- Reaction score
- 19.382
Δε ξέρω τι πιάνει ο καθένας φίλε blue. Εγω ξέρω μόνο τι πιάνω εγώ. Ούτε ξέρω τι ακούει ο καθένας σπίτι του, εαν δεν ακούσω...ο γκαζακιας , το «έπιασε» καλά το θέμα στο #287.
Αυτά που λέει στο 287 είναι μια παραλλαγή του πόστ του Gonis.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να σταθώ κριτικά στο τι λέει ο καθένας αλλά εαν αυτό που λέει (ή λένε διάφοροι και για διάφορα και όλοι λένε πολλά και διάφορα και για διάφορους λόγους ο καθένας), ταιριάζει με την δική μου εμπειρία. Μπορεί να σφάλλω και άλλοι να γνωρίζουν πιο πολλά. Πάντως το να εξασφαλίζει κάποιος το αποτέλεσμα να είναι μουσικό για εμένα είναι paramount εαν είναι να επενδύσει τόσο πολύ χρόνο και χρήμα και πρέπει να είναι ο απόλυτος κριτής η ικανοποίηση του απο το αποτέλεσμα. Τώρα εαν είναι να μου δείξεις κανένα βιβλίο να διαβάσω τι είναι "μουσικότητα" καλώς.
Εγω δεν νομίζω να είχε αυτό το σκοπό που λές. Αλλά η ερμηνεία που κάνει καθένας στα λεγόμενα κάποιου άλλου είναι υποκειμενική και τις περισσότερες φορές προβάλλει αυτά που έχει ο ίδιος ως γνώση και εμπειρία, έως τότε.O ανθρωπος αναφερεται απλα στη μουσικη. Μιλαει για μουσικη παιδεια, για συναυλιες για την εμπειρια της πραγματικης ζωντανης μουσικης. Και λεει οτι εμεις εδω εχουμε μεγαλη ελλειψη σε τετοιες εμπειριες και παιδεια και κακως ασχλουμαστε με τα στερεοφωνικα και οχι με την μουσικη. Και οτι μουσικη μπορεις να ακουσεις και να συγκινηθεις απο αυτην ακομα και με ενα μικρο συστηματακι χωρις sub και χωρις dsp γιατι αυτο που εχει σημασια ειναι η μουσικη και οχι το στερεοφωνικο. Τα λογια του Χατζησταμου σε αυτο το κειμενο δεν αφορουν την αναπαραγωγη για την οποια αφιερωνουμε εδω τοσο χρονο αλλα για την απουσια ουσιας στις αναζητησεις μας. Ασχολουμαστε μονο με τα sub, τα DSP, (και αν και δεν το ανεφερε προσυπογραφω οτι θα ελεγε το ιδιο και για τα καλωδια η τις λαμπες αν στο πισω μερος του μυαλου του ειχε τους γραφικους χαιενταδες οταν μιλουσε) και οχι για την ουσια που ειναι η ιδια η μουσικη.
" Υπάρχει μια παραφιλολογία πως θέλεις 2-3 subwoofers για να ακούσεις μουσική. Αυτά είναι τρίχες. Η μουσική είναι το βασικό, έχεις ένα μικρό σύστημα, ακούς ένα τραγούδι και κλαίς. Αυτό είναι μουσική. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των subwoofers, ούτε αν έχει DSP. Προφανώς και μπορείς να τα κάνεις, αλλά πρέπει να υπάρχει το βασικό (το συναίσθημα που εισπράττεις)"
Η μουσική παιδεία, εάν υπήρχε θα βοηθούσε και θα οδηγούσε πολύ πιο εύκολα και στην σωστή και κατάλληλη επιλογή στο θέμα της ανπαραγωγής.
Last edited: