Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Reaction score
19.592
μα είναι ν'αρχίσουμε δοξολογίες με το slew rate
Δεν με ενδιαφέριε να μπω σε τεχνική συζήτηση, ούτε τα γνωρίζω και καλά. Εξάλλου εσυ κάπου μου είπες εάν δεν κάνω λάθος ότι και το υψηλό slew rate και rise time δεν το δέχεσαι σαν πανακεία για αυτά που συζητάγαμε (μάλλον στο άλλο νήμα του off topic). Εγώ το ανέφερα μόνο για να απαντήσω στον Κο Μάρκου και μάλιστα αναφερόμουνα στην τοπολογία που έχω εγώ και το οποίο το επιβεβαίωσες (μαζί με τους OTL). Βέβαια νομίζω ότι έχεις άδικο και για τις άλλες τοπολογίες των λυχνιακών υλοποιήσεων συγκριτικά πάντα με τους τρανζιστοράτους (τους περισσότερους συμβατικούς, όχι αυτό που ανέφερ ο Κος Μάρκου).

Για κάτι άλλο που ανέφερες (πάλι στο οφ τόπικ θα ήταν, εαν και καλά θα ήταν και εδώ) όσον αφορά τους περιορισμούς στο slew rate απο την παροχή ρεύματος στο κύκλωμα, στα dacs στα cd player , νομίζω ότι ξεπερνιούνται με super fast diodes που έχουν υλοποιηθεί και σε κάποιους σύγχρονους λαμπάτους αλλά και σε dac και ψδ players. Δεν λέω σε ποιά. Στις τρίοδους όπου ε΄χουν υλοποιηθεί έχουν προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις καθώς έχουμε αναπόφευκτα την εισαγωγή περιττών αρμονικών που παράλληλα δίουν έναν χαρακτήρα που οι "παραδοσιακοί" λάτρεις λυχνιών βρίσουν αποκρουστική σε vatying degree ο καθένας. Εγώ προσωπικά βρίσκω ότι είναι ένα καλό trade off και μάλιστα πάω παραπέρα στην άποψη μου και θεωρώ ότι οι επιπρόσθετες περιττές αυτές αρμονικές δεν είναι πολλές σε ποσότητα ή ένταση, δεν ξεπερνάνε την 5η αρμονική και προσδίδουν ένα χαρακτήρα πιο ζωντανό (αρμονικά και μόνο μιλάω τώρα, όχι δυναμικά, η δυναμικότητα είναι δεδομένη) μεταλλικό που χρειάζεται σε κάποια όργανα και αποτελούν μια best of two worlds (τρανζίστορ ήχος και λαμπάτος ήχος). Αυτό βοηθάει και στην κάπως καλύτερη πιο ρεαλιστική ανααραγωγή όλων πλέον των ειδών των οργάνων καθώς ώς "γνωστόν" υπάρχουν όργανα που είναι αποδιδόμενα καλύτερα στην λάμπα και άλλα στο τρανζιστορ για κάποιο λόγο που φαίνεται εγγενής. Αυτό φυσικά είναι άποψη μου. Αλλοι διαφωνούν.
Το σίγουρο tarde off είναι μαι ελαχιστοποίηση στην ροή της μουσικής σε σύγκριση με το παραδοσιακό σχεδιασμό, αλλά αυτό αντισταθμίζεται με κατάλληλη χρησιμοποιούμενη λάμπα ( εννοώ λυχνία, όχι όλος ο ενισχυτής). Υπάχουν λύσεις και τις γνωρίζουν οι κατσκευαστές.

Για τα άλλα που λές η παραάνω τοποθέτηση μου νομίζω δεν αφήνει περιθώρεια για μαγικές λύσεις ή λυχνίες ή 4 ή 8 βάτ που λές. Δεν έχει νόημα και για αυτό δεν παραθέτωούτε μάρκες, ούτε άλλο τίποτε. Ο σκοπος μου δεν είναι να οδηγήσω καποιων πρός μιά ή αλλη λύση. Ο σκοπός μου είναι να πάνε να ακούσουνε, τι είναι ¨εφικτό" να βιώσουν και όχι παραμύθια όπως πολλοί εξυπνάκηδες θέλουν α τους παρουσιάσουν. Εξάλλου δεν εχει νόημα καθώς χαρακτηριστικά ανάλογα ίσως μπορε΄σουν να βρούν (και υπάρχουν, όχι δεν υπάρχουν επειδή εγώ δεν ξέρω ή δεν άκουσα) και σε όλες τις τοπολογίες. Απλώς εγώ με Α αριθμό τρανζίστορ μέχρι τουλάχιστον 20 χιλιάδες ευρώ ενισχυτές δεν βρηκα κανέναν να τα διαθέτει. Η τεχνολογία προχωράει απο όταν εγώ έκανα τις αγορές μου αι εύχομαι να τα βρούνε αυτά τα χαρακτηριστικά και καλύτερα ακόμη σε τρανζίστορ των 100 ευρώ εαν μπορέσουν. Αλλά να μην λέμε βλακείς για τα SET class Α ηχητικά αποτελούν ακόμη το reference. Μπορε΄ςι να δεις και συνέντευξη του Πουτζέυς , που θαυμάζετε να το λέει πεντακάθαρα ότι αυτό ήταν ο στόχος του ηχητικά και αυτόν τον ήχο είχε στο μυαλό του αλλά φυσικά να το πετύχει χωρίς όλα αυτά τα γνωστα drawbacks που έχει η τοπολογία. Και κατασκεύαζε κιόλας νομίζω νέος όταν ήταν και όταν πρωτοξεκίνησε, άρα ξέρει. Τώρα εαν το πέτυχε και σε τι βαθμό δεν ξέρω. Εγώ σου (σας) είπα κάποιες ομοιότητες που ειδα μεταξύ ΣΕΤ και D ενισχυτών και που βασίζονται. Επίσης είπα ότι το χαμηλό τους είναι πιο σωστό (στην μέση) μεταξύ λάμπας και του ντουπ ντούπ χα χα που άκουγα απο πολλά τρανζίστορ (μιλάω πέρα απο τον έλεγχο, άλλο ο έλεγχος μιλάω για την περιγραφή του κλπ που σου ανέφερα παραπάνω. Ο έλεγχος δεν είναι αυτό καθώς πολλά βατ έχουν και οι ΑΒ και πάλι ντουπ ντουπ χα χα ακούς).

Στα "προσωπικά" και ανούσια και μονο για ικανοποίηση της περιέργεια σου , εαν και σου έχω απαντήσει και σε αυτό (άσε που εννοείται κιόλας) δεν είμαι pure. Είμαι PSET, δεν οδηγείς (σχετικώς) συμβατικά ηχεία με 4 και 8 βατ. Πως θα προέκυπταν τα 35 βατ μου ; Δεν είναι δυνατόν όπως λες και εσύ αλλά νόμιζα ότι εννοείται ότι το έχεις καταάβει αυτό (και ας είχε ξεχάσει ότι σου το είχα αναφέρει). Οπότε μην πάει το μυαλό σου σε εξωτικών δυνατοτήτων ραδιοφωνικές λυχνίες χα χα

Reaction score
19.592
Υπάρχει πιο πεζή αιτιολόγηση στην απορία σου... Δεν προλαβαίνουν να διαβαστούν και να εκτιμηθούν δεόντως όσα κείμενα είναι μακροσκελή χωρίς κοινώς παραδεκτή αιτία και με πυκνωμένη σύνταξη...

Μπορούν να βρεθούν πεζές αιτιολογήσεις για οτιδήποτε στην καθημερινή μας δραστηριότητα.... Μένοντας σε πεζό πλαίσιο, θα μ'ενδιέφερε προσωπικά να γνωρίζω συνθήκες παρασκευής για διάφορα αγαθά , λ.χ. αν η λαχταριστή ποικιλία καφέ προερχόταν από περιττώματα πιθήκων ή αν η περίφημη ποικιλία οίνου ανήκε σε αμπελώνες με μολυσμένα από κάποιον παράγοντα εδάφη , άμα κάποιο προϊόν θα είχε παραχθεί υπό συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας κ.ο.κ.

Ούτως ή άλλως όσα προϊόντα θ'απέφευγα για συνειδησιακούς ή υγειονομικούς λόγους αυτό θα γινόταν για να αισθανόμουν ο ίδιος καλύτερα με τον εαυτό μου χωρίς να επικαλούμαι ανώτερα ιδεώδη.
Κανενα πρόβλημα , δεν είπα εγω τίποτε. Αυτοί καταλαβίνεις βέβαια είναι δικοί σου περιορισμοί που θέτεις. Αλλοι θέτουν άλλους. Όλα θεμιτά. να απλώς μιλάω μόνο για το ηχητικό κομμάτι να υπάρχει σαν κάτι που π.χ. σαν reference όλες οι τοπολογίες. Εδώ έχουμε φτάσει ο άλλος να κάνει αλλαγές μόνο και μόνο για να παρουσίασει κάποιο προιόν διαφορετικο και μόνο ή με την δική του υπογραφή. Και καλώς αλλά ΟΚ υπάρχει κάποια βάση που δεν πρέπει να παραβιάζει ο κατασκευαστής ... νομίζω.
Για τα περιττώματα τι να πω συμφωνώ και εγώ ... αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να μην τους πειράζει π.χ. οι κοπρολ@γνοί χα χα χα. Πλάκα κάνω.

Για την διατύπωση κλπ σου έχω ξαναπεί, είναι θέμα χρόνου. Αλλά μην μένεις τόσο σε αυτό, αυτό που μετράει είναι η ιδέα , εάν έχει λογική. Το να γράφεις λάθος πράγματα με ωραία γραμματική π.χ. είναι και αυτό προβληματικό, μην πω πιο πολύ (δεν αναφέρομαι σε εσένα).

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.526
...
Στα "προσωπικά" και ανούσια και μονο για ικανοποίηση της περιέργεια σου , εαν και σου έχω απαντήσει και σε αυτό (άσε που εννοείται κιόλας) δεν είμαι pure. Είμαι PSET, δεν οδηγείς (σχετικώς) συμβατικά ηχεία με 4 και 8 βατ. Πως θα προέκυπταν τα 35 βατ μου ; Δεν είναι δυνατόν όπως λες και εσύ αλλά νόμιζα ότι εννοείται ότι το έχεις καταάβει αυτό (και ας είχε ξεχάσει ότι σου το είχα αναφέρει). Οπότε μην πάει το μυαλό σου σε εξωτικών δυνατοτήτων ραδιοφωνικές λυχνίες χα χα
Αναφέρομαι σε δικό μου μονοτελικό, δεν προχωρώ σε εικασίες για πράγματα δικά σου.

Reaction score
19.592
Αναφέρομαι σε δικό μου μονοτελικό, δεν προχωρώ σε εικασίες για πράγματα δικά σου.
Οκ δεν κατάλβα και καλά. Γραφψ και διαβάζω γρήγορα γιατί έχω λίγο δουλίτσα. Σορρυ.

Εσυ είσαι πιο pure απο εμένα χα χα. Μην μιλάς χα χα

Πρέπει να διακόψω. Καλή συνέχεια. Ελπίζω κάποιος να βοηθήθηκε απο τις περιγραφές μου στην επόμενη προγραμματισμένη ακρόαση του απο την εμπειρική τρόπου μεθοδολογία μου. Δεν χάνει τίποτε να ακούσει, δεν φοβόμαστε τίποτε, έμποροι να του δώσουν αυτή την δυνατότητα υπάρχουν, φίλους όλο και θα έχουν κάποιον.

Το να διαβάζουν με τις ώρες ιντερνετ έχει την αξία του αλλά θέλει και να ξεχυθούν έξω να ακούνε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ή τουλάχιστον πιάνει για τους αγοραστες που θέλουν να κινηθούν σε παλιές και παραδοσιακές λύσεις. Δεν θα στήσουν όλοι ιμέρσιβ χα χα. Εκεί τα πράγματα είναι λίγο μονόδρομος πιο πολύπλοκα στην εφαρμογή τους και στανταρντ. Δεν είμαι χαζός, το καταλαβαίνω.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.526
Οκ δεν κατάλβα και καλά. Γραφψ και διαβάζω γρήγορα γιατί έχω λίγο δουλίτσα. Σορρυ.

Εσυ είσαι πιο pure απο εμένα χα χα. Μην μιλάς χα χα

Πρέπει να διακόψω. Καλή συνέχεια. Ελπίζω κάποιος να βοηθήθηκε απο τις περιγραφές μου στην επόμενη προγραμματισμένη ακρόαση του απο την εμπειρική τρόπου μεθοδολογία μου. Δεν χάνει τίποτε να ακούσει, δεν φοβόμαστε τίποτε, έμποροι να του δώσουν αυτή την δυνατότητα υπάρχουν, φίλους όλο και θα έχουν κάποιον.

Το να διαβάζουν με τις ώρες ιντερνετ έχει την αξία του αλλά θέλει και να ξεχυθούν έξω να ακούνε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ή τουλάχιστον πιάνει για τους αγοραστες που θέλουν να κινηθούν σε παλιές και παραδοσιακές λύσεις. Δεν θα στήσουν όλοι ιμέρσιβ χα χα.
Big tube.png

Reaction score
1.815
Κι εσύ ΄΄άμοιρε΄΄ να μην έχεις συνειδητοποιήσει ότι έπεσες θύμα hipster που σου φόρτωσαν κάτι ultralinear μονομπλόκ με 62 εκατοστόμετρα βάθους και άλλο τόσο σε κιλά βάρους. Εντάξει μπορείς να εξιλεωθείς για τις αμαρτίες σου άμα τα χρησιμοποιούσες σε ψευδοτριοδική λειτουργία και μειωμένη αρνητική ανατροφοδότηση, αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει τακτικά με όσα ηχεία έχεις συνδεδεμένα. :biggrin:
έτσι ακριβώς τα έχω, δε παίζεσαι!
χαχααχαχ

Reaction score
560
Ποιος μίλησε για λάμπες, solid state ο παππούς. Εξήγησε κατα λάθος γιατί οι παλιοί krell "έπαιζαν" και οι νεώτεροι δεν...
Αν και ποτέ δεν συμπάθησα τη συγκεκριμένη εταιρεία. Βέβαια ο 100αρης έπαιζε σούπερ.
Εννοείτε το μοντέλο του τελικού Krell KST-100;

Reaction score
19.592
έτσι ακριβώς τα έχω, δε παίζεσαι!
χαχααχαχ
Άστον να λέει, εμένα ειρωνεύεται. 🙂

Δεν είναι το ίδιο η ψευδοτριοδική λειτουργία μιας πεντόδου αλλά στην περίπτωση την δική σου, καμιά ανησυχία γιατί και στα ultralinear της ακόμη αυτή εταιρία, ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός και οργανικός. Απο ποιότητα δεν ξέρω.
Σαν γενική παρατήρηση σε προσιτή τιμή οι λαμπάτοι ultralinear (push pull) με El 34 ώς ενισχύτρια έχεις τις πιο μεγαλές ελπίδες να είναι πιο κοντά σε ήχο σε μια καθαρή τρίοδο, από ότι άλλες λάμπες. (να θεωρήσουμε όλα τα άλλα ίδια).
Επίσης η όλη ¨μαγεία" των λαμπάτων (>85 %) οφείλεται στην ενίσχυση και όχι στην προενίσχυση αντίθετα απο ότι έχουν κάνει τον κόμσο να πιστεύει. Μη σου πω καλύτερη λύση είναι τρανζιστορ προενίσχυση και λαμπάτη ενίσχυση αλλά υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα που αφορούν το gain.

Καλά κάνεις και δεν έχεις dac και cd λαμπάτο, δεν είναι ιδανικό σε αυτήν την περίπτωση η λάμπα αλλά υπάρχουν οπως πάντα εξαιρέσεις.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.526
Άστον να λέει, εμένα ειρωνεύεται. 🙂

Δεν είναι το ίδιο η ψευδοτριοδική λειτουργία μιας πεντόδου αλλά στην περίπτωση την δική σου, καμιά ανησυχία γιατί και στα ultralinear της ακόμη αυτή εταιρία, ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός και οργανικός. Απο ποιότητα δεν ξέρω.
Σαν γενική παρατήρηση σε προσιτή τιμή οι λαμπάτοι ultralinear (push pull) με El 34 ώς ενισχύτρια έχεις τις πιο μεγαλές ελπίδες να είναι πιο κοντά σε ήχο σε μια καθαρή τρίοδο, από ότι άλλες λάμπες. (να θεωρήσουμε όλα τα άλλα ίδια).
Επίσης η όλη ¨μαγεία" των λαμπάτων (>85 %) οφείλεται στην ενίσχυση και όχι στην προενίσχυση αντίθετα απο ότι έχουν κάνει τον κόμσο να πιστεύει. Μη σου πω καλύτερη λύση είναι τρανζιστορ προενίσχυση και λαμπάτη ενίσχυση αλλά υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα που αφορούν το gain.

Καλά κάνεις και δεν έχεις dac και cd λαμπάτο, δεν είναι ιδανικό σε αυτήν την περίπτωση η λάμπα αλλά υπάρχουν οπως πάντα εξαιρέσεις.
Ως προς το ηχόχρωμα των EL34 θα μπορούσα να συμφωνήσω, συμπληρώνοντας ότι ενδιαφέρον σε μη τρίοδες λυχνίες θα είχαν και οι ΚΤ 120 και σίγουρα απορριπτέες στον συγκεκριμένο τομέα οι ΚΤ 150... Έχω κιόλας από παλαιότερα διατυπώσει ότι όποιος αποζητά γεύση λυχνιακής συμπεριφοράς θα έπρεπε να εστιάσει σε τελικούς παρά σε στάδιο προενίσχυσης.

Ας δούμε όμως άλλο ένα στοιχείο...Εδώ φαίνεται να βάζεις νερό στο κρασί σου σχολιάζοντας ότι ένας ποιοτικός ultralinear με EL34 δεν θα σε χαλούσε ως φαν των τριοδικών Single Ended....Επίσης προηγουμένως είπες ότι ο ενισχυτής σου είναι Parallel Single Ended, χαρακτηριστικό που σε παλαιότερες αναρτήσεις θεωρούσες τρόπον τινά απορριπτέο.

Σε κάθε περίπτωση να δεχθούμε λοιπόν ότι άμα κάποιος διέθετε ηχεία ευκολότερα από του Στέργιου - καθότι τα Chario Millennium τα λογαριάζω δυσκολότερα φορτία από τα Magnepan που έχει - και ανώτερης ευαισθησίας θα μπορούσε να κάνει παιγνίδι και με μικρότερο της Electra τελικό, λ.χ. Apollon ή Artemis... Δεκτόν ή όχι ; :wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.981
Parallel Single Ended
Με 35 βατ υπο-οδηγείται το ένα Τουίτερ μου, καθώς χρειάζεται 70 βατ για να αποδώσει το max SPL του σε 0,1% THD, και 90 βατ για 1% μέτρηση max SPL. 😂🤪😁😜

Και χωρίς να μεσολαβεί παθητικό κρος. Κατευθείαν ο ενισχυτής στο Τουίτερ.

Υπ'οψιν: Διαθέτω 13 Τουίτερ. 😂🤪😁😜

Reaction score
19.592
Ας δούμε όμως άλλο ένα στοιχείο...Εδώ φαίνεται να βάζεις νερό στο κρασί σου σχολιάζοντας ότι ένας ποιοτικός ultralinear με EL34 δεν θα σε χαλούσε ως φαν των τριοδικών Single Ended....Επίσης προηγουμένως είπες ότι ο ενισχυτής σου είναι Parallel Single Ended, χαρακτηριστικό που σε παλαιότερες αναρτήσεις θεωρούσες τρόπον τινά απορριπτέο.
Δεν βάζω νερό στο κρασί μου απλώς ανέφερα ότι τα χαρατηριστικά της EL34 ως λυχνία, έχω παρατηρήσει ότι στα χέρια ενός κατασκευαστή που όμως θέλει και ξέρει να σχεδιάσει έναν push pull ώστε αυτός να προσομοιάσει ώς ένα βαθμό και να δώσει μια αίσθηση καθαρής τριόδου ... αυτό είναι εφικτό περισσότερο απο να χρησιμοποιούσε κάποια άλλη λυχνία. Η λυχνία δηλαδή προσφέρεται λόγω καλής ροής, οργανικότητας, τόνου εάν και λίγο άνευρη και βγάζει λιγότερα watt οπότε θέλει και αυτή ένα κατάλληλο ηχείο αλλά δεν χρειάζεται να καταφύγεις και σε κόρνα που ποιότητα πραγματική σε κόρνα, είναι και σπάνιο και υψηλότατο κόστος. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο δική μου παρατήρηση αλλά πολύ γνωστό στους "κύκλους" των χρηστών λαμπάτων ενισχυτών και για αυτό της έχει δοθεί το όνομα η "τρίοδος του φτωχού". Και εγω για αυτό το ανέφερα και απλώς σαν γενική παρατήρηση για κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί να κινηθεί σε υψηλά κόστη. Να αρχίσει δηλαδή απο εκεί τις ακροάσεις του και να δώσει μια. προσοχή ιδιαίτερη στην σύγκριση με άλλους ενισχυτές που δεν την χρησιμοποιούν. Κοίταξε αυτά είναι όλα κάποια γενικά ως παρατηρήσεις για να στοχεύσεις ποιούς ενισχυτές να βάλεις στην λίστα σου για να ακούσεις και να μην τους προσπεράσεις. Το ίδιο ισχύει και όταν πάς π.χ. για αγορά τρανζίστορ. Δεν διασφαλίζει απαραίτξτα κάτι έναντι κάποιου άλλου.

Δεν θυμάσαι λάθος, κάπου είχα αναφερθεί σε PSET vs SET. Δεν θυμάμαι καλά τι είχα πεί αλλάτο θεωρώ απίθανο να είχα χαρακτηρίσει τον PSET απορριπτέο. Απλώς θα είχα πεί μάλλον ότι είναι συμβιβασμός ως πρός εναν SET για λόγους γνωστούς (να μην αναφερθούμε πρός το παρόν). ¨Εχει όμως περισσότερα watt και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο συμβατικά ηχεία (πάλι με συμβιβασμό αλλά βρίσκεις βρε παιδί μου αρκετά και εάν ξέρεις βρίσκεις και πλήρως κατάλληλα) - σηκώνει λίγο feedback χωρίς να κάνει ζημιά μέχρι και 9-10-12 db - χρησιμοποιούν πλέον DHT που ο ήχος τους έχει κάποια ιδιαίτερα και ελκυστικά χαρακτηριστικά αλλά και αντοχές , διάρκεια ζωής αλλά και πολύ λιγότερο μικροφωνισμό, δυνατότητα πόλωσης πιο ψηλά (με τίμημα την διάρκεια ζωής) και πολλοί μάλιστα ορκίζονται και στον ήχος τους περισσότερο απο τις συμβατικές. Εγώ πιθανόν να έχω να τους καταλογίσω σαν κακό και αυτό μάλλον θα έκανα στην συζήτηση που θυμάσαι , την λεγόμενη "ελεφαντίαση" πολύ μεγάλα (αλλά αναλογικά μεταξύ τους ισορροπήμενα που αυτό μετράει πιο πολύ) σώματα. Αλλά έχουν πολύ καλύτερη και μεγαλύτερη σκηνή. Η "ελεφαντίαση" παρόλο artifact σε πολλούς πάλι αρέσει. Είναι αποτέλεσμα περισσότερο της DHT κια όχι της σχεδίασης PSET (νομίζω).

Πάνω απο τεσσερις λυχνίες πάντως δεν πρέπει να κινηθεί κάποιος σε καμιά περίπτωση (ούτε στις ultralinear όπως θα δείς και παρακάτω την γνώμη μου σε αναρωτησή σου για τις EL 34) . Είναι το όριο και πάλι για να πετύχουμε να μην μπλέξουμε με κόρνες. Και για αυτό πήγε εκεί η βιομηχανία, δεν είναι χαζοί, ξέρουν τι προιόν έχει ελπίδα. Εξάλλου με συμβατικά ηχεία , δεν θα καταλάβεις και την διαφορά χα χα. Με 4-8 watt , έτσι και αλλιώς δεν γίνεται με τίποτε νομίζω, δεν ξέρω τι λένε , δεν ξέρω και τόσα πολλά , δεν έχω ακούσει και τόσα πολλά.

Εγώ με PSET ναι δεν έχω το καλύτερο. Το ότι υποστήριζα (καθαρά σαν ηχητική ποιότητα, άσχετα συνδυασμού με ηχείο) την ανωτερότητα των SET ενώ εγώ έχω PSET δηλώνει ότι δεν υποστηρίζω κάτι επειδή τυχαίνει να το έχω εγώ, όπως πολλοί άλλοι χα χα. Εγώ το έχω γιατί τα ηχεία μου δεν είναι κόρνες ή μονόδρομα, και πάλι είμαι στο όριο. Αυτό νομίζω με τιμά και μάλιστα το έκανα σε ανύποπτο χρόνο, (όπως λες παλιότερα) καθώς δεν υποστηρίζω όπως άλλοι τις δικές μου επιλογές σαν καλύτερες. Ήταν η καλύτερη για εμένα σε σχέση με το ηχείο που έχω. Εγω δεν διαχωρίζω τον ενισχυτή απο το ηχείο. Για εμένα αυτά πρέπει να διαλέγονται μαζί στην κλασική μέθοδο επιλογής εννοείται πάντα. Τώρα με αυτά που ξέρετε εσεις και εφαρμόζετε δεν ξέρω πόσο βαρύνουσα σημασία έχει πλέον. Εκτός ένα έκανα καμιά πλάκα, που δεν νομίζω, με τις λάμπες δεν κάνω πλάκα χα χα. Και γαι εμένα έκπληξη αποτελούν γιατί η γενιά μου όχι μόνο μεγάλωσε με τρανζιστορ, τις λάμπες τις θεωρούσαμε άχρηστες. (θεωρητικά και απο αυτά που ακούγαμε απο όλους.). ¨αντε προλάβαμε το πικάπ για λίγο 6-7 χρόνια Εγώ έχω cd απο το 1990. είναι και μονομπιτο (στη θεωρία όπως θα ξέρεις χα χα και είναι γνωστό πλέον).

Σε κάθε περίπτωση να δεχθούμε λοιπόν ότι άμα κάποιος διέθετε ηχεία ευκολότερα από του Στέργιου - καθότι τα Chario Millennium τα λογαριάζω δυσκολότερα φορτία από τα Magnepan που έχει - και ανώτερης ευαισθησίας θα μπορούσε να κάνει παιγνίδι και με μικρότερο της Electra τελικό, λ.χ. Apollon ή Artemis... Δεκτόν ή όχι ;
Δεν πρόσεξα να λέει ο Κος Στέργιος τι ενισχυτή έχει τώρα και ούτε ξέρω. Μόνο για τον προενισχυτή κατάλαβα. Επίσης δεν ξέρω τις σχεδιάσεις του Κου Τσακιρίδη ούτε τις έχω ακούσει (εκτός απο μια φορά και δεν ξέρω και τι ήταν αυτό που έπαιζε). Τώρα έριξα μια ματιά σε αυτές μόνο που αναφέρες για να σου απαντήσω. Το ίδιο και τα ηχεία πολύ λίγο.

Ναι συμφωνώ σε όλα εκτός απο το θέμα του ενισχυτή , και σε παραπέμπω στα παραπάνω που είπα. Δηλαδή θα διάλεγα τον ¨Αρτεμις με τις 4 λυχνίες. Ποτέ παραπάνω απο τέσσερις, εκτός εάν το απαιτεί το ηχείο λόγω περισσότερων watt που και αυτό μετράει ή μετά τρανζίστορ. Τότε όμως εγώ θα πήγανα σε άλλη τοπολογία μάλλον Mosfet, ή όλα τα άλλα τρανζίστορ. (Βασικά εγώ θα πήγαινα σε τρανζίστορ ήδη απο PSET Class A 30-40 watt και πάνω, αλλά να μιλάμε για push pull με EL 34 για οικονομία). Αλλά θα φρόντιζα να έχω ηχείο να ταιριάξει με τις 4 τω αριθμώ. Και αυτό προβληματική λύση καθώς τα push pull παρόλο που έχουν πιο πολλά watt δεν οδηγάνε καλά για κάποιο λόγο όσο τα Single Ended. To Single Ended αυτό σαν τοπολογία είναι το πιο σημαντικό νομίζω. Ούτε τόσο το feedback που λένε ή τα watt. To Single Ended τοπολογία κάνει την διαφορά, η πόλωση, και γαι εμένα το fixed bias ή cathode bias. Δεν ξέρω τι έχει διαλέξει ο Τσακιρίδης για bias στα δύο μοντέλα που αναφέρεις αλλά εγω θα το κοιτουσα σαν παράγοντα στην αγορά μου στην θέση κάποιυ ενδιαφερομένου. .

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.828
Βάλτε κανένα άλλο κομμάτι σαν αυτά που βαζει κατά καιρούς ο Κος Χρήστος, Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Σαββόπουλο, κλαρίνα, πνευστά γενικότερα Nits και Violent Femmes xa xa και θα σου πω εγώ μετα προβληματισμός χα χα Στενοχωρημένος θα φύγεις.
THVA: Το εχω ματαγραψει ιτε ειναι Γλομποι ιτε ΚΡΥΣΤΑΛΟΛΥΧΝΙΕΣ το σεταπιον ανεξαρτητως τιμης οφειλει-οσο ειναι δυνατον-να πλησιαζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Σημερα ειμαστε στο 15% αυριο ισως παμε στο 20% ΜΕΓΑ ΑΛΜΑ :rofl: ;)

Reaction score
19.592
Του ρίχνεις καλά watt :showingbiceps: ηηηηη απ' τ΄άλλα? :lolsign:
Ξου ρε, εγκάθετε. 😃 Με τα αναίσθητα ηχεία που έχεις εσύ ούτε 1500 δεν σου φτάνουνε. Και απο αυτά δηλαδή για να ακούς μέχρι τα 15 λίγο πχιότητα. 😃 Ρίξε εκεί το curve στα ψηλά καμιά δεκαριά (συν τα δέκα που θα έχεις ήδη) db μπας και δεν κουδουνίζουν τα αυτιά σου μετα το δεύτερο χτυπημα στα πιατίνια ... που σου φταίνε δήθεν οι ανακλάσεις. 😃 Τιποτε τέτοια ενισχυτικά θα είχε ο Τούλ στο τέστ και κατέληξαν τα ανθρωπάκια να συμφωνούν σε αυτό το curve😃😃 Φαντάσου να μην είχε και μακρυά τα τοιχωματικά όρια και να μην είχε και απορρόφηση σε αυτά χα χα

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Ξου ρε, εγκάθετε. 😃 Με τα αναίσθητα ηχεία που έχεις εσύ ούτε 1500 δεν σου φτάνουνε. Και απο αυτά δηλαδή για να ακούς μέχρι τα 15 λίγο πχιότητα. 😃 Ρίξε εκεί το curve στα ψηλά καμιά δεκαριά (συν τα δέκα που θα έχεις ήδη) db μπας και δεν κουδουνίζουν τα αυτιά σου μετα το δεύτερο χτυπημα στα πιατίνια ... που σου φταίνε δήθεν οι ανακλάσεις. 😃 Τιποτε τέτοια ενισχυτικά θα είχε ο Τούλ στο τέστ και κατέληξαν τα ανθρωπάκια να συμφωνούν σε αυτό το curve😃😃 Φαντάσου να μην είχε και μακρυά τα τοιχωματικά όρια και να μην είχε και απορρόφηση σε αυτά χα χα

Den sas katavaino kyrie.. :p ;)

:lolsign:
Με τα αναίσθητα ηχεία που έχεις εσύ
Αναίσθητοι είν' αυτοί που απομακρύνουν τον Πολάκη από την πολιτική σκηνή και δεν ξέρω πως θα περνά η ώρα τώρα.. :whistling: (ευτυχώς μένει ο Άδωνης κι ο Γιάννννννν'ς 8-))

Τα ηχείαμ' είναι καραμελίτσες γλυκές και να μηνταπιανσστοστόμασ' :tongue:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.981

Reaction score
19.592
THVA: Το εχω ματαγραψει ιτε ειναι Γλομποι ιτε ΚΡΥΣΤΑΛΟΛΥΧΝΙΕΣ το σεταπιον ανεξαρτητως τιμης οφειλει-οσο ειναι δυνατον-να πλησιαζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Σημερα ειμαστε στο 15% αυριο ισως παμε στο 20% ΜΕΓΑ ΑΛΜΑ :rofl: ;)
Δεν είμαι του κυνηγιού της πραγματικότητας στον ήχο Κε Χρηστο.Αυτό δεν είναι δυνατόν.

Το πράγμα είναι (και πρέπει να είναι) ένα παραμύθι (με την καλή έννοια, όπως μας άρεσε όταν μας έλεγε η γιαγια μας μικρά). Πως βλέπεις μια ταινία ή διαβάζεις ένα βιβλίο και σου δημιουργούνται κάποια συναισθήματα ; Αυτά τις πιο πολλές φορές εάν έχεις προσέξει είναι συναισθήματα που τα εκλαμβάνουμε ως τέτοια αλλά στην πραγματικότητα εάν μας συνέβαιναν αυτά που βλέπουμε ή διαβάζουμε δεν θα είχαμε ούτε τις ίδιες αντιδράσεις , ούτε τα ίδια συναισθήματα.
Den sas katavaino kyrie.. :p ;)

Αναίσθητοι είν' αυτοί που απομακρύνουν τον Πολάκη από την πολιτική σκηνή και δεν ξέρω πως θα περνά η ώρα τώρα.. :whistling: (ευτυχώς μένει ο Άδωνης κι ο Γιάννννννν'ς 8-))

Τα ηχείαμ' είναι καραμελίτσες γλυκές και να μηνταπιανσστοστόμασ' :tongue:
Συγγνώμη, συγγνώμη.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Ενεργά.

Ενεργά λέμε.

Τα ηχεία είναι ενεργά.
Για τα άλλα που έχω λέμε εμείς, με τις παρθένες και τις θυσίες στο moonlight.. ;)

Μην ανακατεύεσαι 'συ με τις ''γκαζιέρες'' σ'.. :biggrin:

Reaction score
19.592
Για τα άλλα που έχω λέμε εμείς, με τις παρθένες και τις θυσίες στο moonlight.. ;)

Μην ανακατεύεσαι 'συ με τις ''γκαζιέρες'' σ'.. :biggrin:
Ναι ρε παιδί μου τι μπρουτάλ άνθρωπος, και αυτό το επίθετο του , το ακούς και φοβάσαι.
Θέλει και ηλεκτρικό τρομάρα του, ταιριάζει σε αυτόν ηλεκτρικό αυτοκίνητο χα χα Αυτός τον φαντάζεσαι σε κάνα pickup Αμερικάνικο να καίει 100 λίτρα το χλμ, να καπνίζει πούρο και να το πετάει μέσα στο αμάξι του απέναντι που έχει σταματήσει δίπλα του στο φανάρι και έχει ανοιχτό το τζάμι. 😃 😃 Και εάν τολμησει να πεί ο άλλος "μα" κατεβαίνει και τον δέρνει και αυτόν και την γυναίκα του χα χα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj