- Reaction score
- 136.696
Σπέσιαλ.προέκυψαν οι παρακάτω αποκρίσεις
1. Σ'άρεσε;
2. Τρα-γου-δι-στά
Last edited:
Σπέσιαλ.προέκυψαν οι παρακάτω αποκρίσεις
Ποιός είν' αυτός που λέει αυτές τσι κακίες να του δαγκάσω το λαρύγγ..Είδες τα γιαμαχάκια; Άδικα τα κατηγορούν.
Το ξέρουμε..Τα μαύρα δεν παίζουν έτσι καλά, να το ξέρετε.
Έπιασες τη μυστική συνταγή...Αφού οι παραδοσιακοί ακροαματικόφιλοι επιμένουν πως όλα ξεκινούν από το ρεύμα, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ηλεκτρόνια στην παροχή ρεύματος να καθοδηγούνται σε ενδεδειγμένη πορεία... καμπύλης στόχου.Ακόμα και το καλώδιο της ΔΕΗ στην τελευταία φωτό έχει καλή target curve, τι γίνεται σε αυτό το νήμα;
Εννοείται ότι στην επιθυμητή κλίση της καμπύλης συμβάλλει και το ρυθμιστικό πρίμων από τα Yamaha μονίμως σε θέση - 2 dB.Είδες τα γιαμαχάκια; Άδικα τα κατηγορούν.
Τα μαύρα δεν παίζουν έτσι καλά, να το ξέρετε.
..έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ηλεκτρόνια στο ρεύμα τροφοδοσίας να προσαρμόζονται σε ενδεδειγμένη πορεία.. καμπύλης στόχου.
Με φούντωσες..Είμαι βέβαιος ότι αντικαθιστώντας τα Yamaha με κάποιο ακριβότερο monitor όπως Focal Solo 6 Be, Neumann 310 , ATC SCM-20A θα εισπράττεται ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια κι ενδεχομένως ακόμα καλύτερη ιχνογραφία στη σύνθεση της στερεοφωνικής σκηνής
..και το 'σωσες..Αναραωτιέμαι όμως σταθερά άμα θ'άξιζε τον κόπο αφενός μεν επειδή η τονική ισορροπία είναι ήδη υποδειγματική με τα υπόλοιπα στοιχεία σε υψηλό επίπεδο
Αναρωτιέμαι όμως σταθερά άμα θ'άξιζε τον κόπο,
(Νομίζω)Έπιασες τη μυστική συνταγή...Αφού οι παραδοσιακοί ακροαματικόφιλοι επιμένουν πως όλα ξεκινούν από το ρεύμα, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ηλεκτρόνια στην παροχή ρεύματος να καθοδηγούνται σε ενδεδειγμένη πορεία... καμπύλης στόχου.
Εννοείται ότι στην επιθυμητή κλίση της καμπύλης συμβάλλει και το ρυθμιστικό πρίμων από τα Yamaha μονίμως σε θέση - 2 dB.
Στον παρακάτω σύνδεσμο ανατρέχοντας στην ενότητα Specs παρατηρούμε ότι όλα τα μοντέλα στη σειρά monitor HS έχουν κρος μεταξύ midwoofer & tweeter σε κοινή κεντρική συχνότητα 2000 Hz... To μεγαλύτερο όμως (HS8) διαθέτει επίσης μεγαλύτερο σε ακτίνα κυματοδηγό για το tweeter. Αυτός ο παράγοντας είναι πρωτεύων για την αναμενόμενα καλύτερη απόδοση του μεγαλύτερου έναντι των μικρότερων , ενώ από την άλλη πλευρά οι συντονισμοί των στοιχείων (μεγάφωνο - bass reflex port) σε χαμηλότερες συχνότητες στο 8ιντσο με τη μεγαλύτερη καμπίνα συντελούν επίσης σε ακόμα μικρότερη συμμετοχή τους κατά το υψιπερατό κροσάρισμα με sub.
Με ψηφιακό υλικό αναπαραγωγής το παρόν setup μου αρέσει ένα κλικ περισσότερο - ιδίως σε στοιχεία όπως η στερεοφωνική απεικόνιση και οι δυναμικές αντιθέσεις - από το setup με τα Triton Seven που είχαν παρεμφερή χωροταξία.Κατά την αναπαραγωγή βινυλίου άρεσε περισσότερο το πρότερο setup όπως έχει περιγραφεί σε παλαιότερες δημοσιεύσεις.
Το χαρακτηριστικό με το τρέχον setup είναι ότι ξέροντας εκ των προτέρων βέλτιστες τοποθεσίες για sub , δορυφόρους και θέση ακρόασης με τη σύσταση στερεοφωνικού τριγώνου η διαδικασία των ρυθμίσεων χάρη στην ευελιξία διαχείρισης από το miniDSP ολοκληρώθηκε σε μια μόνο ημέρα αντί για ολόκληρες εβδομάδες που περνούσαν για την εύρεση λειτουργικών ρυθμίσεων μεταξύ των ηχειακών μονάδων με τον συμβατικό προενισχυτή .
Η δε ρύθμιση στάθμης κρίθηκε προτιμότερη από το volume του εκάστοτε ψηφιακού αναπαραγωγού αντί του master από το 2Χ4HD.
Είμαι βέβαιος ότι αντικαθιστώντας τα Yamaha με κάποιο ακριβότερο nearfield-midfield monitor όπως Focal Solo 6 Be, Neumann 310 , ATC SCM-20A , Genelec 8341 και τα συναφή θα εισπράττεται ακόμα ευκρινέστερη ανάλυση κι ενδεχομένως ιχνογραφία στη σύνθεση της στερεοφωνικής σκηνής.Αναρωτιέμαι όμως σταθερά άμα θ'άξιζε τον κόπο, αφενός μεν επειδή η τονική ισορροπία είναι ήδη υποδειγματική με τα υπόλοιπα στοιχεία σε υψηλό επίπεδο , αφετέρου δε επειδή ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει στις μεσαίες RT τάξης 0,4 sec αλλά περίπου 550 msec θεωρούμενος κιόλας μεγάλος αφού διαθέτει μια από τις ασύμμετρες διαστάσεις του ανώτερη από το όριο των 8,5 μέτρων ... View attachment 274788
Δεν καταλαβαίνω τη συσχέτιση με τα υπόλοιπα.θεωρούμενος κιόλας μεγάλος
Αυτό πιθανόν κάνει κι εμένα να έχω μια ''αδυναμία'' στα τσίλικα μόνιτορ ηχεία αλλά ισχύει?(Νομίζω)
Η στερεοφωνική εικόνα, σε γενικό κανόνα, πάντα είναι καλύτερη στα μικρά ηχεία απο τα μεγάλα floorstanding.
Δεν έχουν νόημα αυτά.
Μέγεθος δορυφόρου (που εξαρτάται από τη διάμετρο μιντγουφερ) διαλέγουμε αναλόγως απόστασης ακρόασης, ώστε να βγάζει την 3η οκτάβα στις αναγκαίες στάθμες.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Ο λάτρης του Immersion στη μουσική σκηνή, οφείλει να στήσει immersive setup.
Είναι φυσιολογικό μεγαλύτεροι σε διαστάσεις χώροι απουσία εξειδικευμένης ακουστικής φροντίδας να εμφανίζουν κάποια αύξηση στο RT σε σύγκριση με μικρούς.Πειραματιζόμενος στον συγκεκριμένο για μείωση του RT το αποτέλεσμα άλλοτε χαλούσε την αισθητική και άλλοτε άφηνε ασυνήθιστη εντύπωση σε άλλες καθημερινές δραστηριότητες.Δεν καταλαβαίνω τη συσχέτιση με τα υπόλοιπα.
Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα ως προς τη στερεοφωνική απεικόνιση.(Νομίζω)
Η στερεοφωνική εικόνα, σε γενικό κανόνα, πάντα είναι καλύτερη στα μικρά ηχεία απο τα μεγάλα floorstanding.
Γιατί μεγάλο το 0.55 sec ; ... λογικό, καλό για τόσο μεγάλο δωμάτιο.
Ε, τότε θα έπρεπε να πάω για... Sonos.Κάνα αντρίκιο πάρε...