Black Box Audio Video Show 2022

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.530
οι αρτηριοσκληρωτικοί ολιγοκάναλοι
Αν είναι βρισά αυτό πάρ'το πίσω.. :p

Καραμπόλες
Απολαυστικές οι ρημάδες, όποιος έπαιζε ξέρει.. ❤

αυθαίρετη
Και αναρχικιά να ήταν ακόμα καλύτερα.. 8-)

δεν υπάρχει στην ηχογράφηση
So?
Open your minds ρευ.. :tongue:

Ήχος-φλιπεράκι
Χτύπησες κι άλλη χορδή.. ❤

Σε ένα άλλο σαλόνι ακούγεται τελείως διαφορετικά
Μετακομίζουμε και έχουμε ακόμα πιο μ@μ@το ηχοσύστημα.. ζηλεύβ'ς?

ονείρωξη
Α, θα μας τις κόψετε κι αυτές μαζί με το τσιγάρο? (ρε που πάμε)

Λυπάμαι.
Μην στεναχωριέσαι καλέ..
Αν πάρουμε όλοι πολυκάναλα με ποιούς θα ζοχαδιάζεστε να περνά η ώρα? ;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990

Reaction score
18.607
Άστους, έτσι θα γίνουν.
View attachment 269711
¨Αστους να λένε, Marlboro, εμείς οι δικάναλοι θα εξελιχθούμε να ακούμε με την μύτη. Καλύτερα μια μύτη παρά 20 αυτιά. Για δες εδώ :
Μην πούμε θα περιμένουμε και τα metamaterials με την "λέιζερ" σκηνή που λέει ο καθηγητής ή άλλα έλεγε ;
:D
Mono ακούς γιατρέ απλά δεν το ξέρεις/έχεις καταλάβει.
Πολυκάναλες εγγραφές με μόνο μικρόφωνα στο στούντιο. :D

Last edited:

Reaction score
18.607
Πολύ δύσκολα βάζεις τώρα που είμαι απορροφημένος στις χροιές του πολυκάναλου των σπαθιών των Σεντάι.
Τα απλοποιώ κιόλας μισό-επιστημονικά-φιλοσοφικά με κίνδυνο κάποιος που καταλαβαίνει να μου πεί ότι κάνω πόπ επιστήμη αλλά χαλάλι σου. :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.409
Υπάρχει άνθρωπος που άκουσε τα LS60 και τα D&D και του άρεσαν περισσότερο τα πρώτα? Είναι γνήσια απορία.
Μιλάμε για την έκθεση τώρα το ΣΚ στο Radisson.
Εγώ. Με τα μουσικά αρχεία που έπαιζαν εκείνη τη στιγμή που μπήκαμε, ψηφίζω KEF. Όπως το έγραψαν παραπάνω. Τα λες και ραδιόφωνο τα D&D. Και τα Kii παλαιότερα σε ανάλογο δωμάτιο δεν ήταν καλά. Από μπάσο όμως να φάνε και οι κότες. Νόμιζες ότι θα σου έρθει το ταβάνι στο κεφάλι.

- - - -

Ο ΜΦ γενικά πάντα ωραίο ήχο έχει στις εκθέσεις. Πάντα μου έκανε θετική εντύπωση. Φέτος δεν μπήκα στο δωμάτιο. Στο ίδιο σχολείο ήμασταν με τον ΜΦ, αυτός μια τάξη μεγαλύτερος.

- - - -

Ένα λεπτό όμως επειδή συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα. Έκανα μια γρήγορη έρευνα και βρήκα πως ο φθηνότερος Lamm τελικός έχει 34.000€ και ο προ άλλα 28.000€. Βάλε και άλλα 22.000€ τα ηχεία φτάσαμε στα 84.000€. Δηλαδή 42.000€ το κανάλι. Και το συγκρίνουμε με το KEF των 3300€; Ήμαστε με τα καλά μας;

42.000€ vs 3300€;

12 ζευγάρια LS60 παίρνεις και έχεις και ρέστα. 24 ενεργά ηχεία.
Και το κάθε ηχείο έχει μέσα έναν streamer για τα πάντα όλα, 3 DACs, 3 ενισχυτές, έναν προενισχυτή, δεν είμαι βέβαιος αν έχει 1 ή 3 ενεργά crossovers, 2 δίπολα subs, είναι ομοαξονικό......, και όλα αυτά με 3300€. Και θέλουμε να παίζει σαν να είχε 42.000€; Με 3300; Θαυμάσια παίζει για 3300€.
Ας πάρει κάποιος 6700€ και ας μας στήσει ένα αποτέλεσμα να δούμε που θα φτάσει. Ίδιο όμως. Με όλα όσα έχει και κάνει το KEF. Τι λέμε τώρα....

img-clp-ls60w-stn11-flts-tb.jpg

Last edited:

alexis

Reaction score
30.409
Υ.Γ. Λόγω αυτού του προβλήματος γλυκοκοίταζα την ιδέα για τριάδα Kef μπροστά (και κάνα μικρό πίσω έτσι για τον χαβαλέ) αλλά μας τα χάλασε ο @alexis
Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορείς να συνδέσεις τα LR ενός AVR στην AUX in του LS60. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα σε αυτό, δεν έχω γνώσεις.
Αν έχει κάποιος να μας πει. Αν γίνεται αυτό, βλέπω πως ο Έλληνας αντιπρόσωπος πουλάει και ένα τεμάχιο.

Δεν έχω ακόμα απάντηση από KEF.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.047
Δεν υπάρχουν ηχεία που δεν εξαφανίζονται. Ούτε υπήρχε κανένα και στην έκθεση απο όσα άκουσα εγώ αλλά είμαι σίγουρος και για όλα τα άλλα που δεν άκουσα (εκτός απο ένα που δεν θέλω να πώ).

Κάτι λάθος έχεις στο μυαλό σου γα το θέμα "εξαφάνιση".
Ναι
Ελεγχο του μπάσου με dsp (ή cardio), καλό σπινόραμα, διασπορά που ταιριάζει στο δωμάτιο (συνήθως πιο ευρεία στο δικάναλο για να έχουμε καραμπόλες και ψευτοenvelopment), χαμηλές παραμορφώσεις.
Να πω λοιπόν μια τρέχουσα εμπειρία μου. Τη δευτέρα μού έφεραν νέο υπολογιστή στο γραφείο. Ηχειάκια δυο πλαστικά φτηνιάρικα, μάρκα "μέκαψες" ("Logi" γράφουν, τρεχαγύρευε), μέγεθος όσο ένα κουτάκι αναψυκτικού. Τα τακτοποίησα κάπως να έχω τρίγωνο ισόπλευρο, με toe in να με κοιτάνε και... τρόμαξα! Ο ήχος έρχεται όλος από πίσω απ' την οθόνη και μάλιστα στο ύψος του προσώπου μου, ενώ αυτά βρίσκονται πάνω στο γραφείο, 25 πόντους χαμηλότερα από τα αυτιά μου, όσο για τα είδωλα, αυτά παραμένουν σταθερά αν μετακινήσω το κεφάλι μου μέχρι και 15 πόντους δεξιά αριστερά (15+15= σύνολο 30, τεράστιο νομίζω εύρος αφού είναι περίπου το 40% της μεταξύ τους απόστασης.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.530
Να πω λοιπόν μια τρέχουσα εμπειρία μου. Τη δευτέρα μού έφεραν νέο υπολογιστή στο γραφείο. Ηχειάκια δυο πλαστικά φτηνιάρικα, μάρκα "μέκαψες" ("Logi" γράφουν, τρεχαγύρευε), μέγεθος όσο ένα κουτάκι αναψυκτικού. Τα τακτοποίησα κάπως να έχω τρίγωνο ισόπλευρο, με toe in να με κοιτάνε και... τρόμαξα! Ο ήχος έρχεται όλος από πίσω απ' την οθόνη και μάλιστα στο ύψος του προσώπου μου, ενώ αυτά βρίσκονται πάνω στο γραφείο, 25 πόντους χαμηλότερα από τα αυτιά μου, όσο για τα είδωλα, αυτά παραμένουν σταθερά αν μετακινήσω το κεφάλι μου μέχρι και 15 πόντους δεξιά αριστερά (15+15= σύνολο 30, τεράστιο νομίζω εύρος αφού είναι περίπου το 40% της μεταξύ τους απόστασης.
:thumbsup:

Βρε το έχω πετάξει εγώ διακριτικά απ' την έξω 1-2 φορές να πάρουμε κανένα Logi-something και να τελειώνουμε.. :tongue:
Τους βάζεις κι ένα sub 12' και τέλος.. end of the road
(χαμηλά το sub μόνο παιδιά μην τα καταπιεί :roflmao:)

Άσε που αν παίξουμε με τέτοια μεγέθη σκέφτομαι μέχρι και πολυκάναλο.. :p

Κάτσε να βάλω κι ένα lol τώρα μην φάω τίποτα στο κεφάλι.. :whistling:

:lolsign:

Θα πεταχτεί τώρα ο Dimi και θα πει 2 SUB :p

Last edited:

alexis

Reaction score
30.409
Ένα λεπτό όμως επειδή συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα. Έκανα μια γρήγορη έρευνα και βρήκα πως ο φθηνότερος Lamm τελικός έχει 34.000€ και ο προ άλλα 28.000€. Βάλε και άλλα 22.000€ τα ηχεία φτάσαμε στα 84.000€. Δηλαδή 42.000€ το κανάλι. Και το συγκρίνουμε με το KEF των 3300€; Ήμαστε με τα καλά μας;

42.000€ vs 3300€;
Συγνώμη, ο φθηνότερος Lamm Pro έχει 8.000€, όχι 28.000€. Οπότε τα 84.000€ γίνονται 64.000€.

Και έχουμε 32.000 vs 3300€.
Και πάλι η διαφορά είναι τ ε ρ ά σ τ ι α .

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.113
... Λυπάμαι.
Οχι, διάγνωση είναι
Δεν ζοχαδιάζομαι. Οικτίρω.
Τα απλοποιώ κιόλας μισό-επιστημονικά-φιλοσοφικά με κίνδυνο κάποιος που καταλαβαίνει να μου πεί ότι κάνω πόπ επιστήμη αλλά χαλάλι σου. :D
Πολύ δύσκολα βάζεις τώρα που είμαι απορροφημένος στις χροιές του πολυκάναλου των σπαθιών των Σεντάι.
Σχετικά με το phono ρώτησα έναν φίλο που πόσταρε από το δωμάτιο αν το άκουσε και πως του φάνηκε.
Ανήθικα διδάγματα από τις τελευταίες δύο σελίδες ...

- Δεν πιέζουμε τον Dimi να εξηγεί πράγματα πάνω σε δικαναλικά διότι από την πολύ λύπηση μπορεί να πέσει σε καμιά κατάθλιψη και να τον έχουμε βάρος στη συνείδησή μας.

- Δεν πιέζουμε τον thva να εξηγεί πράγματα πάνω σε κβαντικά δεδομένα διότι από την πολλή απλοποίηση μπορεί να εκπέσει σε ... pop-art και να τον έχουμε βάρος στη συνείδησή μας.

- Δεν πιέζουμε τον kanakiani να μας εξηγεί πράγματα πάνω στο επόμενο φωνογραφικό στάδιο που θέλει να πάρει διότι από την πολλή απορρόφηση κατά την immersive αποτοξίνωση που κάνει γι αντιστάθμιση μπορεί ν'αρχίσει να μπερδεύει τα σπαθιά των Aes Sendai μ'εκείνα των... Τζεντάϊ και να τον έχουμε βάρος στη συνείδησή μας...

Βάρος στη συνείδησή μας μπορεί κάλλιστα να τους έχουμε ακόμα και υπό το τρέχον καθεστώς, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιον... :sneaky:
Εγώ. Με τα μουσικά αρχεία που έπαιζαν εκείνη τη στιγμή που μπήκαμε, ψηφίζω KEF. Όπως το έγραψαν παραπάνω. Τα λες και ραδιόφωνο τα D&D. Και τα Kii παλαιότερα σε ανάλογο δωμάτιο δεν ήταν καλά. Από μπάσο όμως να φάνε και οι κότες. Νόμιζες ότι θα σου έρθει το ταβάνι στο κεφάλι.

- - - -

Ο ΜΦ γενικά πάντα ωραίο ήχο έχει στις εκθέσεις. Πάντα μου έκανε θετική εντύπωση. Φέτος δεν μπήκα στο δωμάτιο. Στο ίδιο σχολείο ήμασταν με τον ΜΦ, αυτός μια τάξη μεγαλύτερος.

- - - -

42.000€ vs 3300€;

12 ζευγάρια LS60 παίρνεις και έχεις και ρέστα. 24 ενεργά ηχεία.
Και το κάθε ηχείο έχει μέσα έναν streamer για τα πάντα όλα, 3 DACs, 3 ενισχυτές, έναν προενισχυτή, δεν είμαι βέβαιος αν έχει 1 ή 3 ενεργά crossovers, 2 δίπολα subs, είναι ομοαξονικό......, και όλα αυτά με 3300€. Και θέλουμε να παίζει σαν να είχε 42.000€; Με 3300; Θαυμάσια παίζει για 3300€.
Ας πάρει κάποιος 6700€ και ας μας στήσει ένα αποτέλεσμα να δούμε που θα φτάσει. Ίδιο όμως. Με όλα όσα έχει και κάνει το KEF. Τι λέμε τώρα....

View attachment 269723
Εκτός και αν διαθέτουμε ήδη και μας ικανοποιούσαν όλα όσα ... θ'αντικαθιστούσαν τα KEF. :wink:
Η δε πλάκα είναι ότι όσα τεμάχια LS60 και να έπαιρνες...πολυκαναλικό δεν θα έβγαζες. :sneaky:

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.247
Μρε Δημητρη εφτακοσιαεφταρη:) μπορεις να με πεις πως ειναι δυνατον να εχς πολυκαναλο σε πολυκατοικια;) ουτε δικαναλο μπορεις να εχεις;) τηλεοραση ηχομπαρα και τερμα:)
Εκτος Μαρκησιου που εχει μονοκατοικια;) ρει ξεχασα τον Χερ Ντοκτορ ατοπημα ΜΕΓΑ:)
Τα σεβη μου χερ ντοκτορ :drinks:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.113
Μρε Δημητρη εφτακοσιαεφταρη:) μπορεις να με πεις πως ειναι δυνατον να εχς πολυκαναλο σε πολυκατοικια;) ουτε δικαναλο μπορεις να εχεις;) τηλεοραση ηχομπαρα και τερμα:)
Εκτος Μαρκησιου που εχει μονοκατοικια;)
Απλό...Να είσαι ο ιδιοκτήτης ολόκληρης της πολυκατοικίας...

Reaction score
18.607
Ναι είναι θέμα στησίματος κυρίως. Είναι η εξαφάνιση, είναι η σκηνή, η εικόνα μέσα σε αυτήν, είναι η γωνία στην οποία καταρρέει μια σκηνή, αλλά και η γωνία που καταρρέει η "εξαφάνιση" (αυτό τώρα πλέον δε γίνεται σε νορμάλ ηχεία, ξέρω γω δηλαδή ;), ειναι ο χώρος και οι ανακλάσεις που μπορεί να κάνουν ορισμένες συχνότητες να έρχονται απο τα ηχεία (ενώ πάλι δεν φταίνε τα ηχεία), είναι το (θεωρητικά) σωστό που λέει ο Dimifoot για το πολυκάναλο, είναι εγγραφές σε ειδικούς χώρους με φυσική ακουστική, είναι 1002 .... άλλο το δικάναλο, άλλο το πολυκάναλο (εαν και απο αυτό δεν ξέρω ). Όλα διαφορετικά ακούγονται. Εσείς μάλλον συζητάγατε για το μέχρι ποιά γωνία μπορεί να αντέξει η σκηνή ή η "εξαφάνιση" πρίν καταρεύσει, δεν ξέρω, δεν κατάλαβα κάν την ακριβή ερώτηση. Η εξαφάνιση κανονικά αντέχει άσχετα γωνιών ακρόασης. Τα άλλα (σκηνή) είναι άλλο θέμα.
Εγω έχω το ίδιο αλλά αντίθετο πρόβλημα , όπου και να τα βάλω δεν παύουν να εξαφανίζονται. :D
Θα μας τα εξηγήσει ενα ενα ο Bhutia (τα έχει ήδη εξηγήσει) γιατί και πως.
Βέβαια εαν δεν ξέρουμε την ορολογία, την ύπαρξη σε αυτή τη ζωή του Αμίρ ή του Σταματάκου, ή δεν διαβάζουμε ριβιούς, δεν είμαστε ηλεκτρονικοί, όπως εγώ π.χ. δεν έχουμε καμιά μα καμιά ελπίδα εμείς απο μόνοι μας να καταλάβουμε γρί. :D
Τραγουδάκι(α) για καλημέρα ;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
μπορεις να με πεις πως ειναι δυνατον να εχς πολυκαναλο σε πολυκατοικια
Μπορείς. Είναι θέμα σχεδιασμού και χρημάτων, λύσεις υπάρχουν, ακόμα και εντοιχισμένες.
Κυρίως είναι θέμα χρημάτων.

Reaction score
18.607
Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορείς να συνδέσεις τα LR ενός AVR στην AUX in του LS60. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα σε αυτό, δεν έχω γνώσεις.
Αν έχει κάποιος να μας πει. Αν γίνεται αυτό, βλέπω πως ο Έλληνας αντιπρόσωπος πουλάει και ένα τεμάχιο.

Δεν έχω ακόμα απάντηση από KEF.
Α, γίνεται τώρα ε ; Βέβαια ο thva λέει όλο βλακείες. :D :D
Κοίτα τα kEF στη φωτό εαν τα πας πίσω είναι σε ύψος όσο τα δυο κάτω ράφια μόνο. :D

alexis

Reaction score
30.409
Εκτός και αν διαθέτουμε ήδη και μας ικανοποιούσαν όλα όσα ... θ'αντικαθιστούσαν τα KEF. :wink:
Η δε πλάκα είναι ότι όσα τεμάχια LS60 και να έπαιρνες...πολυκαναλικό δεν θα έβγαζες. :sneaky:
Ναι βέβαια. Αν είναι έτσι δεν τίθεται θέμα. Αν και πολλοί τα πουλάνε και πάνε σε άλλες μικρότερες και "έξυπνες" λύσεις. 🙂

Εκτος Μαρκησιου που εχει μονοκατοικια;) ρει ξεχασα τον Χερ Ντοκτορ ατοπημα ΜΕΓΑ:)
Τα σεβη μου χερ ντοκτορ :drinks:
Γίνεται. Έτσι ήμουν για μια δεκαετία. Με το σύστημα που έχω και τώρα.

gonis

Luger
Reaction score
12.038
Αυτό που οι αρτηριοσκληρωτικοί ολιγοκάναλοι αναφέρουν ως “σκηνή”, στην πραγματικότητα είναι η τυχαία αλληλεπίδραση του ηχείου με τον χώρο. Καραμπόλες με τον πίσω τοίχο, με τους πλαϊνούς, τον μπροστινό, και όλα αυτα μαζί αχταρμάς φτιάχνουν μια αυθαίρετη “σκηνή” η οποία φυσικά δεν υπάρχει στην ηχογράφηση.
Ήχος-φλιπεράκι. :gotcha:

Σε ένα άλλο σαλόνι ακούγεται τελείως διαφορετικά.
Και αν κολλήσεις τα ηχεία στον τοίχο, κάποιες απο αυτές τις καραμπόλες καταργούνται, και τους χαλάει η ονείρωξη :p

Χωνέψτε το ολιγοκάναλοι, με ένα-δυο ηχεία δεν έχετε πραγματική αναπαραγωγή της χωρικής πληροφορίας. Μόνο τυχαίες καραμπόλες. Λυπάμαι.
Να τα πεις στον Χατζηστάμου αυτά Δημήτρη γιατι οτι δικαναλο εστεινε στο Athens Mastering δημιουργούσε 3D σκηνή που δεν θα ακούσεις σε συμβατικό οικιακό χώρο είτε από στερεο είτε από γραμμόφωνο είτε από πυραυλοκίνητο πολυκαναλο:p
Καραμπολες όντως υπήρξαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν με καλώδια, στηρίξεις,ρεύματα,πολύμπριζα,πίνακες όπου όλα αυτα κάνουν διάφορες,τυχαίες μεν αλλά διαφορές!
Αυτη είναι όμως η «τρέλα» του χόμπι όπου κάποιοι ξεφεύγουν είτε γιατί το βαρέθηκαν είτε γιατί στέγνωσαν οικονομικά είτε γιατί έκαναν την τέλεια τρισποντη8-)

Last edited:

Reaction score
18.607
Ανήθικα διδάγματα από τις τελευταίες δύο σελίδες ...

- Δεν πιέζουμε τον Dimi να εξηγεί πράγματα πάνω σε δικαναλικά διότι από την πολύ λύπηση μπορεί να πέσει σε καμιά κατάθλιψη και να τον έχουμε βάρος στη συνείδησή μας.

- Δεν πιέζουμε τον thva να εξηγεί πράγματα πάνω σε κβαντικά δεδομένα διότι από την πολλή απλοποίηση μπορεί να εκπέσει σε ... pop-art και να τον έχουμε βάρος στη συνείδησή μας.

- Δεν πιέζουμε τον kanakiani να μας εξηγεί πράγματα πάνω στο επόμενο φωνογραφικό στάδιο που θέλει να πάρει διότι από την πολλή απορρόφηση κατά την immersive αποτοξίνωση που κάνει γι αντιστάθμιση μπορεί ν'αρχίσει να μπερδεύει τα σπαθιά των Aes Sendai μ'εκείνα των... Τζεντάϊ και να τον έχουμε βάρος στη συνείδησή μας...

Βάρος στη συνείδησή μας μπορεί κάλλιστα να τους έχουμε ακόμα και υπό το τρέχον καθεστώς, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιον... :sneaky:

Πολύ καλό. :D

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members