Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

Reaction score
20.424
Δεν είναι ο πιο έμπειρος,
(sorry Κώστα).
Το κατάλαβα απο το πιο πανω πόστ περιγραφής για την σκηνή του δικάναλου και πως θα έπρεπε (ή ξέρει ότι θα έπρεπε) να είναι. Τα μικρόφωνα δεν στήνονται για να έχουν το αποτέλεσμα που περιγράφει.

Ε, εντάξει για να συμφωνούνε όλοι (εδώ μέσα) άδικο θα έχουμε εμείς σίγουρα χα χα. εκτός εαν είναι επειδή είναι και πολλά χρόνια όλοι εδώ μαζί παρέα , έχουν αρχίσει να σκεφτονται το ίδιο λόγω κανενός mass placebo or hysteria. 😃

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Όχι.

Το ότι τα πραγματικά ηχεία οροφής είναι προτιμότερα από τη μεσοβεζικη λύση μέσω ανακλασεων, είναι σαφές.

Ωστόσο, έστω η μεσοβεζικη λύση είναι προτιμότερη της παραμονής χωρίς καμία λύση.

Γι'αυτό οι atmos ηχόμπαρες προτιμούνται από όλους σε σχέση με τις απλές..

ΥΓ.
Α, να ένα ποστ προφητικό. 🤪😁😂😜
(Αύγουστος του 2009 παρακαλώ)
Δεν είναι δημιουργική συλλογιστική όποια θα παραποιούσε το νόημα επιχειρημάτων...Το νόημα στο δικό μου επιχείρημα δεν βρίσκεται στο παράδειγμα - παρμένο εξάλλου από δική σου διατύπωση - αλλά στο να μη γινόταν υλοποίηση με τις στοιχειώδεις ΄΄εκ των ουκ άνευ΄΄ διατυπώσεις (λ.χ. ενδεδειγμένες τιμές RT, πλήθος και προσανατολισμός δορυφόρων, συσχετισμός κεντρικών καναλιών με οθόνη , ανάρτηση ηχείων σε κατάλληλες αποστάσεις, διαχείριση μέσω επεξεργαστή κτλ) , ανεξάρτητα άμα θα χρησιμοποιούνταν κανάλια οροφής εικονικά ή μη. Ακόμα και οι Atmos ηχομπάρες συνοδεύονται από κανόνες εγκατάστασης ώστε ν'απέδιδαν τα προσδοκώμενα - όσο κατώτερα και αν λογαριάζονταν αυτά από κάποιους άλλους σε σχέση με το πραγματικό πολυκαναλικό immersive.

Αυτό κατάλαβα και εγώ, αλλά δεν τολμούσα να το πω.

Ο Ιάρ π.χ. που είναι ο πιο έμπειρος εδω μέσα και όλο του το παραπάνω πόστ είναι ότι πιο λάθος έχω ακούσει απο περιγραφή ηχητικού αποτελέσματος. Τι ακούγανε αυτοί οι άνθρωποι και τους φάνηκε τόσο πιο καλό το πολυκάναλο, μόνο αυτοί ξέρουν. 😃 Εγώ έχω πειστεί πλέον κιόλας ότι μας κάνουν πλάκα. 😃
Καλώς ή κακώς οι περιγραφές του Ear ανταποκρίνονται σε φαινόμενα από δικαναλικά setup με συμβατικά ηχεία στην πλειοψηφία των οικιακών χώρων όπου υφίστανται συνήθεις περιορισμοί σε διαστάσεις κι ευχέρεια διαρρύθμισης.

Last edited:

Reaction score
4.253
Το πραγματικό πολυκαναλικό immersive που βγαίνει από τεχνητή (ψεύτικη) ψηφιακή επεξεργασία εννοείς.

Reaction score
20.424
Ο Bhutia δεν κάνει κρίσεις για το πως ακούγεται και διαλέγει να ακούσει κάποιος αλλά αυτό που θα έχει επιλέξει να ακούσει να είναι αυτό που ήταν το προβλεπόμενο απο την πλήρη εκμετάλλευση όλων των συνθηκών και δυνατοτήτων για το οποίο προοριζόταν εξαρχής.

Για αυτό και είναι guru έαν και είναι ατυχής χαρακτηρισμός καθώς δεν θέλει να τον ακολουθούν, και είναι και μοναχικός. 😃 😍

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.567
Δεν είναι ο πιο έμπειρος,
(sorry Κώστα).
Πότε είπα ότι είμαι ο πιο "έμπειρος" και δε το ξέρω; 😂😜

Βέβαια η "εμπειρία", όπως έχω ξαναπεί, είναι η "σωρεία σφαλμάτων", και ως εκ τούτου, έχω άφθονη, αλλά πρωταθλητές είναι ..άλλοι. 😁😂😜🤪

Ιδίως όσοι εμμένουν σε πρακτικές του '70. 😂😜🤪

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Πότε είπα ότι είμαι ο πιο "έμπειρος" και δε το ξέρω; 😂😜

Βέβαια η "εμπειρία", όπως έχω ξαναπεί, είναι η "σωρεία σφαλμάτων", και ως εκ τούτου, έχω άφθονη, αλλά πρωταθλητές είναι ..άλλοι. 😁😂😜🤪

Ιδίως όσοι εμμένουν σε πρακτικές του '70. 😂😜🤪
Χρυσή εποχή του βινυλίου ήταν η δεκαετία 1955-65. Προτιμότερο να λες περασμένου αιώνα για να είσαι ΄΄μέσα΄΄ σε οτιδήποτε θα υπονοούσες. :sneaky:

Reaction score
20.424
Χρυσή εποχή του βινυλίου ήταν η δεκαετία 1955-65. Προτιμότερο να λες περασμένου αιώνα για να είσαι ΄΄μέσα΄΄ σε οτιδήποτε θα υπονοούσες. :sneaky:
Το βινύλιο βρε ; το βινύλιο έχει την καλύτερη σκηνή βρε (δις το βρε επίτηδες). Σε είπα και γκουρού χα χα Το παιρνω πίσω. 😃 😍

Κάτσε τώρα "τσακωνομαι" χα χα με Αβεσσαλώμ για τους συγκοινωνιολόγους καθηγητές Πεναεπιστημίου της επιτροπής Γεραπετρίτη και τις περγαμηνές τους χα χα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.567
Δεν υπονόησα αποκλειστικά τη χρήση βινυλίου, αλλά συνδυαστικά την αποφυγή όλων των σύγχρονων μεθόδων στησίματος ενός σεταπ, πχ με χρήση πολλαπλών σαμπ και σωστή ενσωμάτωση αυτών, αναζήτηση δορυφόρων με σοβαρό σπινοραμα και ομοιογενή οφ αξις απόκριση, δορυφόρων ικανού δυναμικού εύρους στη σωστή για αυτούς απόσταση ακρόασης και χωρίς εμφανείς τονικές αλλοιώσεις, εφαρμογή των ενδεδειγμένων ταργκετ κερβ, μετρήσεις του χώρου και βελτίωση αυτών, χρήση αλγορίθμων upmixing, κλπ κλπ κλπ.

Οι συνδυαστικές πρακτικές του παρελθόντος, αφορούν κυρίως στήσιμο με το αφτί, καβλώδια και θυμιάματα. Ε, και πικάπ κυρίως, σε συνδυασμό με γλομπους, τυπικά κλασσικά εικονογραφημένα. 😁😂😜🤪

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Δεν υπονόησα αποκλειστικά τη χρήση βινυλίου, αλλά συνδυαστικά την αποφυγή όλων των σύγχρονων μεθόδων στησίματος ενός σεταπ, πχ με χρήση πολλαπλών σαμπ και σωστή ενσωμάτωση αυτών, αναζήτηση δορυφόρων με σοβαρό σπινοραμα και ομοιογενή οφ αξις απόκριση, δορυφόρων ικανού δυναμικού εύρους στη σωστή για αυτούς απόσταση ακρόασης και χωρίς εμφανείς τονικές αλλοιώσεις, εφαρμογή των ενδεδειγμένων ταργκετ κερβ, μετρήσεις του χώρου και βελτίωση αυτών, χρήση αλγορίθμων upmixing, κλπ κλπ κλπ.

Οι συνδυαστικές πρακτικές του παρελθόντος, αφορούν κυρίως στήσιμο με το αφτί, καβλώδια και θυμιάματα. Ε, και πικάπ κυρίως, σε συνδυασμό με γλομπους, τυπικά κλασσικά εικονογραφημένα. 😁😂😜🤪
Δεν χρειάζεται να καταλάβεις πόσο πολύτιμα ήταν τα Κλασσικά Εικονογραφημένα στο ερέθισμα να διαβάσει κάποιος και το αυθεντικό λογοτέχνημα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με βινύλιο και λάμπες.

Το βινύλιο βρε ; το βινύλιο έχει την καλύτερη σκηνή βρε (δις το βρε επίτηδες). Σε είπα και γκουρού χα χα Το παιρνω πίσω. 😃 😍

Κάτσε τώρα "τσακωνομαι" χα χα με Αβεσσαλώμ για τους συγκοινωνιολόγους καθηγητές Πεναεπιστημίου της επιτροπής Γεραπετρίτη και τις περγαμηνές τους χα χα.
Δεν χρειάζεται να φιλονικείς παρακινούμενος με όση σιχαμάρα μπορεί να σε καταλαμβάνει.Προτιμότερο να φυλάγεται για να εφαρμοζόταν στην κατάλληλη περίσταση όπου μπορεί να είχε κάποιο αντίκρυσμα.

Reaction score
20.424
Τι όλα αυτά πρέπει να κάνω ; Θα έχω πεθάνει βρε 😃 Στην άλλη ζωή, τώρα , δεν πειράζει.

Και αυτά τα λίγα που έκανα τα απαρχαιωμένα, τον καρκίνο κόντεψα να βγάλω χα χα. Δεν είμαι εγω για audio . Μόνη ελπίδα να μετενσαρκωθώ ώς Toole αλλιώς ούτε δεύτερη ζωή με φτάνει.

Last edited:

Reaction score
20.424
όπου μπορεί να είχε κάποιο αντίκρυσμα
Δεν υπάρχει αντίκρυσμα στην Ελλάδα σε τίποτε φίλε Bhutia. Για αυτό φιλονικούνε (με) όλοι, δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται ; χα χα Δεν με λες και πόσο ετών είσαι για να δω απο ποιό σημείο και μετά να αρχίσω την εκπαίδευσή σου , να σου ξεπληρώσουμε βρε παιδί μου και εμείς κάπως αυτά που κάνεις για μάς. Είσαι ακατάδεχτος λίγο, το έχω κατάλαβει. 😍
Τα περισσότερα πικάπ είναι λάθος στημένα/ρυθμισμένα.
Θα σου πει ο Κώστας ή μάλλον του Bhutia στύλ χιουμορ είναι:

Ε, βεβαια είναι λάθος στημένα, όσοι ξέρανε πεθάνανε, τόσο απαρχαιωμένο είναι. χα χα

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.567
Τα περισσότερα πικάπ είναι λάθος στημένα/ρυθμισμένα.
Ε, και;

Καλύτερα να φας αυτό:

Παρά να παιδεύεις τον εαυτό σου με πικάπ.

ΥΓ. Όποιοι ξέρουν να το στήσουν, ξέρουν. Οι άλλοι δε χρειάζεται να μάθουν.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.537
Το πραγματικό πολυκαναλικό immersive που βγαίνει από τεχνητή (ψεύτικη) ψηφιακή επεξεργασία εννοείς.
Ποιο είναι το πραγματικό πολυκάναλο immersive που βγαίνει από ψεύτικη επεξεργασία;

Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ καθώς πραγματικό και ψεύτικο δεν πάνε παρέα.

Reaction score
20.424
Ποιο είναι το πραγματικό πολυκάναλο immersive που βγαίνει από ψεύτικη επεξεργασία;

Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ καθώς πραγματικό και ψεύτικο δεν πάνε παρέα.
Του Bhutia που όμως και αυτό είναι ψεύτικο.

Αληθινό είναι μόνο αυτό που είπε ο Κώστας ώς χειρότερο. Η αλήθεια είναι άσχημη, δεν είναι όμορφη.

😃 😃

alexis

Reaction score
31.537
Του Bhutia που όμως και αυτό είναι ψεύτικο.

Αληθινό είναι μόνο αυτό που είπε ο Κώστας ώς χειρότερο. Η αλήθεια είναι άσχημη, δεν είναι όμορφη.

😃 😃
Θέλω να μάθω ποιο είναι το πραγματικό immersive που προκύπτει με ψεύτικα processes. Αν ξέρεις απαντάς 😎

Reaction score
20.424
Θέλω να μάθω ποιο είναι το πραγματικό immersive που προκύπτει με ψεύτικα processes. Αν ξέρεις απαντάς 😎
Εννοεί κυρίως κατά την εγγραφή - μίξη προφανώς βρε Αλέξη.

Ο Bhutia εννοεί ότι εαν δεν γίνει σωστό στήσιμο (και μάλιστα αυστηρότερα στο πολυκάναλο) το αποτέλεσμα πάλι θα είναι λάθος.

Τα άλλα ψιλοπλάκα.

Εγώ αληθινό θεωρώ π.χ. ότι ακούω σε μια καλή αίθουσα κλασικής μουσικής απο μια συγκεκριμένη θέση. Αυτό ήθελα αυτό κυνήγησα.

Με πολυκάναλο σε μουσική δεν με απασχολεί, ούτε έχω, ούτε υπάρχουν οι εγγραφες που θέλω.

Ταινίες δεν βλέπω. Οπότε για εμένα δεν αξίζει να επενδύσω σε χρήματα για τετοιο σκοπό.

Κατά τα άλλα όλα ψευτικά είναι.

Others may differ.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.323
Υπάρχουν ωραίες παρουσιάσεις από την 2L για τις παραγωγές τους.

alexis

Reaction score
31.537
Υπάρχουν ωραίες παρουσιάσεις από την 2L για τις παραγωγές τους.
Έχω δει μερικές για τον τρόπο που γράφει και δουλεύει στο studio o Morten. Και videos. Δεν νομίζω να λέει κάτι τέτοιο καθώς μόνο ψεύτικα δεν είναι τα processes στο στούντιο.

alexis

Reaction score
31.537
Πιθανότατα να εννοεί πως παίρνει το τάδε όργανο και το βάζει πάνω ή δίπλα του δεξιά ή πίσω. Του δίνει και τα τάδε φίλτρα και ότι γενικότερα το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που αυτός πιστεύει ότι βιώνει στο χώρο, ή επειδή έχει δύο αυτιά.

Αν θεωρήσουμε ότι το παραπάνω είναι παραγωγή μυθοπλασίας το stereo δηλαδή τι είναι; Μας δίνει το πραγματικό της στιγμής; Σε ποιο σύμπαν συμβαίνει αυτό; 😅

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.558
Members
38.340