- Reaction score
- 15
Καλησπέρα σας,
Εχω στη κατοχή μου κοντα 2 χρονια και "απολαμβάνω" ενα ζευγάρι Klipsch RP8000F.
Εχω κανει απειρες δοκιμές σε θέσεις, αποστασεις, στριψιμο και εχω καταλήξει στη θεση που εχω τη καλύτερη απεικόνηση σκηνης.
Αυτα ειναι τα καλά νεα..
Παμε στα ασχημα τωρα:
Με κουραζουν.. μετα απο ωρα παρατηρώ fatigue κυριως λογω κορνας
Ενισχυτικά εχω δοκιμάσει με audio research, marantz, kenwood, yamaha.
Class AB ολοι αυτοι, δεν εχω δοκιμάσει class D μιας και δεν εχει πεσει καποιος στα χερια μου.
κοινο χαραχτηριστικό ολων των παραπανω οτι οι κορνές βγαζουν περισσοτερη δυναμη απ οτι τα woofers.
Ο μονος τροπος για να τις ηρεμήσω ειναι να κανω bi-amp δυο ενισχυτες με διαφορετική ενταση στις κορνες ο ενας και διαφορετική στα woofers ο αλλος.
Θα ηθελα εναν ενισχυτη ομως εστω με 4καλωδιωση.
Απο καλωδια εχω καποιο θωρακισμένο 2.5χιλ χαλκινο, μεχρι 2.80μετρα
δοκιμασα στις κορνες bi-amping με λεπτοτερο καλωδιο.. μαλακωσαν καπως αλλα θαμπωσε η ολη παρουσιαση..
Bass-treble αχρηστα.. απλα αλλαζουν το φασμα των συχνοτητων. το χρωμα κοινως
πηγές: υπολογιστης με ae-9 soundblaster (ειχα Ζ αλλα μυριζε ψηφιακίλα, η AE-9 ειναι ακρως πιο μελωδική και ο ηχος πιο οργανικός, μη με πυροβολήσετε που δεν εχω καποιο dedicated dac)
επισης 2η πηγη ενα πικαπ δανεικο φιλου.
πως μαλακώνουν οι κορνες κανοντας το ηχειο πιο well composed, και χωρις να προκαλεί fatigue..
εχει καποιος το ιδιο προβλημα;
ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρονο και τις απαντήσεις
Εχω στη κατοχή μου κοντα 2 χρονια και "απολαμβάνω" ενα ζευγάρι Klipsch RP8000F.
Εχω κανει απειρες δοκιμές σε θέσεις, αποστασεις, στριψιμο και εχω καταλήξει στη θεση που εχω τη καλύτερη απεικόνηση σκηνης.
Αυτα ειναι τα καλά νεα..
Παμε στα ασχημα τωρα:
Με κουραζουν.. μετα απο ωρα παρατηρώ fatigue κυριως λογω κορνας
Ενισχυτικά εχω δοκιμάσει με audio research, marantz, kenwood, yamaha.
Class AB ολοι αυτοι, δεν εχω δοκιμάσει class D μιας και δεν εχει πεσει καποιος στα χερια μου.
κοινο χαραχτηριστικό ολων των παραπανω οτι οι κορνές βγαζουν περισσοτερη δυναμη απ οτι τα woofers.
Ο μονος τροπος για να τις ηρεμήσω ειναι να κανω bi-amp δυο ενισχυτες με διαφορετική ενταση στις κορνες ο ενας και διαφορετική στα woofers ο αλλος.
Θα ηθελα εναν ενισχυτη ομως εστω με 4καλωδιωση.
Απο καλωδια εχω καποιο θωρακισμένο 2.5χιλ χαλκινο, μεχρι 2.80μετρα
δοκιμασα στις κορνες bi-amping με λεπτοτερο καλωδιο.. μαλακωσαν καπως αλλα θαμπωσε η ολη παρουσιαση..
Bass-treble αχρηστα.. απλα αλλαζουν το φασμα των συχνοτητων. το χρωμα κοινως
πηγές: υπολογιστης με ae-9 soundblaster (ειχα Ζ αλλα μυριζε ψηφιακίλα, η AE-9 ειναι ακρως πιο μελωδική και ο ηχος πιο οργανικός, μη με πυροβολήσετε που δεν εχω καποιο dedicated dac)
επισης 2η πηγη ενα πικαπ δανεικο φιλου.
πως μαλακώνουν οι κορνες κανοντας το ηχειο πιο well composed, και χωρις να προκαλεί fatigue..
εχει καποιος το ιδιο προβλημα;
ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρονο και τις απαντήσεις