Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.817
Στο trainer μην τα βάλεις μόνο αυτά τα λάστιχα... δεν θα κρατήσουν πολύ.
Direct drive το trainer, Σώτο. ;) Ο πισινός τροχός αφαιρείται εντελώς κι ο μπροστινός αναπαύεται στο πλαστικό wheel rest. Τα λάστιχα δεν φθείρονται επειδή δεν χρησιμοποιούνται.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.325
Μεγειά το trainer Γιώργη!!
Όταν και άμα βγεις ποτέ στο δρόμο θα ήθελα να μας πεις απόδοση και εντυπώσεις από λάστιχα και φρένα.
Πάνω-κάτω ξέρω τι θα ακούσω αλλά θέλω και τη θκιάς γνώμη.

wizzy

Reaction score
21.817
Θα βγω ρε, θα βγω! :mad: Άκου "όταν και άμα βγεις ποτέ στο δρόμο"...

Και θα γράψω και τις εντυπώσεις μου! :) :thumbsup:

wizzy

Reaction score
21.817
Γαμώ την καταδίκη μου... Έπιασα να αλλάξω λάστιχα και σαμπρέλες στους τροχούς. Ξεκίνησα από τον μπροστινό, τελειώνω, φουσκώνω το λάστιχο και... φσσσσσσσσσσς!

Τρύπια σαμπρέλα, ρε φίλε!:headbang: Από τις χιλιάδες σαμπρέλες που έχει το bike24, έλαχε να μου στείλει τη μία που είχε ελάττωμα εκ κατασκευής...!:hunter::hunter:

ΟΚ, την κόλλησα, αλλά, ρε πούστη μου...:laugh:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.325
Μήπως τη τσίμπησες τη ώρα που έβαζες το λάστιχο?
Οι σαμπρέλες δοκιμάζονται πριν συσκευαστουν, προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτές από το κουτί αστοχία σε σαμπρέλα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.325
Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιώ της supersonic, είναι λίγο πχιο παχιές από το τσιγαροχαρτο, μπορεί να κοπεί πολύ εύκολα οπότε θέλει μεγάλη προσοχή, έτσι και τη πιάσει το λάστιχο στη τοποθέτηση θα τη κόψει πάνω στο στεφάνι.
Επίσης τα Λεβιεδάκια είναι μόνο για να βγάζουμε το λάστιχο και για να καταστρέφουν σαμπρέλες κατά τη τοποθέτηση.

Σώτο σε θυμήθηκα σήμερα, θυμάσαι τη κουβέντα που είχαμε για ελαστικά που αρνούνται να μπουν με γυμνά χέρια?
Οι τροχοι που πήρα είναι ελάχιστα πιο μεγάλοι με διπλή ταινία tubeless μέσα στο στεφάνι, δεν έμπαινε το 5000 με τίποτα, έφαγα τα χέρια μου.
Σκέφτομαι από τώρα με το ζόρι που τράβηξα τη μέρα που θα έχω φούιτ στο δρόμο... Πρώτη φορά μου συμβαίνει στους τόσους τροχούς που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς

Last edited:

Reaction score
17.416
Εμ, είδες που το έλεγα... οκ, θέλει τον τρόπο τους, αλλά είναι και περιπτώσεις συνδυασμών που σε γ@μ@νε! :geek: :confused:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.325
Εμ, είδες που το έλεγα... οκ, θέλει τον τρόπο τους, αλλά είναι και περιπτώσεις συνδυασμών που σε γ@μ@νε! :geek: :confused:
Τη επόμενη φορά θα είναι σίγουρα πιο εύκολα τα πράματα, θα πατηθεί η ταινία, θα ανοίξει ελάχιστα το ελαστικό, το ελπίζω τουλάχιστον... :mad:
Αλλιώς θα έχουμε δράματα και κλάματα στο δρόμο και ίσως ένα κίτρινο ταξί να έρθει να με πάρει...

Reaction score
17.416
Τσέκαρε επίσης κάτι άλλο που λέγαμε, επειδή είναι έτσι "μικρά" τα ελαστικά για τον τροχό, μην παίρνει λίγο,, σα να χρειάζεται ακτιονολόγηση. Μου το είχε παρουσιάσει το 5000 στον καινούριο μπροστινό τροχό το καλοκαίρι, θυμάσαι που το λέγαμε,, έφευγε ελαφρά. Με το pirelli, στάνιαρε! :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.325
Σώτο οι τροχοι ήρθαν αλφάδια, είναι ελάχιστα πιο μεγάλοι, στο λέω με σιγουριά διότι τα τακάκια έπρεπε να ανέβουν ώστε να είναι σωστά πάνω στη επιφάνεια τριβής του τροχού.
Εν καιρό θα αφαιρέσω τη διπλή ταινία (tubeless δεν πρόκειται να κάνω χρήση) και θα τοποθετήσω VeloPlugs, θα βοηθήσει πιστεύω αρκετά στη πιο εύκολη τοποθέτηση και θα αλαφρώσω

wizzy

Reaction score
21.817
Μήπως τη τσίμπησες τη ώρα που έβαζες το λάστιχο?
Οι σαμπρέλες δοκιμάζονται πριν συσκευαστουν, προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτές από το κουτί αστοχία σε σαμπρέλα
Έτσι, συνήθως τις πιάνει η αστοχία, αφού τις έχεις τοποθετήσει... χωρίς την απαιτούμενη προσοχή :geek:
Ρε σεις, εντάξει, είπαμε, μπορεί να είμαι άσχετος, δεν είμαι άχρηστος! Η τρύπα (τρυπίτσα) ήταν ολοστρόγγυλη, δεν ήταν "σκίσιμο".

Reaction score
17.416
Εγώ ακόμα και για το MTB το σκέφτομαι, αν αξίζει τον κόπο να το γυρίσω σε tubeless, που είναι και κάτι πολύ πιο συνηθισμένο στa ΜΤΒ. Και μόνο να δω το υγρό να πετάγεται γύρω γύρω και να τα κάνει κ@λ@ς, ή να στεγνώσει στη ζάντα, θα φρικάρω...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.325
Ρε σεις, εντάξει, είπαμε, μπορεί να είμαι άσχετος, δεν είμαι άχρηστος! Η τρύπα (τρυπίτσα) ήταν ολοστρόγγυλη, δεν ήταν "σκίσιμο".
Χρησιμοποιείς λεβιεδακια για τη τοποθέτηση?

Reaction score
17.416
Δεν είναι απαραίτητο να κάνει σκίσιμο, μια τρυπίτσα άνετα την κάνει αν πιαστεί η σαμπρέλα ανάμεσα στο λάστιχο και στη ζάντα, ή αν την τσιμπήσει το λεβιεδάκι (εφόσον χρησιμοποιείς, όπως λέει κι ο Χρήστος).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.325
Εγώ ακόμα και για το MTB το σκέφτομαι, αν αξίζει τον κόπο να το γυρίσω σε tubeless, που είναι και κάτι πολύ πιο συνηθισμένο στa ΜΤΒ. Και μόνο να δω το υγρό να πετάγεται γύρω γύρω και να τα κάνει κ@λ@ς, ή να στεγνώσει στη ζάντα, θα φρικάρω...
Είναι πολλά περισσότερα ως μπελάς από αυτο Σώτο.
1. Ακριβότερα ελαστικά.
2. Σε περίπτωση μεγάλης τρύπας δεν επισκευαζεται στο δρόμο, έτσι και κόψει τα λινά δεν επισκευαζεται γενικώς.
3. Χάνουν αέρα και θέλουν συνέχεια συμπλήρωμα.
4. Δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτα από βάρος.
5. Η κόλλα τα κάνει όλα μ@υνι μέσα στο τροχό.

Reaction score
4.587
Είναι πολλά περισσότερα ως μπελάς από αυτο Σώτο.
1. Ακριβότερα ελαστικά.
2. Σε περίπτωση μεγάλης τρύπας δεν επισκευαζεται στο δρόμο, έτσι και κόψει τα λινά δεν επισκευαζεται γενικώς.
3. Χάνουν αέρα και θέλουν συνέχεια συμπλήρωμα.
4. Δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτα από βάρος.
5. Η κόλλα τα κάνει όλα μ@υνι μέσα στο τροχό.
Σε βάρος δεν κερδίζεις αλλά κερδίζεις σε κύλιση (όπως λένε) και σε σιγουριά πως δε θα πάθεις λάστιχο. Η διαφορά σε κόστος δεν είναι μεγάλη αφού εσείς έτσι κι αλλιώς λάστιχο κάτω από 50€ το κομμάτι ούτε να το δείτε.

Reaction score
24.189
Ποια σιγουριά;
Εμένα τα 5000 έχουν ήδη 4 διαμπερή τρυπάκια ,ένα έφτασε σαμπρέλα.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.348
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent