Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

melina

Cargo 200
Reaction score
42.918
Για κέντρο Αθήνα ηλεκτρικά μόνο, με μελλοντικό update θα παίρνουν ρεύμα από τα καλώδια των τρόλεϊ. Αργότερα θα μπαίνουν και στις γραμμές του προαστιακού και θα φτάνουν μέχρι κιατο.

Reaction score
108
Εμένα το φορτίζει και ο γάτος μου τζάμπα.
Τον ακουμπάω στο καπώ, του χαιδεύω το κεφάλι και αρχίζει να γουργουρίζει στα 60Hz (μετά απο εκπαίδευση).
Απλά είναι λίγο αργό έτσι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Όπως έχω ξαναπεί, καινούργιο αυτοκίνητο χωρίς μεγάλη εγγύηση δεν παίρνω, εκτός αν είναι leasing ;-) Με εγγύηση, παίρνω και ladα.

Πριν 1.5 χρόνο διστακτικά ενέδωσα στην οικογενειακή αγορά ενός renegade (με 4 χρόνια εγγύηση). Το έχω πάει συνεργείο για:
1. AC, δεν είχε ψυκτικό.
2. Μπαταρία, χωρίς προειδοποίηση ή ένδειξη, πήγε με γερανό συνεργείο.
3. Ένδειξη χαλασμένης τετρακίνησης που δεν ήταν χαλασμένη.
4. Engine misfire, το ψάνχουν καμία βδομάδα τώρα...

Στον 5ο χρόνο, αν ζούμε, σουτ.

Τα id3 δε φτάνουν για όλα τα μέλη του φόρουμ ;-) Επιπλέον, έχω επιτελέσει το καθήκον μου ως πελάτης του VAG. Τώρα ολοκληρώνω και με τη Stellantis.
OK, μετά από 1+ μήνα πήρα το αυτοκίνητο από το συνεργείο χωρίς να λυθεί το πρόβλημα 4. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος χειρισμού της υπόθεσης δεδομένου ότι ισχύει η εργ. εγγύηση;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.581
OK, μετά από 1+ μήνα πήρα το αυτοκίνητο από το συνεργείο χωρίς να λυθεί το πρόβλημα 4. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος χειρισμού της υπόθεσης δεδομένου ότι ισχύει η εργ. εγγύηση;
Αυτοί τι προτείνουν;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.845
Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος χειρισμού της υπόθεσης δεδομένου ότι ισχύει η εργ. εγγύηση;
Αντικατάσταση αυτοκινήτου με νέο.
Πας δικαστικά.
Ξεκινάς με ένα εξώδικο και βλέπεις την εξέλιξη.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Αυτοί τι προτείνουν;
Να τους αφήσω κι άλλο το αυτοκίνητο να το ψάξουν. Το οποίο από ότι καταλαβαίνω σημαίνει να αλλάζουν δοκιμαστικά εξαρτήματα (πολλ/στες, μπουζί, αισθητήρες, κλπ. ) που μπορεί να φταίνε (τα οποία τα παίρνουν από άλλα ίδια αυτοκίνητα όταν έχουν). Πήρε 3 εβδομάδες για να βρουν πολλ/στες.

Αντικατάσταση αυτοκινήτου με νέο.
Πας δικαστικά.
Ξεκινάς με ένα εξώδικο και βλέπεις την εξέλιξη.
ΟΚ, επειδή εξώδικο σημαίνει δικηγόρος και έξοδα, μήπως για αρχή μία επιστολή στην αντιπροσωπεία;

@Mr Spock ξέρεις κανένα τζιμάνι μηχανικό στην εταιρεία να κάνει σωστή διάγνωση;

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.697
Κλείνεις ραντεβού στην αντιπροσωπεία.
Μόνο αν έχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Το παίρνεις και φεύγεις.
Σου λένε την άλλη μέρα ότι είναι έτοιμο, πας το δοκιμάζεις, βγάζει τσεκ, όχι δεν είναι έτοιμο το παρατάς και ξαναφεύγεις με το αντικατάστασης.

Επιστολές σε αντιπροσωπεία και εξωτερικό.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Κλείνεις ραντεβού στην αντιπροσωπεία.
Μόνο αν έχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Το παίρνεις και φεύγεις.
Σου λένε την άλλη μέρα ότι είναι έτοιμο, πας το δοκιμάζεις, βγάζει τσεκ, όχι δεν είναι έτοιμο το παρατάς και ξαναφεύγεις με το αντικατάστασης.
Μας είχαν δώσει νοικιασμένο, δεν έχω παράπονο (Peugeot 2008, ωραιότατο). Ε, τους το αφήσαμε 1.5 μήνα. Βαρέθηκα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.845
ΟΚ, επειδή εξώδικο σημαίνει δικηγόρος και έξοδα, μήπως για αρχή μία επιστολή στην αντιπροσωπεία;
Ναι, στην αντιπροσωπεία εξωδικη επιστολή, με κοινοποίηση στην μαμά φίρμα στο εξωτερικό.

150€ υπόθεση, μαζί με τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή για να πάρει υπογραφή παράδοσης του εξώδικου.

ΥΓ. Σημείωσε ότι πλήρωσες τα ωραία τα λεφτά σου για να έχεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, κι όχι πεζό 2008, αν ήθελες πεζό θα έπαιρνες πεζό.
Ο χρόνος αυτός (1,5 μήνας) θα πρέπει να βγει από την περίοδο εγγύησης και χρήσης, δηλαδή να επεκταθεί η εγγύησή σου για το χρόνο που δεν έχεις το όχημα στα χέρια σου. Αυτοί μπορεί να το έχουν 2 χρόνια έτσι στο σέρβις να το ψάχνουν..
Μόνο σε λίζινγκ δικαιούνται τέτοιας συμπεριφοράς, όπου καλύπτονται πλήρως με αυτοκίνητο αντικατάστασης.

Last edited:

Reaction score
90
Επομενη ερωτηση...
Ξερουμε τι γινεται με την επιδοτηση ???
Διαβαζω στο διαδικτυο οτι αρκετοι περιμενουν εδω και ενα χρονο και δεν την εχουν παρει

Reaction score
5.400
Επομενη ερωτηση...
Ξερουμε τι γινεται με την επιδοτηση ???
Διαβαζω στο διαδικτυο οτι αρκετοι περιμενουν εδω και ενα χρονο και δεν την εχουν παρει
Μην ψάχνεις δικαιολογίες :)

Θα την πάρεις την επιδότηση.

Reaction score
5.400
Δύο ηλεκτρικά ποδήλατα έχουμε πάρει στην οικογένεια.
Μια χαρά μπήκαν στον λογαριασμό μας σε λίγους μήνες τα λεφτά των επιδοτήσεων.
Σειρά έχει τώρα το αμάξι. Μηδέν άγχος.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.487

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.845
Παρά τις αυξήσεις στις τιμές, η Τεσλα πρακτικά έχει ξεπουλήσει ήδη όλη την παραγωγή του έτους στο USA.

Ιδίως για μοντελ Υ, οι παραγγελίες θα εξυπηρετηθουν έως και Απρίλιο του 2023!

The base version of the Model Y, which now sells for $63,000 after recent price increases, is now being delivered between January 2023 and April 2023

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.845
Ορίστε, έφτασαν τα νέα στο πρώτο θέμα:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.049
Εμένα βλέπω να μου δίνουν με το 5.0

Αλλά βλέπω κάτι γίνεται:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.845
Εμένα βλέπω να μου δίνουν με το 5.0

Αλλά βλέπω κάτι γίνεται:
Άμα δεν τα τα βρει ο πράσινος τι σερτ με την αρκούδα, δεν βλέπω φως.

<<This all comes after a major supplier of wiring harnesses – Leoni – announced that it's back to ramping up production at a few factories in Ukraine. Sadly, the company noted that its workers will deal with curfew restrictions and the risk of attacks as they get back to work.>>

Η πάγια τακτική των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να παίρνουν έτοιμα parts από διάφορους, εν καιρώ πολέμου θα τους κοστίσει πολύ.

Αντιθέτως, η Τεσλα με in house παραγωγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των parts, δεν πτοείται.

Τεσλα: (πάει για >2 μύρια τουτού φέτος, μακράν καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στα ev)

Screenshot_20220327_133851_com.google.android.apps.photos.jpg

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan