Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης ενός dac

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363
και άντε τις κορυφές τις φτιάχνει το DSP, για τις βυθίσεις τι κάνει κανείς εκτός από αλλαγή θέσης;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι λίγο πολύ 17 σελίδες.

Επειδή μόλις ξύπνησα και πίνω καφέ, θα στα πω με λέξεις κλειδιά :

Δορυφόρους στήνεις με μετρήσεις.

Κάτω από 100 Hz θέλει άλλο γράφημα.

Κάτω από 80 κύκλους χωρίς σαμπ δεν γίνεται τίποτα, παράτα το, ασχολήσου με το ψάρεμα.

Χωρίς ρουμ κερβ που πας;
Χωρίς dsp δεν δουλεύει. Δεν είναι ψυγείο.

Άμα RT60 >0,4" eat oil and come night.

Reaction score
19
αυτό εννοείς φαντάζομαι ή όχι;

View attachment 254754

και άντε τις κορυφές τις φτιάχνει το DSP, για τις βυθίσεις τι κάνει κανείς εκτός από αλλαγή θέσης;

άσχετος είμαι ακόμη, απλά πήρα μία μυρωδιά τι γίνεται

δείτε την κόκκινη γραμμή, τι μετράει το ίδιο ηχείο, ίδια μέρα, ίδιος χώρος, μετακίνηση μισό μέτρο

και το σημαντικό: και οι δύο θέσεις χωρίς καραυγαλέα λάθος τοποθέτηση, σε απόσταση από πλευρικό και μπροστά τοίχο, θέση ακρόασης με αρκετό ελεύθερο χώρο πίσω, ισόπλευρο τρίγωνο κλπ
που να δεις τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις

τι να σιάξεις μετά με καλώδια, ντακ και ενισχυτές
Την ώρα που ακούω τον ενοχλητικό ήχο το Γράφημα στο εκουαλαιζερ της κάρτας ήχου ακριβώς στο σημείο έστειλες εσύ το Γράφημα το κόκκινο που είναι τέρμα επάνω είναι ακριβώς εκείνη τη στιγμή που το Equalizer δείχνει ψηλά, και Αν ακούσω με ακουστικά το equaliser είναι πάλι ψηλά στα ακουστικά δεν ακούω τον θόρυβο. Οπότε τι πρέπει να κάνω τι θέλουν δηλαδή τα ηχεία για να παίξουν πιο σωστά περισσότερο χώρο να απομακρυνθώ εγώ από τα ηχεία Γιατί πριν από αυτά στην ίδια θέση υπήρχαν κάποια άλλα τα οποία δεν άκουγα ποτέ κανένα πρόβλημα. θα μου πεις το καθε ηχειο ειναι διαφορετικό, και τώρα πάω σε καλύτερο ηχείο με καλύτερο ενισχυτή καλύτερη κάρτα ήχου και δημιουργείται το πρόβλημα Ίσως κάθομαι πολύ κοντά στα ηχεία ίσως τα ηχεία είναι κοντά το ένα στο άλλο Ίσως γενικώς η θέση δεν είναι για αυτά τα ηχεία μπορώ όμως να κάνω κάτι ή μόνο να ψάξω καλύτερη θέση

Κάτω από 80 κύκλους χωρίς σαμπ δεν γίνεται τίποτα, παράτα το, ασχολήσου με το ψάρεμα.

Χωρίς ρουμ κερβ που πας;

μεχρι το λεξεις κλειδια καταλαβα. αχαχαχαχαχ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Ίσως κάθομαι πολύ κοντά στα ηχεία ίσως τα ηχεία είναι κοντά το ένα στο άλλο Ίσως γενικώς η θέση δεν είναι για αυτά τα ηχεία μπορώ όμως να κάνω κάτι ή μόνο να ψάξω καλύτερη θέση
Θα ήταν μεγάλη αδιακρισία, αν ζητούσα μια φωτό του δωματίου με τα ηχεία στη θέση τους;

Reaction score
436
Χωρίς να είμαι ειδικός, από αυτό που περιγράφεις μοιάζει για ενός είδους συντονισμού που προκαλείται μεταξύ των ηχείων και του χώρου όταν αυτά τροφοδοτούνται από κάποια συγκεκριμένη συχνότητα, αφού όπως λες αυτό δεν συμβαίνει στα ακουστικά, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εάν είναι έτσι, πως αυτός ο συντονισμός συμβαίνει και στα δύο ηχεία.

Reaction score
19
Χωρίς να είμαι ειδικός, από αυτό που περιγράφεις μοιάζει για ενός είδους συντονισμού που προκαλείται μεταξύ των ηχείων και του χώρου όταν αυτά τροφοδοτούνται από κάποια συγκεκριμένη συχνότητα, αφού όπως λες αυτό δεν συμβαίνει στα ακουστικά, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εάν είναι έτσι, πως αυτός ο συντονισμός συμβαίνει και στα δύο ηχεία.
Αν ο συντονισμός ήταν στο ένα ηχείο θα λέγαμε ότι έχει πρόβλημα το ηχείο. Επειδή όμως ο συντονισμός είναι και στα δύο ηχεία και στην ουσία ο ήχος έρχεται στα αυτιά αριστερά-δεξιά και αισθάνομαι σαν να τα βουλώνει την ώρα που παίζουν αυτές οι συχνότητες.
εκεί θεωρώ ότι ο εξοπλισμός δεν έχει πρόβλημα. και σίγουρα είναι η θέση των ηχείων αλλά τόσο έντονο πρόβλημα Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ με κανένα άλλο ηχείο. δηλαδή είναι σε πολύ άσχημο σημείο ο ήχος όταν ακούγονται αυτές τις συχνότητες έντονα. ενώ άλλα κομμάτια που και πολύ μπάσο έχουνε, όσο όσο δυνατά και να τα βάλεις δεν ακούς κανένα πρόβλημα. να σημειώσω βέβαια όταν ο ήχος είναι πολύ χαμηλά δεν ακούγεται κανένα πρόβλημα. Μόλις φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τον ήχο Όχι ιδιαίτερα δυνατά αρχίζει και εμφανίζεται και ανάλογα το τραγούδι σε κάποια τραγούδια είναι πραγματικά ανυπόφορο να ακούσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363
Άμα έχουν μπας ριφλεξ κι άμα έχεις καναδυό κάλτσες να στουμπωσεις καλά τις τρύπες, κάνε ένα τεστ.

Άσε αν σ'αρεσει το αποτέλεσμα, δες μόνο αν φεύγει ο συντονισμός.
τι να σιάξεις μετά με καλώδια, ντακ και ενισχυτές
Την τσέπη του εμπορα. ❤

Reaction score
1.987

Χωρίς ρουμ κερβ που πας;

:thumbsup:

πριν από 1 χρόνο ήμουν για ψάρεμα (με το οποίο έχω ακόμη λιγότερη σχέση) :laugh:
τώρα κάτι λίγο παλεύω (είπαμε κάτι λίγο και παλεύω)

Την ώρα που ακούω τον ενοχλητικό ήχο το Γράφημα στο εκουαλαιζερ της κάρτας ήχου ακριβώς στο σημείο έστειλες εσύ το Γράφημα το κόκκινο που είναι τέρμα επάνω είναι ακριβώς εκείνη τη στιγμή που το Equalizer δείχνει ψηλά, και Αν ακούσω με ακουστικά το equaliser είναι πάλι ψηλά στα ακουστικά δεν ακούω τον θόρυβο. Οπότε τι πρέπει να κάνω τι θέλουν δηλαδή τα ηχεία για να παίξουν πιο σωστά περισσότερο χώρο να απομακρυνθώ εγώ από τα ηχεία Γιατί πριν από αυτά στην ίδια θέση υπήρχαν κάποια άλλα τα οποία δεν άκουγα ποτέ κανένα πρόβλημα. θα μου πεις το καθε ηχειο ειναι διαφορετικό, και τώρα πάω σε καλύτερο ηχείο με καλύτερο ενισχυτή καλύτερη κάρτα ήχου και δημιουργείται το πρόβλημα Ίσως κάθομαι πολύ κοντά στα ηχεία ίσως τα ηχεία είναι κοντά το ένα στο άλλο Ίσως γενικώς η θέση δεν είναι για αυτά τα ηχεία μπορώ όμως να κάνω κάτι ή μόνο να ψάξω καλύτερη θέση

μεχρι το λεξεις κλειδια καταλαβα. αχαχαχαχαχ
δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνεις,
αλλαγή θέσης των ηχείων ίσως; DSP αν το πρόβλημα αφορά κορυφές και όχι βυθίσεις;
εδώ στα δικά μου με ένα σωρό μετρήσεις στο χέρι και είμαι χαμένος

TGD

Reaction score
9.024
Αποκλείετε να είναι συντονισμός λόγω των ηχείων;

Ο Amir λέει:
  • Broad dip round crossover (2.8kHz)
  • Resonance/peaking around 800Hz
  • Directivity error around 7kHz

Το δεύτερο μου φαίνεται το ύποπτο σημείο. Άμα κόψεις 2db από το RMS στα 800Hz σιάνει;

Ούπς, είδα ότι ο Amir το έχει έτοιμο: 800Hz, -3db, Q4.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
θα στειλω μολις παω σπιτι. ευχαριστω
Αν είναι εύκολο - που είναι δηλαδή, βάλε στο πλάνο και τους πλαϊνούς τοίχους. Αν δεν χωρούν, βγάλε δύο φωτό, μια για κάθε ηχείο με τον αντίστοιχο πλαϊνό τοίχο.

Reaction score
19
Αν είναι εύκολο - που είναι δηλαδή, βάλε στο πλάνο και τους πλαϊνούς τοίχους. Αν δεν χωρούν, βγάλε δύο φωτό, μια για κάθε ηχείο με τον αντίστοιχο πλαϊνό τοίχο.

Ο Amir λέει:

Το δεύτερο μου φαίνεται το ύποπτο σημείο. Άμα κόψεις 2db από το RMS στα 800Hz σιάνει;

Attachments

Reaction score
19

Ο Amir λέει:

εφερα την rme εκει που δειχνει η φωτο. θα ακουσω και θα σου πω.

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363
Βάλε κάνα μαλακό αποσβεστικο υλικό μεταξύ ηχείου και γραφείου.
Πιθανώς να ακούς το γραφείο.

Και βούλωσε τις τρούπες. Να δούμε αν ακούς την τρύπα, η οποία λόγω γραφείου τσιμπάει σίγουρα μερικά ντεσιμπέλ.

Reaction score
19
Βάλε κάνα μαλακό αποσβεστικο υλικό μεταξύ ηχείου και γραφείου.
Πιθανώς να ακούς το γραφείο.

Και βούλωσε τις τρούπες. Να δούμε αν ακούς την τρύπα, η οποία λόγω γραφείου τσιμπάει σίγουρα μερικά ντεσιμπέλ.
το σκέφτηκα. έβαλα και ποδαράκια στα ηχεία και αφρολέξ και κάλτσες στις τρύπες όπως είπες να δοκιμάσω τπτ καμιά αλλαγή ,με τις κάλτσες λίγο έπεσε το πρόβλημα άλλα και πάλι δεν είναι σωστός ήχος. τελικα πηγα τα ηχεια σε μεγαλυτερο χωρο και εκει χωρις την rme με SPDIF από μια εξωτερική κάρτα ήχου creative g6 ΣΤΟΝ DAC του ARCAM παίζει κομπλέ. εγώ ήθελα τα FOCAL να τα βάλω μπροστά μου να χορτάσω κάθε νότα άλλα δύστυχος θα μείνω με τα ακουστικά, και τα FOCAL θα πάνε σαλόνι.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.159
Το RME εχει dsp και πιθανόν να μπορει να σου λύσει το προβλημα.
Κάνε μια μέτρηση με REW.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν φταίει το DAC.

Reaction score
19
Το RME εχει dsp και πιθανόν να μπορει να σου λύσει το προβλημα.
Κάνε μια μέτρηση με REW.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν φταίει το DAC.
τα δοκίμασα όλα. τα ηχεία θέλουν χώρο. έβαλα τα παλιά ηχεία στο γραφείο και τα φοκαλ πήγαν σαλόνι. ευχαριστω

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ