Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Μη φτιάξεις τίποτα, ένα κλειδί χρειάζεσαι.,αγόρασε ένα, τσάμπα τα πουλάνε.
Θα τη βάλεις από τη μιά μεριά και από τη άλλη θα βιδώσεις και θα τη τραβήξει μέσα.
Απο τη μεριά που θα βιδώνεις θα βάλεις ελάχιστο γράσο αν το πλαίσιο είναι στενό και μπαίνει ζόρικα, αν μπαίνει χωρίς ζόρι μη βάλς τίποτα, πάνετη ασάλιωτα

Last edited:

K

kimon

Guest
Έτερον
Της τελευταίες μέρες ακούω ένα κρακρακρακ από τον δίσκο βραχίονα σε συγκεκριμένη θέση (10 με 9 η ώρα του αριστερού βραχίονα) μόνο υπό φορτίο και μετά από κάνα 10 λεπτό λειτουργίας, δηλαδή όχι στο ξεκίνημα της διαδρομής, ενώ γίνεται εντονότερο όσο περνάει η ώρα.
Να ναι το ρουλεμάν της μεσαίας;
(Δεν το χω ανοίξει ακόμα)
Ήρθε η ώρα της κεραμικής;
Έλα ρε και τρόμαξα! Όπως έπεσε ξαφνικά το μάτι μου, νόμισα ότι έχεις πικάπ με κεραμική κεφαλή!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
Δεν θυμάμαι αν το εχω ξανά βάλει, είναι όμως υπολογισμός με τα νέα δεδομένα καβάλου, παλιότερα ήταν λίγο πιο αυξημένα τα μεγέθοι

Ρε παιδιά, με inseam 80εκ μου βγάζει crank length 160mm! o_O

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Με τι μπόι έχς 80cm καβάλο?
Έχω 83cm καβάλο με 174cm μπόι και ο 170mm βραχίονας είναι ταμάμ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255
Όσο μεγαλύτερο το πλαίσιο, τόσο αυξάνεται η απόσταση από το κέντρο της μεσαίας τριβής ως προς το έδαφος
Ναι, βρε συ, πλάκα κάνω. :biggrin:

Η σύγχρονη τάση (στη θεωρία), τόσα χρόνια, ήταν τα μικρότερα μπράτσα και τώρα αυτός ο αλγόριθμος φέρνει τα πάνω κάτω.

wizzy

Reaction score
21.694
Με τι μπόι έχς 80cm καβάλο?
Έχω 83cm καβάλο με 174cm μπόι και ο 170mm βραχίονας είναι ταμάμ.
1.71 ή 1.72, κάπου εκεί. Ο βραχίονας που ήρθε με το ποδήλατο, από το εργοστάσιο, είναι 172,5mm. Μου είχατε πει και στο παρελθόν ότι θα ήμουν καλύτερα με πιο μικρό βραχίονα, στα 170mm. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν βρίσκω στο εμπόριο. Ο Παναγιώτης είχε προτείνει το marketplace του Facebook, αλλά δεν έχω λογαριασμό εκεί.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Αν όντως έχς 80cm καβάλο και δεν κάνς κάποιο λάθος θα πρότεινα να πας 165mm βραχίονα.
Αυτά τα πράματα είναι πειράματα τα οποία σημαίνουν και έξοδα.
Άρα δεν μπορώ με σιγουριά να σε πω κάνε αυτό και τελείωσε.
Το μόνο όμως σίγουρο είναι πως άμα είσαι με 172,5cm βραχίονα είναι προς το μεγάλο, το 1.60 cm είναι προς το μικρό.
Κάπου εκεί ανάμεσα είσαι λεπόν.
Επίσης να έχς στο μυαλός πως με μικρότερο βραχίονα πάμε αναλογικά τη σέλα πάνω και αντίστοιχα πίσω.
Πρέπει δλδ να υπάρχουν και τα περιθώρια αυτά ως ρύθμιση στο πλαίσιο, μπορεί να είναι μικρές αλλαγές, αλλά αν δεν υπάρχουν τα περιθώρια θα πρέπει να αλλάξεις πχ παλουκοσελο με επιπλέον offset

Last edited:

Reaction score
23.870
1.71 ή 1.72, κάπου εκεί. Ο βραχίονας που ήρθε με το ποδήλατο, από το εργοστάσιο, είναι 172,5mm. Μου είχατε πει και στο παρελθόν ότι θα ήμουν καλύτερα με πιο μικρό βραχίονα, στα 170mm. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν βρίσκω στο εμπόριο. Ο Παναγιώτης είχε προτείνει το marketplace του Facebook, αλλά δεν έχω λογαριασμό εκεί.
Γιατί έχω εγώ; Με αλλουνου λογαριασμό το βρήκα

Εμένα με λέει ο αλγόριθμος ότι παίζω και 165, τι α καω α μαλωω;
Ο 170 πάντως με βόλεψε πολύ ααααμα κάνω φιστινγκ της προκοπής το ξανασυζηταμε (πριν αγοράσω άλλο ποδήλατο)

wizzy

Reaction score
21.694
Γιατί έχω εγώ; Με αλλουνου λογαριασμό το βρήκα
Θες να ψάξεις και για μένα; Ε; Φανταστικέ μου φίλε; :biggrin:

Bike fitting, θα κάνω ξανά στις 29/09. Για να δούμε τι θα πει ο ποδηλατάς τότε.

wizzy

Reaction score
21.694
Επιβεβαιώνω, Ultegra 6800. Ευχαριστώ για τα links, θα ψάξω και στο bike24.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Αφού είναι 11 speed έχς πολλές επιλογές
Ο 8000 είναι πολύ καλός δισκοβραχίονας, αυτόν πάρε, και βάλε αντρικους δίσκους :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic