dapost
Rehdeko & Harbeth lover
- Reaction score
- 11.438
Το κυκλωμα υπαρχει. Μια βαλβια αναστροφης χρειαζεται.
Υποψιάζομαι επειδή λειτουργούν με ρεύμα και όχι με κίνηση από κάποιο ιμάντα.Ρε φιλε, ακριβως επειδη ac και αντλιες ειναι το ιδιο πραγμα, γιατι στα ηλεκτρικα αυτοκινητα χρεωνουν την αντλια ως ακριβο εξτρα; Πολυ θαθελα να μαθω.
Απίθανο μου φαίνεται στα ΜΕΚ. Έχεις τζάμπα το ζεστό, γιατί να κάνεις πολύπλοκο το σύστημα;Νομίζω όλα τα κλιματιστικά στα αυτοκίνητα έχουν πλέον και θέρμανση. Πολύ παλιά ήταν μόνο ψύξη και για θέρμανση έφερναν αέρα από το ψυγείο του κινητήρα.
Άρα;Στα δικά μου πάντως, όταν (σπάνια) κλείνω το a/c (με θέρμανση) ανεβαίνει η απόδοση.
Ο αφυγραντήρας έχει τηλεκοντρόλ;H ιδέα είναι η παρακάτω.
Η αποθήκη έχει πολύ υγρασία και δουλεύει μόνιμα αφυγραντήρας με ζεόλιθο. Είναι η μοναδική λύση για αφύγραση σε χαμηλές θερμοκρασίες, από 15°C και κάτω δηλαδή. Το θέμα είναι ότι η minimum κατανάλωση του είναι 350w. Όλοι οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο "καίνε".
Από την άλλη η θερμοκρασία δεν είναι μόνιμα κάτω από 15°C. Πάει και αρκετά παραπάνω ανάλογα το καιρό ακόμα και χειμώνα. Βασικά το περισσότερο διάστημα παραπάνω είναι, οπότε ένας αφυγραντήρας με κομπρέσορα χαμηλής κατανάλωσης όπως αυτόν που έχω σπίτι κάνει μια χαρά τη δουλειά για πάνω από 15°C.
Η διαφορά κατανάλωσης είναι μεγάλη οπότε σκέφτομαι να βάλω δύο μέσα και να δουλεύουν μόνοι τους αυτόματα.
Ο ένας καίει μέχρι και 8kwh την ημέρα ενώ ο άλλος το πολύ να φτάσει τα 2kwh.
Απλά οι αφυγαντήρες με κομπρέσορα κάτω από τους 15 περισσότερο απόψυξη θα κάνουν παρά αφύγραση. Και γεμίζει το δοχείο και νομίζεις ότι κάνει αφύγραση. Η απόδοση πέφτει πολύ. Δες πχ τις δύο πρώτες μετρήσεις. Είναι αυτός που έχω σπίτι.
View attachment 243942
3 x 12k και 3 x 9kΟπως είπε και ο φίλος @KiriakR η στιγμιαία κατανάλωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αξιολογηθεί η κατανάλωση μιας και υπάρχουν διακυμάνσεις. Ειδικά όταν κάνει defrost ανεβαίνει η κατανάλωση.Μεσα σε 3 ώρες εκαψε 2,1 kwh και έκανε 2 φορές defrost.Η μεγαλυ κατανάλωση σίγουρα είναι στην αρχή. Μετά είναι συντήρηση. Δε σημαίνει λοιπόν από ότι κατάλαβα στις 6 ώρες θα κάψω τα διπλα
Όπως και να χει πιθανόν να τα δικαιολογείς μιας και έχεις 6 όπως λες.Βεβαια παίζει ρόλο και πόσα btu είναι. Θα κάνω τεστ και σε 12 αρι και 9αρι να δω διαφορες
ναι νησί και σχετικά κοντά στη θάλασσα συνήθως το πρωί είναι όλα βρεγμένα και δεν ξέρεις αν έβρεξε ή είναι μόνο υγρασία.Έξω έχει τόσο υγρασια; έχεις δοκιμάσει με αερισμό σπιτιού ενώ είναι ζεστό το σπίτι; εγώ έτσι κάνω και πέφτει η υγρασία κατακόρυφα.ειμαι 50-55%
Εξαρτάται βέβαια και από τις ,λιματολογικες συνθήκες τις περιοχής σου
View attachment 244357
Ξέρει κανείς πως βγαινουν αυτές οι μετρήσεις από τις εταιρείες; Σε τι θερμοκρασία είναι ρυθμισμένο το κλιματιστικό και με τι θερμοκρασίες μέσα έξω για να έχουν αυτά τα αποτελεσματα;
Το πριζακι μου τελικά δείχνει σωστές μετρήσεις. Πως είναι δυνατόν να έχω τόσο χαμηλή καταναλωση;
Άρα ο συμπιεστής λειτουργεί μόνο σε κρύο.Άρα;
Εγώ παρατηρώ ότι με a/c on και στη θέρμανση φέρνει μέσα αέρα ξηρό ενώ χωρίς το a/c ο αέρας έρχεται υγρός (θαμπώνουν τα τζάμια).
όχι βρε, δες παραπάνωΆρα ο συμπιεστής λειτουργεί μόνο σε κρύο.
ΟχιΟ αφυγραντήρας έχει τηλεκοντρόλ;
ζαλίστηκαΑν εννοείς τη στιγμιαία καταναλωση πρέπει να πατάς πάνω στη τρέχουσα ισχύς και ξανά πίσω για να ανανεώνει. Δεν είναι ότι καλύτερο γι αυτή τη χρήση λοιπόν.δεν έχει κάποιο γραφημα της στιγμιαίας κατανάλωσης που θα ήταν πολύ χρηστικό. Αν πατήσεις πάνω στη τρέχουσα ισχύς σου βγάζει γράφημα το οποίο είναι ανά ώρα πόσα watt έχεις καταναλώσει