Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Και άλλο τιμόνι, άλλο μήκος βραχίονα και συνήθως μικρότερους δίσκους

Reaction score
17.301
Όλα διορθώνονται, if the price is right (δηλαδή αν το "γυναικείο" είναι αισθητά φθηνότερο από το αντίστοιχο "αντρικό" μοντέλο). Που έτσι κι αλλιώς δηλαδή, και στο "αντρικό" τελικά τις αλλαγές αυτές τις κάνουν οι περισσότεροι σε επόμενο στάδιο / μήνες...

Reaction score
17.301
Τι έγινε, λασποβροχές; Εδώ απλά σκόνη όλες αυτές τις ημέρες, ίχνος νερού... (ευτυχώς δηλαδή)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.786
Πάμε με ένα μικρό update του μικρού wizzy στον κόσμο των smart rollers/smart trainers.

Εν αρχή είχαμε αυτά:

Μάλλον χάλασε το roller μου...
Update: Μάλλον, δεν χάλασε το roller μου.
Update: Το roller χάλασε, τέλος.
Μετά το "τέλος" (12/02/2022), παρήγγειλα το Elite Direto XR-T smart trainer από το bike24, χωρίς να έχω διάθεση να ασχοληθώ παραπάνω με το roller. Ήρθε το trainer (μετά από κάποιες ημέρες), το πήρα στον ποδηλατά μου, του εφάρμοσε την κασέτα Shimano 105 που είχα στους τροχούς προπόνησης και το έφερα σπίτι. Την ημέρα που πήγα να το πάρω από τον ποδηλατά, του εξήγησα τη φάση με το roller και μου είπε "Με την εταιρία κατασκευής του roller επικοινώνησες; Είμαι σίγουρος ότι στα τόσα που έχουν πουλήσει, σίγουρα κάποιο θα "έβγαλε" το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου, οπότε θα έχουν και τη λύση". Αυτό (επικοινωνία με την εταιρία κατασκευής) είναι κάτι το οποίο δεν είχα σκεφτεί - δεν ξέρω γιατί, απλώς δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό. Το έβαλα στα υπόψιν και ξεκίνησα να ασχολούμαι με το trainer.

Το trainer δεν κατάφερε ποτέ να "παίξει" με το TrainerRoad. Ποτέ. Ό,τι και να δοκίμασα, όποια λύση και να βρήκα στο διαδίκτυο, απλώς δεν ήθελε να συγχρονιστεί με το TrainerRoad. Αυτό που με έκανε να απελπιστώ περισσότερο είναι ότι με την εφαρμογή της Elite συνδεόταν κι αντίσταση στο trainer μεταβαλλόταν αναλόγως της ρύθμισης. Στο TrainerRoad, το trainer αναγνωριζόταν κανονικά (είτε μέσω ΑΝΤ+ είτε μέσω Bluetooth), στο "resistance mode" (όπου ο χρήστης προκαθορίζει το επίπεδο αντίστασης), η αντίσταση μεταβαλλόταν κανονικά. Οι προπονήσεις του TrainerRoad απαιτούν ο χρήστης smart roller/trainer να έχει επιλέξει το "Erg mode" όπου η αντίσταση μεταβάλλεται μέσα στην προπόνηση αναλόγως των απαιτήσεων του κάθε interval. Θέτοντας το mode στο "Erg" και ξεκινώντας προπόνηση (08/03/2022), η αντίσταση ήταν "αλλού 'ντ' αλλού". Υπέθεσα ότι αυτό συνέβαινε επειδή δεν είχε ρυθμίσει (calibrate) το trainer. Το έκανα κι αυτό, αλλά του κάκου. Το trainer απλώς αρνήθηκε να συνεργαστεί με το TrainerRoad.

Στο ενδιάμεσο τα emails με τα customer supports της Elite και της TrainerRoad "πήγαιναν κι έρχονταν" κι όλοι "σήκωναν τα χέρια ψηλά". "Δεν φταίει το λογισμικό" οι της TrainerRoad, "εφόσον το trainer συνδέεται με την εφαρμογή μας και δεν ανταποκρίνεται στο TrainerRoad, φταίει το TrainerRoad" οι της Elite. Κι εγώ, στο μεταξύ, να έχω μείνει "μπουκάλα" με ένα χαλασμένο roller κι ένα (ακριβοπληρωμένο) trainer το οποίο αρνείται να συνεργαστεί με το προπονητικό λογισμικό, με αποτέλεσμα να έχω συμπληρώσει πέραν του ενός μηνός χωρίς ούτε μία προπόνηση - από εκεί που έκανα σταθερά 3-4 την εβδομάδα κι είχα μπει σε κανονικό πρόγραμμα, με σκοπό να προετοιμαστώ για διαδρομή του Νοεμβρίου.

Κάποια στιγμή, τράβηξα video του προβλήματος του roller και το έστειλα στην Elite. Η απάντηση ήρθε αμέσως: "Θέλει καινούριο motherboard. Θα το αλλάξεις όπως στο video που επισυνάπτουμε και θα σου στοιχίσει €100". Δεν γαμιέται, λέω, ας το δοκιμάσω κι αυτό. Στο μεταξύ, επικοινώνησα και με την bike24 για να διευθετήσω την επιστροφή του trainer και την επιστροφή των χρημάτων μου. Κατάφερα να στείλω το trainer πίσω στις 29/03 και παρέλαβα το νέο motherboard από την Elite, λίγες ημέρες μετά.

Το εφάρμοσα και στις 04/04 έκανα την πρώτη προπόνηση με το "νέο" roller. Μου φάνηκε εύκολη, υπό το σκεπτικό ότι προπονήσεις με παρόμοιες απαιτήσεις, στο παρελθόν, έκαναν τα πόδια μου να "ουρλιάζουν", ενώ αυτή την έβγαλα περίπου στο χαλαρό. Επιφοίτηση: "Ρε γαμώτο, μήπως, μετά την αλλαγή του motherboard, θέλει και το roller calibration;". Οπότε, αποφάσισα να κάνω calibration και καπάκι να κάνω ένα FTP ramp test για να δοκιμάσω εάν πράγματι λειτουργεί σωστά (= να αυξάνει την αντίσταση αναλόγως των απαιτήσεων των intervals).

Έκανα το calibration χθες βράδυ κι αμέσως μετά το ramp test και ω! εκ του θαύματος! βρέθηκα να έχω FTP 273 Watts από τα 211 Watts που είχα πριν δύο μήνες - ενώ στο ενδιάμεσο δεν είχα ούτε μία προπόνηση (πέραν 2-3 διαδρομών εκτός οικίας). 29,4% αύξηση στο FTΡ (62 Watts!) χωρίς ούτε μία προπόνηση για 2 μήνες είναι ανθρωπίνως (ΟΚ, wizzyικώς) αδύνατο. Μέχρι και το TrainerRoad έπαθε κοκομπλόκο και έκανε reset όλες τις ενδείξεις προόδου στους ξεχωριστούς τομείς έμφασης (endurance, tempo, sweet spot, VO2max κτλ)! Οπότε, σκεπτόμενος ότι δεν είχα κάνει calibration στο roller όταν πήρα (πίσω στο 2016) καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τόσο καιρό (χρόνια!), η αντίσταση που εφάρμοζε το roller δεν ήταν αυτή που εμφανιζόταν/"μεταφραζόταν" σε Watts στο TrainerRoad, αλλά πολύ περισσότερη. Μένει να αποδειχθεί απόψε, στην κανονική προπόνηση που έχω στο πρόγραμμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Όλη αυτή η ιστορία μου "κόστισε" ψυχολογικά, πήρα όμως ένα πολύτιμο μάθημα. Αγοράζεις κάτι κύριε wizzy και δεν δουλεύει όπως πρέπει out-of-the-box; Άμεση επιστροφή στον πωλητή, επιστροφή χρημάτων ή πιστωτικό και προχωράς. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να καταναλώνω χρόνο, διάθεση και να "χαλάω τη ζαχαρένια" μου για να κάνω το trainer να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε να λειτουργεί εξ αρχής. Δεν δουλεύει; Άει σιχτήρ από εδώ, να μου αδειάζει και τη γωνιά. Ε, μα...

Reaction score
2.324
Trainer της ίδιας εταιρείας με γρανάζι των 650 έψιλον έχει γυρίσει πίσω και ένας φίλος αυτές τις ημέρες αν αυτό λέει κάτι... περαστικά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Γίνεται της πτάνας με τα προπονητηρια, πολλά παράπονα με αστοχίες, ασυμβατότητα και κάνουν και ένα σκασμό παράδες...
Ειδικά στα κορυφαία μοντέλα της κάθε εταιρίας, όσο πιο πολύ τα πατάς τόσο πιο γρήγορα χαλάνε, είναι ο βασικός λόγος που ακόμα δεν έχω προβεί σε αγορά.
Απο περιέργεια κάντε μια αναζήτηση στα μεγάλα eshops και διαβάστε reviews γενικά

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.786
Απο περιέργεια κάντε μια αναζήτηση στα μεγάλα eshops και διαβάστε reviews γενικά
Αυτό που επέστρεψα, πάντως, το "έκαψα" στην κριτική στο bike24. Οπότε, καταλαβαίνω τι λες.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Μετά από αρκετά χλμ. με τους αλουμινένια τροχάκια scribe race θα ήθελα να αφήσω τις εντυπώσεις διότι στα λεφτά τους πραγματικά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Καταρχάς μιλάμε για στεφάνια με 19mm εσωτερική απόσταση και 24mm εξωτερική, αυτό σημαίνει πως συμβάλουν τα μέγιστα στους λιγότερους κραδασμούς, στο καλύτερο πάτημα, πληροφορία και φυσικά στο φρενάρισμα.
Το φρενάρισμα είναι εμπειρία με αυτούς τους τροχούς, έχουν πολύ βαθιά χάραξη στα σημεία τριβής και συνεργάζονται άψογα με τα μπλέ swissstop τακάκια.
IMG_20220408_155405.jpg

Οι τροχοί ήρθαν όχι σε τόσο καλή συσκευασία αλλά σωστά αποθηκευμένοι, οι τάση σε ακτίνες αρχικά ήταν σωστές αλλά μετά τις πρώτες προπονήσεις χρειάστηκαν μάζεμα, αυτό συνήθως συμβαίνει σε όλους τους κατασκευαστές διότι δεν αφιερώνουν χρόνο για στρεσάρισμα, όπως και να έχει πάντως το σωστό στρεσάρισμα γίνεται πάντα στο δρόμο με το βάρος του αναβάτη, ένας έλεγχος μετά τα 500χλμ επιβάλλεται.
Τα κέντρα στη κατηγορία τιμής είναι ποιοτικά και πολύ μελετημένα, με τη επιλογή σε race ρουλεμάν τσουλάνε αβίαστα με ελάχιστη αντίσταση.
Το πίσω κέντρο με τη μεγάλη φλάντζα στη drive μεριά, έχει τις 16 βασικές ακτίνες (8 ακτίνες στη non drive) με πλέξη που πατάνε η μία τη άλλη ακτίνα για μεγαλύτερη ακαμψία και λιγότερη καταπόνηση.

PXL_20220304_142649988.jpg

Το ελεύθερο με τη τεχνολογία καστάνιας λειτουργεί άμεσα χωρίς αστοχίες στη μετάδοση, η υλοποίηση όμως με έλασμα το καθιστά ένα απίστευτα θορυβώδες ελεύθερο, μετά από τόσο καιρό δεν μπορώ να το συνηθίσω, όσο πιο γρήγορα πας, τόσο πιο θορυβώδες γίνεται, ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ενοχλητικού...
Άλλοι ψοφάνε για θορυβώδη λειτουργία, προσωπικά προτιμώ τη ησυχία.
IMG_20220408_161317.jpg

Τα τροχάκια είναι πραγματικά πολύ γρήγορα στις ευθείες. Με το μόλις 26mm προφίλ λειτουργούν αψογα στους πλαγιους αέριδες. Εχουν δυνατή ακαμψία στο ανηφορικό πάτημα με το συμπέρασμα να βγαίνει και από το βατόμετρο, με λιγότερα βάτ έχω τις ίδιες επιδόσεις με τους πολύ καλούς επίσης campagnolo eurus που δούλεψα για μεγάλο διάστημα.

Last edited by a moderator:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Τα φετινά χρώματα δεν είναι κάπως χάλια για το CF SL 8?
Αυτό το λευκούλι έχει μια μικρή γοητεία αν και φέρνει σε σταχτομένο λευκό και δεν με πολύ ελκύει, αλλά το ώχρα το άλλο είναι….. :help: :O_o: :eek: ….

Αν και η ποιοτητα βαφής ειναι αρκετα καλη, πρέπει και το χρωμα να βοηθάει βρε αδελφέ

Όσο για τους scribe race, εγώ σκόνη τρωω ότι και να φοράει ο brets, αλλά τουλάχιστον τώρα τον ακούω από μακρυά :whistling::lolsign: .

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Η κάθε έξοδος με το Μάριο είναι μια καλή ευκαιρία για διαλλειματικές, σε αντίθεση με άλλους μπορώ να προσαρμοστώ με τις δυνατότητες του άλλου αντί να κάθομαι να γκρινιάζω...

Σχεδόν 90χιλ γεμάτο διαλλειματικές από τη τελευταία φορά

IMG_20220408_182438.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
ρε σεις, τωρα πηρα χαμπαρι πως η καινουρια ultegra (12 speed) βγαινει και για μηχανικα φρενα χωρις ασυρματες μανετες ομως. Πως με ξεφυγε εμενα αυτο? :geek:

Reaction score
2.324
ρε σεις, τωρα πηρα χαμπαρι πως η καινουρια ultegra (12 speed) βγαινει και για μηχανικα φρενα χωρις ασυρματες μανετες ομως. Πως με ξεφυγε εμενα αυτο? :geek:

Σε έπιασε και μια μικρή φαγούρα να υποθέσω ταυτόχρονα με το που πήρες χαμπάρι?

Reaction score
24.115
Και ημανε έτοιμος να αρπάξω τον παλιό εξοπλισμό αλλά λεφτάς χωρίς δόξα έχει καβατζα και τον κίτρινο σκελετό οπότε θα πάρω μια μάντρα ...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Και ημανε έτοιμος να αρπάξω τον παλιό εξοπλισμό αλλά λεφτάς χωρίς δόξα έχει καβατζα και τον κίτρινο σκελετό οπότε θα πάρω μια μάντρα ...
Τη 8050 di2 τη έχω εκπαιδεύσει να λειτουργεί σε υψηλά βατ, στα θκάς χέρια με τα βατ που βγάζεις θα απογοητευτεί και θα χαλάσει :roflmao: :lolsign:
Τα μηχανικά 12αρια τα πουλάνε σε τιμή ευκαιρίας; :geek: :gamer:
Όχι φυσικά, και εκει ένα σκασμό παράδες θέλουν.
Ως τόσο το θετικό της υπόθεσης είναι πως η δωδεκάρα κασέτα μπαίνει σε τροχούς με εντεκάρες κασέτες, όλα τα υπόλοιπα δεν είναι συμβατά...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.277
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.