Klipsch rp8000f a little help

Reaction score
15
Καλησπέρα σας,
Εχω στη κατοχή μου κοντα 2 χρονια και "απολαμβάνω" ενα ζευγάρι Klipsch RP8000F.

Εχω κανει απειρες δοκιμές σε θέσεις, αποστασεις, στριψιμο και εχω καταλήξει στη θεση που εχω τη καλύτερη απεικόνηση σκηνης.
Αυτα ειναι τα καλά νεα..

Παμε στα ασχημα τωρα:
Με κουραζουν.. μετα απο ωρα παρατηρώ fatigue κυριως λογω κορνας

Ενισχυτικά εχω δοκιμάσει με audio research, marantz, kenwood, yamaha.
Class AB ολοι αυτοι, δεν εχω δοκιμάσει class D μιας και δεν εχει πεσει καποιος στα χερια μου.
κοινο χαραχτηριστικό ολων των παραπανω οτι οι κορνές βγαζουν περισσοτερη δυναμη απ οτι τα woofers.

Ο μονος τροπος για να τις ηρεμήσω ειναι να κανω bi-amp δυο ενισχυτες με διαφορετική ενταση στις κορνες ο ενας και διαφορετική στα woofers ο αλλος.
Θα ηθελα εναν ενισχυτη ομως εστω με 4καλωδιωση.

Απο καλωδια εχω καποιο θωρακισμένο 2.5χιλ χαλκινο, μεχρι 2.80μετρα
δοκιμασα στις κορνες bi-amping με λεπτοτερο καλωδιο.. μαλακωσαν καπως αλλα θαμπωσε η ολη παρουσιαση..

Bass-treble αχρηστα.. απλα αλλαζουν το φασμα των συχνοτητων. το χρωμα κοινως
πηγές: υπολογιστης με ae-9 soundblaster (ειχα Ζ αλλα μυριζε ψηφιακίλα, η AE-9 ειναι ακρως πιο μελωδική και ο ηχος πιο οργανικός, μη με πυροβολήσετε που δεν εχω καποιο dedicated dac)

επισης 2η πηγη ενα πικαπ δανεικο φιλου.

πως μαλακώνουν οι κορνες κανοντας το ηχειο πιο well composed, και χωρις να προκαλεί fatigue..
εχει καποιος το ιδιο προβλημα;

ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρονο και τις απαντήσεις

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.896
Κλασικά προβλήματα Klipsch.
Στη θέση σου θα τα αντικαθιστούσα με κάτι άλλο.
Δεν είναι δυνατόν να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα για να μαλακώσεις τις κόρνες.
Δεν είναι ο κόσμος αυτό που θέλει αλλαγή αλλά οι κόρνες.
Σκέψου μόνο πόσες επιλογές ανοίγονται μπροστά σου αν τα σουτάρεις και βγεις στην αγορά για κάτι καλύτερο.

Reaction score
15
Κλασικά προβλήματα Klipsch.
Στη θέση σου θα τα αντικαθιστούσα με κάτι άλλο.
Δεν είναι δυνατόν να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα για να μαλακώσεις τις κόρνες.
Δεν είναι ο κόσμος αυτό που θέλει αλλαγή αλλά οι κόρνες.
Σκέψου μόνο πόσες επιλογές ανοίγονται μπροστά σου αν τα σουτάρεις και βγεις στην αγορά για κάτι καλύτερο.
πως να μη λατρεψεις ομως αυτη τη live παρουσια και αυτο το wide sound stage... ειναι ο λόγος που τα πήρα και τα λατρευω

Reaction score
5
Καλησπέρα σας.
Από τη στιγμή που με διαφορετική ένταση στις κόρνες μείνατε ευχαριστημένος, δείτε λίγο το crossover. Μια αντίσταση μάλλον θα λύσει όλα σας τα προβλήματα.

Reaction score
15
Καλησπερα και παλι..
δοκιμασα τη προσθήκη ενος subwoofer, και ομολογω οτι γλυκανε και λειανε καποιες συχνοτητες που ξυνιζαν.. το κακο ειναι οτι ειναι παλιο απο ενα φτηνο home cinema που ειχα, και ισως να πρεπει να βρω καποιο αντιστοιχο για να ματσάρω τα συγκεκριμένα ηχεια καθως απ οτι εχω ακουσει, λογω punch θα θελουν καποιο subwoofer να συμβαδίζει με τη ταχυτητα τους και οχι καποιο που να τα τραβάει κατω.

Reaction score
5.848
Καλησπέρα σας,

Εχω κανει απειρες δοκιμές σε θέσεις, αποστασεις, στριψιμο και εχω καταλήξει στη θεση που εχω τη καλύτερη απεικόνηση σκηνης.
Αυτα ειναι τα καλά νεα..

Παμε στα ασχημα τωρα:

Class AB ολοι αυτοι, δεν εχω δοκιμάσει class D μιας και δεν εχει πεσει καποιος στα χερια μου.
κοινο χαραχτηριστικό ολων των παραπανω οτι οι κορνές βγαζουν περισσοτερη δυναμη απ οτι τα woofers.

Ο μονος τροπος για να τις ηρεμήσω ειναι να κανω bi-amp δυο ενισχυτες με διαφορετική ενταση στις κορνες ο ενας και διαφορετική στα woofers ο αλλος.

δοκιμασα στις κορνες bi-amping με λεπτοτερο καλωδιο.. μαλακωσαν καπως αλλα θαμπωσε η ολη παρουσιαση..

πηγές: υπολογιστης με ae-9 soundblaster (ειχα Ζ αλλα μυριζε ψηφιακίλα, η AE-9 ειναι ακρως πιο μελωδική και ο ηχος πιο οργανικός, μη με πυροβολήσετε που δεν εχω καποιο dedicated dac)

πως μαλακώνουν οι κορνες κανοντας το ηχειο πιο well composed, και χωρις να προκαλεί fatigue..

Αλλάζεις ηχεία...

Reaction score
6.593
Για να μην συζηταμε αοριστα...
Ποιος ο λογος να προσπαθεις να αυξησεις ευαισθησια σε ενα εκ φυσεως ευαισθητο μεγαφωνο(tweeter) ? =character

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Γεια σας και από μένα.
Με το θέμα Klipsch έχω ασχοληθεί χρόνια! Μπορείτε να δείτε το στο σχετικό Θέμα. Πραγματικά φανατικός της παραπάνω εταιρείας.

Ναι υπάρχει ο αρχικός ενθουσιασμός αυτής της live απόχρωσης, όμως μέχρι εκεί!
Για home cinema καταστάσεις, μοναδικά! Για ακρόαση μουσικής, όμως ........

Το ίδιο συναίσθημα (της κούρασης δηλαδή) το έχουν όλοι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακρόασης.
Είτε το δέχεσαι, είτε όχι!

Ασχολήθηκα και με τα κροσόβερ, επίσης βελτίωση της κόρνας με μονωτικά εσωτερικά, αλλαγή της εσωτερικής καλωδίωσης κλπ, έφυγε αρκετό χρήμα και κόπος, όμως το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν αλλάζει! Αυτή είναι η φιλοσοφία της Klipsch!

Η γνώμη μου είναι μια και μοναδική: Αλλαγή ηχείων!

Μια πρόταση που συνδιάζει τα χαρακτηριστικά που σου αρέσουν χωρίς όμως τα σχετικά προβλήματα με την κόρνα είναι τα Polk Audio Reserve R700. Φυσικά υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις. Χρόνος για ακρόαση χρειάζεται και σίγουρα θα βρεις αυτό που θες! Μακριά όμως από το ψάξιμο για βελτιώσεις, subs κλπ των ήδη υπαρχόντων! Μάταιος κόπος!

Reaction score
1
Καλημέρα στην ομάδα.
Το γεγονός οτι δεν υπάρχει κάποιο dedicated dac μου κανει εντυπωση που εχει μεινει ασχολίαστο.
Πιστεύω με εναν συνδυασμο dac / ενισχυτή προφανώς θα βρείτε την χρυσή τομή.
Τώρα στην υπάρχουσα κατάσταση θα δοκίμαζα πειραματισμούς με καλώδια τόσο RCA όσο και speaker cable.
Έχω τα RP 600m και τα speaker cables QED 40i πραγματικά έδεσαν τελείως με τα ηχεία και έδωσαν εναν ομογενοποιημένο ήχο σε χαμηλά / μεσαια / ψηλά.

Reaction score
9.061
Καλημέρα και από μένα,
Όντως τα klipsch έχουν λόγο κόρνας να ενισχύουν τις υψηλές, όμως όπως προαναφέρθηκε μπορείς να επέμβεις στο κροσόβερ με τη ρύθμιση από σωστό τεχνικό, αν δε θέλεις τώρα να μη κάνεις τέτοιες αλλαγές η γνώμη μου είναι παίρνεις ένα minidsp umik-1 τεστάρεις τα ηχεία σε συχνότητες ίσως σου δείξει το πρόβλημα των υψηλών και όπου φυσικά έχεις βυθίσεις σε συχνότητες, και κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις, να παίζουν πιο φλατ στις υψηλές.
Φυσικά όλο αυτό αν θέλεις να ασχοληθείς, γιατί θα χρειαστεί λίγο διάβασμα.
Δεν χρειάζεται να πουλήσεις τα ηχεία σου.
Καλή συνέχεια .......

Reaction score
6.235
Από τι απόσταση ακούτε; Τα ηχεία πως είναι τοποθετημένα στο χώρο; Πάντα μια φωτογραφία από την θέση ακρόασης βοηθάει να κατανοήσουμε τα ανωτέρω. Αυτό που ακούς είναι συνδυασμός χώρου και ηχείου και αν δεν έχουμε επαρκής πληροφορίες για το πρώτο δεν μπορούμε να απαντήσουμε για το δεύτερο. Το να λέμε απλά ότι απλά φταίνε τα klipsh είναι το πιο εύκολο αλλά πρέπει πρώτα να αποκλείσουμε ότι δεν φταίει ο χώρος.

Reaction score
15
Καλησπερα, σας ευχαριστώ για το χρονο σας και τις απαντήσεις σας.
Επανέρχομαι με καποιες απαντησεις σε ερωτήσεις και το σκεπτικο μου περεταιρω.

Δεν ξερω αν μου κανει καρδια να "σφαξω" τα crossovers, και κατα ποσο θα χαθει η αξια μεταπωλησης τους μετα, τα προσεχω σα τα ματια μου., τωρα αν μπει καποιου ειδους αντισταση σε σειρα με το καλωδιο που συνδεονται με τον ενισχυτη οκ.

Να αναφερω οτι ειναι bi-amped καναλι Α οι κορνες καναλι Β τα woofers

4κλωνα καλωδια διατομης 2.5μμ και περιπου 2.80 μηκους το καθε καλωδιο απο τον ενισχυτη στο καθε ηχειο.

Με αλλαγες καλωδιων πειραματίστηκα λιγο βαζοντας μικροτερης διατομης στις κορνες και επεσε η ενταση τους αλλα θαμπωσαν επισης.. οποτε επικρατησε το "χοντρο" 4κλωνο

Το να αλλαξω ηχεια εντελως ειναι ισως το τελευταιο καταφυγιο (ισως μονοδρομος που αρκετοι περιγραφετε) αλλα νοιωθω οτι δεν εχω εκμεταλλευτει στο 100% τις δυνατοτητες αυτων και μ αρεσουν τα ατιμα, τα αγαπω.

Ο μονος τροπος που τα μαλάκωσα και δεν μου προκαλει fatigue ειναι το treble στο -1 και το bass στο +3
και παλι ομως μου λειπει λιγο μπασο/σωμα σε αδυναμα κομματια..

πχ σε ηλεκτρονικη μουσικη τα ηχεια ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει. αρμονικα ολα
σε κλασσικη λειπει πολυ το σωμα, ξυνιζουν, θα ηθελα πιο ζεστο χρωμα (οποτε εκει ισως ενα sub με βοηθουσε, αλλα στα bass heavy κομματια πρεπει να κανεις τον dj καθε φορα.. which i hate it.)

Σε jazz και μουσικη με λιγα οργανα (και καλες ηχογραφησεις) πραγματικα μαγεία, ξεχωρίζουν τα παντα ως ολογραμμα. ΠΧ το fever του Elvis, νοιωθω οτι τον βλεπω φατσα μπροστα μου, μεγεθος, εκταση, εικονα ζωντανια σε σημειο που μου σηκωνεται η τριχα. creepy αλλα ωραιο creepy!

Τοποθετήσεις και χωρος οπως πολυ ευστοχα με ρωτησε ο Αλεξανδρος.
Κανοντας μανταρα το σπιτι αρκετες φορες η καλυτερη "θεση" για την απεικονηση της μουσικης μακραν ειναι η θεση που τα εχω τωρα. Παραθετω και μερικες εικονες για περισσοτερη ζαλάδα :prankster::prankster:
Βασικος παραγοντας και το αισθητικό κομματι που δινω απειρη σημασια.

Το sub που εχω στις εικονες δεν μετραει αγνοήστε το, περισσοτερο κακο κανει παρα καλο.. καλη σχετικα τοποθετηση εκει, κακο response καθως ισως παιζει πιο ψηλα απο οτι τα woofers των klipsch, δινει λιγο σωμα αλλα ριχνει την ακουστικη λαμπερότητα

dac-πηγες:
Πριν με κράξετε, ειμαι φανατικος streamer. spotify tidal, απο υπολογιστη (ναι το πα :focus:) με μια sound blaster AE-9 (την πιο ακριβη της σειρας, καθως φανατικος sound blasterας απο παιδι) με ESS SABRE-class 9038 DAC
Επισης ενα δανεικο πικαπ ενος καλου φιλου με μια ortofon red. κυριως για ακουσμα μιας μικρης συλλογης που ανηκε στον πατερα μου και που θελω να κρατησω για πολυ προσωπικους λογους.
Ενισχυτης ενας yamaha ax-400
AB TEST μεταξυ pc-turntable σε ιδιο κομματι.. το πικαπ εχει μια ωραια αναλογικοτητα, ενω η sound blaster ειναι πιο clinical ο ηχος.

Τεστ μεταξυ καρτων ηχου και διαφορετικων πηγων απο καποιους φορητους για να μετρήσω την διαφορα της ακουστικης μεταξυ αυτων εκανα.
Δοκιμασα ενα microsoft surface οπου το χρωμα του ηταν πιο ζεστο, καθολου fatigue, αλλα οι τοποθετησεις των οργανων ηταν το ενα πανω στο αλλο, μουνταδα φουλ, ειχε καποιου ειδους εικονα αλλα εχοντας κατα νου τις τοποθετησεις οργανων που κανει με ευκολια η ae-9 απλα το απορριπτεις.

Ενα αλλο hp φορητο που δοκίμασα (i have some free time, αυτη τη περιοδο :lol:)
ιδιες τοποθετησεις οργανων οπως η sound blaster ae-9 που εχω ως reference, αλλά καθόλου σωμα το καθε οργανο.. Αψυχα.. no meat in the bone... κατι που λειπει και απο την ae-9 αλλα σε σχεση με το hp, η μερα με τη νυχτα...
Επισης βασικη λεπτομερια.. ολες οι ρυθμήσεις eq ειτε απο το περιβαλλον της sound blaster η της εφαρμογης APO EQ που μπορεις να ρυθμίσεις loudness και να προσθεσεις φιλτρα, ειναι ολα στο off.. Ο σκοπος ειναι τα παντα στο neutral ωστε να φτιαξω ΠΡΩΤΑ την ακουστικη στο χωρο με τις τοποθετησεις θεσεις επιπλων κτλ.. αλλα και συμβιβασμών, οπου το κυριοτερο για εμενα ειναι ρεαλιστική απεικονηση, wide sound stage, μπασο, παχος οργανων/ζεστη παρουσιαση και φυσικά listening fatigue.

Οποιος αντέχει να το διαβάσει ολο αυτό χρωστάω κέρασμα αν τον φερει ο δρομος του προς Καλαματα :smile::smile::smile:

speakers_layout.jpg

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

Reaction score
6.235
Έχει αρκετές δυσκολίες η συγκεκριμένη τοποθέτηση αλλά δεν ξέρω όπως το βλέπω αν μπορείς να αλλάξεις κάτι. Μόνο στο κάδρο που είναι στον τοίχο δίπλα από την μπαλκονόπορτα αν μπορούσες να το βγάλεις και να βάλεις απορρόφηση αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Ο Καναπές όπως το βλέπω δεν μπορεί να πάει πιο μπροστά. Αφού έχεις υπολογιστή μια λύση είναι να αγοράσεις ένα umik1 και να κατεβάσεις το dirac το οποίο νομίζω έχει ακόμα free trial.
Πολύ πιθανόν μετά να σου αρέσουν τα ηχεία μιας και θα δώσεις και target curve εσύ. Τώρα το να πειράξεις το κρος ειδικά αν δεν ξέρεις τι κάνεις δεν είναι ότι πιο έξυπνο.

Reaction score
9.061
Καλημέρα Καλαματιανέ......ο Πατέρας μου ήταν από Καλαμάτα. 🤝
Ο χώρος σου αν παραμείνεις σε δικάναλη ακρόαση είναι καλός, αν θέλεις να το γυρίσεις σε πολυκάναλη εκεί θα έχεις κάποια προβλήματα τοποθέτησης των υπολοίπων ηχείων, αν και η συγκεκριμένη μάρκα είναι από τις καλύτερες στο home cinema.
Όπως προ είπες ο ίδιος δε θέλεις να πειράξεις το κροσόβερ και καλά κάνεις, η λύση είναι μόνο το μικρόφωνο umik όπως σου ανάφερα πιο πάνω, και στο λέει και ο Αλέξανδρος σε συνδυασμό με το REW η το Dirac εφαρμογή σε υπολογιστή, που σίγουρα θα βελτιώσει το ηχητικό αποτέλεσμα θα δεις που παίζουν τα ηχεία σου από τα 20hz-20khz, ακι άλλες πληροφορίες που σου δίνει η εφαρμογή, που αν ασχοληθείς λίγο, πιστεύω ότι θα βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Reaction score
15
Ο Καναπές όπως το βλέπω δεν μπορεί να πάει πιο μπροστά.
Αλεξανδρε ειναι ηδη 30 εκατοστα απο το πισω τοιχο, αν καθησω πιο μπροστα χανω το μπασο παντελως.. ναι μεν εχω λιγο καλυτερη εικονα, αλλα το sweet spot ειναι στη θεση που τον εχω τραβηξει.

Καλημέρα Καλαματιανέ......ο Πατέρας μου ήταν από Καλαμάτα. 🤝
Ο χώρος σου αν παραμείνεις σε δικάναλη ακρόαση είναι καλός, αν θέλεις να το γυρίσεις σε πολυκάναλη εκεί θα έχεις κάποια προβλήματα τοποθέτησης των υπολοίπων ηχείων, αν και η συγκεκριμένη μάρκα είναι από τις καλύτερες στο home cinema.
Καλως το συμπατριώτη :) :)
εχεις απολυτο δικιο για το home cinema, το εχω σκεφτει γιατι μπανω σε πειρασμο.. σιγουρα οχι κατι παραπανω απο 5.1, δε μπαινει atmos εγκατασταση σε 3 μετρα μηκος τοιχο και αποσταση 2 μετρων απο ηχεια και τηλεοραση. Ειναι ενα project που θα σκεφτω μελλοντικα αλλα ξερω ηδη τους περιορισμούς.

Σε οτι αφορα το μικροφωνο και το dirac-rew θα ασχοληθω λιγο εκτενεστερα καθως εντελως ακουστικα παιδευομαι με το APO EQ, αλλα εκει που φτιαχνεις κατι, χαλαει κατι αλλο.

Ευχαριστω σας!

Reaction score
1.275
Καλησπέρα σας,

Αυτα ειναι τα καλά νεα..

Παμε στα ασχημα τωρα:

Το πρόβλημά σας έχει απασχολήσει την κοινότητα, είναι υπαρκτό κι όχι της ¨φαντασίας" σας, δεν θα έπρεπε να προκύψει από εταιρία που φέρει τέτοιο "βαρύ" όνομα, αλλά το "κακό" έγινε, κι έχουν δοθεί λύσεις που "μεταφορφώνουν-επαναφέρουν" τα RP8000F όπως ακριβώς θα έπρεπε να παράγονται εργοστασιακά.
Ενδεικτικά σας δίνω μία από αυτές:
https://gr-research.com/product/klipsch-rp-8000f-upgrade/

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Καλησπερα και παλι..
δοκιμασα τη προσθήκη ενος subwoofer, και ομολογω οτι γλυκανε και λειανε καποιες συχνοτητες που ξυνιζαν.. το κακο ειναι οτι ειναι παλιο απο ενα φτηνο home cinema που ειχα, και ισως να πρεπει να βρω καποιο αντιστοιχο για να ματσάρω τα συγκεκριμένα ηχεια καθως απ οτι εχω ακουσει, λογω punch θα θελουν καποιο subwoofer να συμβαδίζει με τη ταχυτητα τους και οχι καποιο που να τα τραβάει κατω.
Ο χαρακτήρας των ηχείων σου είναι αυτός..
Σου αρέσουν προφανώς κάποια από τα χαρακτηριστικά τους, αλλά ταυτόχρονα τα ίδια σε κουράζουν όταν ακούς για ώρα ή σε εντάσεις..
Η προσθήκη sub όπως παρατήρησες και ο ίδιος ''στρώνει'' κάπως τα πράγματα αλλά δεν θα κάνει θαύματα (δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα των ηχείων).
Αν δεν θέλεις να προβείς σε ριζικές αλλαγές εξοπλισμού ή επεμβάσεις στα ηχεία το μόνο που βλέπω εγώ ως λύση είναι η προσθήκη καλού ή καλών (2) subwoofer τα οποία θα μείνουν εκεί ακόμα κι αν αλλάξεις εξοπλισμό + eq + κάποια φροντίδα στον χώρο.
Οι αλλαγές-πειραματισμοί που κάνεις με το eq apo να είναι μικρές, σταδιακές και να δίνεις αρκετό χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίζει την αλλαγή (φτιάξε διάφορα προφίλ και δοκίμαζε, άστα να παίξουν για ώρες ή ημέρες).
Αν δεν βρεις τίποτα να σε ικανοποιεί, ίσως μετά πας για μεγαλύτερες αλλαγές.
Τo - τα sub στα προτείνω γιατί θα μείνουν.
Και θέλουν κι αυτά ενσωμάτωση - ρυθμίσεις δεν παίζουν ''αυτόματα'' καλά..

Reaction score
1
Καλησπέρα στην ομάδα!
Μια ερώτηση αναφορικά με τα sub.
Ειναι καλύτερο να πάρει για παραδειγμα 2 sub ή να πάρει εναν ενισχυτή με περισσότερα ρεύματα ο οποίος να αναδείξει τα ηχεία;
Το λεω γιατί τα ηχεία εχουν απο 2 8-ιντσα το καθένα και μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολικό το sub αν υπάρξουν καλά ενισχυτικά (για μουσική πάντα).
Διορθώστε με αν κατι λέω λάθος!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88