Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.676
Reaction score
58.322
Not hi end. This iz Dead end.
Στις λάμπες...δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτά είναι φήμες διαδιδόμενες από οπαδούς των ημιαγωγών. :roflmao:

Η τοπολογία Parafeed (Parallel Feed - Παράλληλη τροφοδότηση) μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε push-pull όσο και σε Single Ended κυκλώματα αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δεύτερη κατηγορία.

Ας δούμε πρώτα ενδεικτικά σχηματικά ανάμεσα σε εναλλακτικές πάνω στη σύζευξη Single Ended λυχνίας ισχύος 2A3 με το πρωτεύον από τον μετασχηματιστή εξόδου :

Συμβατική με μονή λυχνία :
conventional.png


Συμβατική με παραλληλισμένες λυχνίες ισχύος :
parallel single ended.png


Στις συμβατικές τοπολογίες η άνοδος δέχεται το δυναμικό DC απευθείας συνδεδεμένη με το τροφοδοτικό . Σε κατάσταση ηρεμίας (απουσία σήματος στην είσοδο) εμφανίζεται το δυναμικό ελάχιστα μειωμένο σε συνάρτηση με τις ενδογενείς απώλειες από τον Μ/Χ τροφοδοσίας. Κατά την εφαρμογή σήματος ανάλογα με το πλάτος του το δυναμικό που εμφανίζεται στην άνοδο θα κυμαίνεται σε τιμές ανώτερες και κατώτερες από την τιμή τροφοδοσίας.

Τυπική Parafeed εκδοχή:
parafeed.png


Στην τυπική parafeed τοπολογία το δυναμικό DC παρέχεται στην άνοδο με την παρεμβολή στραγγαλιστικού πηνίου (choke inductor) ανάμεσα σε αυτή και το τροφοδοτικό. Η τροφοδοσία μέσω choke επιτρέπει στο δυναμικό ανόδου να κυμαίνεται μεταξύ τιμών ανώτερων και κατώτερων ως προς τη σταθεροποιημένη τιμή τροφοδοσίας ανάλογα με το πλάτος στο σήμα. Επίσης μεσολαβεί πυκνωτής ανάμεσα σε άνοδο και πρωτεύον ενώ σε εναλλακτικές περιπτώσεις αυτός μπορεί να είναι συνδεδεμένος με την κάθοδο στην οδό προς τη γείωση.

Γενικώς τα στραγγαλιστικά πηνία φέρουν σιδηροπυρήνα ή όχι και η λειτουργία τους μπλοκάρει συνιστώσες AC σε ανώτερες συχνότητες ενώ επιτρέπει το πέρασμα σε συνιστώσες DC και χαμηλόσυχνες AC. Βρίσκουν μεγάλη χρησιμότητα σε τροφοδοτικά επειδή καταπνίγουν παρασιτικές αρμονικές συνιστώσες AC από την παροχή του δικτύου τα οποία θα δημιουργούσαν βλαβερά φαινόμενα ripple δηλαδή περιοδικές διακυμάνσεις στο DC δυναμικό όπως παρέχεται από το τροφοδοτικό της συσκευής εξαιτίας ατελούς ανόρθωσης στην κυματομορφή του ρεύματος από το δίκτυο.

Το στραγγαλιστικό πηνίο πρέπει να έχει υψηλή τιμή στις επαγωγικές του ιδιότητες προβάλλοντας επίσης υψηλή εμπέδηση πάνω στις συχνότητες του ακουστού φάσματος. Χρειάζεται επίσης πολύ στιβαρή κατασκευή αφού θα κληθεί να διαχειριστεί μεταπτώσεις τάσης αρκετών εκατοντάδων Volt.

Κύριο πλεονέκτημα του parafeed είναι ότι παρεμποδίζει το πέρασμα DC στον μετασχηματιστή άρα και το φαινόμενο κορεσμού στον πυρήνα.Απαλλάσσοντας τον πυρήνα από κατάσταση κόρου μπορούμε να επιλέξουμε για την κατασκευή του υλικά μικρότερης μάζας και με ευνοϊκότερες ιδιότητες ως προς την ενδογενή χωρητικότητα και την αυτεπαγωγή διαρροής. Ο βαθμός απομόνωσης της εξόδου αίρει την ανάγκη για διάκενο αέρος στον πυρήνα ενώ θα επέτρεπε μέχρι και την αντικατάσταση του Μ/Χ εξόδου με αυτομετασχηματιστή , εξάρτημα φέρον μονό τύλιγμα πηνιοσύρματος , φθηνότερο στην κατασκευή και με ευνοϊκότερη συμπεριφορά στα επίμαχα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά από τους κοινούς μετασχηματιστές

Με προφανή την αποφυγή του ripple από το τροφοδοτικό πρόσθετα πλεονεκτήματα εκτός αυτού θα είναι τα εξής :
- Επέκταση απόκρισης στο κάτω όριο χάρη στην ταλάντωση από συνδυασμό του επαγωγικού στοιχείου από τον Μ/Χ με το χωρητικό από τον πυκνωτή.
- Μείωση σε βόμβο και φύσημα στην έξοδο του ενισχυτή.Στο συμβατικό κύκλωμα Μ/Χ το δυναμικό που αντιστοιχεί στον βόμβο σχηματίζει διαιρέτη τάσης ανάμεσα στην αντίσταση ανόδου και το συνδεδεμένο φορτίο. Για χαμηλότερες τιμές στην αντίσταση ανόδου όπως ισχύει στις γνωστές τρίοδες λυχνίες ισχύος το ripple από το τροφοδοτικό εκ των πραγμάτων οδηγείται στην έξοδο προς το συνδεδεμένο ηχείο.Με το paraffed το ripple σχηματίζει διαιρέτη τάσης στο στάδιο του choke με τις διακυμάνσεις ρης τροφοδοσίας αποκλεισμένες έτσι από την έξοδο στο ηχείο.

Κύρια μειονεκτήματα είναι καταρχάς η εμπλοκή δεύτερου επαγωγικού στοιχείου στην ίδια κυκλωματική ενότητα με υψηλές απαιτήσεις σε ποιότητα και ανάλογο κόστος, μεγάλες διαστάσεις και δυσχέρεια προσάρτησης στην κατασκευή. Η παρεμβολή επιπλέον του πυκνωτή στη διαδρομή του σήματος δημιουργεί αντίστοιχες αποκλίσεις από τη γραμμικότητα με φασικές μετατοπίσεις συναρτημένες προς τη συχνοτική ζώνη στο αναπαραγόμενο σήμα και απώλειες από τη σύζευξη με το επαγωγικό στοιχείο.

Κρίσιμη παράπλευρη συνέπεια έγκειται στο γεγονός ότι απουσία της συνεχόμενης μαγνητικής πόλωσης στον πυρήνα εξαιτίας της παρουσίας από τη DC συνιστώσα - που οδηγούσε στα φαινόμενα κορεσμού - παύουν πλέον να περιορίζονται τα φαινόμενα υστέρησης με ενδεχόμενη υποβάθμιση στην υψηλή απόδοση των Single Ended σε χαμηλότερες στάθμες. Αυτό το μειονέκτημα δύναται να αντισταθμιστεί με επιλογή πυρήνα από κατάλληλα permalloy κράματα διακρινόμενα από υψηλή μαγνητική διαπερατότητα , χαμηλές απώλειες και με το ανάλογο αζημίωτο.

Οι τοπολογίες parafeed διαφημίζονται να έχουν τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό ιδιοτήτων εφόσον υλοποιηθούν με βέλτιστο τρόπο, αλλά και τότε ακόμα δεν αποτελούν τέλεια λύση.

( Συνεχίζεται...)
 

Μηνύματα
1.996
Reaction score
4.705
Για τους περισσοτερους το θεμα δειχνει λυμενο,
μετα και απο αυτη τη χρησιμη και ευληπτη αναλυση για τους περιορισμους
συνεπως και η συζητηση ανωφελη.

Για τον σχηματισμο παντως μιας πιο ολοκληρωμενης αποψης
και την αιτιολογηση της ελξης που ασκουν οι λυχνιες απαιτουνται περισσοτερα στοιχεια.
Επισημαινω ορισμενους σημαντικους παραγοντες στο παιγxνιδι ως επικεφαλιδες.


- Υπαρξη και διαχειριση εντος του ενισχυτη λυχνιας
υψηλων τασεων αντι των επιβαρυντικων με παρασιτικες και θορυβικες επιδρασεις ισχυρων ρευματων.
- Διαφορετικος τροπος λειτουργιας και παραμορφωσης στο συχνο clipping (soft vs hard).
- Ψυχοακουστικοι παραγοντες ευαισθησιας στα διαφορετικα ειδη της παραμορφωσης.
- Κυκλωματικη απλοτητα συνολικα, λιγοτερα εξαρτηματα και πλακετες.
- Υπαρξη επεμβατικων κυκλωματων προστασιας στα τρανζιστορ που δουλευουν εντατικα.
- Διαφορετικη 'υπογραφη" αρμονικων κυριως των αντιληπτικα βασικων δευτερης και τριτης ταξεως.
- Συνδεση των ανωτερω με αυξημενη προσλαμβανομενη ενταση και μειωμενο ενοχλητικο θορυβο.
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.676
Reaction score
58.322
Ακολουθούν στην παρακάτω παράσταση σχηματικά από παραλλαγές στη σύζευξη της λυχνίας ισχύος με τον Μ/Χ εξόδου :
1679817815972.png


Τοπολογία φόρτισης με αντίσταση και σύζευξη μέσω πυκνωτή με τον Μ/Χ εξόδου : Όπως περιγράφεται μεσολαβεί αντίσταση με υψηλή τιμή ανάμεσα στο τροφοδοτικό του ενισχυτή και την άνοδο. Η τάση τροφοδοσίας για την άνοδο πρέπει επίσης να είναι αρκετά υψηλότερη λόγω της ύπαρξης αντίστασης που θα προκαλεί κάποια πτώση μεταξύ των άκρων της.

Πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου ότι η συνιστώσα DC δεν περνάει στον μετασχηματιστή ενώ το άβολο σε διαστάσεις στραγγαλιστικό πηνίο θα έχει αντικατασταθεί από σκέτη αντίσταση. Η τελευταία είναι συνδεδεμένη παράλληλα προς την άνοδο οπότε το πρωτεύον του Μ/Χ θα βλέπει τη συνισταμένη εμπέδηση αυτής και της ανόδου που θα έχει εκ των πραγμάτων μικρότερη τιμή κι έτσι ο μετασχηματισμός της θα παρέχει ακόμα μικρότερη αντίσταση στην έξοδο από το δευτερεύον. Συνδυαζόμενο αυτό με την απουσία επαγωγικού στοιχείου αλλά και ενδογενούς χωρητικότητας από τα σύρματα στο choke παράλληλα με την άνοδο θα παρ απόκρισης στο κάτω άκρο και το άνω άκρο του φάσματος αντίστοιχα.

Μειονεκτήματα η ανάγκη γι ανυψωμένη τάση DC τροφοδοσίας με το δυναμικό στη λυχνία να μη ξεπερνά την τιμή της πρώτης στις κορυφές θετικών ημιπεριόδων από το σήμα , η εκπομπή αυξημένης θερμότητας από την αντίσταση και η μείωση στην αποδιδόμενη ισχύ εξόδου συγκρινόμενη με το parafeed. Αυτά τα μειονεκτήματα έχουν περιορίσει την εφαρμογή τέτοιας μεθόδου σύζευξης.

Φόρτιση με σταθερή πηγή ρεύματος : Στη θέση του choke θα μπει ενεργό στοιχείο με σταθερή παροχή ρεύματος DC μέσω του τροφοδοτικού. Χάρη σε αυτό η λειτουργία της λυχνίας ισχύος φτάνει στη βέλτιστη γραμμικότητα. Η AC εμπέδηση της ανόδου μένει υψηλή όμως τώρα δεν θα διακυμαίνεται σε συνάρτηση προς τη συχνότητα στο σήμα. Το ενεργό στοιχείο μπορεί να είναι είτε πέντοδος λυχνία είτε ημιαγωγικό.

Κύρια πλεονεκτήματα ότι η DC συνιστώσα παραμένει αποκλεισμένη, η έκταση στις πρώτες οκτάβες είναι ικανοποιητική, η απώλεια ισχύος θα είναι μικρότερη συγκρινόμενη με τη φόρτιση μέσω αντίστασης με χαμηλότερη την απαιτούμενη DC τάση από το τροφοδοτικό.Μικρότερο βάρος και διαστάσεις από την parafeed. Καθώς η λυχνία ισχύος θα λειτουργεί προσεγγίζοντας κατάσταση διακοπής με τις υψηλές τιμές δυναμικού προκαλούμενες από το σήμα η τιμή του ρεύματος θα παραμένει σταθερή αποδιδόμενη στο συνδεδεμένο ηχείο από την έξοδο.

Μειονέκτημα ότι δεν παύει η ανάγκη για υψηλότερη DC τάση στην τροφοδοσία της λυχνίας ενώ θα έχουμε και μικρότερη τιμή στην αποδιδόμενη ισχύ σε σχέση με την τοπολογία parafeed.Εγγενές μειονέκτημα στην τρέχουσα μέθοδο είναι ότι η εφαρμογή πηγής σταθερού ρεύματος είναι πρακτικά εφικτή αποκλειστικά σε τρίοδες λυχνίες ισχύος, αφού οι πέντοδες συμπεριφέρονται ήδη από την λειτουργία τους ως σταθεροί περιέκτες ρεύματος.

Ειδικά για την περίπτωση λυχνιακής πηγής σταθερού ρεύματος προκύπτουν επιπλοκές στην εφαρμογή με τα κυκλώματα πόλωσης καθόδου και τους πυκνωτές παράκαμψης όπως είχαν περιγραφεί σε προηγούμενη ανάρτηση στα τυπικά λυχνιακά κυκλώματα. Επίσης η περίπτωση εφαρμογής τρανζίστορ ως πηγής σταθερού ρεύματος είναι ενδεχόμενο να δυσαρεστούσε με την παρουσία του το λυχνιακό κοινό χρηστών ενώ θα χρειάζεται και προσαρμογή ψυκτρών γι απαγωγή θερμότητας.

Συγκριτικά η εναλλακτική σύζευξη με πηγή σταθερού ρεύματος από ημιαγωγούς σε push-pull τοπολογία :
1679853981701.png


Όπως έχει εξηγηθεί από τα προηγούμενα στις τοπολογίες push-pull θεωρητικά δεν υφίσταται χάρη στον τρόπο λειτουργίας τους συνιστώσα DC στον πυρήνα του Μ/Χ εξόδου. Στην πράξη όμως και με την πάροδο του χρόνου προκύπτουν κατά τη λειτουργία των κυκλωμάτων μικρές ανισορροπίες σε μεμονωμένες λυχνίες και ρεύματα πόλωσης άρα και το ενδεχόμενο να μη συνέβαινε πλήρης αμοιβαία εξουδετέρωση στις αντιτιθέμενες μαγνητικές πολώσεις.

Τέτοιο ενδεχόμενο θα γινόταν ν'αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή μεθόδων όπως οι προαναφερθείσες σε τοπολογίες Single Ended με σκοπό τη σταθεροποίηση των παρεχόμενων ρευμάτων DC στα λυχνιακά στοιχεία.
 


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.676
Reaction score
58.322
Χαρά στο κουράγιο σου.
Δεν θα γινόταν με όσο κόπο νομίζεις λόγω ΄΄υψηλής λειτουργικότητας΄΄ σε οποιαδήποτε απόκλιση του χαρακτήρα. :biggrin:

Η έννοια όσων περιγράφονται δεν είναι ο χαβαλές με υλοποιήσεις παλαιότερης τεχνολογίας. Αρκετοί σύγχρονοι χομπίστες αποδέχονται αποκλειστικά λυχνίες για ενίσχυση υψηλής πιστότητας, Σκοπός είναι ν'αφομοιώσουν όσοι γλυκοκοιτάζουν λυχνιακούς τελικούς πως πρέπει να διερευνούμε τις τεχνικές υλοποίησης ΄΄κάτω από το κάλυμμα΄΄ αντί να μένουμε σε φινιρίσματα και λαμπυρίσματα μέσα στα σκοτάδια. Γεγονός είναι ότι με κατάλληλη τεχνική μέριμνα μπορούν να κατασκευαστούν λυχνιακοί τελικοί χωρίς διάφορα χαρακτηριστικά όπως βόμβοι, περιορισμένη έκταση στα άκρα του φάσματος, υπέρμετρες παραμορφώσεις, προβληματική αξιοπιστία κ.α. που έχουν προπαγανδιστεί ως αναπόφευκτα ελαττώματα των λυχνιακών κυκλωμάτων.

Ένα ακόμα στοιχείο που παραλείφθηκε είναι η οδηγία αρκετών κατασκευαστών να μην ανάβει ο λυχνιακός τελικός χωρίς να ήταν οπωσδήποτε συνδεδεμένος με ηχεία. Αυτή η πρόληψη σχετίζεται με το ότι απουσία συνδεδεμένου φορτίου στην έξοδο οι DC τάσεις στην άνοδο από τις λυχνίες ισχύος φτάνουν σε επίπεδο χιλιάδων Volt εξαιτίας της έντονης επαγωγικής συμπεριφοράς από τον μετασχηματιστή εξόδου που θα ήταν ασύνδετος στο δευτερεύον του. Ο ηλεκτρικός φόρτος μπορεί να οδηγήσει σε φθορά μονωτικών υλικών, εμφάνιση βολταϊκού τόξου , καταστροφή λυχνιών και στη χειρότερη περίπτωση σε πυρκαγιά.

Σε προηγούμενες αναρτήσεις εξηγήθηκε πως η περίφημη ακροαματική απόδοση των τριοδικών Single Ended ιδιαίτερα σε χαμηλές στάθμες δεν οφείλεται σε ... μαγικές ιδιότητες και υπερφυσικά φαινόμενα από την απλότητα της τοπολογίας αλλά κυρίως στον τρόπο που επιδρά η λειτουργία της στον απαραίτητο μετασχηματιστή εξόδου. Ακόμα και οι όροι εφαρμογής feedback σε λυχνιακούς τελικούς συναρτώνται με το βαθμό φασικής απόκλισης που θα επέφερε δεδομένη τιμή του πρώτου στο στάδιο του Μ/Χ εξόδου.

Σε πλαίσιο αντιμετώπισης ζητημάτων πιστότητας με περαιτέρω απλοποίηση της διαδρομής στο σήμα αντί πολύπλοκων πρόσθετων δικτύων για τη διαχείρισή του κάποιοι εμπνεύστηκαν την ιδέα ν'απαλείψουν τον Μ/Χ εξόδου κρίνοντάς τον ως ένα προβληματικό εξάρτημα που περιόριζε την απόδοση. Απουσία όμως αυτού και της λειτουργίας του κύριο ζήτημα γίνεται πώς να συζευχθεί η υψηλή εμπέδηση από τις ανόδους στις λυχνίες ισχύος με την πολύ χαμηλότερη συγκριτικά εμπέδηση από το συνδεδεμένο ηχείο.

Ακόμα και με την ενσωμάτωση πλήθους τελικών λυχνιών ανά κανάλι η συνισταμένη εμπέδηση από το σύνολο λογαριαζόταν αρκετά υψηλή ώστε να είχε ευνοϊκή συμπεριφορά απόσβεσης ως προς το συνδεδεμένο ηχείο. Η φαινομενική τιμή εμπέδησης για τις ανόδους εξαρτάται επίσης από τη μέθοδο πόλωσης για διαφορετικές τάξεις λειτουργίας , από το πλάτος στο σήμα όπως και από την τιμή στο ρεύμα που διαρρέει τις ανόδους. Σε μικρότερες τιμές ρεύματος έχουμε άνοδο στη φαινόμενη εμπέδηση ενώ σε μεγαλύτερες τιμές θα έχουμε κάθοδο, φαινόμενο το οποίο θα εξυπηρετούσε την ικανότητα οδήγησης. Δεδομένου κιόλας ότι οι λυχνίες μαζί με την εμπέδηση στις ανόδους δεν θ'ακολουθούσαν απολύτως γραμμική κλίμακα κατά τη λειτουργία τους οι θεωρητικές εκτιμήσεις έχουν κυρίως ενδεικτικό χαρακτήρα για όσα ενδεχόμενα θα επιδιώκαμε ν'αποτρέπονταν.

Έστω ότι προέκυπτε χάρη σε πολλαπλές λυχνίες φαινομενική εμπέδηση εξόδου 20 Ωμ και το ενισχυτικό θα έπρεπε να οδηγήσει ηχείο με ονομαστική εμπέδηση 5 Ωμ. Παραβλέποντας τις αισθητές μεταπτώσεις στην απόκριση σε συνάρτηση με τις διακυμάνσεις στην εμπέδηση του ηχείου , ακόμα και να λογαριαζόταν εκείνη εξαιρετικά ομαλοποιημένη , τότε η απόδοση ισχύος θα ήταν τάξης 5 / 20+5 = 20% μόνο της προβλεπόμενης από τις ίδιες λυχνίες σε κανονική λειτουργία push-pull με Μ/Χ εξόδου .
Από τη στιγμή κιόλας που η φαινόμενη τιμή εμπέδησης κυμαίνεται ανάλογα με την τιμή ρεύματος στις ανόδους αυτό θα ορίζει και διαφορετικό προφίλ στις αρμονικές παραμορφώσεις.
Για ν'αυξανόταν τότε η ωφέλιμη τιμή ισχύος απουσία του Μ/Χ θα έπρεπε να τροφοδοτούνταν οι άνοδοι με ακόμα υψηλότερες τιμές DC τάσης. Τέτοια τακτική όμως οδηγεί σε ακόμα υψηλότερες καταναλώσεις και τιμές στην απώλεια ενέργειας μέσω θερμότητας, με την υπερβολική θερμική καταπόνηση να καθιστά πιθανότερη την καταστροφή λυχνιών και κυκλωμάτων. Η θερμική καταπόνηση στις κλασσικές OTL (Output TransformerLess) υλοποιήσεις απέβαινε τόσο επιζήμια για την αξιόπιστη λειτουργία τους ώστε δημιουργούσε αρνητικές εντυπώσεις ακόμα και για μεταγενέστερες εκδοχές OTL τοπολογιών.

Η πρώτη εμπορική τοπολογία OTL εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940 κι ερχόταν ασορτί με ειδικό ηχείο που είχε ονομαστική εμπέδηση.... 500 Ωμ, δηλαδή εξωπραγματική για τα σύγχρονα δεδομένα. Με τέτοιο όμως χαρακτηριστικό συνδέεται η σύγχρονη αγορά απλών OTL υλοποιήσεων για απευθείας οδήγηση... ακουστικών που θα διέθεταν εννοείται τη δική τους ονομαστική εμπέδηση σε τάξη εκατοντάδων Ωμ. Πίσω στη δεκαετία του 1940 , η κυκλοφορία της διπλοτριόδου ισχύος 6AS7G με ονομαστική εμπέδηση ανόδου 280 Ωμ επέτρεπε τον παραλληλισμό σε πλήθος από αυτές για να κατέβαινε σε φαινόμενη τιμή ικανή να οδηγούσε τα τυπικά 16ωμα ηχεία εκείνης της εποχής...

(συνεχίζεται...)
 
Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.872
Reaction score
28.012
Θα μπορούσαμε όμως να υλοποιήσουμε otl σε push pull με πολλές παραλληλισμένες 6c33 πχ , για την δημιουργία ενός ικανού ενισχυτή .
 




Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.676
Reaction score
58.322
Θα μπορούσαμε όμως να υλοποιήσουμε otl σε push pull με πολλές παραλληλισμένες 6c33 πχ , για την δημιουργία ενός ικανού ενισχυτή .
Δεν είναι ο παραλληλισμός από μόνος του αρκετός. Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα σε πλήθος παραλληλισμένων λυχνιών μπορεί εύκολα να διαταράσσεται από μικρές αποκλίσεις λ.χ σε επιμέρους πολώσεις , οπότε να προκύπτουν και αξιόλογα φαινόμενα DC offset... Θα ήταν πιο ωφέλιμος ανάλογος σχολιασμός μετά από μήνυμα που δεν θα έχει ΄΄συνεχίζεται...΄΄ στην κατάληξη.
 


Μηνύματα
16.495
Reaction score
19.438
Οι πολλές είνα για κάγκουρες, όχι για μουσική. :tongue:
Ω, ρε τι γίνεται εδώ ; 😃
Οι καλοί λαμπάτοι τελικοί έχουν λίγες λάμπες αλλά που να τα ξέρεις εσύ αυτά.. :p
Όλοι οι λάτρεις του τρανζίστορ μαζεμένοι στο νήμα βλέπω.

This theme attracts all the wrong people.

Πότε πήγε κιόλας στις 59 σελίδες ; Τελευταία φορά που κοίταξα ήταν στην τρίτη. Κανένα συμπέρασμα ; 'Εστω μια σύνοψη ;

😃
 
Last edited:


Μηνύματα
16.495
Reaction score
19.438
Τελευταία φορά που κοίταξα ήταν στην τρίτη. Κανένα συμπέρασμα ; 'Εστω μια σύνοψη ;
Έφτασα αισίως στην σελίδα εννέα (9) και βρήκα την απάντηση στο ερώτημά μου για τον σκοπό αυτού του νήματος σε πόστ του ίδιου του νηματοθέτη για το απο πρίν κιόλας την ολοκλήρωση των όποιων παρατιθέμενων απόψεων και στοιχείων, επιδιωκόμενο συμπέρασμά του.

Ερώτηση SUDOKOU :
"και ποια είναι αυτή η αλήθεια να τη μάθουμε κι εμείς που ζούμε στην πλάνη??"

Απάντηση Bhutia (νηματοθέτη) :
"Ότι πολύ δύσκολα θα βρισκόταν λυχνιακή υλοποίηση ν'ανταποκρίνεται αυτοδύναμα στην επίτευξη υψηλής πιστότητας υπό συνήθεις οικιακές συνθήκες,πρόγραμμα και στάθμες ακρόασης."

Το πιστότητας μήπως είναι λάθος ; ή κάποιο σχήμα του λόγου ; Μήπως εννοούνταν ποιότητας ; Τι χαλάνε δηλαδή οι λαμπάτοι και είναι πιο δύσκολο να φτιαχθούν ; Εχουν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους ; Το τελευταίο ναι ισχύει, στην αρχή ακούγονται (μόνο λιγο καλύτερα απο) σαν τρανζίστορ το πρώτο μισάωρο. Μετά καλυτερεύουν χα χα. Μετά ακριβώς απο τα 65 λεπτά bye bye τρανζίστορ χα χα. kansas is going bye bye

Υ.Γ. : Απο το 2018 είναι το νήμα. Δεν ξέρω πως μου είχε καρφωθεί στο μυαλό η εντύπωση ότι ανοίχτηκε πρίν δύο τρείς μήνες.
 
Last edited:





JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.872
Reaction score
28.012
Ρε Θανασάκη ,έχεις ακούσει ποτέ HARD DRUMS από λυχνία ?


Οχι .


Ξέρεις γιατί ?




Γιατί η λυχνία αδυνατεί να αποδώσει όλο αυτό το γκάζι που σου αποδίδει το fucking transistor .
Γι αυτό γμτ το κερατό μου μέσα.
Δεν με νοιάζει να ακούσω λαμπάτες χροιές που ακούει ο μαέστρος . Χ@στηκα. Θέλω να ακούω live την μουσική μου .
Οχι ψόφια , δήθεν κυριλέ .


Αμα ήθελα λάμπα φυσικά και θα επέλεγα λάμπα , αλλά δε γουστάρω ρε φίλε .



Τόσο δύσκολο σας είναι να το κατανοήσετε ?
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.872
Reaction score
28.012
Και πάμε στο διά ταύτα !
Γιατί μας αρέσει να ακούμε από transistors.


Γιατί έχουν πληθώρα ρευμάτων , γιατί έχουν μία απίστευτη καμπύλη αναπαραγωγής συχνοτήτων πού όμοιά της δεν υπάρχει , γιατί μπορούν να προσαρμόσουν τον ήχο τους ακαριαία στις εκάστοτε αλλαγές του μουσικού περιεχομένου , γιατί έχουν πολύ χαμηλή εσωτερική αντίσταση και ως εκ τούτου φιάχνουν ένα πολύ καλό damping factor , γιατί μπορούν και αναπαράγουν όλο το ηχητικό εύρος χωρίς χρωματισμούς , ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΥΧΝΙΕΣ.
Αααα ξέχασα , γιατί είναι απείρως πιό γρήγορα από τις λυχνίες .
Μερικοί σαν τον μανέστρο θα πεταχτούν να πούν ότι κάνω λάθος .
Αμ δε .
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.942
Μηνύματα
2.956.910
Members
38.267
Νεότερο μέλος
Λινα
Top