alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 31.140
Δεν γνωρίζω κανένα ηλεκτρικό SUV στα 27.000€ μετά την επιδότηση. Μπορεί να χάνω κάτι. Η βασική έκδοση του Fiat 500e έχει 27.000€ μετά την επιδότηση. Στα 28.000€ η βασική έκδοση του Peugeot e208. To ίδιο και το μικρό Nissan Leaf. Δηλαδή μιλάμε για 36.000€ - 37.000€ κασέρι minimum και για βασικές εκδόσεις. Δεν έχουμε βάλει μέσα έξοδα φορτιστή και εγκατάσταση, και πιθανή ανάγκη αλλαγής γραμμής σε τριφασικό όπου και αν χρειάζεται. Φτάσαμε ήδη τα 38.000€ - 39.000€ αν δεν χρειάζεται αλλαγή σε 25kvA. Γιατί αν έχεις αντλία και ηλεκτρικό τα 8kvA δεν φτάνουν. Οριακά ακόμα και με αντλία. Οπότε δεν θέλουμε 35.000€ αλλά 38-39 χιλιάρικα έτσι για καλημέρα. Αν πάρουμε τώρα και την περίπτωση μου που θέλω και 40 μέτρα καλώδιο από το ρολόι μέχρι το φορτιστή; Πόσο έχει αυτό; Ιδέα δεν έχω. Αν με θεωρείς εξαίρεση ο γείτονας θέλει 54 μέτρα. Και γενικά όλοι εδώ γύρω κάπως έτσι παίζουμε.
Και για να καταλάβω, στην ουσία μας λες πως αν δεν έχεις ζεστά 38-39 χιλιάρικα για ηλεκτρικό, αντί να περιμένεις 3 χρόνια να πάρεις ένα σύγχρονο ηλεκτρικό με 22-25 χιλιάρικα plus φορτιστή, δώσε σήμερα τα 15.000€ για να πάρεις ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό 5-6-7 ετών με την τότε τεχνολογία, που θα βγάζει 100χλμ με το ζόρι και θα θέλει κάθε μέρα φόρτιση. Καλά εντάξει, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πόσο πολύ διαφωνούμε.
Το άλλο καλό είναι που θεωρείς δεδομένο πως όποιος έχει χρήματα στην άκρη, θα δώσει τα 30-35 για ρόδες. Καλά ok, 20 βαριά βαριά 25 και είναι και πολλά, για μένα πάντα.
Και για να καταλάβω, στην ουσία μας λες πως αν δεν έχεις ζεστά 38-39 χιλιάρικα για ηλεκτρικό, αντί να περιμένεις 3 χρόνια να πάρεις ένα σύγχρονο ηλεκτρικό με 22-25 χιλιάρικα plus φορτιστή, δώσε σήμερα τα 15.000€ για να πάρεις ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό 5-6-7 ετών με την τότε τεχνολογία, που θα βγάζει 100χλμ με το ζόρι και θα θέλει κάθε μέρα φόρτιση. Καλά εντάξει, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πόσο πολύ διαφωνούμε.
Το άλλο καλό είναι που θεωρείς δεδομένο πως όποιος έχει χρήματα στην άκρη, θα δώσει τα 30-35 για ρόδες. Καλά ok, 20 βαριά βαριά 25 και είναι και πολλά, για μένα πάντα.
Last edited: