billpeppas
A/V Επαγγελματίας
- Reaction score
- 7.001
With lots of booze & wine every B&W sounds so fine!
ότι πλέον δεν βασανίζονται σε έρευνα ή μετρήσεις για την κατασκευή ηχείων....Ας εξηγήσει κάποιος αν μπορεί τι συμπέρασμα να έβγαινε από ΄΄εκκεντρική΄΄ απόκριση όπως η παρακάτω (κόκκινη καμπύλη η λήψη στον κεντρικό άξονα του mid):
Ας βρεθούμε πίσω εις το σωτήριον έτος 2002...With lots of booze & wine every B&W sounds so fine!
Αυτό που εικονίζεται σε δεύτερο πλάνο είναι οπωσδήποτε το πρώτο Electa Amator και όχι το Signum...Δεν νοείται σύγχυση πάνω στο πρώτο ΄΄hi-end΄΄ ηχείο που είχα αποκτήσει.Ανήκει όμως σε γειτονικό νήμα η σχετική μ'εκείνο αναφορά....Σε δεύτερο πλάνο στην ανωτέρω φωτογραφία διακρίνεται ένας παλαιός ΄΄έρωτας΄΄ το πρώτο Sonus Faber Electa Amator ...
Μήπως και τα signum ??
Πολύ δυνατά μοντέλα!
Ναι, αλλά βλέπουμε και έναν έξοχο καπλαμά, καλογυαλισμένο, οπότε κάποιοι κάποιοι θα θέλουν να το αγοράσουν το ντουλάπι.Εδώ βλέπουμε πρώτα δείγματα από ΄΄εκκεντρικότητες΄΄ σε μεσαίες και στις ανώτερες οκτάβες...
Ρητορική ήταν η αναφορά μου, δηλαδή ότι και τα σιγκνουμ ήταν υπέροχα!Αυτό που εικονίζεται σε δεύτερο πλάνο είναι οπωσδήποτε το πρώτο Electa Amator και όχι το Signum...Δεν νοείται σύγχυση πάνω στο πρώτο ΄΄hi-end΄΄ ηχείο που είχα αποκτήσει.Ανήκει όμως σε γειτονικό νήμα η σχετική μ'εκείνο αναφορά....
Αυτοί μάλλον θα εκλιπαρούσαν και από πάνω,αφού η έκδοση ήταν σε περιορισμένα κομμάτια...Οπότε ας έχουν τουλάχιστον επίγνωση τι τους αρέσει...Ναι, αλλά βλέπουμε και έναν έξοχο καπλαμά, οπότε κάποιοι κάποιοι θα το αγοράσουν το ντουλάπι.
Επισκεπτόμαστε το σωτήριον έτος 1995 όπου ακόμα και στην Ελληνική αγορά γίνονταν σημείο αναφοράς τα Wilson WATT/Puppy 5...
Πόσο μου άρεσαν αυτά τα ηχεία.
Είχα τον τρόπο και όποτε μπορούσα πήγαινα στο συγκεκριμένο χώρο και άκουγα "μαυρίλες".
Με τόσο πολυτελές φινίρισμα θα έκαναν και για...humidor.Ντουλάπχια για κονσέρβες.
ηχείο εκατομμυρίων δραχμών....και να σου έχουν σκριτς-σκρατς μοδίστρας...τι φάση...Αυτοί μάλλον θα εκλιπαρούσαν και από πάνω,αφού η έκδοση ήταν σε περιορισμένα κομμάτια...Οπότε ας έχουν τουλάχιστον επίγνωση τι τους αρέσει...
Επισκεπτόμαστε το σωτήριον έτος 1995 όπου ακόμα και στην Ελληνική αγορά γίνονταν σημείο αναφοράς τα Wilson WATT/Puppy 5...
View attachment 244958
Για να μην υπάρχει υπόνοια μεροληψίας, η κατωτέρω απεικονιζόμενη απόκριση από τη δορυφορική ενότητα WATT5 μόνη της απουσία της βαθύφωνης Puppy θα θεωρείτο - με σχετική επιείκεια - τονικά ισορροπημένη από συχνότητα 800 Hz και άνω...
View attachment 244959
Η επόμενη μας δείχνει ανηχοϊκή απόκριση από τη βαθύφωνη Puppy μόνη της (CS σύνολο επιμέρους στοιχείων,W ζεύγος woofer,Ρ ο σωλήνας bass reflex και HP η νοητή επέκταση προς τα άνω από την ενότητα WATT...)Οι off-axis αποκρίσεις πάντα από τη μονάδα WATT μονάχη της...
View attachment 244967
View attachment 244966
...με τον John Atkinson να προειδοποιεί "Μην ακούτε το ηχείο στεκόμενοι όρθιοι!"
View attachment 244964
Όσοι θεωρούν ότι μας υπολείπεται κάποιο μετρητικό δεδομένο όπως η λήψη των δύο ενοτήτων μαζί όπως κανονικά θα προβλεπόταν πρέπει να είναι...ισοπεδωτικοί χαρακτήρες...
Εάν θεωρούσαμε αντιστρόφως ότι η έλλειψη ικανής ενέργειας στην επίμαχη ζώνη κατώτερων μεσαίων εξυπηρετούσε κάποια ψυχοακουστική σκοπιμότητα ως προς την ακροαματική απόδοση εντός τυπικών οικιακών χώρων,τότε πώς και δεν επέμειναν σε αυτό το χαρακτηριστικό σε όλες τις άλλες σειρές ηχείων εκτός του WATT/Puppy ;
΄΄Τί μας έκρυβαν;;;΄΄
Τέτοιο μετρητικό δεδομένο είχαν την καλοσύνη να προσφέρουν λ.χ. στη μεταγενέστερη έκδοση ΄΄7΄΄ από τη σειρά...
View attachment 244969
Τώρα θα δεις φάση...Σκέπτομαι πόση σιελόρροια πρέπει να έπεφτε από ακροαματικόφιλους τη δεκαετία του 90 στη θέα του κλασσικού Wilson X-1 / Grand SLAMM και στο όραμα να έρχονταν οι τεχνικοί της εταιρείας να το συναρμολογήσουν στήνοντάς το με βέλτιστο τρόπο στο χώρο του ευτυχή κατόχου...ηχείο εκατομμυρίων δραχμών....και να σου έχουν σκριτς-σκρατς μοδίστρας...τι φάση...
Καταρχάς έχει δηλωθεί από την εκκίνηση του νήματος ότι ο υποφαινόμενος δεν θα έβαζε ο ίδιος μοντέλα που θα θεωρούσε ΄΄εύκολους στόχους΄΄,λ.χ. γνωστά και μη εξαιρετέα Klipsch..Αυτός ο όρος εννοείται ότι δεν δεσμεύει άλλα μέλη τα οποία μπορούν να δημοσιεύσουν δικές τους επιλογές,αρκεί να συνοδεύονταν αυτές; από κατάλληλα πειστήρια.Ο δρόμος είναι ανοιχτός για τους συμμετέχοντες...........maestro , τα σέβη μου .
Σας θέλω πιό τολμηρό !
Πάμε γιά τα " καυσόξυλα " , που έχουμε αρκετοί στην χώρα μας και όχι στα .....Acoustic Energy AE2 Signature που έχει - λέμε τώρα - 5 πωλήσεις στην Ελλάδα . Θα το αντέξουμε !
Πάμε δυνατά , με τα πολυφορεμένα Harbeth , Spendor , ....Rehdeko , Jbl & Altec 70-80 , ....έτσι και αλλιώς τώρα πιά για αυτά τα ηχεία έχουμε μόνο Αναμνήσεις .
Για να πάμε εμπρός και στο τώρα , πρέπει να εμπεδώσουμε και να κατανοήσουμε τα λάθη του πρίν .
Τα σέβη μου και πάλι .
* επίσης , αν υπάρχει η διάθεση από μέρους σας γιά τον λόγο οτι μας και σας διαβάζουν μικρά παιδιά - ενα απο αυτά είμαι και εγώ - , θα ήθελα ενα άρθρο σας , γιά το πώς να διαβάζουμε ένα ηχητικό διάγραμμα , - " με παιδικό " και κατανοητό τρόπο - , μιά πλήρης επεξήγηση ενός διαγράμματος σε παραβολή σωστού - λάθους ....με επεξήγηση .
πχ.
Αυτό το διάγραμμα του τάδε ηχείου είναι λάθος εκει και εκει , για αυτό και για αυτό τον λόγο ,
View attachment 245194
και θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι , γιατί κερδίζουμε ακουστικά , εκει και εκει .
View attachment 245195
- Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
- * Τώρα αν υπάρχει αυτό που ζητώ κάπου αλλού μέσα στο site , θα ήθελα μιά παραπομπή σας , γιατί σίγουρα θα μάθω κάτι περισσότερο από αυτά - που νομίζω πως ξέρω - που ξέρω .
-
Δεν ξέρω τι λένε τα πουλάκια,αλλά μετά το επιμορφωτικό διάλειμμα χρειάζεται μια περίπτωση τόσο καραμπινάτη ώστε να διαπιστώνεται μέσα από αυτήν πόσο FUBAR καταντά η όλη ιστορία με τις σχεδιαστικές εμπνεύσεις που θα πήγαιναν υποτίθεται κόντρα σε θεμελιώδεις κανόνες...Ας προσδεθούμε λοιπόν....