Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

Reaction score
20.415
για ν'αντιλαμβανόμαστε εύκολα διαβαθμίσεις ως προς το προβλεπόμενο ύψος,
Για να αντιλαμβανόμαστε πιο εύκολα , α) όχι για να άλλαζε το ύψος (αυτό το τόνισα εξάλλου όχι για focus, κλπ μόνο το ύψος σαν ύψος β) αυτό πάλι βάση την πληροφορία ύψους που θα ήταν γραμμένο για και εντός μια πολυκάναλης εγγραφής που έχει σαν σκοπό να αναπαραχθεί απο πολυκάναλο και μιλάμε έναντι του να παραγόταν απο δυο ηχεία π.χ. και σου λέει σωστά μην το κάνεις γ) εγω σας λέω ότι έαν θέλανε και το είχε και η δικάναλη εγγραφή εκεί σε αυτό το ύψος θα μπορούσανε και εκεί θα ήτανε. Αλλά Οκ σε ένα μεγάλο venue ίσως να πιάνει πολύ καλύτερα τρομερά ύψη π.χ. μια αίθουσας και ο ήχος που συσσωρευεται εκεί π.χ, τα πνευστά ή βιολίά που πετάνε σαν νέφος (που πάλι εσεις όμως δεν τα δέχεστε αυτά χα χα και τα κοροιδεύετε)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Για να αντιλαμβανόμαστε πιο εύκολα , α) όχι για να άλλαζε το ύψος (αυτό το τόνισα εξάλλου όχι για focus, κλπ μόνο το ύψος σαν ύψος β) αυτό πάλι βάση την πληροφορία ύψους που θα ήταν γραμμένο για και εντός μια πολυκάναλης εγγραφής που έχει σαν σκοπό να αναπαραχθεί απο πολυκάναλο και μιλάμε έναντι του να παραγόταν απο δυο ηχεία π.χ. και σου λέει σωστά μην το κάνεις γ) εγω σας λέω ότι έαν θέλανε και το είχε και η δικάναλη εγγραφή εκεί σε αυτό το ύψος θα μπορούσανε και εκεί θα ήτανε. Αλλά Οκ σε ένα μεγάλο venue ίσως να πιάνει πολύ καλύτερα τρομερά ύψη π.χ. μια αίθουσας και ο ήχος που σωσσωρευεται εκεί π.χ, τα πνευστά ή βιολίά που πετάνε σαν νέφος (που πάλι εσεις όμως δεν τα δέχεστε αυτά χα χα)
Στην περίπτωση του immersive η απαραίτητη πληροφορία θα παρέχεται στον ακροατή με την κατάλληλη διαβάθμιση από περισσότερες των δύο - όπως θα ίσχυε σ'ένα δικαναλικό ζεύγος ηχείων - εστίες και μάλιστα ευρισκόμενες σε διαφορετικά επίπεδα μεταξύ των..

Reaction score
20.415
Στην περίπτωση του immersive η απαραίτητη πληροφορία θα παρέχεται στον ακροατή με την κατάλληλη διαβάθμιση από περισσότερες των δύο - όπως θα ίσχυε σ'ένα δικαναλικό ζεύγος ηχείων - εστίες.
Οκ Οκ

Θα μπορεί να μου αποτυπώσει την τραγουδίστρια της όπερας εάν τραγουδύσε ψηλά απο το θεωρείο καλύτερα ενώ σπάνια θα γινόταν αυτό. Ή μια χορωδία.

Εγω το μόνο που θα ζήλευα θα ήταν τα πνευστά και ο ήχος του που αντηχεί ψηλά στο ταβανι. Εαν μπορεί αυτό τέλεια. Πάλι να βάλω για αυτό το λόγο μόνο 12 ηχεία σπίτι μου ούτε μπορώ ουτε θα το έκανα και να μπορούσα. Επίσης δεν ξέρω τι υποχώρηση θα έκανα στην ποιότητα τους και στην δυνατότητα που θα είχαν να αποτυπώσουν άλλα πράγματα συγκριτικά με την ποιότητα ήχου και κατασκευής που έχω εαν αγοράσω μόνο 2 ηχεία.

Last edited:

Reaction score
20.415
Αποκλείεται να έχω δηλώσει ότι πετυχαίνω την ηχόσφαιρα immersive με δικαναλικό setup.
Μπέρδεψα την περιέλιξη που λες με το immersive (εμβυθιση). Εγώ εάν δεν έχω την εμπειρία ή δεν έχω κάποιον με κάποια φιλολογική δεινότητα ώστε να μου το περιγράψει και να το προσεγγίσω τουλάχιστον εγκεφαλικά (και τα δύο αυτά) δεν μπορώ να καταλάβω και να δώ τι πιθανές διαφορές θα είχε με αυτό που βιώνω τώρα. Τεχνικές εξηγήσεις δεν νομίζω ότι έχουν νόημα ακόμη και για κάποιον που τις κατέχει. (εαν και αυτός δεν θα είχε την εμπειρία και άρα να κάνει τον συσχετισμό).

Last edited:

Reaction score
560
Τα ηχεία ήταν ηλεκτροστατικά. Αν και ξέρω τα ηχεία του τεστ στο σύνολο τους, μόνο υπόθεση μπορώ να κάνω για τη μάρκα οπότε δεν θα πω περισσότερα. Υπάρχουν τα videos, αλλά επειδή είναι σχεδόν 3 ώρες και τα δύο, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναδώ, ώστε να μεταφέρω την απολύτως ακριβής διατύπωση. Ίσως αν υπάρχει κάποια μέρα απίστευτης βαρεμάρας στη δουλειά.

O Gene των Audioholics που είναι maniac με τις μετρήσεις, όταν άκουσε τα μεγάλα ηχεία της συγκεκριμένης εταιρίας έμεινε με το στόμα ανοιχτό, κατά δήλωση του.
Μα ποιά είναι αυτή η εταιρεία που ο Gene έμεινε με το στόμα ανοικτό, αλλά μόνο υπόθεση μπορεί να γίνει για το ποιά είναι η εταιρεία, παρόλο που ο Gene έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσε τα μεγάλα ηχεία της συγκεκριμένης εταιρείας;

Θα τρελαθώ

Reaction score
4.247
Μα ποιά είναι αυτή η εταιρεία που ο Gene έμεινε με το στόμα ανοικτό, αλλά μόνο υπόθεση μπορεί να γίνει για το ποιά είναι η εταιρεία, παρόλο που ο Gene έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσε τα μεγάλα ηχεία της συγκεκριμένης εταιρείας;

Θα τρελαθώ
Θα μπορουσε ενδεχομενως με τα παρακατω.
ESL-2912 - Quad (quad-hifi.co.uk)
Sound Lab Speakers

Reaction score
4.247
Μπέρδεψα την περιέλιξη που λες με το immersive (εμβυθιση). Εγώ εάν δεν έχω την εμπειρία ή δεν έχω κάποιον με κάποια φιλολογική δεινότητα ώστε να μου το περιγράψει και να το προσεγγίσω τουλάχιστον εγκεφαλικά (και τα δύο αυτά) δεν μπορώ να καταλάβω και να δώ τι πιθανές διαφορές θα είχε με αυτό που βιώνω τώρα. Τεχνικές εξηγήσεις δεν νομίζω ότι έχουν νόημα ακόμη και για κάποιον που τις κατέχει. (εαν και αυτός δεν θα είχε την εμπειρία και άρα να κάνει τον συσχετισμό).
Εχω την εντυπωση οτι εισαι μπλοκαρισμενος σ αυτο που εχεις συνηθισει ν ακους και οτι δεν προκειτα ν αλλαξεις γνωμη με γραπτα επιχειρηματα. Ισως μονο αν ακουσεις, αλλα αν εισαι ευτυχισμενος μ αυτο που βιωνεις ποιος ο λογος ν αλλαξεις συντροφο και να το ψαχνεις?

Θεωρω οτι σ αυτα που γραφεις (και ειναι παρα πολλα) υπαρχουν τοσα πολλα λαθη που ειναι αδυνατο να ασχχχοληθει καποιος ν απομονωνει ενα ενα τα λαθη και να τα εξηγει. Ουτως η αλλως εχουν γραφτει κι εχουν εξηγηθει τοσες πολλες φορες που πλεον καταντα ματαιο να επιχειρειται για αλλη μια φορα.

Reaction score
20.415
Εχω την εντυπωση μπλά μπλά ....
1. "Μπλοκαρισμένοι" στο τι έχουν συνηθίσει να ακούνε είναι όλοι. Κρίνουμε και συνηθίζουμε κάτι ανάλογα με τα βιώματα μας και όχι σύμφωνα με την λογική μας άσχετα εαν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν ή και εάν το κάνουν είναι λάθος. Ποιοί είναι ποιοί και απο τις τρείς αυτές περιπτώσεις και ποιά απο αυτές προσπαθούν να ακολουθούν είναι εμφανές απο τα γραπτά τους. Εάν υπονοείς η ¨ποιότητα¨του ακούσματος είναι αυτό που μπορεί να "μπλοκάρει" ή και να "ξεμπλοκάρει" κάποιον άνθρωπο και επιχειρείς τέτοιο συσχετισμό στο μυαλό σου, κατά την γνώμη μου δεν παίζει ρόλο αλλά και έαν παίζει ... σύμφωνα με την λογική σου για να έχω "μπλοκάρει" τόσο πολύ, σίγουρα είναι απόρροια απόλαυσης λόγω πολύ υψηλής ποιότητας.

2. Ποιός σου είπε ότι ο σκοπός μου είναι να πρόκειται ή να μην πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Ποιός σου εγχάραξε ότι η συμμετοχή σε ένα φόρουμ οποιουδήποτε έχει σαν σκοπό αυτό ;. Για εμένα είναι μια εγκεφαλική άσκηση να εκλογικεύσω συζητώντας με άλλους τι ακούω ή τι μπορεί να νομίζω οτι ακούω σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Μπορεί εσένα να σου είναι δύσκολή και πρωτόγνωρη άσκηση και ίσως μεγαλύτερου εύρους σκοπού και είναι μια διαδικασία που δεν την ακολουθείς για οποιαδήποτε εμπειρία στην ζωή σου, οπότε άστο για άλλους που την ξέρουνε, την απολαμβάνουνε και μαθαίνουν απο αυτήν. Εσύ πάνε κάνε ότι (κάτι) άλλο σε ευχαριστεί και σε βοηθάει.

3. Πρέπει να αρχίσεις να καταλαβαίνεις βασικά πράγματα για έναν άλλο "κόσμο" που δείχνει ότι ούτε στο ελάχιστο κατέχεις πριν εκφράσεις κρίσεις ή την συμβουλή σου πρός κάποιον που μάλιστα δεν στην ζήτησε και προσπαθεί να επικοινωνήσει με κάποιους άλλους ανθρώπους που κατανοούν κατα την γνώμη του περισσότερα απο εσένα όπως : Ότι μπορεί η γνώμη κάποιου ανθρώπου να έχει ήδη αλλάξει ή να είναι άλλη και όμως να εξερευνά και να εξετάζει διαφορετικές απο την δική του, όπως και να τις "ξαναεπισκέπτεται" κάνοντας συνεχείς συσχετισμούς. Αυτό σαν αρχή βασικής αρχής επικοινωνίας και σκέψης. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να ασχοληθω να στα μάθω, ούτε έχω σκοπό. Ξεκίνα να αναρωτιέσαι απο αυτό.

4. Γράφω πολλά και εσύ που σε έχω παρακολουθήσει γράφεις πολλά. Και για εμένα αυτά που γράφεις παρόλο πολλά είναι εντελώς άχρηστα όπως είναι και τα δικά μου για εσένα.

5. Το εάν έχουν απαντηθεί και σε τι βαθμό και με ποιά "οπτική" (π.χ. μόνο τεχνικά που εμένα και σε όλους έπρεπε να έχει δεύερο λόγο μια τέτοια εξήγηση) και εσυ εαν βαριέσαι να μου απαντήσεις , δεν πειράζει, άσε να το κάνουν άλλοι στους οποίους κιόλας απευθύνομαι για να καταλάβουν τι και με ποιό πνεύμα ρωτάω ότι ρωτάω. εξάλλου επαναλάμβάνω δεν ρώτησα εσένα και δεν θα ρώταγα ποτέ εσένα γιατί ξέρω την εξήγηση που ζητάω εσυ δεν μπορείς να μου την παρέχεις. Επίσης δεύτερο βασικό πράγμα που πρέπει να αρχίσεις να καταλαβαίνεις : Ενα πράγμα , το ίδιο πράγμα δεν έχει μόνο μια εξήγηση. Μπορεί να εξηγηθεί με διαφορετικούς τρόπους και οπτικές. Π.χ. η τεχνική εξήγηση - αντίθετα απο ότι πιστεύουν άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι επιστήμνονες - δεν είναι εξήγηση, είναι περιγραφή των νόμων που λειτουργεί κάτι. Η εξήγηση και μάλιστα ειδικά σε θέματα όπως η μουσική και το βίωμα γενικότερα έχουν άλλη έννοια εξήγησης.

6. Αφού με διαβάζεις και δεν σου κάνω λογική αλλά πρώτη φορά παρεμβαίνεις για να με συνετίσεις και να με φέρεις στον δικό σου και άλλων σωστό δρόμο "σκεψης" και "αναρώτησης" για θέματα audio και με τέτοια αποτυχημένη λογική όπως θελω να πιστεύω ανέλυσα τα δομικά της λάθη, μάλλον θα σε πειράξε κάτι πολύ. Υποθέτω ότι είσαι πολυκάναλος με 12 ηχεία απο αυτά που γενκά εκφράστηκα ως "του κ@λου" ή σου θίξαμε κάτι που στο οποίο έχεις συνηθίσει εσύ αυτήν την φορά σαν άκουσμα και έχεις ,πως το είπες, "μπλοκάρει". Μήπως έχεις και καμιά TV και δεν σου άρεσε η αναφορά για την συγκέντρωση ;

7. Την γνώμη σου δεν θα την ζητούσα παρά μόνο για να μου πείς καμιά τεχνική ανούσια πληροφορία όπως που να αγοράσω κανένα RCA βύσμα. Επίσης το ίδιο και για το 99 % του κόσμου στο site.

8. Γειά σας διαβάζω το site, και θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να ... και να ... και να ... Με είδες ποτέ να σε ρωτάω εσε΄να ή κανέναν κάτι σε αυτό το επίπεδο ;

Αλλά κυρίως :

9) Δεν μας είπες τι συγκεκριμένο λάθος βρήκες στις τελευταίες αναρτήσεις μου και να μου απαντήσεις συγκεκριμένα και ανάλογα. Π.χ. για την εγγραφή (όχι ανπαραγωγή) ύψους και την συγκέντρωση αλλά και την ποσότητα και ποιότητα των ελαχίστων πολυκαναλικών εγγραφών που έχουν απαντηθει ; , για βάλε κανένα λίνκ. Το να λές έχουν απαντηθεί και να ξεμπερδεύεις και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο για το elementary της φύσης κάποιων αναρωτήσεων μου, και λάθος να είναι, δεν είναι απάντηση. Εσύ έκανες ένα πόστ κρίσης και μάλιστα με υποθέσεις για τους σκοπούς μου με μια δόση ψυχολογικής μου ανάλυσης καφενείου. Τις ίδιες απορίες θα είχα είτε ρωτούσα κάποιον που ακούει δικάναλο, είτε ακούει πολυκάναλο, είτε ακούει πουλάκια να κελαηδάνε στο παγκάκι. Απλώς εδώ είστε όλοι πολυκάναλοι για κάποιον περίεργο λόγο. Τους δικάναλους μάλλον τους φάγατε με πατάτες στο φούρνο ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.561
Στο "small 7.1.4" καλά καταλαβαίνω πως λέει 2μ απόσταση ακρόασης για τα 8351?

ΥΓ.

Το S360, ως διδρομο, έχει κάποια θέματα στο σπινοραμα:

Και φτηνό δε το λες..

Last edited:

Reaction score
20.415
Ποιός είναι αυτός ο Gene ; Ένας τύπος με κάτι άλλους μπρατσαράδες που βγαίνει στο youtube ;

Αυτό είναι το επίπεδο των πολυκάναλών ; Το audio ίδιας λογικής αντιμετώπισης με το γυμναστήριο χα χα.

Τελοσπάντων καλό παιδί θα είναι για να ασχολείται μαζί του ο Ντάνι ο Τεξανός ο φίλος μου. (dragrace). Αλλά τι να κάνει πες ; έχει και αλλη επιλογή ο κακομοίρης ο Ντάνι . Αφού ειναι στάρ ο Gene.

Ούγκ, Γρρρρ πόσα σηκώνεις ; ή κατά Gene : how much you bench ? And now let's talk about audio. How much did you say you bench ? χα χα

😃 😃
Τυπική Απόσταση ακρόασης : 2,00m
Μην σου φύγει κανένα εκατοστό πρόσεχε ε ; Και μην καταλήξεις στα 2.10 m. 😃 Και τι θα κάνουμε μετά ; χα χα

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.522
Ποιός είναι αυτός ο Gene ; Ένας τύπος με κάτι άλλους μπρατσαράδες που βγαίνει στο youtube ;
Αναφέρθηκε επειδή αυτός τον έφερε. Αν τον έφερνε άλλος θα λέγαμε για εκείνον. Τα μπράτσα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με το θέμα. Ο ίδιος είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος (?), μηχανολόγος μηχανικός (?), δεν θυμάμαι ακριβώς. Εργάστηκε σε μεγάλες εταιρίες και στην αμυντική βιομηχανία της χώρας. Ένα από τα αντικείμενα του ήταν και τα καλώδια. Για αυτό όπου σταθεί και όπου βρεθεί κράζει τους καλωδιάδες.

Reaction score
20.415
Αναφέρθηκε επειδή αυτός τον έφερε. Αν τον έφερνε άλλος θα λέγαμε για εκείνον. Τα μπράτσα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με το θέμα. Ο ίδιος είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος (?), μηχανολόγος μηχανικός (?), δεν θυμάμαι ακριβώς. Εργάστηκε σε μεγάλες εταιρίες και στην αμυντική βιομηχανία της χώρας. Ένα από τα αντικείμενα του ήταν και τα καλώδια. Για αυτό όπου σταθεί και όπου βρεθεί κράζει τους καλωδιάδες.
Αλέξη μου ούτε καν ξέρω γιατί αναφέρθηκε. Είδα το όνομα του και είπα να κάνω πλάκα γαιτί αυτός και κάποιοι εκει που έχω δει στην παρέα του τους θεωρώ πολύ πλάκα. Τους έχω δει όμως λόγω των καλών καλεσμένων τους.

Τι μηχανολόγος χα χα και δούλεψε εκει και εκει ... και ασχολείται με audio σε se you tube κανάλι ; χα χα

Κάνα course θα έχει πάρει σε κανένα κολλέγιο ή κανα μάθημα επιλογής για κάνα χρόνο (?) χα χα. Ξέρεις τι γίνεται στην Αμερική όσον αφορά τι μπορεί να πει κανείς για το έαν είναι ηλεκτρολόγος ή οτιδήποτε for that matter ?

'Ετσι και εγώ είμαι χίλια πράγματα. χα χα
Εσύ κατανόησες γιατί το πολυκαναλο είναι καλύτερο.... ή τζάμπα καιεί η λαμπα? 😀
Πείσθηκα, πεισθηκα , αλλελουια χα χα

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.522
Τι μηχανολόγος χα χα και δούλεψε εκει και εκει ... και ασχολείται με audio σε se you tube κανάλι ; χα χα

Κάνα course θα έχει πάρει σε κανένα κολλέγιο ή κανα μάθημα επιλογής για κάνα χρόνο (?) χα χα. Ξέρεις τι γίνεται στην Αμερική όσον αφορά τι μπορεί να πει κανείς για το έαν είναι ηλεκτρολόγος ή οτιδήποτε for that matter ?
Το να αμφισβητεί κάποιος τα λεγόμενα ή τις σπουδές/ εργασιακό βίο κάποιου άλλου όταν δεν έχει ιδέα που είναι και τι κάνει, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Αυτό βέβαια δεν είναι το θέμα του thread, ούτε έχω κάποια κάψα να υπερασπιστώ κάποιον, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσω. 🙂

Reaction score
20.415
Το να αμφισβητεί κάποιος τα λεγόμενα ή τις σπουδές/ εργασιακό βίο κάποιου άλλου όταν δεν έχει ιδέα που είναι και τι κάνει, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Αυτό βέβαια δεν είναι το θέμα του thread, ούτε έχω κάποια κάψα να υπερασπιστώ κάποιον, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσω. 🙂
Αφού είπα πλάκα κάνω. Δεν ξέρω τις σπουδές του. Σου είπα απλώς (και πάλι για πλάκα) ότι έτσι όπως τον κόβω και τις χαζές απορίες που είδα να ρωτάει καλεσμένους του ή την αδυναμία να καταλάβει με την πρώτη κάποια πράγματα που είδα κατά καιρούς να του λένε ... δεν μου φαίνεται και τόση υψηλης μόρφωσης.

Τα άλλα απλως σου είπα γενικά για να ξέρεις όταν ακούς απο την Αμερική αυτός έχει ή είναι το τάδε ή το τάδε να μην το σκέφτεσαι όπως το σκεφτόμαστε στην Ευρώπη και ... να το ψάχνεις πιο καλά. (εαν μετράει για εσένα αυτό στο audio, εμένα βασικά δεν με πολυνοιάζει. Το audio αρκετό μέρος του είναι εμπειρία)

Εξάλλου (εαν και εγω έκανα πλάκα εσυ δεν έχεις καμια δικαιολογια γιατί μιλούσες σοβαρά) εσυ πάλι δεν ξέρεις στην ουσία τιποτε για τις σπουδές του. Το έιναι μάλλον αυτό ή το άλλο και έχει δουλέψει εκεί και τι δουλειά έκανε εκει ; και τίποτα δεν ξέρεις δηλαδή .... πως βγαίνεις και λές ότι είναι καλός και τον εκθειάζεις ; Και τι πρσοσόντα και να ήξερες τις σπουδές του, έχεις εσυ για να κρίνεις την ποιότητα τους; (Και εγω for that matter). Αλλά εγώ κάνω πλάκα, άσε που ξέρω εγω να κρίνω μην φοβάσαι. Η δικιά μου η μαντεψιά σε αυτά τα θέματα με 5 sec που θα του μιλήσω είναι 10 φορές καλύτερη απο την σιγουρία ενός άλλου.).

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.561
Τυπική Απόσταση ακρόασης : 2,00m
Όταν τα λέω γω, έχουν αντιρρήσεις κάποιοι κάποιοι. 😁🤪😜😂

Κάτι ξέρει η Genelec που βάζει τα 8351 για 2 μέτρα τυπική απόσταση ακρόασης. 😎

8361 θέλει για μεγαλύτερη. 👍

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ