Neumann KH150

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
εφόσον δεν διαθέτει γουειβγκάιντ, για μένα έχει διαγραφεί από το χάρτη, δεν υπάρχει καν.

Δε πα να βγάζει σπινοραμα να γλύφεται κι ο ίδιος ο Θεός
Όλα τα άλλα ΟΚ, αλλά αυτό γιατί;

Τι προσθέτει το waveguide που ΔΕΝ φαίνεται στο spinorama;
Δηλαδή σε δύο ηχεία με τέλειο σπινόραμα (ή τέλος πάντων με ακριβώς ίδιο σπινόραμα) γιατί να προτιμήσω αυτό με το waveguide;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.109
Κάτσε δηλαδή, όλοι οι άλλοι κλέφτες θα γίνουν ; :D

Έτσι και αλλιώς μνήμη ψαριού έχουμε όσον αφορά την μουσική, λένε, τι σκάτε να ακούτε καλά αφού μετά απο κάποια δευτερόλεπτα δεν το θυμόσαστε. :D Όλα νέα, διαφορετικά και καινούργια θα σας φαίνονται κάθε φορά. :D
Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω ποτέ δύο ηχεία που άκουσα το 1981. Το ένα ήταν σετάκι 2.2 με τα δικά του σαμπάκια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222
Φιρί φιρί το πας, να μας απαγορεύσεις τη χρήση ηχομπάρας κι εσύ όπως ο @Ν.Κ.

Σε κάθε TV του σπιτιού τι πρέπει να βάλουμε; Κι από ένα ζεύγος KH150;
Δεν έχω την πραγματική διάθεση απαγορεύσεων. Δεν θα υπήρχε τότε ευχέρεια ν'απορρίπτω πράγματα και καταστάσεις αφού δεν θα μου δινόταν ευκαιρία να τα γνωρίσω και να κρίνω άμα θα με εξυπηρετούσαν ή όχι...
Θυμιάτισμα: Όταν ξυπνήσουμε το πρωί και αφού έχουν φύγει τα πρόσωπα εκείνα που πιθανόν να τους ενοχλεί το λιβάνι (Thva και Dapost) για να μη τους δώσουμε αφορμή να αγανακτήσουν και να νευριάσουν και έτσι να χάσουμε την ήρεμη ψυχική κατάσταση που χρειάζεται για να λιβανίσουμε και λέμε αυτά τα λόγια :

Θυμίαμά σοι προσφέρομεν, Toole ο Θεός ημών, εις οσμήν ευωδίας πνευματικής· ο προσδεξάμενος εις το υπερουράνιόν σου Θυσιαστήριον, σπινόραμα, αντικατάπεμψον ημίν την χάριν του Μουσικού σου Πνεύματος.

:D
Δεν έχω την παραμικρή διάθεση συνηγορίας υπέρ των Drs. Toole & Olive ή του ASR.
Από την άλλη πλευρά δεν γίνεται να εκτιμώνται αντικειμενικά δεδομένα με γνώμονα προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.373
Επίσης δε θα αγόραζα κανένα δορυφόρο αν δεν διαθέτει τουλάχιστον 8" μιντγουφερ.
:hi:
Αν δω κάποιο εξαιρετικό ηχείο με 7" μιντγουφερ, όσο κορυφαίων επιδόσεων κι αν είναι, καλή ώρα το 150-αρι, για μένα έχει διαγραφεί από το χάρτη, δεν υπάρχει καν.
:hi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Όλα τα άλλα ΟΚ, αλλά αυτό γιατί;

Τι προσθέτει το waveguide που ΔΕΝ φαίνεται στο spinorama;
Δηλαδή σε δύο ηχεία με τέλειο σπινόραμα (ή τέλος πάντων με ακριβώς ίδιο σπινόραμα) γιατί να προτιμήσω αυτό με το waveguide;
Καλή ερώτηση.

Γενικώς τα θέματα κατευθυντικότητας αναλύονται πολύ ωραία στο σπινοραμα, αλλά υπάρχουν κρυφά χαρτιά.

Ας πούμε το τι συμβαίνει σε μεγάλη απόσταση ακρόασης, δεν αποτυπώνεται στο σπινοραμα. 😎

Ούτε βγαίνει το σωστό εύρος τιμής της απόστασης ακρόασης για κάθε ηχείο από το σπινοραμα. 😎

Το εύρος αποστάσεων που αναγράφεται από σοβαρά ηχεία για την βέλτιστη απόσταση ακρόασης, δεν επιβεβαιώνεται από το σπινοραμα. 😎

Τυπική εξαίρεση (που δεν θιξατε ακόμα, αν και τον περίμενα) είναι το διδρομο του Μπρούνο, το γαμιδι το έμεινα Πάκης, που δεν έχει γουειβγκάιντ, αλλά έχει άλλα κόλπα, τόσο σε dsp, όσο και στο πλάτος της καμπίνας και στα όρια της εμπρόσθιας μπαφλας. Η εξαίρεση όμως επιβεβαιώνει τον κανόνα, τίποτε άλλο.

Το αγαπημένο μου waveguide, όταν είναι σοβαρή σχεδίαση, από σοβαρή φιρμα, εμένα στο αυτί μου πάντα κάνει μπαμ, πάντα το ακούω.

Το waveguide λοιπόν, εκτός από constant directivity (σταθερή κατευθυντικότητα) και σταθερή ομαλή απόκριση χωρίς ταλαντεύσεις (smooth response), αντιμετωπίζει επιτυχώς φαινόμενα περίθλασης και ακυρώσεων (diffraction και comb-filtering).

Ταυτόχρονα, επειδή το εύρος του λοβού ακτινοβολίας ενός μεγαφώνου συγκεκριμένης διαμέτρου, μεταβάλλεται αναλόγως συχνότητας, μέχρι το επίπεδο του beaming, και επειδή η ενέργεια εντός του λοβού δεν έχει γραμμικά χαρακτηριστικά

el_pipe1.png

Ο μόνος βέβαιος κατ'εμε τρόπος σωστής συνέχειας από δρόμο σε δρόμο ενός ηχείου, είναι ο πάνω δρόμος να έχει gaveguide όμοιας διαμέτρου με τον κάτω δρόμο του.

Βεβαίως οι κατασκευαστές με μεγάλη γνώση έχουν περίεργους τρόπους επίλυσης τέτοιων θεμάτων (πχ πολλαπλά Τουίτερ, λέμε τώρα) αλλά και πάλι αυτά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Σε κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις, κι αυτή είναι η ομορφιά των κανόνων, και η δυνατότητα τρομερών μηχανικών να τους λυγίζουν, τρανή απόδειξη όπως είπα και πριν, τα Γκριμ. 😎

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222
Έχει κοπεί και το JBL του τερμα.

Τι κάνει αυτή η ψυχή;
Όπου γίνονται υπερθεματισμοί συμβαίνουν και αστοχίες... Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο υπερθεματισμός στον λόγο του Ear είχε προφανώς σχηματικό χαρακτήρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Πρόλαβα πάντως κι ανέφερα το Γκριμ, έτερο διδρομο. 😎

Ομοίως το Μ2, με κείνο το τεράστιο waveguide, που στην οικιακή έκδοση, παίρνει τρίτο δρόμο ...ψηλά, όπως και το Έβερεστ! 😜😁😂🤣

jbl-k2-s9800-45820.jpg

jbl 200.jpg

Τριδρομα λοιπόν! 😂😁🤣😜

Εκείνο το σημαντικό στοιχείο κατ'εμε που λείπει από το σπινοραμα, είναι η ανάδειξη της βέλτιστης απόστασης ακρόασης, με τέτοιον τρόπο ώστε να αναλύεται και η συνεισφορά της σχεδίασης του κρος σε αυτό.

Και πακέτο με max spl γράφημα, αλλά θα ήθελα και γράφημα thd στην μέγιστη στιγμιαία στάθμη αναφοράς (105), στην ιδανική απόσταση ακρόασης.

Αν δηλαδή ένα ηχείο το δίνουν για απόσταση ακρόασης 3 μέτρων, παρακαλώ δώστε μας κι ένα γράφημα ολικής αρμονικής παραμόρφωσης στα 105 ντεσιμπέλ στάθμης σε όλο το φάσμα, με μέτρηση στα 3μ απόσταση από το ηχείο.

Εκεί ναι, θα δεις τι πσάργια πχιάνει. 😎

Last edited:

Reaction score
5.395
Όταν πρωτοήρθαν τα Mediamarkt στην Ελλάδα, έτυχε να βρεθώ στα εγκαίνια θυμάμαι με έναν φίλο, που δύσκολα αγόραζε κάτι.

Εγώ όπως πάντα με λαίμαργο μάτι κοιτούσα όλα τα εκθέματα θέλοντας τα πάντα, κι εκείνον τον άκουγα να βρίσκει άμεσα κάτι αρνητικό σε καθετί. Κι έτσι ενώ ήθελα όλο το μαγαζί, έφυγα κι εγώ με άδεια χέρια.

Μου έκανε εντύπωση, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να υιοθετήσω τη μέθοδο του εξαρχής αποκλεισμού. Εξακολουθώ να τα θέλω και να μου αρέσουν όλα.

Reaction score
18.810
κι εσύ όπως ο @Ν.Κ.
Δε ξέρω για τον Bhutia καθώς δεν καταλαβαίνω και καλά τι λέτε αλλά ο @Ν.Κ. σαν πολυκάναλος που και αυτό δεν το καταλαβαίνω καθώς δεν είναι γιατρός, καλά κάνει να είναι κατά του ομαλού σπινοράματος καθώς άμ οι πολυκάναλοι έχουν δέκα εγγραφές μόνο να ακούνε, εάν αρχίοσυμε κιόλας να θέλουμε να ακούμε και μόνο εγγραφές απο στούντιο που έχουν ηχεία με καλό σπινόραμα θα μείνουν τρείς να ακούνε. :D

Reaction score
18.810
Δεν έχω την παραμικρή διάθεση συνηγορίας υπέρ των Drs. Toole & Olive ή του ASR.
Από την άλλη πλευρά δεν γίνεται να εκτιμώνται αντικειμενικά δεδομένα με γνώμονα προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες.
Επι προσωπικού :
Κάτσε πως να το απαντήσω τώρα αυτό ;
Αποφάσισα. Διττά. Με αστείο και σοβαρό τρόπο.
Πάλι καλά που ξέχασες να ανέφερεις την συμπάθεια μου για το ιατρικό επάγγελμα. Αλλά πήρα στοιχεία απο τη Πανελλήνιο Σωματείο Οπτικοακουστικού Κίνηματος (ΠΑΣΟΚ) και απο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), έκανα αντιστοιχία και ανακάλυψα ότι το 85 % των πολυκάναλικών συστημάτων ανήκουν σε γιατρούς. Αυτό απο μόνο του λέει πολλά για το audio.
Όσον αφορά τους τρείς που αναφέρεις ο ένας μου είναι συμπαθής και ο οποίος όντως κινείται και φέρεται κάπως σαν επιστήμονας. Οι άλλοι όχι και οι λόγοι για αυτό είναι αντικειμενικοί και δεν αφήνω να με επηρρεάσει η προσωπικότητα τους.
Εάν μιλήσουμε καθαρά για προσωπική συμπάθεια τότε τα πράγματα όσον αφορά εμένα και τα αισθήματά μου, τα έχεις υποτιμήσει είναι πολύ πιο δραματικά και σοβαρά τα πράγματα. Δεν σταματά μόνο σε αυτούς τους τρείς η αντιπάθεια που έχω, αλλά σε όλους που ασχολούνται με το audio σαν χόμπι με το γνωστό τρόπο που έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Εκτός απο τις λίγες γνωστές εξαιρέσεις που φαντάζομαι μπορείς να τις μαντέψεις, πάνω κάτω, δεν τις κρύβω εξάλλου.
:D

Σόρρυ τώρα γιατί έχω δουλειά, παω να συστήσω καμιά ΜΚΟ για A.I. και τσιπάκια για να μαζέψω λεφτά απο τα κορόιδα, που είναι και της μόδας. :D

Last edited:

Reaction score
2.721
Ωραία εδώ λέει ο καθένας τα δικά του θα πω τα δικά μου.
Για τους περισσότερους όμως αυτό που μετράει είναι το vfm
Βρείτε μου όμως για μικρό σαλόνι καλύτερο deal από αυτό
Τυπική απόσταση ακρόασης 2-2,5 μέτρα

στα 6700€

Reaction score
18.810
Ότι και να πάρεις καλό είναι, αρκεί να μην είναι τέτοια φάση (δες lyrics) η λογική και η άποψη του αγοραστή για τη μουσική : mfn

Last edited:

Reaction score
5.395
Τα εγκαίνια των Mediamarkt στην Ελλάδα σε γύρισαν πίσω στο 2005;

Χρονιά που βγήκαν τα Genelec 8050A.
Κοντά 20 χρονών μοντέλο δηλαδή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Ωραία εδώ λέει ο καθένας τα δικά του θα πω τα δικά μου.
Για τους περισσότερους όμως αυτό που μετράει είναι το vfm
Βρείτε μου όμως για μικρό σαλόνι καλύτερο deal από αυτό
Τυπική απόσταση ακρόασης 2-2,5 μέτρα

στα 6700€
Για μικρό σαλόνι, άμα δεν έχει φροντισμένο RT 60, να πάρεις σονος.

Για μικρό σαλόνι, με σκρινια και σύνθετα, το μέγιστο που θα έδινα προσωπικά, είναι για presonus sceptre s8 με τα δικά τους σαμπάκια, 2 χιλιάρικα όλο το πακέτο και βεβαίως πάρε το μίνι ντιεσπι.

Αν βέβαια έχεις φροντίσει τους χρόνους αντήχησης, τότε ένα σετακι της τζενελεκ θα ρίξει πολλά σαγόνια στο δάπεδο.

Reaction score
2.721
Για μικρό σαλόνι, άμα δεν έχει φροντισμένο RT 60, να πάρεις σονος.

Για μικρό σαλόνι, με σκρινια και σύνθετα, το μέγιστο που θα έδινα προσωπικά, είναι για presonus sceptre s8 με τα δικά τους σαμπάκια, 2 χιλιάρικα όλο το πακέτο και βεβαίως πάρε το μίνι ντιεσπι.

Αν βέβαια έχεις φροντίσει τους χρόνους αντήχησης, τότε ένα σετακι της τζενελεκ θα ρίξει πολλά σαγόνια στο δάπεδο.
Εντάξει εξυπακούεται ,άμα το rt είναι στον θεό δεν πας πουθενά
Απλα σε κάποιους ,τους έκατσε συμπαθητικό από μόνο του και δεν ασχολούνται :dance2:
E505C2EC-8B96-4E72-BF16-96F923E81DC8.jpeg

Reaction score
5.395
Καλύτερο deal υπάρχει ;
Νομίζω θα αργήσει να ξεπεραστεί ή και μπορεί να μην επαναληφθεί το deal που πέτυχε ο Ear με τα KH310.

Ο λόγος είναι ότι βρέθηκαν αρκετά σε τιμή περί το χιλιάρικο το κομμάτι στα μεταχειρισμένα.

Σε μια φάση είχα βρεθεί κι εγώ με τέσσερα κομμάτια ΚΗ310.

Reaction score
8.790
Δε ξέρω για τον Bhutia καθώς δεν καταλαβαίνω και καλά τι λέτε αλλά ο @Ν.Κ. σαν πολυκάναλος που και αυτό δεν το καταλαβαίνω καθώς δεν είναι γιατρός, καλά κάνει να είναι κατά του ομαλού σπινοράματος καθώς άμ οι πολυκάναλοι έχουν δέκα εγγραφές μόνο να ακούνε, εάν αρχίοσυμε κιόλας να θέλουμε να ακούμε και μόνο εγγραφές απο στούντιο που έχουν ηχεία με καλό σπινόραμα θα μείνουν τρείς να ακούνε. :D
Αυτό τον καιρό ασχολούμαι με φωτισμό και επιλογή μηχανής ποπ κορν.
:biggrin:
Βαριέμαι να συμμετάσχω, άσε που άρχισε πάλι το παραλήρημα ο καλαμοκαβαλητης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM