Black Friday 2022

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.015
χωρίς να θέλω να πάρω κανένα στο λαιμό μου, απλά λέω τι κατάλαβα μετά από κάποια χρόνια εμπειρίας.
για μένα πλέον είναι μονόδρομος .🙃
(το τι θα κάνει ο καθένας …ας αποφασίσει μόνος του, ανάλογα με τις ανάγκες του):geek:
Ναι κατάλαβα τι λες. Απλά λέω πως αν κάποιος έχει το χώρο και το χρήμα για 85αρα δεν βρίσκω κανένα λόγο να πάρει 77" ή 65".

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.715
Κάποτε πριν πολλά χρόνια, όταν οι τηλεοράσεις μας ήταν 24 και 26 ιντσών, είχα πάρει μια "μεγάλη" τηλεόραση 32 ιντσών Philips CRT μπαούλο.
Τότε μου φάνηκε μεγάλη, έχοντας μια 27άρα στο σπίτι μας.
Όσοι την είδαν επίσης είπαν ότι είναι μεγάλη και χορταστική, έτσι τους φάνηκε τότε.
Εποχή που βλέπαμε με Laserdisc για ποιότητα εικόνας!
Όταν πήρα 42άρα μου φάνηκε μεγάλη.
Με τον πρώτο μου προβολέα ανάλυσης 800Χ600 η οθόνη ήταν 70 ιντσών και μου φάνηκε τεράστια.
Μετά η οθόνη έγινε 92 ιντσών και είπα ότι φτάνει και είναι μια χαρά.
Μετά έγινε 106 και είπα ότι έφτασα στο ιδανικό νούμερο.
Τώρα είναι 120 ίντσες και θα ήθελα 135, αλλά δεν χωράει.
Αν έπαιρνα τηλεόραση, θα ήθελα να είναι τουλάχιστον 85άρα.

Reaction score
674
Πάρε τη μεγαλύτερη που μπορείς να πληρώσεις, και χωράει.
Συμφωνω απόλυτα. Εχω 85αρα εδω και 3 χρονια και ειναι ....μικρη. Απόσταση θεασης περιπου 4 μετρα. Παρτε οσο μεγαλυτερη υπαρχει αν το αντεχει η τσεπη σας. Και το ασανσερ βεβαια αν ζειτε σε πολυκατοικια. Γιατι την επομενη που θα παρω (μονο 100" και πανω, οταν εμφανιστουν και σε λογικη τιμη) θα ανεβει με γερανο. Διαμερισμα γαρ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.161
Πέραν της απόλαυσης στη θέαση, υπάρχει και το ζήτημα του πώς δείχνει ένας τεράστιος μαυροπίνακας όσο δεν λειτουργεί. Άντε μέχρι τις 50,55 το καταπίνεις, στις 85; Μιλάμε για ένα μαύρο πράμα σχεδόν 2 τ.μ.
Εκτός εάν την έχουμε διαρκώς αναμμένη (αουτς)

D

Deleted member 50795

Guest
Όλα είναι εδώ μέσα…
οσο είσαι μεταξύ των δυο γραμμών (μπλε, πορτοκαλί)
οταν βγαίνεις εκτός , αρχίζεις και χάνεις τις «ισορροπίες».

…στις ιδανικες γωνιές οπτικού πεδίου (FOV), του ματιού..:geek: (30-40°)

EB15DCC4-C214-4C48-AE2B-F364A1B0D6D8.png

Last edited by a moderator:

alexis

Reaction score
31.015
Μια λύση είναι να φτιάξεις κάτι ώστε ο τοίχος να "καταπιεί" την μεγάλη οθόνη.
Μην κολλάτε στο τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών. Την ιδέα δείτε και πως θα την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

Screenshot_20221121-090304_Pinterest.jpg
Screenshot_20221121-090244_Pinterest.jpg
Screenshot_20221121-090218_Pinterest.jpg
Screenshot_20221121_090122.jpg
Screenshot_20221121_090107.jpg

Μια άλλη ιδέα είναι να κατεβαίνει ένας πίνακας πχ κάθε φορά που θα είναι σβηστεί, και να δένει με το σύνολο. Εδώ κατεβαίνει οθόνη αλλά δεν έχει σημασία. Την ιδέα θέλουμε.
Screenshot_20221121_090141.jpg
Screenshot_20221121_085838.jpg
Screenshot_20221121_085853.jpg

Όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε θα μπαίνετε στο Pinterest. Η απόλυτη πηγή ιδεών και έμπνευσης.

Last edited:

D

Deleted member 50795

Guest
Όλα είναι εδώ μέσα…
οσο είσαι μεταξύ των δυο γραμμών (μπλε, πορτοκαλί)
οταν βγαίνεις εκτός , αρχίζεις και χάνεις τις «ισορροπίες».

…στις ιδανικες γωνιές οπτικού πεδίου (FOV), του ματιού..:geek: (30-40°)

View attachment 270951
για να μη παρεξηγήσουμε..

μπορείς να κινηθείς εκατερωθεν αυτών (πάνω-κάτω), εντός των διακεκομμένων γραμμών , αλλά με συμβιβασμούς όσον αφορά στην απόκλιση από το ιδανικό και βέλτιστο. :geek:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.640
Άλεξ, οι περισσότερες φωτογραφίες που δείχνεις, έχουν 45-αρες οθόνες.🤣

Η μεγάλη τηλεόραση δε κρύβεται, κάνει μπαμ.

Στο σαλόνι μου και γω, έχω προτεραιότητα τους καναπέδες τους άνετους, το ωραίο το τραπέζι σαλονιού, να βολεύομαι να βλέπω το τζάκι και τη θέα έξω, και φυσικά το ενυδρείο μου, το 3-μετρο. Γι'αυτό βγαίνει απόσταση θέασης 5 μετρα, που θα ήθελε 200+ ιντσες οθόνη για να τηρούμε τα σπεκς. Οι 75 ιντσες είναι τόσο λάθος σε αυτή την απόσταση, όσο και οι 100. Ουδεμία διάφορα, όλα λάθος είναι.

Στο dedicated χώρο, η προτεραιότητα είναι μια: να δω και να ακούσω όσο πιο πιστά γίνεται την εγγεγραμμένη πληροφορία.
Άρα οθόνη 117 ιντσες και απόσταση θέασης 2,5μ. Όλα τα βλέπεις, όλα.
Αλλά δε βλέπεις ούτε τη θέα έξω, ούτε ενυδρείο, ούτε τζάκι, ούτε αυτόν που κάθεται δίπλα σου, στο τίγκα σκοτάδι.
Έτσι δουλεύει το σενάριο.

alexis

Reaction score
31.015
Άλεξ, οι περισσότερες φωτογραφίες που δείχνεις, έχουν 45-αρες οθόνες.🤣
Δεν έψαξα για μεγάλη TV, θέλει πολύ χρόνο. Όπως είπα πάρε την ιδέα και φτιάξε την στα μέτρα σου. Μια χαρά κρύβεται.

Reaction score
1.299
Καλημέρα σε ένα συνηθισμένο σαλόνι 75-85 ίντσες τηλεόραση στη σωστή απόσταση θέασης νομίζω θα είναι ενοχλητική .

Το φως που σου πετάει στη μούρη είναι βασανιστήριο , πέρα ότι θα φωτίζει όλο το δωμάτιο λες και είναι μεσημέρι.
Ειδικά τώρα με το hdr κτλ που η φωτεινότητα μπαίνει στο τέρμα είναι λες και σου χτυπάνε με φακό στα μάτια .

Επιμένω για ταινίες αθλητικά προβολέα και ηχοσύστημα ,
για ειδήσεις κτλ τηλεόραση με τα ηχεία της ,
για gaming τηλεόραση 4K hdr 120hz VRR με ακουστικά και ας είναι όσες ίντσες θέλει κάτσε κοντά .

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.161
Μια λύση είναι να φτιάξεις κάτι ώστε ο τοίχος να "καταπιεί" την μεγάλη οθόνη.
Μην κολλάτε στο τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών. Την ιδέα δείτε και πως θα την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

View attachment 270953 View attachment 270954 View attachment 270955 View attachment 270956 View attachment 270957

Μια άλλη ιδέα είναι να κατεβαίνει ένας πίνακας πχ κάθε φορά που θα είναι σβηστεί, και να δένει με το σύνολο. Εδώ κατεβαίνει οθόνη αλλά δεν έχει σημασία. Την ιδέα θέλουμε.
View attachment 270959 View attachment 270961 View attachment 270962

Όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε θα μπαίνετε στο Pinterest. Η απόλυτη πηγή ιδεών και έμπνευσης.

και αυτά, εκτός της τελευταίας που καλύπτεται, για 55ρες το πολύ μου φαίνονται.

Για τον λόγο αυτό καλύπτεται και η τελευταία μάλλον, γιατί είναι πολύ γκουμούτσα να μένει κλειστή μαύρη σε ανοικτή θέα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.181
Υπάρχει και η Samsung "The Frame".

Που μοιάζει με κορνίζα και προβάλει έργα τέχνης, έχει ματ επίστρωση για να μην καθρεφτίζει, αισθητήρα φωτεινότητας και κίνησης για να προσαρμόζεται στον φωτισμό ή να κλείνει όταν δεν χρειάζεται.

Απλά μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να βγει σε OLED, λόγω burn in.
(οκ, "ποτέ", όσο τέλος πάντων υπάρχει αυτό το θέμα)

alexis

Reaction score
31.015
και αυτά, εκτός της τελευταίας που καλύπτεται, για 55ρες το πολύ μου φαίνονται.

Για τον λόγο αυτό καλύπτεται και η τελευταία μάλλον, γιατί είναι πολύ γκουμούτσα να μένει κλειστή μαύρη σε ανοικτή θέα.
Ξαναλέω. ΜΗΝ κολλάτε στις φωτογραφίες. Δεν σαν είπα να κάνετε αυτό ακριβώς, αλλά να πάρετε την ιδέα που σας αρέσει και να την προσαρμόσετε στο χώρο σας και στις ανάγκες σας.

Καλά, φαντασία δεν υπάρχει; Καθόλου; Τίποτα; Όλα κονσέρβα;

Το μόνο "αλλά" με την μεγάλη TV είναι αυτό που γράφτηκε παραπάνω και συμφωνώ απόλυτα, το έχω πει και στο παρελθόν.

Μεγάλο γυαλί πολύ φώς.
Υπάρχει και η Samsung "The Frame".
Επίσης. Πολύ ωραία ιδέα και ωραία κατασκευή στα ποδαράκια της. Την εχω δει live. Και μια χαρά τιμή. 3000€ η 85αρα, 2300€ η 75αρα.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Στον χώρο μου βάση διαστάσεων με παίρνει να βάλω μέχρι και 77άρα με άνεση αν τον διαμορφώσω λίγο..
Έχω σταματήσει στις 52 (νομίζω :biggrin:) ίντσες και μια χαρά νιώθω γι' αυτό..
Ήδη η tv σαν αντικείμενο είναι ''κυρίαρχη'' στον χώρο (ίσως περισσότερο απ' όσο θα ήθελα).
Δεν θέλω όλος ο χώρος να φωνάζει ''Tv room'' (εκτός κι αν είναι.. :p).

Όλα έχουν να κάνουν με προτεραιότητες..

Reaction score
1.028
Για όσους σκέφτονται τηλεόραση, ένα απλό τεστ, δείτε το 1ο επεισόδιο του 1899 στο Netflix σε QLed και μετά σε OLED. Είπα να δώ λίγο στην 55αρα περί τίνος πρόκειται γιατί γίνεται χαμός , είδα πόσο σκοτεινό είναι, πήγα κάτω στην OLED και δεν ξανάφυγα από κεί. ΧΑΟΣ η διαφορά !!! Απλά δεν κάνουν για τηλεόραση, εμάς εδώ μένει καρφωμένο με πρόκα το λογότυπο κάθε καναλιού!!! Δεν έχουν ακούσει ποτέ για συνεχή μετακίνηση. Άχρηστοι............... όπως και οι σαβούρες που δείχνουν.
Επίσης, όσοι έχετε κλιματιστικά με φίλτα καθαρισμού, έχετε και τέλειο αφυγραντήρα! Δε χρειάζεται εξωτερικός!!!!! Και τα απλά κάνουν δουλίτσα αλλά όχι σε πολύ υγρασία (να στάζουν το πρωί τζάμια)
Ορισμένοι δίνετε 15.000 για ενεργειακά τζάκια που τα βλέπετε μαύρα 8 μήνες το χρόνο να χάσκουν στο χώρο και βάζετε κεράκια για ομορφιά και μετά μου λέτε ότι τηλεόραση χαλάει θέα!! Δώστε άλλα 3 να την έχετε να ανοίγει από έπιπλο!! Υπάρχουν τρόποι ακόμη και 83 ίντσες να εξαφανίζονται.

Last edited:

alexis

Reaction score
31.015
Ορισμένοι δίνετε 15.000 για ενεργειακά τζάκια που τα βλέπετε μαύρα 8 μήνες το χρόνο να χάσκουν στο χώρο και βάζετε κεράκια για ομορφιά και μετά μου λέτε ότι τηλεόραση χαλάει θέα!!
Τα ενεργειακά τζάκια των 15.000€ μπαίνουν σε βίλες όχι σε διαμερίσματα. Το διαμέρισμα δεν χρειάζεται τόση θερμική ενέργεια για να ζεσταθεί. Οπότε το σπίτι που φιλοξενεί ένα τέτοιο τζάκι δεν έχει πρόβλημα χώρου να εξαφανίσει μια 85αρα. 🙂

Επίσης, όσο μεγάλο και να είναι το τζάκι, όσο και να κοστίζει, αυτό το μαύρο που βλέπεις ως τελικό αποτέλεσμα δεν είναι μεγαλύτερο από μια 40αρα TV (και πολλά λέω). 🙂

Τέλος, δεν παίρνεις ενεργειακό τζάκι με μαύρο θάλαμο (μπλιάχ), ποτέ. Με περλίτη θα πάρεις. 🙂

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK