Ενεργα ηχεια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.608
Αει μαρή.. :rolleyes:
Είναι τόσο συνταρακτικό το άκουσμα ενός σεταπ που αναπαράγει σωστά την 1η οκτάβα, που αν τυχόν είσαι τόσο άτυχος που σου κάτσει να το ακούσεις, αυτό δεν ξεχνιέται με κανέναν τρόπο, και θα αποτελεί όνειρο ζωής, ασχέτως αν καταφέρεις ποτέ να το υλοποιήσεις.

Εγώ έτσι την πάτησα με τα μεγάλα ATC εντοιχισμένα, πακέτο με τα σαμπ τους, επίσης εντοιχισμένα, στο Άθενς μαστερινγκ.
Σε απλά τυπικά καθημερινά κομμάτια μουσικής.

Η πρώτη οκτάβα είναι δι σαμθινγκ ελς.

Μιλάω εκ πείρας, δηλαδή από συγκεκριμένες προσωπικές τραυματικές εμπειρίες, που τρόπον τινά καθόρισαν την εξέλιξή μου, και την στροφή 180° από το "οντιοφιλ" σκατό, στο στουντιακό σωστό ήχο. 🤪

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Είναι τόσο συνταρακτικό το άκουσμα ενός σεταπ που αναπαράγει σωστά την 1η οκτάβα, που αν τυχόν είσαι τόσο άτυχος που σου κάτσει να το ακούσεις, αυτό δεν ξεχνιέται με κανέναν τρόπο, και θα αποτελεί όνειρο ζωής, ασχέτως αν καταφέρεις ποτέ να το υλοποιήσεις.

Εγώ έτσι την πάτησα με τα μεγάλα ATC εντοιχισμένα, πακέτο με τα σαμπ τους, επίσης εντοιχισμένα, στο Άθενς μαστερινγκ.
Σε απλά τυπικά καθημερινά κομμάτια μουσικής.

Η πρώτη οκτάβα είναι δι σαμθινγκ ελς.

Μιλάω εκ πείρας, δηλαδή προσωπικές τραυματικές εμπειρίες, που τρόπον τινά καθόρισαν την εξέλιξή μου, και την στροφή 180° από το "οντιοφιλ" σκατό, στο στουντιακό σωστό ήχο. 🤪
Εγώ αποφεύγω να συχνάζω σε επικίνδυνες για την ψυχική υγεία τοποθεσίες.. :smoke:
Εσύ καλά να πάθ'ς.. :tongue:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.128
Η πρώτη οκτάβα δεν είναι και σούπερ απαραίτητη για την πλειοψηφία του κόσμου, μην τρελαινόμαστε...
Αν παίζει καλά από τα 40, ακούς μουσικούλα μια χαρά
Η πλειοψηφία του κόσμου ακούει μουσικούλα μια χαρά από αυτό

Και είναι και φορητό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.608
Στο δε χομ σίνεμα, σε θέαση ταινιών δράσης (όλα τα μαργαριτάρια του Χόλιγουντ δηλαδή, από Σπάιντερμαν και ντοκτορ Στρέιντζ μέχρι Ιμόρταλς και Δις Ιζ Σπάρτα), η ακρόαση χωρίς την πρώτη οκτάβα ισούται με περσινές μπάμιες ανάλατες με γλίτσα, άι κάτσε φάτες.

Η σύγκριση με χομ σίνεμα που αναπαράγει την πρώτη οκτάβα, απλώς δεν υπάρχει.

Σα να συγκρίνεις το να βλέπεις τον άρχοντα των δαχτυλιδιών σε 6" οθόνη κινητού σε σχέση με προβολή της προκοπής σε 130".
Δεν υπάρχει σύγκριση.

Το όμοιο ισχύει για την 1η οκτάβα και στη μουσική, καρμπόν.
Δεν υπάρχει σύγκριση.

Απλώς στο χομ σίνεμα δεν μας ενοχλεί ιδιαιτέρως η "βαβούρα" εκεί κάτω, ενώ στη μουσική θα μας ενοχλήσει, κυρίως γιατί δεν υπάρχει εικόνα να μας απασχολεί το μυαλό. 😎

Last edited:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.337
Εντάξει παιδιά όπως θέτε, παλέψτε για την πρώτη οκτάβα :p
και στα 10Hz άμα θέλετε δε με πειράζει εμένα!!!
Αλλά αν τρεχει ο λαγός επειδή πήρε κόκα δε χρειάζεται να τρέξουμε όλα τα ζώα μαζί ! :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.608
Η μάχη για τους υπόηχους (πολύ κάτω των 20 Hz) είναι μάχη που δεν μπορεί να δοθεί σε τυπικών δομικών υλικών δωμάτιο.

Ταυτόχρονα, το οικονομικό κόστος αυτής της μάχης, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, ακόμα και των πιο βαρεμένων χαϊεντάδων.

Άσε που η επιφάνεια των απαιτούμενων μεγαφώνων ισούται με 1,5 ντουζίνα 18", με ειδικές προδιαγραφές ώστε η απαιτούμενη ισχύς των ενισχυτικών σταδίων να μην φτάσει σε βαθμό να μας κάνει άγαλμα η ΔΕΗ για την προσφορά μας στα έσοδά της.

Σε αντιστοιχία με ΙΧ, μιλάμε για επιδόσεις υψηλότερες από φόρμουλα 1 σε δημόσιους δρόμους.

Το είδα ενδελεχώς το ποίημα, και το εγκατέλειψα.
Είχα βάλει στόχο τα 125 ντεσιμπέλ στους 10 κύκλους, όχι δηλαδή τίποτα παρανοϊκό (πχ 130 dB στα 5 Hz).
Όχι, δεν παίζει να πραγματοποιηθεί, είναι παρανοϊκές οι απαιτήσεις υλοποίησης για αυτό, που οφείλει να ξεκινήσει από ολική ανακατασκευή του χώρου με ειδικά δομικά υλικά.

Λάιφ Σακς.

Last edited:

Reaction score
2.288
Την 1η οκτάβα, όλοι την θέλουν, μανιωδώς και σκανδαλωδώς κολαζμένα. Δυστυχώς όμως, εκεί είναι όντως ακριβό το σπορ. Σα τα αμάξια. Όλοι οι βαρεμενοι με τα σπορ αυτοκίνητα θέλουν κολαζμένα μια πόρσε, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που θα την αποκτήσουν. Καλό είναι και το γκολφ. Δατς λάιφ.
Εγώ πάντως για πρώτη οκτάβα σε low budget πήρα ένα Monolith 12" (Black Friday price) με σκοπό να υπάρχει απλά παρουσία στην πρώτη οκτάβα κυρίως για τις ταινίες. Σε δεύτερο χρόνο θα προστεθούν κι άλλα δύο sub που στόχο θα έχουν την αναπαραγωγή από τα 30Hz και πανω. Έχω σκοπό να αποφύγω κάθε απόπειρα εξομάλυνσης και ομοιόμορφης κατανομής στην πρώτη μιση οκτάβα κυρίως για λόγους budget. Από τα 30Hz και πάνω υπάρχουν οικονομικές λύσεις.
Για τα κάτω των 20Hz φυσικά τσιμουδιά. Κάνω πως δεν υπάρχουν. It works.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.608
Εγώ πάντως για πρώτη οκτάβα σε low budget πήρα ένα Monolith 12"
Με μια 4-αδα από αυτά, νομίζω πως έχεις κλείσει το θέμα.
Δεν είναι τόσο "τραγικό", τέλος πάντων.

Είναι πολύ οικονομική επιλογή όντως, δεν ξέρω όμως εάν μπορείς πλέον να βρεις 3 τεμάχια ακόμα.

Reaction score
2.288
Με μια 4-αδα από αυτά, νομίζω πως έχεις κλείσει το θέμα.
Δεν είναι τόσο "τραγικό", τέλος πάντων.
Ήδη έχω ψιλομετανοιωσει και για το ένα. Είναι ο ορισμός της γκουμουτσας. Εξέχει σαν το ερεθισμένο πέος όπου κι αν το βάλεις. Και είναι και ασηκωτο. Δεν μπαίνει άλλο τέτοιο στο σπίτι με τίποτα. Τα υπόλοιπα θα είναι sealed και μικρά.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Όσο αφορά το ψάξιμο του νηματοθέτη..

Έχω ευχαριστηθεί ''μικρά'' σετάπ και με ενεργά ηχεία και με παθητικά.
Είχα στήσει κάποτε π.χ. τα John Blue jb3 (3'' :biggrin: ) με 2 subάκια 8'' στα 100w.
Θα μπορούσα άνετα να έχω μείνει εκεί..
Ήταν πολύ όμορφο το αποτέλεσμα.

Ο κύριος λόγος που εγώ τουλάχιστον συχνά προτείνω ενεργά σε χαμηλό μπάτζετ είναι πως παίρνεις συνήθως λίγο περισσότερα σε επιδόσεις-δύναμη και δεν ψάχνεσαι για ταιριάσματα κλπ..

Για θέματα αξιοπιστίας - υλικών στα φτηνά μόνιτορ σε σχέση με τα παθητικά φαντάζομαι (δεν ορκίζομαι) πως τα παθητικά ίσως έιναι λίγο πιο safe επιλογή αλλά και τα φτηνά μόνιτορ που έχω δεν μου έχουν δημιουργήσει θέματα μέχρι στιγμής.. :idk:

Το μόνο που με προβληματίζει στα (φτηνά) ενεργά συγκριτικά με αντίστοιχα παθητικά είναι η ποικιλία στην εμφάνιση (τα περισσότερα ενεργά είναι πλαστικά).

Sub να πάρεις.. ;)

Αυτά..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.608
Μεταξύ μας, άμα τα τωρινά Kali (IN8 V.2 & WS12 X2 ) ήταν σε κυκλοφορία πριν από εξαετία θα είχα προτιμήσει τέτοιον συνδυασμό
Τώρα που είναι σε κυκλοφορία, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή.

Και τα βρίσκω αρκετά όμορφα:

Νομίζω πως δεν αξίζει το κόπο να ψάχνεις πιο φτηνά από αυτά, ενώ σε περισσότερα λεφτά, αν μπορείς να πας, έχει τους αρχηγούς.

Reaction score
5.614
Η μάχη για τους υπόηχους (πολύ κάτω των 20 Hz) είναι μάχη που δεν μπορεί να δοθεί σε τυπικών δομικών υλικών δωμάτιο.

Ταυτόχρονα, το οικονομικό κόστος αυτής της μάχης, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, ακόμα και των πιο βαρεμένων χαϊεντάδων.

Άσε που η επιφάνεια των απαιτούμενων μεγαφώνων ισούται με 1,5 ντουζίνα 18", με ειδικές προδιαγραφές ώστε η απαιτούμενη ισχύς των ενισχυτικών σταδίων να μην φτάσει σε βαθμό να μας κάνει άγαλμα η ΔΕΗ για την προσφορά μας στα έσοδά της.

Σε αντιστοιχία με ΙΧ, μιλάμε για επιδόσεις υψηλότερες από φόρμουλα 1 σε δημόσιους δρόμους.

Το είδα ενδελεχώς το ποίημα, και το εγκατέλειψα.
Είχα βάλει στόχο τα 125 ντεσιμπέλ στους 10 κύκλους, όχι δηλαδή τίποτα παρανοϊκό (πχ 130 dB στα 5 Hz).
Όχι, δεν παίζει να πραγματοποιηθεί, είναι παρανοϊκές οι απαιτήσεις υλοποίησης για αυτό, που οφείλει να ξεκινήσει από ολική ανακατασκευή του χώρου με ειδικά δομικά υλικά.

Λάιφ Σακς.
Παρανοικη δεν νομίζω
Κοστοβορα και πολυέξοδη για την τιθασεύση των μπάσων ναι

Reaction score
25
Όσο αφορά το ψάξιμο του νηματοθέτη..

Έχω ευχαριστηθεί ''μικρά'' σετάπ και με ενεργά ηχεία και με παθητικά.
Είχα στήσει κάποτε π.χ. τα John Blue jb3 (3'' :biggrin: ) με 2 subάκια 8'' στα 100w.
Θα μπορούσα άνετα να έχω μείνει εκεί..
Ήταν πολύ όμορφο το αποτέλεσμα.

Ο κύριος λόγος που εγώ τουλάχιστον συχνά προτείνω ενεργά σε χαμηλό μπάτζετ είναι πως παίρνεις συνήθως λίγο περισσότερα σε επιδόσεις-δύναμη και δεν ψάχνεσαι για ταιριάσματα κλπ..

Για θέματα αξιοπιστίας - υλικών στα φτηνά μόνιτορ σε σχέση με τα παθητικά φαντάζομαι (δεν ορκίζομαι) πως τα παθητικά ίσως έιναι λίγο πιο safe επιλογή αλλά και τα φτηνά μόνιτορ που έχω δεν μου έχουν δημιουργήσει θέματα μέχρι στιγμής.. :idk:

Το μόνο που με προβληματίζει στα (φτηνά) ενεργά συγκριτικά με αντίστοιχα παθητικά είναι η ποικιλία στην εμφάνιση (τα περισσότερα ενεργά είναι πλαστικά).

Sub να πάρεις.. ;)

Αυτά..
σε ευχαριστω.. μια επισκεψη αυτες τις μερες να ξανακουστω το kali και ειμαι ετοιμος. Εχω καταληξει σε 2 σετακια. Kali Lp6 με KRK S8.4 η Adam T7V με το ιδιο sub

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Στο δε χομ σίνεμα, σε θέαση ταινιών δράσης (όλα τα μαργαριτάρια του Χόλιγουντ δηλαδή, από Σπάιντερμαν και ντοκτορ Στρέιντζ μέχρι Ιμόρταλς και Δις Ιζ Σπάρτα), η ακρόαση χωρίς την πρώτη οκτάβα ισούται με περσινές μπάμιες ανάλατες με γλίτσα, άι κάτσε φάτες.

Η σύγκριση με χομ σίνεμα που αναπαράγει την πρώτη οκτάβα, απλώς δεν υπάρχει.

Σα να συγκρίνεις το να βλέπεις τον άρχοντα των δαχτυλιδιών σε 6" οθόνη κινητού σε σχέση με προβολή της προκοπής σε 130".
Δεν υπάρχει σύγκριση.

Το όμοιο ισχύει για την 1η οκτάβα και στη μουσική, καρμπόν.
Δεν υπάρχει σύγκριση.

Απλώς στο χομ σίνεμα δεν μας ενοχλεί ιδιαιτέρως η "βαβούρα" εκεί κάτω, ενώ στη μουσική θα μας ενοχλήσει, κυρίως γιατί δεν υπάρχει εικόνα να μας απασχολεί το μυαλό. 😎
Καλώς ή κακώς, η απόλαυση της πρώτης οκτάβας είναι ανάλογη εκείνης από καλά στημένο πολυκαναλικό. Για όποιον συνηθίσει σε αυτήν δεν νοείται πισωγύρισμα... Ευτυχώς που δεν συγκινούμαι ο ίδιος με το Home Cinema ...:biggrin: οπότε δεν σπεύδω - χωρίς βεβαίως να εννοώ την πρώτη οκτάβα .

Πρώτη οκτάβα με ικανοποιητική περιγραφή στις αμέσως επόμενες και με μονάδες κομψών διαστάσεων είναι μεν εφικτή κι έχει επιδειχθεί κάτι τέτοιο αλλά με πολύ ψάξιμο, ξεσκόνισμα θεωρητικών δεδομένων και υπό εξειδικευμένες προϋποθέσεις.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Άσχετο, αλλά φρέσκιες με μπόλικο αλατάκι ( και γλίτσα σταθερά) κατεβαίνουν ευκολότερα;;;

Ήρεμα ρωτάω... 🤔
Πάντα θα υπάρχουν κάποιες ΄΄μπάμιες΄΄ που δεν θα τρώγονταν ούτε από vegans.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l