Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.946

Ιδίως αν κοιτάξει κανείς το βίντεο θα δεί ότι η τύπισα παίζει σαν να έχει μοτεράκια στα δάκτυλά της .
Είναι και κοντούλα και σηκώνεται για να παίξει κάποια σημεία του κομματιού που ή ίδια έχει συνθέσει .
εδω δακτηλα με μοτερακια...

Reaction score
4.122
... γιατι να ακουσει ενας νεος πινκ φλουντ ?

αν μια μπαντα επαιζε σημερα αυτο που θα επαιζαν σημερα οι πινκ φλουντ....ποια θα ηταν η αναγνωρισημοτητα τους ?

(αντιστοιχα το ιδιο μπορει να συμβει και με αρκετα ακομα ονοματα απο ολες τις μορφες εκφρασης)
Η μουσική συνήθως συσχετίζεται με την εποχή. Η κλασική ίσως είναι το μόνο διαχρονικό είδος.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.620
Ερώτηση ψιλοάσχετη, αν έχεις ηχομπάρα τύπου bose,sonos που παίρνουν ασύρματα sub μπορώ να πάρω 2
Συγνώμη για το χώσιμο
Το πρωταρχικό με τις (εμβόλιμες) ηχομπάρες είναι να τις βάζουμε εκεί που ξέρουμε .. ότι θα λειτουργήσουν καλύτερα.
:sneaky:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.019
Ερώτηση ψιλοάσχετη, αν έχεις ηχομπάρα τύπου bose,sonos που παίρνουν ασύρματα sub μπορώ να πάρω 2
Συγνώμη για το χώσιμο
Η σόνος παίρνει δύο. Η καινούργια σανχάιζερ, αμπέο πλας που είναι και πιο φτηνή από την κλασική αμπέο, παίρνει μέχρι 4.

Reaction score
6.501
Η μουσική συνήθως συσχετίζεται με την εποχή. Η κλασική ίσως είναι το μόνο διαχρονικό είδος.
By all means! (Αλλά ολίγοι γνωρίζουν τη διαχρονική σημασία και αξία της Κλασικής Μουσικής και ακόμη λιγότεροι το κατανοούν ακόμη και έαν το...γνωρίσουν).

Reaction score
19.609
By all means! (Αλλά ολίγοι γνωρίζουν τη διαχρονική σημασία και αξία της Κλασικής Μουσικής και ακόμη λιγότεροι το κατανοούν ακόμη και έαν το...γνωρίσουν).
Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό Prince ?

Ξέρω δηλαδή, αλλά θα ήθελα τη δική σου ματιά που έχεις μεγάλη εμπειρία.

Reaction score
6.501
Με αφορμή την αναφορά στην Κλασική Μουσική, θα αναφερθώ μόνον για τη σημασία της αναπαραγωγής ενός ηχογαφημένου έργου της.
Η Μουσική αυτή, καθόσον χρησιμοποιεί φυσικά όργανα μόνον (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε πολύ σύγχρονα έργα), πέρα από την παρακολούθηση της κάθε μουσικής γραμμής, της αρμονίας, της αντίστιξης, του εναλλασσόμενου ρυθμού, έχει τεράστια σημασία η χροιά του κάθε οργάνου, καθόσον έχουμε ένα τεράστιο ρεπερτόριο με συνθέσεις για ένα όργανο, για δύο (π.χ. Σονάτες για Βιολί και Πιάνο) , τρια (π.χ. Πιάνο Τρίο), για τέσσερα (Κουαρτέτα Εγχόρδων) κοκ φθάνοντας στα μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα για Συμφωνικές ορχήστρες, Χορωδίες κοκ.
Η σημασία του να κατανοήσει και κυρίως απολαύσει (μέσω και της κατανόησης) π.χ. μίας από τις Σονάτες και Παρτίτες για σόλο Βιολί του Bach εξαρτάται, σε πολύ ικανό βαθμό, από το τι ήχο θα κατορθώσει να βγάλει ο σολίστας κατά την παραγωγή του ηχογραφημένου προιόντος και ο ακροατής από το πόσο πιστά και ως προς την χροιά θα το ακούσει.
Σε δεύτερο χρόνο, πολύ σημαντικό στη Μουσική αυτή διαδραματίζει το...sound image, ήτοι η κατά το δυνατόν πιο πιστή εικόνα του οργάνου/ων μπροστά από τον ακροατή. Έχει τεράστια απόκλιση το...impact της πρώτης κίνησης της 5ης του Beethoven από ένα σύστημα που δεν μπορεί να αναδείξει ως εικόνα το τι γίνεται στη σύνθεση αυτή (π.χ. το πασίγνωστο θέμα/μοτίβο ακούγεται από τα έγχορδα και τα δύο κλαρινέτα της ορχήστρας. Πόσο μπορεί κανείς να τα διακρίνει αυτά τα δύσμοιρα κλαρινέτα μέσα στον "ορυμαγδό" των εγχόρδων?).
Πρόσφατα, αναβάθμισα τον τελικό μου ενισχυτή με έναν Burmester 11 Mk3 και οι μεν χροιές δεν αναβαθμίστηκαν σημαντικά σε σχέση με τον προηγούμενο ενισχυτή (Krell Duo 300) αλλά το sound image μου έδωσε μία πραγματικά θεατρική/συναυλιακή εικόνα ακόμη και των πλέον δύσκολων σε ενορχήστρωση έργων.
Επιμυθιον: Μπορεί για κάθε άλλο είδος μουσικής να βρει κανείς ό,τι του ταιριάζει. Για την Κλασική, όμως, το hi-end είναι...the threshold to the truth of Music.

Πρωτίστως είναι ζήτημα παιδείας, προσωπικού ενδιαφέροντος και συστηματικής έρευνας και ενασχόλησης.
Η Μουσική αυτή αποτελεί απολάυση μέσω της παίδευσης. Κομματάκι δύσκολο για όλα αυτά τα "καλομαθημένα"...που τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα...και τα θέλουν εύκολα...και άνετα...
Η Μουσική αυτή απαιτεί να καταστεί έργο ζωής για την πλήρη απόλαυσή της μέσω της κατανόησης τουλάχιστον των πλέον βασικών έργων της.

Last edited:

Reaction score
4.122

Ένα στοιχείο για εμένα είναι η ανυπαρξία στίχων. Ως γνωστόν τα περισσότερα τραγούδια βασίζονται σε στίχους γεννημένους από την κατάσταση της εκάστοτε εποχής. Όταν αυτή αλλάζει κάποια τραγούδια θεωρούνται παρωχημένα οπότε δεν ακούγονται εύκολα. Μόνο αν συνοδεύονται από καλή μουσική παραμένουν στο προσκήνιο.

Reaction score
19.609
Burmester 11 Mk3 και οι μεν χροιές δεν αναβαθμίστηκαν σημαντικά σε σχέση με τον προηγούμενο ενισχυτή (Krell Duo 300)
Λογικά και ξεροντας λίγο τον ήχο τους έπρεπε να αναβαθμιστούν κάπως πιο πολύ, αλλά απο την άλλη δεν ξέρω τον Krell. Burmester ήχος είναι απο τα λίγα (τουλάχιστον εμπορικά και γνωστά) τρανζίστορ που εγώ γνωρίζω, που διαθέτουν αρετές μουσικής ροής, έστω και λίγο "μουσαντένιες". Θα μπορούσα άνετα να ζήσω μαζί του αλλά ακριβός για το δικό μου βαλάντιο.
Ένα στοιχείο για εμένα είναι η ανυπαρξία στίχων. Ως γνωστόν τα περισσότερα τραγούδια βασίζονται σε στίχους γεννημένους από την κατάσταση της εκάστοτε εποχής. Όταν αυτή αλλάζει κάποια τραγούδια θεωρούνται παρωχημένα οπότε δεν ακούγονται εύκολα. Μόνο αν συνοδεύονται από καλή μουσική παραμένουν στο προσκήνιο.
Ο ρόλος του τραγουδιού με αυτόν της κλασικής , είναι διαφορετικός.
Βραδυνή βάρδια ? :D

Last edited:

Reaction score
8.955
Ξεφυγαμε..😎
Πειτε κανενα ανέκδοτο να ανοιξει παλι η ορεκση..
Πρωτίστως είναι ζήτημα παιδείας, προσωπικού ενδιαφέροντος και συστηματικής έρευνας και ενασχόλησης.
Η Μουσική αυτή αποτελεί απολάυση μέσω της παίδευσης. Κομματάκι δύσκολο για όλα αυτά τα "καλομαθημένα"...που τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα...και τα θέλουν εύκολα...και άνετα...
Η Μουσική αυτή απαιτεί να καταστεί έργο ζωής για την πλήρη απόλαυσή της μέσω της κατανόησης τουλάχιστον των πλέον βασικών έργων της.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.567
..το we want the world and we want it now...we want the airwaves...απο Ramones θα αναφερει... Μονο που με πετυχαινει να το ακουω στο δημοτικο...δηλαδη ακομα ζουσε ο Αντρεας... Οποτε επιστρεφω και το καλομαθημενος πισω. 🐒

Reaction score
6.501
Όλα είναι μουσικά κομμάτια.
Όλα είναι μουσικά έργα (τουλάχιστον αυτός είναι ο σωστός όρος για τις συνθέσεις της Κλασικής Μουσικής).
Στην Κλασική Μουσική υπάρχουν φυσικά τα οργανικά έργα που, σε κάποιο ικανό βαθμό, είναι πιο γνωστά, αλλά υπάρχει και ένας άλλος τόσος όγκος έργων με "στίχους" (τα Γερμανικά Lieder, τα Γαλλικά Chansons κ.ο.κ.) ή με κείμενα, όπως τα Ορατόρια, οι Λειτουργίες, τα Μοττέτα και οι άλλες μορφές Θρησκευτικής Μουσικής και φυσικά μία πληθώρα από Όπερες βασισμένες σε libretti ποιητών κυρίως. Από τα ανωτέρω είδη υπάρχουν σχεδόν όλα και από Έλληνες συνθέτες, πέραν των "καθαρόαιμων" Κλασικών (Καλομοίρης, Σκαλκώτας κλπ.) υπάρχουν αξιόλογα έργα και από τους "έντεχνους" (π.χ. τα έργα του Θάνου Μικρούτσικου "Βάρνα" και "Νύχτα με σκιές χρωματιστές" σε κέιμενα Paul Willems).

Reaction score
8.955
..το we want the world and we want it now...we want the airwaves...απο Ramones θα αναφερει... Μονο που με πετυχαινει να το ακουω στο δημοτικο...δηλαδη ακομα ζουσε ο Αντρεας... Οποτε επιστρεφω και το καλομαθημενος πισω. 🐒
Μαϊμού για σένα και όλα τα παιδιά εκεί έξω..... που μπλέξαμε ρε γαμωτο :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90