Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Αυτη ηταν και η δικη μου απορία.Κατάλαβες τι γράφει το άρθρο;
Άγιος άνθρωποςΕχθές έφερα έναν άνθρωπο να μετρήσει γιατί ήθελα να αλλάξω θέσεις στα ηχεία. Ε στο τέλος και οι δύο καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα. Χρειάζομαι τρία σαμπς τουλάχιστον!
Για να σφίξουν τα μπετά!Εγω νομίζω πως το συμπέρασμα ήταν "χρειάζεσαι τουλάχιστον 3 Monolith".
@Bhutia (όχι Αλέξη, απλώς θέλω να δείξω κάτι απο το πόστ σου)Όλα αυτά τα reviews τα διαβάζω ως προσωπικές απόψεις. Ο Χ το μπάσο το θέλει τόσο και ο Ψ τόσο Χ2. Εγώ άκουσα τα ηχεία και δεν θα έβαζα subs, μια χαρά ήμουν με ότι άκουσα. Ακόμα και οι μαστεράδες την άποψη τους λένε. Τους έχω ζήσει.
Αν ψάχνεις accurate sound reproduction ,στο οποίο αναφέρθηκε το άρθρο, είναι ένα και είναι η κόκκινη γραμμή. Το accurate δεν είναι άποψη.
View attachment 267687
Κανένα ηχείο δεν το κάνει αυτό. Ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί είναι με πολλά subwoofers.
Στο γράφημα επίσης βλέπουμε ότι το ηχείο είναι πυροβόλο. Θέλει χώρο, θέλει απόσταση. Είναι ακατάλληλο για την πλειοψηφία των Ελληνικών σπιτιών. Όποιος έχει χώρο να το πάρει. Οι υπόλοιποι που θέλουν Perlisten, σειρά R.
Το άλλο που βλέπω στο γράφημα είναι πως η σχεδίαση του σε γλυτώνει από πολύ treatment. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
To έχω κάνει και υπό πιο αυστηρούς όρους, όπως βαθυπερατό κλίσης 24dB/οκτάβα με κεντρική συχνότητα στα 37 Hz. Υπήρχαν κομμάτια όπου μεταδιδόταν πληροφορία που αφορούσε διαστάσεις εικονικής σκηνής όπως θα την είχαν τουλάχιστον προδιαγράψει οι συντελεστές σε δεδομένη παραγωγή.Ένα εύκολο πείραμα !! Ρυθμίστε τα sud σας στα 50Hz crossover. Είναι εκεί που τα περισσότερα μεγάλα ηχεία φτάνουν εύκολα. Κλείστε τελικούς και ακούστε οποιοδήποτε cd αλλά με διαφορετικά είδη μουσικής. Τι είπατε? Δεν ακούτε τίποτε? Φυσικό καθώς μόνο 3 συγκεκριμένα όργανα φτάνουν πιο κάτω!! Η ηλεκτρική κιθάρα για παράδειγμα φτανει τα 50hz. Έχω άπειρα κείμενα από stereophile για αυτο το θέμα. Όμως θα συμφωνήσω με όλους ότι βάζοντας 2 sub (ποτέ ένα!) συμμετρικά από κύρια ηχεία με ρύθμιση στα 60 θα πάρετε την αίσθηση του χαμηλού.
Πρόσεχε μόνο να είναι στιβαρότερης κατασκευής από τα 12ιντσα SVS που ήδη διαθέτεις - όπως έχεις δηλώσει. Τα main ηχεία σου με την οδήγηση από τη χιλιάδα Watt σηκώνουν μεγαλύτερα subs.Εχθές έφερα έναν άνθρωπο να μετρήσει γιατί ήθελα να αλλάξω θέσεις στα ηχεία. Ε στο τέλος και οι δύο καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα. Χρειάζομαι τρία σαμπς τουλάχιστον!
Καλά ήσουν δηλαδή πρότερα που δεν άκουγες τους γδούπους. Αυτό μου την σπάει εμένα στην κλασική, όλους τους γδούπους τους ακούω. Μερικές φορές τρομάζω κιόλας πολύ.οι γδούποι από το πόδι του ερμηνευτή πάνω στο δάπεδο στο ρυθμό του κομματιού
Όχι, δεν θα ήθελα να πάρω παθητικά.Κώστα αλήθεια θα έπαιρνες παθητικά? Και με τι ενισχυτές, καυλώδια κτλπ θα τα δούλευες?
τωρα που το πες, ειχα ενα μπαρμπα απο ενα χωριο, παιδια, τετοιο μελι στη ζωη μου δεν ειχα ξαναφαει ποτε ,αληθεια.Σοκ ομως, αληθεια.Και εαν πάθει εγκεφαλικό ο Πουτζευς τι θα κάνουμε μετά ;
Έτοιμο το είχες το πόστ για να μας συγχύσεις ;Παίδες έχω μια ερώτηση σχετικά με τα perlisten και την πιστοποίηση thx Dominus.
Μεταφέρω ένα σχετικό απόσπασμα από γερμανικό ριβιου.
,, Η σειρά Perlisten S είναι η μόνη σειρά ηχείων στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές THX Dominus. Το THX είναι η αναγνωρισμένη ετικέτα ποιότητας για τον κορυφαίο κινηματογραφικό ήχο. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει επίσης δημιουργήσει διάφορα επίπεδα πιστοποίησης για home cinema, τα οποία προηγουμένως περιλάμβαναν τις κατηγορίες Compact, Select και Ultra. Με το Dominus, εισήχθη επιτέλους μια νέα κατηγορία επιδόσεων, η οποία έχει σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του home cinema και των επαγγελματικών κινηματογράφων THX. Τα συστήματα με πιστοποίηση THX Dominus πρέπει να μπορούν να παρέχουν ήχο σε κινηματογράφους μεγέθους έως 184 τετραγωνικά μέτρα σε επίπεδα 120 ντεσιμπέλ – με τις χαμηλότερες τιμές παραμόρφωσης, σε κάθε θέση ακρόασης, με κάθε υλικό προγράμματος.,,
Αν είναι αλήθεια αυτό με την στάθμη 120ντιμπι με ελάχιστη παραμορφωση και σε συνδυασμό με την ακόλουθη μέτρηση για το μικρότερο ηχειο της σειράς που έχει επίσης αυτή την πιστοποίηση S5m View attachment 267706 όπου αναφέρει ότι 105db μπορεί να καταφέρει το ηχείο και λαμβάνοντας ένα συνηθισμένο headroom τότε φτάνουμε στα 117db που ανταποκρίνεται στις τιμές που δίνει η εταιρία το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη αφού το thx δεν κάνει ζαβολιες έχω την εξής απορία.
Αν ένα ηχειο πιάνει 105db σε μέση στάθμη με αποδεκτή παραμορφωση, τότε οι στιγμιαίες κορυφωσεις που θα ξεπερνούν την στάθμη θεωρούμε ότι μπορούν να αποδοθούν εξίσου απ οτι καταλαβαίνω.
Επίσης στο μικρότερο ηχειο με ένα γουφερ πως διαολο πιάνουν την πιστοποίηση?
Αυτό το τέστ το έκανε ;Παίδες έχω μια ερώτηση σχετικά με τα perlisten και την πιστοποίηση thx Dominus.
Μεταφέρω ένα σχετικό απόσπασμα από γερμανικό ριβιου.
,, Η σειρά Perlisten S είναι η μόνη σειρά ηχείων στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές THX Dominus. Το THX είναι η αναγνωρισμένη ετικέτα ποιότητας για τον κορυφαίο κινηματογραφικό ήχο. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει επίσης δημιουργήσει διάφορα επίπεδα πιστοποίησης για home cinema, τα οποία προηγουμένως περιλάμβαναν τις κατηγορίες Compact, Select και Ultra. Με το Dominus, εισήχθη επιτέλους μια νέα κατηγορία επιδόσεων, η οποία έχει σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του home cinema και των επαγγελματικών κινηματογράφων THX. Τα συστήματα με πιστοποίηση THX Dominus πρέπει να μπορούν να παρέχουν ήχο σε κινηματογράφους μεγέθους έως 184 τετραγωνικά μέτρα σε επίπεδα 120 ντεσιμπέλ – με τις χαμηλότερες τιμές παραμόρφωσης, σε κάθε θέση ακρόασης, με κάθε υλικό προγράμματος.,,
Αν είναι αλήθεια αυτό με την στάθμη 120ντιμπι με ελάχιστη παραμορφωση και σε συνδυασμό με την ακόλουθη μέτρηση για το μικρότερο ηχειο της σειράς που έχει επίσης αυτή την πιστοποίηση S5m View attachment 267706 όπου αναφέρει ότι 105db μπορεί να καταφέρει το ηχείο και λαμβάνοντας ένα συνηθισμένο headroom τότε φτάνουμε στα 117db που ανταποκρίνεται στις τιμές που δίνει η εταιρία το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη αφού το thx δεν κάνει ζαβολιες έχω την εξής απορία.
Αν ένα ηχειο πιάνει 105db σε μέση στάθμη με αποδεκτή παραμορφωση, τότε οι στιγμιαίες κορυφωσεις που θα ξεπερνούν την στάθμη θεωρούμε ότι μπορούν να αποδοθούν εξίσου απ οτι καταλαβαίνω.
Επίσης στο μικρότερο ηχειο με ένα γουφερ πως διαολο πιάνουν την πιστοποίηση?
Είπα και εγώ να κάνω ένα αστείο μια φορά..To έχω κάνει και υπό πιο αυστηρούς όρους, όπως βαθυπερατό κλίσης 24dB/οκτάβα με κεντρική συχνότητα στα 37 Hz. Υπήρχαν κομμάτια όπου μεταδιδόταν πληροφορία που αφορούσε διαστάσεις εικονικής σκηνής όπως θα την είχαν τουλάχιστον προδιαγράψει οι συντελεστές σε δεδομένη παραγωγή.
Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση ήταν ακούγοντας λ.χ. bluesmen από παλαιότερα album με σκέτη φωνή και ακουστική κιθάρα όπου κατά την ενεργοποίηση του sub διαπιστώνονταν πλέον ξεκάθαρα οι γδούποι από το πόδι του ερμηνευτή πάνω στο δάπεδο στο ρυθμό του κομματιού , αντί για ένα απροσδιόριστο θορυβικό συστατικό απουσία συμμετοχής sub.
Πρόσεχε μόνο να είναι στιβαρότερης κατασκευής από τα 12ιντσα SVS που ήδη διαθέτεις - όπως έχεις δηλώσει. Τα main ηχεία σου με την οδήγηση από τη χιλιάδα Watt σηκώνουν μεγαλύτερα subs.
Πρώτα ο Θεός ερχεται για δοκιμή προσεχώςΚαλά ήσουν δηλαδή πρότερα που δεν άκουγες τους γδούπους. Αυτό μου την σπάει εμένα στην κλασική, όλους τους γδούπους τους ακούω. Μερικές φορές τρομάζω κιόλας πολύ.
Που λές πριν αλλάξω προενισχυτή στο πικάπ, άκουγα ενα, σσσ σσσ σσ σ σσ σσσσ σσ σσσ σε ένα κομμάτι και μετά ανακάλυψα ότι ήταν σέικερ με άμμο (ή τι βάζουν μέσα δε ξέρω). Ο @kanakiani να τα ακούει αυτά για αυτόν τα λέω. να πάρει κανά καλό phono χα χα.
Πρέπει να σου βρούμε επειγόντως κάτι καλύτερο για γλυψιμο...αυτά τα rotel πάντως με τα perlisten είναι για γλείψιμο
Το ταβάνι του Κου Χρήστου @christos77 αλλά και όλη η παθητική φροντίδα του, καλύτερη είναι απ' αυτουνού.