Αλλαγή ενισχυτή

Reaction score
1.994
Οκ..και στην ερώτηση μου γιατί ένας δικαναλος..με τόσα watt RMS δεν είναι πιο ισχυρός από έναν πολυκάναλο με τα μισά ρεύματα?... αυτό πως εξηγηται...
Αν κρατήσω τα δύο από τα 4 ηχεία...τα οποία είναι 180 watt RMS στα 6 ohm και ευαισθησία άνω των 90db και τα οδήγησει ένας δικαναλος με τα διπλάσια ρεύματα από αυτόν που έχω...δε θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα?
Θα εχεις.
Αλλα δεν θα εχεις την δυνατοτητα να ενσωματωσεις σωστα ενα subwoofer οποτε δεν θα λαβεις τα οφελη του subwoofer που ειναι περισσοτερα απο οτι του ενισχυτη με τα παραπανω ρευματα (τα οποια ρευματα χρειαζονται για την αποδοση των χαμηλων τα οποια πλεον θα αναλαβει ξεκουραστα το subwoofer που ειναι η δουλεια του)

Reaction score
18
Θα εχεις.
Αλλα δεν θα εχεις την δυνατοτητα να ενσωματωσεις σωστα ενα subwoofer οποτε δεν θα λαβεις τα οφελη του subwoofer που ειναι περισσοτερα απο οτι του ενισχυτη με τα παραπανω ρευματα (τα οποια ρευματα χρειαζονται για την αποδοση των χαμηλων τα οποια πλεον θα αναλαβει ξεκουραστα το subwoofer που ειναι η δουλεια του)
Μάλιστα... όποτε στον 530 που έχω αυτή τη στιγμή να φανταστείς για να ακούσω λίγο πιο δυνατά και με όγκο πρέπει να ανοίξω πάνω από τη μέση το volume και να έχω μόνιμα ανοιχτο το eq του μίκτη.
Με ένα sub με 250-500 watt...μου λες ότι θα αναλάβει τις χαμηλές...και θα μπορεί να δώσει στους δορυφόρους μεγαλύτερη ισχύ ρεύματος για απόδοση?

Reaction score
1.994
Ξανασκεφτηκα την περιπτωση του φτηνου Κινεζικου subwoofer και θα σου πω το εξης.
Λογω του οτι εχεις αμφιβολιες, ισως αυτο το φτηνο subwoofer να ειναι ενας ευκολος και σχετικα ανεξοδος τροπος να μπεις στο πνευμα. Στην τελικη δεν πιστευω οτι θα ειναι χαλια. Προσωπικα οι ενστασεις μου αφορουν περισσοτερο την αξιοπιστια και λιγοτερο την αποδοση.
Επισης λογω του οτι ειναι φτηνο, θα πουληθει ευκολα αν θελησεις να το δωσεις να παρεις κατι καλυτερο και θα χασεις μεν τα μισα λεφτα αλλα τα μισα του 200 ειναι λιγοτερα απο αυτα που θα χασεις αν πουλησεις ενα subwoofer των 600-700 ευρω στα 450 αν τελικα δεν σου αρεσει.
Οποτε με βαση αυτη τη λογικη, ισως με ενα τετοιο subwoofer για αρχη να μπορουσες να δεις τι γινεται χωρις υψηλο κοστος.
Μάλιστα... όποτε στον 530 που έχω αυτή τη στιγμή να φανταστείς για να ακούσω λίγο πιο δυνατά και με όγκο πρέπει να ανοίξω πάνω από τη μέση το volume και να έχω μόνιμα ανοιχτο το eq του μίκτη.
Με ένα sub με 250-500 watt...μου λες ότι θα αναλάβει τις χαμηλές...και θα μπορεί να δώσει στους δορυφόρους μεγαλύτερη ισχύ ρεύματος για απόδοση?
Ναι, οι χαμηλες συχνοτητες ειναι αυτες που τρωνε ολη την ισχυ.
Αν απελευθερωσεις τον ενισχυτη απο αυτες, τοτε μια χαρα θα φτανει η ισχυς του για τις συχνοτητες απο 80Hz και πανω

Reaction score
18
Ξανασκεφτηκα την περιπτωση του φτηνου Κινεζικου subwoofer και θα σου πω το εξης.
Λογω του οτι εχεις αμφιβολιες, ισως αυτο το φτηνο subwoofer να ειναι ενας ευκολος και σχετικα ανεξοδος τροπος να μπεις στο πνευμα. Στην τελικη δεν πιστευω οτι θα ειναι χαλια. Προσωπικα οι ενστασεις μου αφορουν περισσοτερο την αξιοπιστια και λιγοτερο την αποδοση.
Επισης λογω του οτι ειναι φτηνο, θα πουληθει ευκολα αν θελησεις να το δωσεις να παρεις κατι καλυτερο και θα χασεις μεν τα μισα λεφτα αλλα τα μισα του 200 ειναι λιγοτερα απο αυτα που θα χασεις αν πουλησεις ενα subwoofer των 600-700 ευρω στα 450 αν τελικα δεν σου αρεσει.
Οποτε με βαση αυτη τη λογικη, ισως με ενα τετοιο subwoofer για αρχη να μπορουσες να δεις τι γινεται χωρις υψηλο κοστος.

Ναι, οι χαμηλες συχνοτητες ειναι αυτες που τρωνε ολη την ισχυ.
Αν απελευθερωσεις τον ενισχυτη απο αυτες, τοτε μια χαρα θα φτανει η ισχυς του για τις συχνοτητες απο 80Hz και πανω
Ναι συμφωνώ...πάντως έχει καλες αξιολογήσεις... θα το ψάξω λίγο ακόμα.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.201
Καλησπέρα. Εχεις δύο ζευγάρια ηχεία με διαφορετικά ohms. Ο ενισχυτής σου έχει ένα διακόπτη που επιλέγεις τα ohm. Τα Roister Status 7 είναι 6 ohm. Εγώ θα καταργουσα τα πιο μικρά ηχεια των 8 ohm. θα αγόραζα ένα sub και θα δούλευα καθαρό 2.1. Στερεοφωνία με ένα sub δηλαδή. θα έτρεχα και μια ρύθμιση για τα ηχεία, δηλαδή αποστάσεις κτλ και σιγουρα το σύστημα σου θα έπαιζε πολύ καλύτερα από τώρα. Επίσης πες μας με τι καλωδια συνδέεις τα ηχεία με τον ενισχυτή. αν έχεις λεπτά καλωδια πρέπει να τα αλλάξεις με 2.5αρια σε πάχος. Με λίγα λεφτά θα πετύχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τώρα.

Reaction score
18
Οι yamaha.. τώρα που κοιτάζω..έχουν ένα sub out πίσω...
Καλησπέρα. Εχεις δύο ζευγάρια ηχεία με διαφορετικά ohms. Ο ενισχυτής σου έχει ένα διακόπτη που επιλέγεις τα ohm. Τα Roister Status 7 είναι 6 ohm. Εγώ θα καταργουσα τα πιο μικρά ηχεια των 8 ohm. θα αγόραζα ένα sub και θα δούλευα καθαρό 2.1. Στερεοφωνία με ένα sub δηλαδή. θα έτρεχα και μια ρύθμιση για τα ηχεία, δηλαδή αποστάσεις κτλ και σιγουρα το σύστημα σου θα έπαιζε πολύ καλύτερα από τώρα. Επίσης πες μας με τι καλωδια συνδέεις τα ηχεία με τον ενισχυτή. αν έχεις λεπτά καλωδια πρέπει να τα αλλάξεις με 2.5αρια σε πάχος. Με λίγα λεφτά θα πετύχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τώρα.
Καλησπέρα...δε το έχω δει αυτό με.τον διακόπτη των ohm.....τα καλώδια νομίζω δυομισαρια είναι.

Reaction score
1.994

Καλησπέρα...δε το έχω δει αυτό με.τον διακόπτη των ohm.....τα καλώδια νομίζω δυομισαρια είναι.
Αν εχει διακοπτη προσοχη! Η μετακινηση του διακοπτη θα πρεπει να γινει οπωσδηποτε με τον ενισχυτη κλειστο.

Reaction score
18

Καλησπέρα...δε το έχω δει αυτό με.τον διακόπτη των ohm.....τα καλώδια νομίζω δυομισαρια είναι.Από ότι βλέπω οι επιλογές για 6ohm είναι δυο...ένα center ένα rear...τα 6αωμα είναι δύο που εχω

Attachments

Reaction score
1.994
Sub out εχουν. High Pass για τα κυριως ηχεια δεν εχουν. Με δυο λογια τα κυριως ηχεια θα συνεχιζουν να παιζουν και τις χαμηλες συχνοτητες.

Reaction score
18
Sub out εχουν. High Pass για τα κυριως ηχεια δεν εχουν. Με δυο λογια τα κυριως ηχεια θα συνεχιζουν να παιζουν και τις χαμηλες συχνοτητες.
Ο δικός μου έχει δύο sub επάνω..λογικά το ένα θα είναι το in?
Επίσης το high pass που το βλέπω...στον ενισχυτή μου...εφόσον είναι αρκετά αυτά τα δύο για να αναλάβουν τις χαμηλές?...

Attachments

Reaction score
1.220
Αντί να μαντεύεις, αγόρασε τον ενισχυτή που σου γυάλισε από την αρχή μέσω AMAZON.DE και σου δίνει τη δυνατότητα να τον επιστρέψεις μέχρι 31 Ιανουαρίου και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.

Τον συνδέεις στο σύστημά σου, φωνάζεις και τον κουμπάρο να παίξετε 5 δίσκους και σχηματίζεις ίδια άποψη. Σου γουστάρει; Τον βαστάς. Δε σου γουστάρει; Τον στέλνεις. Βρίσκεις θετικά αλλά θες κάτι τι περισσότερο; Έχεις τουλάχιστον ένα σημείο εκκίνησης που θα σε βοηθήσει στην επόμενη επιλογη. Έχεις αρκετό χρόνο να δοκιμάσεις ακόμη και sub.

Απλά πράγματα....

K

kimon

Guest
Οκ..και στην ερώτηση μου γιατί ένας δικαναλος..με τόσα watt RMS δεν είναι πιο ισχυρός από έναν πολυκάναλο με τα μισά ρεύματα?... αυτό πως εξηγηται...
Αν κρατήσω τα δύο από τα 4 ηχεία...τα οποία είναι 180 watt RMS στα 6 ohm και ευαισθησία άνω των 90db και τα οδήγησει ένας δικαναλος με τα διπλάσια ρεύματα από αυτόν που έχω...δε θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα?
Το θέμα αυτό έχει ως εξής (πολύ λακωνικά): Πριν κάποιες δεκαετίες η αμερικάνικη FTC (Federal Trade Comitee ) είχε θέσει ως συνθήκες μέτρησης για την ανακοινώσιμη ισχύ ενισχυτή από τους κατασκευαστές τα εξής: η μέτρηση να γίνεται με τα δύο κανάλια οδηγούμενα, από 20 Ηz έως 20 ΚΗz για δεδομένη αρμονική παραμόρφωση (πχ. 0,05%) σε φορτίο 8 ή 4 ωμ. Υπήρχαν (και υπάρχουν) και οι πιο ελαστικές προδιαγραφές DIN (γερμανικές): μέτρηση ισχύος στο 1 kHz, για 1% παραμόρφωση, σε φορτίο 6 ωμ.
Όταν εμφανίστηκαν τα πολυκάναλα συστήματα, οι κατασκευαστές (πχ. η Σόνυ) αρνήθηκαν να χρησιμοποιούν τους αυστηρούς κανονισμούς μέτρησης της FTC που ίσχυαν για τα δικάναλα με την δικαιολογία ότι είναι απίθανο να φορτωθούν όλα (5,7 ή όσα θέλετε) τα κανάλια με το ίδιο πρόγραμμα, ώστε να έχουν ταυτόχρονα ίδιες απαιτήσεις ισχύος. Έτσι λοιπόν τα 150 βαττ στο κανάλι που ανακοινώνονται ως η ισχύς ενός εφτακάναλου ενισχυτή μπορεί να έχουν μετρηθεί με προδιαγραφές DIN και με ένα μόνο κανάλι οδηγούμενο. Αν προσπαθούσαμε να μετρήσουμε την ισχύ σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα με συνθήκες FTC μπορεί να βλέπαμε και 7χ20 βατ ή και λιγότερα.
Προσοχή λοιπόν και στις προδιαγραφές της μέτρησης ισχύος.

Last edited by a moderator:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.004
Η μέτρηση DIN δεν είχε να κάνει με φορτίο 6ohms.
Το σίγουρο είναι ότι αναφέρεται στον 1 χιλιόκυκλο με φορτίο συνήθως 8ohms.
Οσο για τα βατ των πολυκάναλων σίγουρα δεν είναι τα ίδια με των δικάναλων.
Ενας 9κάναλος ολοκληρωμένος είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να βγάλει 9χ40 βατς συνεχόμενα.
Με ένα τροφοδοτικό των 800va .

Last edited:

K

kimon

Guest
Η μέτρηση DIN δεν είχε να κάνει με φορτίο 6ohms.
Το σίγουρο είναι ότι αναφέρεται στον 1 χιλιόκυκλο με φορτίο συνήθως 8ohms.
Οσο για τα βατ των πολυκάναλων σίγουρα δεν είναι τα ίδια με των δικάναλων.
Ενας 9κάναλος ολοκληρωμένος είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να βγάλει 9χ40 βατς συνεχόμενα.
Με ένα τροφοδοτικό των 800va .
Mάλλον έχεις δίκιο, παρασύρθηκα από το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές κάνουν την μέτρηση ισχύος κατά DIN στα 6 ωμ, γιατί δίνει πιο εντυπωσιακά νούμερα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.004
Η αλήθεια είναι ότι έχουν ξεφύγει εντελώς.

Αλλο θέμα που έχω είναι με την ανακοίνωση της ισχύος των CLASS D ενισχυτικών .
Πάντα ανακοινώνουν την μέγιστη ισχύ στα 4ohms , και ποτέ στα 8ohms.
Ολα τα NCORE ανακοινώνουν μέγιστη ισχύ στα 4ohms. Νούμερα εντυπωσιακά , αλλά μετά από ψάξιμο βλέπουμε ότι είναι παραμύθια.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.004
οχι.
Αν θέλεις κάτι αληθινά σοβαρό σε ενισχυτικό , θα πρέπει να ματώσεις οικονομικά .

Last edited:

Reaction score
1.994

Επίσης το high pass που το βλέπω...στον ενισχυτή μου...εφόσον είναι αρκετά αυτά τα δύο για να αναλάβουν τις χαμηλές?...
Έχει εξόδους για δύο sub

Εχει ενα Sub out κατω μονο του. Αυτο σε ενδιαφερει.
Εχει και ενα Sub in επανω στο 6 Channel input το οποιο δεν σε ενδιαφερει.

Το High Pass θα το βρεις στις ρυθμισεις του ενισχυτη στο setup. Να υποθεσω οτι εχεις το μικροφωνο της ρυθμισης και το manual για να διαβασεις πως γινεται.

Reaction score
1.994
Έχει εξόδους για δύο sub

Εχει ενα Sub out κατω μονο του. Αυτο σε ενδιαφερει.
Εχει και ενα Sub in επανω στο 6 Channel input το οποιο δεν σε ενδιαφερει.

Το High Pass θα το βρεις στις ρυθμισεις του ενισχυτη στο setup. Να υποθεσω οτι εχεις το μικροφωνο της ρυθμισης και το manual για να διαβασεις πως γινεται.
Ωπα, τωρα συνειδητοποιησα οτι ο ενισχυτης ειναι του 2002. Δεν θυμαμαι αν τοτε ειχαν το YPAO και αν ειχαν επιλογες για high pass στα ηχεια.
Αν οχι, τοτε ξεχνα οτι σου εχω πει. Ουσιαστικα το μονο που σε κραταει με αυτον τον ενισχυτη ειναι το High Pass στα ηχεια το οποιο μαζι με το subwoofer θα αλλαξει τελειως το αποτελεσμα. Αν ομως δεν εχει high pass, δεν ισχυει τιποτα απο οσα ειπα και πας ΚΑΙ για ενισχυτη (το sub δεν το γλυτωνεις)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol