JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 28.234
Το χαβά του αυτός.
Κοίτα, ο άλλος που κοροϊδεύεις, μπορεί να δουλεύει από μακριά και αντί να είναι μέσα σε ένα δωμάτιο, απλά δουλευεί από εκεί, χωρίς να είναι σε άδεια.Ο άλλος ο πορωμένος στο βάθος, που κάθεται μπροστά στην όμορφη παραλία και είναι ντυμένος και χωμένος στο laptop ?
Ναι καλά μπορεί να είναι και εξωγήινος.Κοίτα, ο άλλος που κοροϊδεύεις, μπορεί να δουλεύει από μακριά και αντί να είναι μέσα σε ένα δωμάτιο, απλά δουλευεί από εκεί, χωρίς να είναι σε άδεια.
5 εκατοστομετραΚαι απόσταση απο το ταβάνι οι ταβλες ?
Κοίτα και εσυ σοβαρά τώρα. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι αυτός που λές. Μπορεί να είναι και ενα νέο παιδί που σκοτώνει ώρα για να κένει ενα καλό, να πάρει την μητέρα του που δουλεύει στο ξενοδοχείο πίσω. Μπορεί ο ίδιος να πήρε μια άδεια να ηρεμήσει πρίν προχωρήσει σε ενα χειρουργείο και να μην είναι για πολλές χαρές και αυτό που ψάχνει είναι λεπτομέρειες για την εγχείρηση ή αλλές πληροφορίες περί αυτής. Μπορεί να είναι υπάλληλος στο ξενοδοχείο που κάνει διάλειμμα ή περιμένει να πιάσει εργασία. Χίλια δυο πράγματα μπορεί να είναι.Κοίτα, ο άλλος που κοροϊδεύεις, μπορεί να δουλεύει από μακριά και αντί να είναι μέσα σε ένα δωμάτιο, απλά δουλευεί από εκεί, χωρίς να είναι σε άδεια.
Κανέναν σεβασμό οι νέοι (ή κάποιοι νεοι-ζωντές), Κε Χρήστο. Νομίζουν ότι δε θα γεράσουν ποτέ τα τζόβενα κατάλαβες ?Αντροπη σου
Τί??? Τρως και τις σαύρες καρπάτσιο?Να ξέρεις, εκτός από σκλια, έχω και 2 γάτες.
Αλλά όχι μέσα στο σπίτι, απ'εξω τριγυρνάν, τρων, μου φέρνουν καμία σαύρα στο πατάκι στην είσοδο, κάνα ποντικάκι, κάτι κάνουν, δε τρων τζάμπα.
Εσύ κρύβε λόγια μη μπουκάρει η σύζυξ και βάλει φώκο.
Δεν γίνεται να ξέρουμε για ορδές,το μόνο βέβαιο είναι ότι με τόσες επικλήσεις σε αναλογικά,λυχνίες και τάξεις ΄΄πεντάλφα΄΄ υποδεχόμαστε...πορδές βρυκολάκων.Κύριε Χρήστο περιμένεις καμμία ορδή βρυκολάκων
Έτερο βέβαιον είναι πως οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό στοιχείο προσελκύω μέσα από τη διαδικτυακή παρουσία,με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και την πάροδο του χρόνου είναι...κατακτημένο και όχι καταχρηστικά δοσμένο.Άντε πάλι παρεξηγήσεις , έτσι για να έχουμε να λέμε.
++
Καθένας μας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να του αρέσει ό,τι τον ευχαριστεί
Είναι όμως άτοπον υπό συνθήκες ακατάλληλες γι αξιολόγηση να εκθειάζει την υπεροχή στο δικό του έναντι άλλων setup.... ++
Αυτό δεν ξέρω ενα είναι γενικό ή εαν έχει σχέση με το που πρέπει να είναι το RT που ήταν μια συζήτηση που δεν άνοιξα εγω και εξάλλου ήταν με τον Κώστα και που σε αυτήν κάνεις reply.
Εγω δεν εκθείασα ποτέ το δικό μου και ούτε είδα να το κάνει κάποιος άλλος , πέρα για πλάκα. Εσύ απαιτείς κάτι τέτοιες αποδείξεις και κατηγοροιοποίηση. Εγω κάποιες ερωτήσεις κάνω που έχω παρατηρήσει είτε στο δικό μου, είτε σε άλλα.
Εαν αναφάιρεσαι στον Κώστα που εκεθειάζει συνέχεια το δικό του , τότε έχεις δίκιο χα χα.
Εαν πάλι αναφέρεσαι σε ποιό RT είναι το καλύτερο και πρέπει να ακεθειάζεται ως τέτοιο, εγω πάλι δεν εκθείασα αλλά ρώτησα ποιό είναι αυτό που θεωρούν θεωρητικά οι ειδικοί σωστό. Ελπίζω να κάλυψα μαθηματικά όλες τις περιπτώσεις του τι μπορούσες να εννοείς. Εάν θες απάντησε ποιό είναι το ¨καλύτερο" RT και απο ποιά μελέτη αντικειμενική προκύπτει. Επίσης από άλλα που ρώτησα βλέπω δεν σου κέντρισαν το ενδιαφέρον ή τα θεώρησες ανάξια να απαντήσεις κάτι, όπως και άλλες φορές, οπότε εγω τι να πω,.... αυτές είναι οι απορίες μου , αυτά ρωτάω.
++ Ομοίως κι εδώ,καθένας μας έχει δικαίωμα ν'απολαμβάνει ό,τι θα τον ικανοποιούσε...Όποτε όμως κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να τον περιγελώ,ουσιαστικά θα έχω πρώτα απευθυνθεί στον ίδιο μου τον εαυτό...Η εξερεύνηση που λέγαμε δεν αφορά αποκλειστικά στους άλλους... ++
ΟΚ μπορεί να χρειάζεται λίγο πιο πολύ απο αυτό "πρώτα απευθυνθεί στον ίδιο μου τον εαυτό." και απο αυτό "εξερεύνηση" αλλά μια χαρά είσαι, εγω δεν έχω παράπονο. Υπάχρουν 1000000 φορές χειρότερα. Είναι θέμα απαιτήσεων κάποιου. Πάντως οι άλλοι μας κρίνουν ή μας γλύφουν ανάλογα την περίπτωση.
Ωχ τι έγινε άρχισαν οι κόντρες πάλι χα χα. Κάτσε να διαβάσω.
Δεν θέλω να έμενες και ο ίδιος ΄΄μετεξεταστέος΄΄ αφού υπάρχει ολόκληρο νήμα που αναλύει ζητήματα χροιών...Προς κ. Μαρκου τζονυ
Θεμα: Σχεση χροιας με το φασμα
Η χροια εχει να κανει με την αντιληψη μας σε συνθετους ηχους. Η λεξη εφαρμοζεται κυρια για τον ηχο διαφορων μουσικων οργανων. Ενα φλαουτο και ενα ομποε ακουγονται διαφορετικα εστω αν και τα δυο παιζουν την ιδια νοτα. Ο τονος καθε μουσικου οργανου εχει την δικη του χροια.Η χροια
καθοριζεται απο το πληθος και την σχετικη ενταση των αρμονικων του οργανου.
Η τονικη ποιοτητα πλησιαζει σαν συνωνυμο στην χροια.
Η χροια ειναι ενας ακομη υποκειμενικος ορος.
Ο αντιστοιχος φυσικος ορος ειναι το φασμα.
Ενα μουσικο οργανο παραγει ενα θεμελιωδη και μια ομαδα αρμονικων,που μπορουν να αναλυθουν με αναλυτη κυματωνκαι να σχεδιαστουν σε γραφηματα.
Εστω οτι ο θεμελιωδης ειναι 200Hz ο δευτερος αρμονικος 400 Hz o τριτος αρμονικος 600 χερζ
Η υποκειμενικη χροια που το αυτι συσχετιζει με τα 200χερζ , για παραδειγμα που μετρησαμε διαφερει λιγο με την σταθμη του ηχου.
Το αυτι εχει και αυτο την δικη του υποκειμενικη ερμηνεια των αρμονικων.
Ετσι η αντιληψη του αυτιου για την συνολικη χροια της νοτας του οργανου μπορει να ειναι αρκετα διαφορετικη απο το φασμα που μετρηθηκε κατα πολυπλοκο τροπο
Οταν ακουμε μια ορχηστρα σε αιθουσα συναυλιων, η χροια που ακουμε ειναι διαφορετικη για διαφορετικες θεσεις στα καθισματα.
Η μουσικη αποτελειται απο μεγαλη περιοχη συχνοτητων, και τα πλατη και οι φασεις των διαφορων συνεστωσων επηρεαζονται απο ανακλασεις απο της διαφορες επιφανειες της αιθουσας.
Ο μονος τροπος για να μελετησουμε αναλυτικα αυτες της διαφορες ειναι να μελετησουμε τα ηχητικα φασματα σε διαφορετικες θεσεις.
Αυτες ωστοσο ειναι μετρησεις φυσικων μεγεθων και η υποκειμενικη χροια εξακολουθη να μας διαφευγει.
Το σημαντικο στην παραγραφο αυτη ειναι να αναγνωρισουμε οτι υπαρχει διαφορα
μεταξυ χροιας και συχνοτητας
ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ