Marantz - Denon meets Dirac (?)

Reaction score
1.427
Σε απάντηση του φίλου, όλα τα Anthem είναι μηχανηματάρες, τελεία και παύλα! Και το ARC στη νέα version είναι ισάξιο του Dirac, κάνει παπάδες, απλώς θέλει πιο πολλές γνώσεις. Αλλά αυτή η εταιρεία έχει ένα κακό, ποτέ δε θα δώσει γρήγορα upgrade και ποτέ full εξτρά σε κάθε μηχάνημα. Έχει ένα μηχάνημα που σκοτώνει οτιδήποτε στον ανταγωνισμό (στα 4.500 ευρώ) σε ποιότητα δικάναλου ήχου και φυσικά πολυκάναλου, τον AVM 70 8k, και δεν του έδωσε 4 εξόδους sub, και Auro 3d & HEOS να παίζει τα πάντα! Το ίδιο κάνει στα MRX, πολύ καλά μηχανήματα αλλά πάντα θα τους λείπει κάτι για την κατηγορία τιμής. O 740 8κ παίζει στην κατηγορία του Denon 4800 (με bass management) αλλά ενώ έχει 11.2 εξόδους, έχει μόνο 7 κανάλια ενίσχυσης. Οπότε θες 4 κανάλια εξωτερικο ενισχυτή, αν ειχε 9 ένας απλός δικάναλος που υπάρχουν δεκάδες φθηνοί, θα αρκούσε. Τώρα θες 2. Ανεβαίνει κόστος. Αν θες 7.2 και bass management 2 sub τώρα και όχι το 2024, δεν υπάρχει σύγκριση, απέναντί του τα Denon kai Μαραντζ απλά δεν παίζουν. Ανταγωνισμός σε στερεοφωνικό ήχο καθόλου, σε πολυκάναλο είναι ενα σκαλί πιο κάτω Denon, 2 o Marantz γιατί κόβει μπάσα ώστε να έχεις πιο balanced ήχο. Δε βλέπω αυτό να αλλάζει και με τα νέα μοντέλα. Έτσι και αλλιώς, το value for money είναι πλέον άγνωστη λέξη για όλους. Αν δεν έχεις 2 sub, πάρε 3700 στα 1300 euro πλέον στη Γερμανία και καθάρισες.
Το setup μου είναι 5.1( 2 στο μέλλον?).4
Έχω 5καναλο τελικό για τα 5
Ένα sub (μελλοντικά δεν ξέρω)
Δε με ενδιαφέρει το 2καναλο.
Και είμαι ανάμεσα σε NAD t778 και anthem mrx 540/740
Denon είχα κακή εμπειρία.. Δεν τους ξανακουμπαω.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.974
Πέραν από το κόστος του νριρακ λαισενς, αναφέρομαι στον εξοπλισμό σαν εξοπλισμό. Κάνει το umik 1?
Θεωρητικά ναι. Για το Dirac Spatial το οποίο αμφιβάλλω πολύ αν θα μπορέσει να μπει σε χαμηλής κατηγορίας μηχανήματα, δε νομίζω. Βέβαια μιλάμε για ένα software που θα αργήσει πάρα πολύ, δεν πρέπει όμως να το ξεχνάμε καθώς υπάρχει κόσμος που αλλάζει AV κάθε δεκαετία.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.428
Επεξήγηση: δε με ενδιαφέρει το δικαναλο από τον πολυκάναλο ενισχυτή. Έχω άλλο σύστημα αποκλειστικά για 2ch....🤣🤣🤣
Έχεις και άλλο για μονοκάναλο; :p

Reaction score
2.029
Και είμαι ανάμεσα σε NAD t778 και anthem mrx 540/740
Denon είχα κακή εμπειρία.. Δεν τους ξανακουμπαω.
Ολα τα μηχανηματα χαλανε.
Η καθε εταιρια βγαζει χιλιαδες κομματια (4 ψηφια 5 ψηφια 6 ψηφια η και 7 ψηφια νουμερα) απο το καθε μοντελο και ενα ποσοστο αυτων παρουσιαζει καποιο προβλημα.
Η προσωπικη μας εμπειρια με ενα μοντελο καποια μαρκας ειναι της ταξης του 1/##.### οπου στη θεση της διεσης βαζεις τα κομματια που εχουν πουληθει. Και αυτο αφορα μονο το συγκεκριμενο μοντελο.
Η αξιοπιστια μιας μαρκας δεν μπορει να κριθει απο ενα μεμονωμενο περιστατικο σαν αυτο σε καμια περιπτωση.
Ειναι σαν να επαθες μια φορα μια παρενεργεια σε ενα φαρμακο της Pfizer και τωρα να λες οτι εσυ Pfizer φαρμακο δεν ξαναπαιρνεις (λες και ολα τα φαρμακα ειναι ιδια, και φυσικα ισχυει και το αντιστροφο).
Μια που το εφερε η κουβεντα παντως, επειδη τα NAD δεν ηταν πολυ εμπορευσιμα στην Ελλαδα και δεν ειχαμε αρκετα κομματια σε κυκλοφορια ειχαμε και χαμηλα ποσοστα προβληματων, ομως στο εξωτερικο, στα διαφορα φορουμ που διαβαζω οι τελευταιοι NAD εχουν πολυ κακο ονομα για την αξιοπιστια τους. Καποια στιγμη που εψαχνα μεταχειρισμενο Τ758 V3 στο ebay, ηταν γεματο απο μηχανηματα "not working, parts only" ενω οι Denon και οι Marantz (ιδιοι ενισχυτες με ελαφρως διαφορετικες ρυθμισεις) παρ ολο που πουλανε σαν ζεστα ψωμια, δεν εχουν ακουστει σαν αναξιοπιστα η προβληματικα μηχανηματα (πραγμα που δεν σημαινει φυσικα οτι δεν χαλανε).

My 2 cents

Reaction score
1.427
Ολα τα μηχανηματα χαλανε.
Η καθε εταιρια βγαζει χιλιαδες κομματια (4 ψηφια 5 ψηφια 6 ψηφια η και 7 ψηφια νουμερα) απο το καθε μοντελο και ενα ποσοστο αυτων παρουσιαζει καποιο προβλημα.
Η προσωπικη μας εμπειρια με ενα μοντελο καποια μαρκας ειναι της ταξης του 1/##.### οπου στη θεση της διεσης βαζεις τα κομματια που εχουν πουληθει. Και αυτο αφορα μονο το συγκεκριμενο μοντελο.
Η αξιοπιστια μιας μαρκας δεν μπορει να κριθει απο ενα μεμονωμενο περιστατικο σαν αυτο σε καμια περιπτωση.
Ειναι σαν να επαθες μια φορα μια παρενεργεια σε ενα φαρμακο της Pfizer και τωρα να λες οτι εσυ Pfizer φαρμακο δεν ξαναπαιρνεις (λες και ολα τα φαρμακα ειναι ιδια, και φυσικα ισχυει και το αντιστροφο).
Μια που το εφερε η κουβεντα παντως, επειδη τα NAD δεν ηταν πολυ εμπορευσιμα στην Ελλαδα και δεν ειχαμε αρκετα κομματια σε κυκλοφορια ειχαμε και χαμηλα ποσοστα προβληματων, ομως στο εξωτερικο, στα διαφορα φορουμ που διαβαζω οι τελευταιοι NAD εχουν πολυ κακο ονομα για την αξιοπιστια τους. Καποια στιγμη που εψαχνα μεταχειρισμενο Τ758 V3 στο ebay, ηταν γεματο απο μηχανηματα "not working, parts only" ενω οι Denon και οι Marantz (ιδιοι ενισχυτες με ελαφρως διαφορετικες ρυθμισεις) παρ ολο που πουλανε σαν ζεστα ψωμια, δεν εχουν ακουστει σαν αναξιοπιστα η προβληματικα μηχανηματα (πραγμα που δεν σημαινει φυσικα οτι δεν χαλανε).

My 2 cents
μπορει για την Denon να ειναι του 1/##.### , αλλα για μενα ηταν της ταξης του 200% failure . δυο μηχανακια το ιδιο ακριβως προβλημα. το ενα Out of the box το δευτερο μεσα στο πρωτο 8μηνο. Οποτε Χ μεγαλο απο μενα. δεν ξανακουμπαω.!

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Έχω πάρει τους δίσκους με το χαμηλότερο AFR... μου χάλασε 1 στους 40. Λέω να μην ξαναπάρω :D

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Μετά από πολλά χρόνια ωρίμανσης, τίποτα.
Μαθηματικά γνωρίζοντας θα έλεγα πως το δείγμα είναι ανεπαρκές.
Εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιον που έχει 2000 τέτοιους δίσκους, 2000 άλλους, κ.ο.κ. και όλοι σε 24/7 λειτουργία έχουν βγει τα Χ,Ψ stats.

Μπορεί να είσαι και γκαντέμης :D

Πάντως τα 2 "δείγματα" δεν είναι τίποτα.
Και σε ΟΠΑΠ μπορείς να πας και να παίξεις 2 ΚΙΝΟ και να κερδίσεις και στα 2.
Το θέμα είναι αν παίξεις άλλα 98 δελτία τι θα γράψει το κοντέρ ;)

Reaction score
1.427
Μετά από πολλά χρόνια ωρίμανσης, τίποτα.
Μαθηματικά γνωρίζοντας θα έλεγα πως το δείγμα είναι ανεπαρκές.
Εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιον που έχει 2000 τέτοιους δίσκους, 2000 άλλους, κ.ο.κ. και όλοι σε 24/7 λειτουργία έχουν βγει τα Χ,Ψ stats.

Μπορεί να είσαι και γκαντέμης :D

Πάντως τα 2 "δείγματα" δεν είναι τίποτα.
Και σε ΟΠΑΠ μπορείς να πας και να παίξεις 2 ΚΙΝΟ και να κερδίσεις και στα 2.
Το θέμα είναι αν παίξεις άλλα 98 δελτία τι θα γράψει το κοντέρ ;)
αν πληρωνεις κανα δυο ευρω να δεις και τα αλλα 98 τι θα δειξουν.
με 1500 το κομματι ...δεν

Reaction score
2.029
Έχω πάρει τους δίσκους με το χαμηλότερο AFR... μου χάλασε 1 στους 40. Λέω να μην ξαναπάρω :D
Πολυ καλη επιδοση. Βεβαια σε βαθος χρονου θα χαλασουν και οι 40 αν τους χρησημοποιεις. It's not a matter of "If", it's a matter of when.
Εγω σε 22 χρονια εχω μαζεψει 84 δισκους αλλα εχουν χαλασει πανω απο 25 απο αυτους και αρκετοι ακομα εχουν παροπλιστει λογω χαμηλης υγειας (bad clusters). Ηταν ομως σε πληρη χρηση για πανω απο 5 συνεχομενα χρονια ο καθε ενας και με περιστασιακη χρηση για αλλα τοσα. Ολοι οι πολυ παλιοι εχουν χαλασει.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.033
Members
38.280
Νεότερο μέλος
ikonsgr