπος ώστε να μετριαζόταν η αίσθηση ΄΄μπουκώματος΄΄ από παραγωγές υπέρμετρα συμπιεσμένες,θα ήταν να εκμηδενίζαμε φαινόμενα όπως το Intersample Clipping χαμηλώνοντας κατά 4-5 dB το ψηφιακό volume στον εμπλεκόμενο ψηφιακό αναπαραγωγό - καθότι σε βινύλια ούτως ή άλλως τέτοια φαινόμενα θ'αποκλείονταν από τους όρους του αντίστοιχου mastering...
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Μιλώ για "λάθη" στην παραγωγή που κάνουν μπαμ και δε διορθώνονται (παρά με πολύ ψαγμένο dsp, ίσως, που ακόμη τουλάχιστον δεν είναι ευρέως διαδεδομένο στις μηχανές αναπαραγωγής).

Μιλώ για το δάσος (παραγωγή) και μου δείχνετε το δέντρο (σπινόραμα).

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
dapost, σου χαλασε η θερμανση ή εχεις στραβωσει που ακριβυναν τα volvo?
Τι θα ακουστει ετσι και θα ακουστει αλλιως μωρε?
Το φούιιιτ του rew αμα παιζει σωστα το συστημα, ο,τι του βαλεις θα το παιξει οπως ειναι.
Τι να σουλουπωσουμε λιγο?
Αμα βαλεις να ακουσεις μπαμιες, τι θες να βγαλουν τα ηχεια? Παστιτσιο?
Ε μετα ο,τι και να παραγγειλεις, παστιτσιο θα τρως.
Το φτιανεις μια φορα χαρακα, και μετα γραφεις για ηλεχτρικα αυτοκινητα λεμε.
Θα φαμε τα σκωτια μας τωρα, γιατι εβαλε ο ηχοληπτης τσιγκινα πριμα?
Next στο roon και αντε γεια!
Μη χασω τα αριστουργηματα των αρχων των 80's και πως θα ζησω μετα.

Αμα ξαναγραψεις

θα ερθω και θα σου σαμποταρω την αντλια θερμοτητας.
Σύ τουλάχιστον πατάς το next.

Αν και σε ξέρω τί κουφ@λ@ είσαι, έχεις φτιάξεις playlists σαν κι αυτά που έχουμε όλοι οι χρυσαφτιάδες εδώ για να μην κλαίμε τα λ7 μας;-)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.782
Εγώ ακούω αποκλειστικά την ''ξινή'' και έχω βρει την υγειά μου.. :p
Άκου και τον άντρα της* για να τη χάσεις.

*γιατί σε μια σχέση ο ένας οφείλει να συμπληρώνει τον άλλον...

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.042
Σύ τουλάχιστον πατάς το next.

Αν και σε ξέρω τί κουφ@λ@ είσαι, έχεις φτιάξεις playlists σαν κι αυτά που έχουμε όλοι οι χρυσαφτιάδες εδώ για να μην κλαίμε τα λ7 μας;-)
Ουδεποτε εχω φτιαξει playlist. Δεν ξερω καν πως γινεται.
Αμα παιζει ωραια κανενα track, παταω καρδουλα, μπαινει στα αγαπημενα.
Αλλα μετα απο λιγο καιρο γινεται μπαχαλο στα αγαπημενα και χανεται η μπαλα.
Ακουω κομπουζ, σαν να ακουω πικαπ.
Μονο ολοκληρα αλμπουμ. Εκτος αν ειναι πολυ μαπα, οποτε ...neext!

Να αυτος ο καημενος,
Ο Καρούζο απεβίωσε πριν από την καθιέρωση της μεγαλύτερης πιστότητας ηλεκτρικής τεχνολογίας καταγραφής το 1925. Όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν με τη χρήση της ακουστικής διαδικασίας, η οποία απαιτεί από τον καλλιτέχνη να τραγουδήσει μπροστά σε ένα μεταλλικό κέρατο ή χοάνη που αναμεταδίδει τον ήχο απευθείας σε έναν κύριο δίσκο (master record), ο οποίος χαράσσεται μέσω μιας βελόνης. Αυτή η διαδικασία είναι σε θέση να καταγράψει μόνο περιορισμένο εύρος των αποχρώσεων και της χροιάς που διαθέτει η φωνή του καλλιτέχνη. Οι ακουστικές ηχογραφήσεις του Καρούζο σε δίσκους 12-ιντσών περιορίστηκαν σε μέγιστη διάρκεια περίπου 4:30 λεπτά. Κατά συνέπεια, οι επιλογές που ηχογράφησε περιορίζονταν σε αυτές που θα μπορούσαν να υποστούν επεξεργασία, ώστε να καλύπτουν αυτόν τον χρονικό περιορισμό.
τραγουδαγε στο κερατο και τη βελονη (η βελονη, της βελονης)
Κατσε να συζητησουμε πως θα ματσαρουμε ενισχυτη με ηχεια και πικαπ και μετα βεβαια να βρουμε και τα καταλληλα καλωδια, μεσω ακροασεων εννοειται, για να ακουγεται ελκυστικη η βελονη.
Και το κερατο.
Ή ακου το οπως ειναι ή ακου Παβαροτι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.665
Ή ακου το οπως ειναι ή ακου Παβαροτι
Ή μην ακούς παβαροτι, υπάρχουν κι άλλοι τραγουδιστές να ακούς για 32 ζωές, ξεκίνα από αρλετα, στο "α".

Η όλη φάση, ξεκινάει από το βαθύ Χαϊ ενδ (πως λέμε βαθύ ΠΑΣΟΚ) που νομίζεις ότι ενδιαφέρει το πως σου ακούγεται.

Είναι ίωση.
Σα την κοβιντ, αλλά μόνο σε βλαμμένους.

Τον ιό τον κατασκεύασαν οι πωλητές μηχανημάτων, που σε έβαζαν να κάτσεις και σε ρωτούσαν ποιο σου αρέσει περισσότερο.

Και ο ιός επεκτάθηκε σε ανίδεους χαλιεντάδες, οι οποίοι μη γνωρίζοντας τίποτα απολύτως, ούτε ποιος είναι ο τουλ, ούτε τι κάνει ο χώρος, ούτε τίποτα, ήταν βέβαιοι πως το αυτί τους θα τους καθοδηγήσει σωστά στην επιλογή του καλύτερου ήχου, του καλύτερου καβλωδίου, του δεξερωγωποσα λεφτά θες καλωδίου ρέβματος με θεωρίες ολγουεϊζ του θερτι μαϊ ας.

Βλαμμενοϊός ο ανωφελής.

Στην πικρή σκληρή πραγματικότητα, πέραν της θεωρίας, πέραν της πράξης των μαστεραδων, πέραν όλων των παραμέτρων, ο ακροατής το μόνο που έχει να κάνει είναι να ακούσει τα αγαπημένα του κομμάτια, και να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του, αν του αρέσει αυτή η μουσική, πράγμα που φυσικά εξηγείται από τη μουσική του παιδεία, γιατί ο γύφτος θα γουστάρει γύφτικα κι ο τσομπανης τσιφτελέλια.

Δεν έχει λόγο ο ακροατής σε τίποτε άλλο στα χαρακτηριστικά του ήχου, πλην της στάθμης, που κάποιοι θενε να ακούνε χαμηλά, κι άλλοι στη διαπασών, οι δεύτεροι συχνά με προβλήματα ακοής, ή με καλά στέρεα και χωρίς γείτονες. 🤣😜😂

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχοσεταπ δεν είναι διαπραγματευσιμα από την κ@βλα του καθενός κ@βλιάρη Χαϊεντά με ίωση.

Πχ με "καλά" (βάσει μετρήσεων) ακουστικά, κάθεσαι κι ακούς τη μουσική σου, κι άλλες μουσικές σε αρέσουν, άλλες δε σε αρέσουν, οκ, αυτά, τέλος. Τώρα αν κάθεσαι να ακούς τι διαφορετικό μαστερινγκ έκανε ο ένας κι ο άλλος κι ο παραλλος στα 80-ιζ, φίλε είναι ιωσάρα. Μουσική άκου, τα υπόλοιπα δεν είναι θέμα που σε αφορά, κι ας νομίζεις ότι σε αφορά, απλώς δεν εμβολίστηκες μικρός και σου'μειναν κουσούρια χαϊεδοΐωσης. 🤣😜😂

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.665
Ελπίζω κανένας Χαϊεντάς, να μην πα να πάρει 15 ζευγάρια καλά ακουστικά ώστε να ακούει με άλλο ζευγάρι κάθε μουσικό είδος, αναλόγως εποχής ηχογράφησης. 🤣😜😂

Σκέψου λίγο το σενάριο, να έχεις 15, 25, 165 ζευγάρια ακουστικά, και για κάθε μουσική που βάζεις, να τα περνάς όλα μια φορά, να δεις με ποιο θα ακούσεις το κάθε κομμάτι.

Ω ρε μάγκα ίωση...

Κι ακούγοντας κάθε κομμάτι των πχ Μπιτλς, να μη χοροπηδάς, να μη χορεύεις στο καλαματιανό, αλλά να βγάζεις άκρη στο τι έκανε ο τάδε στο μαστερινγκ κι ο δείνα στο Έκο.

Ω ρε παίχτη.. Θες 4 δόσεις εμβολίου απανωτές.
Και μια μες στον εγκέφαλο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.445
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Μιλώ για "λάθη" στην παραγωγή που κάνουν μπαμ και δε διορθώνονται (παρά με πολύ ψαγμένο dsp, ίσως, που ακόμη τουλάχιστον δεν είναι ευρέως διαδεδομένο στις μηχανές αναπαραγωγής).

Μιλώ για το δάσος (παραγωγή) και μου δείχνετε το δέντρο (σπινόραμα).
Χειρότερο το κάνεις...Δηλαδή ο τελικός χρήστης ν'αναγορευόταν αυτόκλητα σε μηχανικό ήχου αλλά και αρμόδιο πάνω στη βούληση του καλλιτέχνη που θα είχε εγκρίνει την όποια ΄΄προβληματική΄΄ παραγωγή στο δικό του έργο....

Τελικά μου φαίνεται πως είμαι ο μόνος που κάθε φορά βάζει στην πλατφόρμα να παίξει αρχικά ένα album που θα τον ενδιέφερε, αφήνοντας κατόπιν την ίδια την πλατφόρμα να παίζει επ'αόριστον συναφή κομμάτια...Τουλάχιστον μέχρις ότου να έβαζε νέο album εκκίνησης σε άλλη μέρα...

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.670
Τώρα αν κάθεσαι να ακούς τι διαφορετικό μαστερινγκ έκανε ο ένας κι ο άλλος κι ο παραλλος στα 80-ιζ, φίλε είναι ιωσάρα.
Εσείς με τα ρουν τα κάμετε αυτά που βάζετε ένα κομμάτι και πετάγεται το ρουν σαν την τσουτσου και λέει "το χεις και σε αλλο remaster εκεί", "το έχει το τιντάλ και σε hi res εκει" :p
Οι υπόλοιποι βάνουμε ένα ...ράδιο (ιντερνετικό) ή μια λίστα στο spotify της επιλογής μας και ότι παίζει!, άντε στο τσακίρ κέφι βάζουμε και κάνα cd ή κάνα από κείνα τα μαύρα που γυρνάνε :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.665
Τελικά μου φαίνεται πως είμαι ο μόνος που απλώς βάζει στην πλατφόρμα να παίξει αρχικά ένα album που θα τον ενδιέφερε, αφήνοντας κατόπιν την ίδια την πλατφόρμα να παίζει επ'αόριστον συναφή κομμάτια...
Όχι αδερφέ, δεν είσαι ο μόνος, γι' αυτό πληρώσαμε ρουν. 😎

Βάζουμε 1 κομμάτι ν'ακουσουμε στις 9 το βράδυ μετά τη δουλειά, και αρκετές φορές σηκωνόμαστε με το ζόρι από τον καναπέ στις 5 τα χαράματα, χωρίς να έχουμε επιλέξει προσωπικά τίποτα από το επόμενο ρεπερτόριο, απλώς μια στις τόσες πατάμε ένα νεξτ.. 🤣😜😂

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300