Barista Corner

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.756
Ασε τα like ρε και πες για καμιά γκατζετομηχανούλα που θα την κάνω και δώρο στα γενέθλια της κυράς και θα κάνουμε και τη δουλειά μας βολικά και αξιοπρεπώς. :biggrin:
Το Aeropress που έγραψε ο φίλος tparlos είναι καλό και φτηνό gadget για "εσπρέσο" γεύση. Αλλά είναι χειροκίνητο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εσύ που πίνεις φίλτρου δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα. Πάρε μία όμορφη φτηνή μηχανούλα και χαρτάκια και είσαι έτοιμος.

Ή πάρε έναν καλό βραστήρα με ρύθμιση θερμοκρασίας και μία κανάτα Chemex.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.459
Να, κάτι τέτοιο, 130 μου βγαίνει με τα μεταφορικά.
Με 35 ευρά ακόμα παίρνω το μοντελάκι που έχει και timer και δύο ξεχωριστά δοχεία για τα φασόλια για να βάνεις διαφορετικές ποικιλίες λέει, και αν θες να κάνεις και μίξη, λέει :)

και από δω τα ίδια λεφτά περίπου μου έρχεται αν βγάλω το ΦΠΑ

στο ακριβό μοντέλο, βγαίνει μεγάλη διαφορά με τις εγχώριες τιμές :sneaky:

TGD

Reaction score
9.151
Γουστάρω αφρικάνικους καφέδες!
Με έπεισε ο Μελίνας και παρήγγειλα μια φουρνιά κάψουλες από το Kudu:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.459
από κάψουλες δεν έχω εμπειρία :redface:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.459
Με έβαλες σε σκέψεις, να πάρω μια νεσπρεσιερα και να βάζω kudu κάψουλες.
Η αλήθεια ειναι ότι πρόκειται για πολύ portable μηχανάκι, μια φίλη το κουβαλάει και στα ταξίδια στο εξωτερικό!
Σε αντίθεση με τη φίλτρου που όσο ναναι έχει τον όγκο της (και το βάρος της αυτή με το μύλο που έβαλα πιο πάνω).
Θα έχω να φτιάχνω και ‘εσπρεσο’ στους επισκέπτες που μουτρωνουν οταν τους λέω ότι έχω μόνο φίλτρου :laugh:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Με την μικρη μηχανη της Νεσπρεσσο και συμβατες καψουλες KIMBO που μου προτεινε ο Ιταλος κατα κοσμον @spylab ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.459
H Kudu γράφει το παρακάτω για τις κάψουλες,

*Capsules are not compatible with the following espresso machines:

• Krups Nespresso Prodigio
  • Delonghi Nespresso Pixie
  • Delonghi Nespresso Expert EN350
  • Delonghi Nespresso Expert EN355
  • Delonghi Nespresso EN110b

Πρόκειται για τύπους μηχανών ή τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν κάνουν μόνο;
Δηλαδή αν πάρω μηχανούλα που δεν γράφει στον τίτλο κάτι από τα παραπάνω είμαι ΟΚ για Kudu κάψουλες;
Πείτε, δεν έχω χρόνο να κάνω φουλ μαρκετ ριβιου για μια νεσπρεσιέρα. Αντε πείτε και κανά τιπ ποια να διαλέξω, να είναι και λίγο μούρικη :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.528
Θα έχω να φτιάχνω και ‘εσπρεσο’ στους επισκέπτες που μουτρωνουν οταν τους λέω ότι έχω μόνο φίλτρου :laugh:

Σε όσους μουτρώνουν να τους λες εάν είχαν και στο χωριό του εσπρέσο. Εκτός εάν έρχονται από το Μιλάνο, οπότε πασο.

TGD

Reaction score
9.151
Μου φαίνεται πολύ παράξενο κι εμένα. Η Pixie ας πούμε οπτικά έχει μόνο μια διαφορά από τη δική μου Inissia, τα χρωματιστά αποσπώμενα πλαϊνα. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν 2-3 μηχανισμοί όλοι κι όλοι και άλλαζε μόνο το απ' έξω. Αφού η δικιά μου είναι Krupps, ελπίζω ότι δεν θα έχω κανένα θέμα. Αν και οπτικά η Delonghi δεν έχει καμιά διαφορά, μάλιστα πέρα από άσπρο και μαύρο σε άλλα χρώματα έβγαινε η Krupps και σε άλλα η Delonghi.

Α, είδα τι κοινό χαρακτηριστικό έχουν αυτά τα μοντέλα που αναφέρει η Kudu. Αντί να σπρώχνεις την κάψουλα με μοχλό κάτω και μέσα, έχουν συρταρωτό μηχανισμό.

Μήπως οι κάψουλες της Kudu είναι πιο χοντρές και δεν μπορεί να τις τρυπήσει το "συρτάρι"; Μου έτυχε εμένα το αντίθετο, ο μοχλός να στραπατσάρει μια ψιλή κάψουλα μέσα στον μηχανισμό. Έχω δει επίσης ότι το πάχος του αλουμινόχατρου-πλαστικού-χαρτιού στην "πάνω" πλευρά της κάψουλας ελέγχει και την ροή του νερού, οπότε ένα χοντρό κάλυμμα σχίζεται λίγο πιο αργά και βγάζει λιγότερο νερό στο αποτέλεσμα.

Last edited:

TGD

Reaction score
9.151
Από την άλλη, αν ήταν θέμα το συρτάρι, γιατί δεν έχει στη λίστα π.χ. την EN85;

melina

Cargo 200
Reaction score
43.459
Μου φαίνεται πολύ παράξενο κι εμένα. Η Pixie ας πούμε οπτικά έχει μόνο μια διαφορά από τη δική μου Inissia, τα χρωματιστά αποσπώμενα πλαϊνα. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν 2-3 μηχανισμοί όλοι κι όλοι και άλλαζε μόνο το απ' έξω. Αφού η δικιά μου είναι Krupps, ελπίζω ότι δεν θα έχω κανένα θέμα. Αν και οπτικά η Delonghi δεν έχει καμιά διαφορά, μάλιστα πέρα από άσπρο και μαύρο σε άλλα χρώματα έβγαινε η Krupps και σε άλλα η Delonghi.

Α, είδα τι κοινό χαρακτηριστικό έχουν αυτά τα μοντέλα που αναφέρει η Kudu. Αντί να σπρώχνεις την κάψουλα με μοχλό κάτω και μέσα, έχουν συρταρωτό μηχανισμό.

Μήπως οι κάψουλες της Kudu είναι πιο χοντρές και δεν μπορεί να τις τρυπήσει το "συρτάρι"; Μου έτυχε εμένα το αντίθετο, ο μοχλός να στραπατσάρει μια ψιλή κάψουλα μέσα στον μηχανισμό. Έχω δει επίσης ότι το πάχος του αλουμινόχατρου-πλαστικού-χαρτιού στην "πάνω" πλευρά της κάψουλας ελέγχει και την ροή του νερού, οπότε ένα χοντρό κάλυμμα σχίζεται λίγο πιο αργά και βγάζει λιγότερο νερό στο αποτέλεσμα.
πότε παραλαμβάνεις τις κάψουλες είπαμε; :biggrin:

Reaction score
4.027
To 1 testing pack κανει 23,00 €

Το 2πλο της προσφοράς λέει ότι κοστίζει 58,00 € και μας το "αφήνει" στα 40,00 € ??

Κάτι δεν βλέπω ή μας δουλεύουν?

TGD

Reaction score
9.151
To 1 testing pack κανει 23,00 €

Το 2πλο της προσφοράς λέει ότι κοστίζει 58,00 € και μας το "αφήνει" στα 40,00 € ??

Κάτι δεν βλέπω ή μας δουλεύουν?
Υπολογίζουν και την πάνινη τσάντα στα 12 ευρώ.
Φαίνεται να έχει το σωστό μέγεθος για να μεταφέρει βινύλια!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.756
Το βρήκες μόνος σου. Ο Hoffmann είναι ο Θεός στον χώρο του καφέ. Και παράξενος σαν κι εμένα οπότε δεν συγχωρεί βλακείες.

H Kudu γράφει το παρακάτω για τις κάψουλες,

*Capsules are not compatible with the following espresso machines:

• Krups Nespresso Prodigio
  • Delonghi Nespresso Pixie
  • Delonghi Nespresso Expert EN350
  • Delonghi Nespresso Expert EN355
  • Delonghi Nespresso EN110b

Δηλαδή αν πάρω μηχανούλα που δεν γράφει στον τίτλο κάτι από τα παραπάνω είμαι ΟΚ για Kudu κάψουλες;
Πείτε, δεν έχω χρόνο να κάνω φουλ μαρκετ ριβιου για μια νεσπρεσιέρα. Αντε πείτε και κανά τιπ ποια να διαλέξω, να είναι και λίγο μούρικη :biggrin:
H Nespresso έφτιαξε την τεχνολογία και έκανε outsourcing σε μεγάλους κατασκευαστές για την παραγωγή των μηχανών της. Οι εταιρείες αυτές είναι η DeLonghi, η Breville, η Krups, η Siemens, η Miele και ίσως κάποιες ακόμα που μου ξεφεύγουν. Ο λόγοι είναι προφανείς: μοιρασιά σε πολλούς για να μην "εκβιάζεται" από κανένα, γραμμές παραγωγής βάσει τοπικών αγορών και μείωση μεταφορικών, καλό PR στον κλάδο κλπ.

Θεωρητικά όλες οι μηχανές που πωλούνται από το site της Νespresso και τα καταστήματά της έχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε να δουλεύουν απρόσκοπτα με τις κάψουλες της Nespresso. Κάποιες όμως μικροδιαφορές δημιουργούν προβλήματα σε κάψουλες τρίτων κατασκευαστών. Κάποιες μαγκώνουν και δεν βγαίνουν εύκολα, άλλες δεν τρυπάνε σωστά ή και καθόλου.

Οι κάψουλες της Vertuo έχουν περιμετρικά barcode που τον διαβάζει η μηχανή και ρυθμίζει ποσότητα νερού και πρόγραμμα εκχύλισης αναλόγως της ποικιλίας. Με αυτόν τον τρόπο έκοψε τα πόδια των πειρατικών βιοτεχνιών που πουλάνε κάψουλες πριν ακόμα λήξει η πατέντα της. Ή πιο σωστά, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που πέρασε σε νέα τεχνολογία γιατί είχε χάσει πολλούς πελάτες από τότε που έληξε η αποκλειστικότητα στις κλασικές της κάψουλες. Μην ξεχνάμε ότι η πηγή εσόδων της Nespresso είναι ο καφές, όχι οι μηχανές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.361
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng