Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Reaction score
19.610
Συνεχίζοντας τους δείκτες της κατά thva "καλής" αναπαραγωγής :

...... 4. Τα ηχεία πρέπει , που λένε , να εξαφανίζονται. Κανένας ήχος δεν πρέπει να βγαίνει απο αυτά, παρά μόνο εαν αυτό είναι έτσι απο επιλογή του μηχανικού και είναι στην ηχογράφηση. Με ανοιχτά μάτια και με φώς. χα χα. Αυτό πιστεύω δεν θέλει ανάλυση , πλέον σχεδόν όλα τα ηχεία το διαθέτουν. Βέβαια υποθέτω, (δεν ξέρω) ακόμη ...άλλα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
........5. Η μουσική και οι μουσικοί πρέπει να δίνεται μια αίσθηση (ψευδαίσθηση) ότι παίζουν live και να υμην πάρχει κάτι που να σου θυμίζει ή παραπέμπει σε ένα αίσθημα ότι ακούς κάποιου είδους αναπαραγωγή. Κα αυτό σε διάφορα βέβαια επίπεδα έντασης (βαθμού εννοω) αλλά συνήθως όλες οι εγγραφές έχουν και δίνουν σημασία σε αυτό απο πάντοτε, άρα όλες σχεδόν το έχουν. Εαν δεν το εχετε, φταίει το συστημα δηλαδή.
...... 6. Πρέπει να δείχνει και αναδείκνύει στο μέγιστο βαθμό διαφορές στις ηχογράφησεις , επιλογές που έχουν γίνει κατά την διαδικασία μίξης και παραγωγής. Φαινόμενα ομογενοποίησης του ήχου είτε ηθελημένα λόγω αισθητικής, είτε για να δώσουν μια δήθεν αίσθηση ποιοτικής ηχογράφησης, είτε λόγω της αδυναμίας του συστήματος μας να παρέχει πληροφορίες για όλα αυτά, θα οδηγήσει σε μια αίσθηση, βαρεμάρας και δεν θα ακούμε με μεγάλη προσδοκία μουσική ή θα θέλουμε να αλλάξουμε κάτι.... άσχετα εαν το αποτέλεσμα μας έχει φανεί στην αρχή και ακόμα μας φαίνεται ότι πληρεί ή πληρούσε όλα τα οντιοφίλ κριτήρια μας όταν το διαλέξαμε. Προφανώς τα πληρεί μέν αλλά μόνο για ορισμένες ηχογραφήσεις και τις οποίες καταστήσαμε με τον καιρό στο δικό μας μόνο μυαλό και υποσυνείδητο σαν ρεφερενς.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.571
Μιλάω πάντα για live που πάμε να ακούσουμε μουσική, όχι για φεστιβάλ μπύρας και κλωτσοπατινάδας.
.... κανω τα στραβα ματχια σε αυτο - οχι δυσκολο καθοτι δε βλεπω καλα οταν βλεπω καλα, και βλεπω καλα οταν δε βλεπω8-)
-
με αφορμη αυτο, καλως τεθηκε παντως ο συναυλιακος παραγωντας και ειναι κατι που υπονοησα με την εμπλοκη με τη μουσικη (σε προηγουμενη αναρτηση μου). παμπλες συναυλιες, ανεξαρτητου ειδους (κυριως αντιθετικα προσφιλους προς τον ενδιαφερομενο), ειναι απαραιτητο για διαμορφωση σκεψης.

Reaction score
19.610
Καταλαβαίνω τις ενστάσεις σας όσον αφορά την συναισιηματική εμπλοκή και πως αυτή μπορεί να προκύψει και απο τι εξαρτάται και σε τι βαθμό ή τι πιστεύετε ιδεολογικά ή ρομαντικά απο το τι θα έπρεπε να εξαρτάται, αλλά εγω συνεχίζω να διαφωνώ και μάλιστα να επιμένω κιόλας ότι όχι μόνο εξαρτάται απο το σύστημα, όχι μόνο ότι αυτό αποτελεί το υπερτατο κριτήριο, αλλά και ότι πρέπει και να εξαρτάται απο αυτό.

Το να έχεις μια συναισθηματική έξαρση που αφορά μια προσωπική και χρονικά περιορισμένη σε χρονική διάρκεια αντίδραση , φυσικά συμβαίνει και είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό..... αλλά δεν θα υπάρχει όταν ξανακούσεις αυτό το κομμάτι, κάποια άλλη ημέρα, ξεμέθυστος ή μη φορτισμένος συναισθηματικά με το ίδιο τρόπο. Το θέμα είναι να πετύχεις μια διάρκεια και συνέχεια σε αυτό το συναίσθημα, τουλάχιστον στην βασική του αρχική "σύλληψη" ως τέτοιο. Μετά το εμπλουτίζεις , όσο κατανοείς καλύτερα ή ξανακούς το κομμάτι .... και όπου σε πάει. Οπότε τουλάχιστον μην απορρήσεις γιατί συμβαίνει αυτό καθώς δεν θα οφείλεται κατ΄ανάγκη στο μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει ο δημιουργός αλλά σε δικό σου δημιούργημα. Δεν είναι κακό, αφού μάλιστα μπορεί να καταλήξεις σε ένα μηνυμα που εσυ θα το έχεις εμπλουτίσει και ίσως και πιθανόν καλύτερα απο αυτό του δημιουργού, που και αυτός ασυναίσθητα μπορεί να το εμπεριείχε στο έργο του, χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει (σπάνιο αλλά γίνεται, αλλά σπάνιο άστε τι λέει ο κάθε δημιουργός για να σας χαιδέψει τα αυτιά και να μην περιορίσει την καθολική αποδοχή του έργου του, μέχρι σημείου και να αποδέχεται την ερμηνεία του κόσμου καλύτερα απο την αρχική και δική του έμπνευση και σκοπό. Αρχίζουν τα ... το δημιουργημά μου έχει τη δική του ζωή κλπ κλπ .... το οποίο ισχύει αλλά για μεγάλα έργα και δημιουργούς και όχι η καραμέλα που έχει μάθει να λέει το κάθε πόπ είδωλο -τυπος -τύπισσα σαν PR. Επίσης έχει άλλη μορφή αυτή η αυτόνομη "ζωή" και πορεία του έργου (δεν είναι της παρούσης αναφορά στο θεμα αυτό). Πάντως, όχι συνήθως αυτή που εννoούμε ή της προσδίδουμε εμείς. ).

Αλλά α) υπάρχει και ένα όριο σε αυτήν την διαδικάσια, δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα απο την ικανότητα μας και την φαντασία μας να προσθέτει τα κενά , αλλιώς να ακούμε πάντα απο το τρανζιστοράκι. ή ακόμη καλύτερα να ην χρειαζόμαστε κάν την μουσική ... να είμαστε ξερω εγω τι , ανώτερα πλάσματα β) θεωρούμε ότι μιλάμε για φυσιλογικούς ψυχικά ανθρώπους που δεχόμαστε αξιωματικά ότι έχουν όλοι την δυνατότητα να αντιληφθούν, έστω σε ένα βασικό επίπεδο, το μήνυμα της τέχνης κλπ κλπ που λέτε αλλά αυτά δεν εχουν να κάνουν με το σύστημα αλλά με εμάς, οπότε είναι λάθος να τα εμπλέκουμε στην εκτίμησή μας, εαν και δεν γίνεται έχετε δίκιο, αλλά πρέπει να προσπαθούμε γ) καλύτερα θα ηταν και το ίδιο το σύστημα να μας επιβάλλεται με την καλή έννοια και να μας ορίζει αυτό σε τι διάθεση θα μας βάλει, στη διάθεση του έργου Να μην μας αφήνει να κουβαλήσουμε την δική μας διάθεση καλή ή κακή, όταν ξεκινά η ακρόαση. Και να μας μεταφέρει σε άλλο κόσμο άσχετα την μέχρι να κάτσουμε διαθεσή μας. Αφου μας κάνει την διάθεση blank page, blank slate (κενή σελίδα) τότε μετά μπορούμε να χτίσουμε όποια διάθεση θέλουμε απο το έργο το ίδιο και αυτή να είναι διάθεση real time.

Και άλλα πράγματα αλλά κουράστηκα (άλλη φορά χα χα) ..... Είς αύριον τα καλύτερα (ή χειρότερα) που λέει ο λαός (δεν ξέρω ποιος το λέει χα χα). ..

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Προσωπικά η λύση που έχω δώσει είναι να ακούω αυτά τα album μόνο στο αυτοκίνητο :).
Βρε τους αλήτες τους παραγωγούς τι μας έχουν κάμει.. :p

Κάθεσαι στο γκαράζ μέσα ή καις και βενζίνα για βόλτα?

Τι RT παίζ' στ' αμάξ'? :lolsign:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Πέρα από την πλάκα (που κάνω πάντα καλοπροαίρετα) είναι τόσο χαοτικά διαφορετικές οι παραγωγές που εγώ δυσκολεύομαι πάρα πολύ να δικαιολογήσω μεγάλα ποσά για την αναπαραγωγή (αν και έχω δώσει πιο πολλά από όσα αντέχω ρεαλιστικά).
Παίζουν φυσικά τον ρόλο τους κι άλλα πράγματα όπως το που και σε τι χώρο μένεις-ακούς, οικογενειακά κλπ..
Το hifi-end whatever είναι για λίγους έτσι κι αλλιώς που συνδυάζουν συνθήκες - θέληση - οικονομική επιφάνεια κλπ..
Με ένα μοντέρνο λογικής τιμής συστηματάκι χαίρεσαι μουσικούλα..
Μην ξεχάσετε τα sub ε? 🤘
Αυτά..

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.259
Ερχόμενοι πίσω στο αρχικό ερώτημα αν υπάρχει hi fi θα βάλω και στην εξίσωση ειδικά για τους νέους ότι δεν υπάρχει το ερέθισμα της "μαζικής" ποιοτικής μουσικής, και λέγοντας μαζικής ενοοώ το αποδεκτό αποτέλεσμα απο πολλούς. Για παράδειγμα όταν οι Pink Floyd εβγαλαν το The Dark Side of the Moon ακόμα και άνθρωποι που δεν άκουγαν αυτό το είδος μουσικής το απόδεχτηκαν για το μεγαλείο του. Οπότε τότε, άποψη μου, οι παραγωγοί hifi είχαν τρομερά μουσικά παραδείγματα για να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν τα μηχανήματα τους. Τώρα τι έχουμε για δοκιμές; Πάντως όχι την μουσική ποιότητα του τότε και ειδικά στην μάζα. Ακόμα και το Da Da Da που αναφέρθηκε πρίν δεν είναι τα σκουπίδια που βγαίνουν μαζικά στην μουσική βιομηχανία. Τώρα ακούνε κ@λους και κορμιά. Οπότε και το hifi θα πρέπει να πράξει ανάλογα τουλάχιστον στην μαζική του έκδοση. Για αυτό βλέπουμε AKG ακουστικά ή ηχεία για πχ στα Samsung κινητά με υψηλής δειγματοληψειας dac.

Reaction score
19.610
είναι τόσο χαοτικά διαφορετικές οι παραγωγές
Δεν είναι χαοτικά κακές όμως. Άλλο πράγμα το διαφορετικές. Σε όλες , στις περισσότερες θα βρείς πάντα κάτι διαφορετικό να εκτιμήσεις, εαν έχεις καλό σύστημα. Όλες έχουν κάποια καλά και κάποια κακά. Πολλοί που θεωρούν αυτό ή φταίει το σύστημα τους ή έχουν λάθος έννοια - εικόνα στο μυαλό τους , και μπερδευόυν την ποιότητα της εγγραφής με κάποια "υποχρέωση" της να είναι ίδια και ομοιόμορφη (ή τις θέλουν όλες ίδιες μεταξύ τους, μπερδεύουν την συνέπεια-σταθερότητα ή την ομοιογένεια που έλεγα παραπάνω με την ποιότητα και ότι η ποιότητα οφείλει να "υπακούει" σε αυτά τα χαρακτηριστικά). Εστι έχουμε ψυχολογικά να κρίνουμε λόγω της τεχνολογικής ματιάς, οπτικής στην λέξη "ποιότητα" των τελευατίων δεκαετιών μετά τον Β'ΠΠ.

Υπάρχουν κακές, να μην λέω βλακείες αλλά δεν είναι τόσο πολλές όσο νομίζει ο κόσμος του Χαι Φαι.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά.... αλλά οι περισσότερες εγγραφές είναι καλές. Εγω όταν τις κριτκάρω παραπάνω , τις κριτικάρω γιατί θα μπορούσαν να είναι πολυ καλύτερες (όλες μαζί να βελτιωνόντουσαν).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.571
... γιατι να ακουσει ενας νεος πινκ φλουντ ?

αν μια μπαντα επαιζε σημερα αυτο που θα επαιζαν σημερα οι πινκ φλουντ....ποια θα ηταν η αναγνωρισημοτητα τους ?

(αντιστοιχα το ιδιο μπορει να συμβει και με αρκετα ακομα ονοματα απο ολες τις μορφες εκφρασης)

Last edited:

Reaction score
19.610
Ερχόμενοι πίσω στο αρχικό ερώτημα αν υπάρχει hi fi θα βάλω και στην εξίσωση ειδικά για τους νέους ότι δεν υπάρχει το ερέθισμα της "μαζικής" ποιοτικής μουσικής, και λέγοντας μαζικής ενοοώ το αποδεκτό αποτέλεσμα απο πολλούς. Για παράδειγμα όταν οι Pink Floyd εβγαλαν το The Dark Side of the Moon ακόμα και άνθρωποι που δεν άκουγαν αυτό το είδος μουσικής το απόδεχτηκαν για το μεγαλείο του. Οπότε τότε, άποψη μου, οι παραγωγοί hifi είχαν τρομερά μουσικά παραδείγματα για να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν τα μηχανήματα τους. Τώρα τι έχουμε για δοκιμές; Πάντως όχι την μουσική ποιότητα του τότε και ειδικά στην μάζα. Ακόμα και το Da Da Da που αναφέρθηκε πρίν δεν είναι τα σκουπίδια που βγαίνουν μαζικά στην μουσική βιομηχανία. Τώρα ακούνε κ@λους και κορμιά. Οπότε και το hifi θα πρέπει να πράξει ανάλογα τουλάχιστον στην μαζική του έκδοση. Για αυτό βλέπουμε AKG ακουστικά ή ηχεία για πχ στα Samsung κινητά με υψηλής δειγματοληψειας dac.
Πάντως για την ιστορία, να έχει υπόψιν ότι το hip hop και η rap στην αρχή αλλά μέχρι και σήμερα, τήρησαν (δεν γινόταν και αλλιώς με το τόσο χαμηλών συχνοτήτων περιεχόμενο , θα ανατινάζονταν τα ηχεια όλων χα χα) τις προδιαγράφες και τις τεχνικές στην εγγραφή και έχουν καλές εγγραφές.

Αλλά εσυ μιλάς για την ποιοτική διαφορά ΟΚ, απλώς είπα να σου το πω αυτο για την hip hop κλπ.

Επίσης εγω άκουγα (και ακούω ακόμη λίγο) πολύ πόστ πανκ και ενω στο cd και στα LP πολλά έχουν καλές εγγραφές, στο streaming ακούγονται χάλια, ούτε δυναμικά, ούτε τίποτε, μια σούπα. Δεν ξέρω γιατί. Πρόσφατα το ανακάλυψα καθώς έχω πολλους δίσκους απο το είδος και ακούω συνήθως απο αυτούς.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.259

αν μια μπαντα επαιζε σημερα αυτο που θα επαιζαν σημερα οι πινκ φλουντ....ποια θα ηταν η αναγνωρισημοτητα τους ?

(αντιστοιχα το ιδιο μπορει να συμβει και με αρκετα ακομα ονοματα απο ολες τις μορφες εκφρασης)
Ο νέος θα ακούσει Pink Floyd γιατί απλά δεν υπάρχουν αντάξιοι σημερινοί (προσωπική άποψη). Επίσης θα προτιμούσα ένα σημερινό συγκρότημα να μην βγάλει κάτι παρόμοιο ή ίδιο με τους Pink Floyd, αλλά να βγάλει κάτι αντάξιο ή και καλύτερο απο αυτό. Δυστυχώς εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι, δεν έχω δει κάτι που να μείνει στην ιστορία. Πόσα άλμπουμ απο την σημερινή επόχη έχουν μπεί στα καλύτερα όλων των εποχών? Δυστυχώς είναι σαν την τωρινή Ελλάδα που καφχιεται για την παλιά της ιστορία και δεν έχει να δώσει κάτι για να μείνει και αυτή στην ιστορία.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.571
οπου δεν υπαρχει συνεχεια, κατι εχουν κανει οι ενδιαμεσοι στραβα ...(αυτο που λεμε το πληρωμα του χρονου).
εχω σε πολυ μεγαλητερη εκτιμηση πολλες μπαντες απο ολες τις εποχες...και τις σημερινες..βεβαια, αλλα δεν ανοικω στη (κατευθηνομενη απο τη μουσικη βιομηχανια) μαζα..

Reaction score
19.610
Ο νέος θα ακούσει Pink Floyd γιατί απλά δεν υπάρχουν αντάξιοι σημερινοί (προσωπική άποψη). Επίσης θα προτιμούσα ένα σημερινό συγκρότημα να μην βγάλει κάτι παρόμοιο ή ίδιο με τους Pink Floyd, αλλά να βγάλει κάτι αντάξιο ή και καλύτερο απο αυτό. Δυστυχώς εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι, δεν έχω δει κάτι που να μείνει στην ιστορία. Πόσα άλμπουμ απο την σημερινή επόχη έχουν μπεί στα καλύτερα όλων των εποχών? Δυστυχώς είναι σαν την τωρινή Ελλάδα που καφχιεται για την παλιά της ιστορία και δεν έχει να δώσει κάτι για να μείνει και αυτή στην ιστορία.
Οι Pink Floyd , οι Camel και πολλοί άλλοι (συνήθως όλα συγκροτήματα του παρελθόντος αλλά και παρελθόντα "είδη" που προσφέρονται), πέρα απο προτίμηση και ποιότητα, κάνανε ενα άλμπουμ με αρχή, μέση, τέλος ενα ενοποιημένο έργο -ιστορία που καθόσουν και σε έβαζε σε μια διάθεση (για να το δέσω και με τα παραπάνω που λέμε) , σε έβαζε σε έναν κόσμο. Το ίδιο κάνει και η κλασική. Τα τραγουδάκια των 3-5 λεπτών δεν μπορούν να το κάνουν αυτό , ούτε η συνεχής αλλαγή στο τηλεκοντρόλ που κάνουν οι νέοι. Επιστημονικά εχει αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος για να μπει σε μια τέτοια διάθεση, μπαίνει μετα απο 8 -10 λεπτά ακρόασης. Είναι λίγο σαν τράνς και σωστά καθώς το καλό έργο και σύνθεση πάιζει, με το να σε βάζει σε μια κατάσταση συναισθηματική και μια να σου την στερεί, μια να σου την απελευθερώνει , και μια να σε λυτρώνει κλπ κλπ γνωστά στην τέχνη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τραγούδια των 5 λεπτών, εαν και υπάρχουν και καλλιτέχνες που το κάνουν αλλά εκεί κάνουν άλλο "κόλπο" (πάλι όχι της παρούσης). Το κάνουν π.χ. οι Residents, οι Yello ακόμη ακόμη οι DJ's και άλλοι. Εκεί βασίστηκε και η επιτυχία της τρανς φαντάζομαι.

Και επειδή μου αρέσει να δένω πράγματα τεχνικά και θεωρητικά, για αυτό και είναι άχρηστα τα ABX τεστ των δευτερολέπτων ή λεπτών στον να κρίνεις καταστάσεις, δεν προλαβαίνεις να κρίνεις τέτοια σημανικά χαρακτηριστικά στην αναπαραγωγή παρά μόνο τονικότητα και FR ή τοποθετηση οργάνου σε σκηνή (και αυτα με το ζόρι και εαν κλπ κλπ). Η μετάδοση του δραματικού μέρους ενός μουσικού έργου και το συναίσθημα και το παίξιμο που κάνει ο συνθέτης με αυτό, δεν κρίνονται με τέτοια τέστ. Και είναι και το πιο σημαντικά αυτά. Άσε που εαν υπάρχουν αυτά να είσαι σίγουρος ότι όλα τα άλλά , το πιο πιθανόν να είναι σωστά. Το αντίθετο , όμως δεν ισχύει κατ' ανάγκη.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
μαζα..
Blob-OS.jpgjgk.jpg

Δεν είναι χαοτικά κακές όμως. Άλλο πράγμα το διαφορετικές.
Και κακές υπάρχουν αρκετές, αλλά και οι διαφορετικές (αυτό εννοούσα, καλά κατάλαβες) ειδικά όταν είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές (σε εντάσεις , ισορροπίες, κλπ) δημιουργούν μια σύγχυση στην αναπαραγωγή.
Ειδικά τα τελευταία αρκετά χρόνια με το διαδίκτυο είναι αρκετά εμφανές καθώς δεν ακούμε (οι περισσότεροι) ένα ολόκληρο άλμπουμ αλλά πεταγόμαστε από το ένα στο άλλο..

Ένας λόγος που αγάπησα - κράτησα τα αρχαία Spendor ήταν διότι στο δικό μου σετάπ-χώρο αυτές τις διαφορές τις έκαναν λίγο πιο ανεκτές χωρίς να νιώθω πως χάνω από απόλαυση..

Last edited:

Reaction score
19.610

Και κακές υπάρχουν αρκετές, αλλά και οι διαφορετικές (αυτό εννοούσα, καλά κατάλαβες) ειδικά όταν είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές (σε εντάσεις , ισορροπίες, κλπ) δημιουργούν μια σύγχυση στην αναπαραγωγή.
Ειδικά τα τελευταία αρκετά χρόνια με το διαδίκτυο που δεν ακούμε (οι περισσότεροι) ένα ολόκληρο άλμπουμ αλλά πεταγόμαστε από το ένα στο άλλο..
Α, σωστά αυτά που λες. Όχι μη νομίζεις, άλλο κατάλαβα εγω με το διαφορετικές. Αυτά που λές είναι άλλα και σωστά είναι όντως προβλήματα.

TGD

Reaction score
8.996
Γιατί να ακούσει Μπήτλς; Μάιλς; Μάλερ; Μπετόβεν; Μότσαρντ; Μπάχ; Γιατί να δει τις Καρυάτιδες, τον Δαυίδ, τη Νυχτερινή Περίπολο, τα Ηλιοτρόπια, την Γκουέρνικα; Γιατί να διαβάσει Σεφέρη, Παπαδιαμάντη, Σοφοκλή;
Καταλαβαίνετε που πάει αυτό, έ;

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.259
Γιατί να ακούσει Μπήτλς; Μάιλς; Μάλερ; Μπετόβεν; Μότσαρντ; Μπάχ; Γιατί να δει τις Καρυάτιδες, τον Δαυίδ, τη Νυχτερινή Περίπολο, τα Ηλιοτρόπια, την Γκουέρνικα; Γιατί να διαβάσει Σεφέρη, Παπαδιαμάντη, Σοφοκλή;
Ο πολιτισμός μας είναι ο κ@λος της Kim Kardashian και οι φάπες που τρώει ο κάθε τυχάρπαστος trapper στο tick tock. Sorry για το offtopic αλλά κάπου και αυτό επιρρεάζει το HiFi.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Ο πολιτισμός μας είναι ο κ@λος της Kim Kardashian
Ώπα, ώπα.. λίγα με τον υπέροχο πίσω κόζμο της Kim (πουμουθυμιζειφιλητηςμαμαςπουερχοτανστοσπιτ'οτανηνουνσετρυφερηηλικία 🥰).

..και οι φάπες που τρώει ο κάθε τυχάρπαστος trapper στο tick tock.
Δεν εκτιμάς την σύνδεση WWA με την καλλιτεχνική ψυχή γι' αυτό..

Sorry για το offtopic αλλά κάπου και αυτό επιρρεάζει το HiFi.
Το μόνο που επηρεάζει το Hifi είναι το ξερό μου το κεφάλι και οι εμμονές μου..
(έχω μπόλικες :rolleyes: )

Ο κόζμος είναι πολύχρωμος και πολυεπίπεδος, πάντα ήταν.. 😎

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.647
Βρε τους αλήτες τους παραγωγούς τι μας έχουν κάμει.. :p

Κάθεσαι στο γκαράζ μέσα ή καις και βενζίνα για βόλτα?
Όχι μόνο θα καθόταν μέσα στο γκαράζ, να μη σου πω ότι θα ξεκινούσε τον κινητήρα αφήνοντας και ανοικτά τα παράθυρα στο αμάξι μπας και τον λύτρωναν οι αναθυμιάσεις .. :roflmao:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.571
Τροω τωρα, αλλά ευνόητο οτι δε θελουμε να απαντησω.🙈🙊🙉

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.196
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88