Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.321
Να τον κάνουμε καθηγητή αυτόν που του έστησε το σύστημα; Να πούμε πως έτσι παίζουν σωστά
...αν ο χωρος ηταν δοκτορκαλιγκαρικος, βρισκω μια "συμπατικη ταυτιση"(υπο την εννοια της παραλληλοτητας, αλλα ειναι κοπυραιτ) σε αυτο... 🐒
1682633567723.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
μερικές χιλιάδες watt ενισχυτικά.
Που βρε θα πάνε τα 3,5 χιλιάδες βατ για μόλις 6 ντιμπι πάνω από τα κατο; Σε 2 γουφερίδια; Τι θες να τα κάνεις, βεγγαλικά;

Για τα κατον είκοσι ντιμπι που θέλω γω; Ξέρεις πόσα κιλοβάτ θες; Όσα φτιάχνει η ΔΕΗ στη χώρα, δώστα όλα μαζί, θα τα βγάλει το ηχείο δεν έχει θέμα. Τι λέτε ρε;

Ρε τι ζω ρε, τι ζω, με τα χρεπομπιενταμπλεγιοβλαμμένα..

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.159
Ήπια. Τώρα;

Τα σαμπ του Εαρ
IMG_4961.gif

Μαζί με τους δορυφόρους τους

IMG_4963.gif

και τα χρεπομπιενταμπλεγιοβλαμμένα
IMG_4962.jpeg

Δηλαδή με ίδια παραμόρφωση και 500W ενισχυτή είναι στα ίδια στα 20Hz, έχουν 8db διαφορά στα 30Hz, 5 στα 40Hz, και πάνω από τα 50Hz τα χρεπομπιενταμπλεγιοβλαμμένα αρχίζουν και παίζουν αρκετά πιο δυνατά την δεύτερη οκτάβα.

Όχι άσχημα. Να βάλω και 3db ακόμα μιας και η εταιρία προτείνει 1000W αλλά η μέτρηση του περιοδικού έγινε στα 500W?
Θα βάλω, διπλό εσπρέσο ήπια.

Άρα παίζουν σχεδόν το ίδιο δυνατά με τα δικά σου. :p

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
Όχι, δε παίζουν σα τα δικά μου, γιατί άμα τους δώσεις περισσότερα βατ, ή θα ανέβουν κι άλλο οι παραμορφώσεις, ή θα καούν.

Τα βατ δεν είναι παιχνίδι..

Οκ, στους 20 και 30 κύκλους, το 800 δε βγάζει τίποτα που να έχει νόημα να συζητήσεις. Άσε την πρώτη οκτάβα, πάμε στη δεύτερη οκταβα.

Ας δούμε μέσα στη δεύτερη οκτάβα, στους 50 κύκλους τι ψάρια πιάνει, να έχει λίγο νόημα.

Τα δικά μου σαμπ, εκεί παίζουν πάνω από 110 ντεσιμπέλ, με 1% THD, μη συγκρίνεις κοσμήματα της Νιούμαν με χρεπομπιεντάμπλεγιου. 😁

Το 800 το ακριβό χρέπι, στο 1 μ. απόσταση ακρόασης, στους 50 κύκλους με 3% βγάζει 108 dB max SPL.
-6 db στα 2 μέτρα, είναι 102.
-6 dB στα 4 μέτρα, είναι 96 dB max SPL. Στους 50.

100 κύκλους, με 3% βγάζει 115dB max SPL στο 1μ.
100 κύκλους στα 4 μέτρα βγάζει 103 dB max SPL.

408599_5b33c67310bbd8c0b9970d23f2895414~2.jpg

Το 420 της Νιούμαν, πολύ φτηνότερο, με τα ενισχυτικά μέσα στο πακέτο, παίζει αυτά στα 4 μέτρα, όχι στο 1 μέτρο:

12423-en-kh420_max_510.gif

99 dB max SPL με 3% THD στους 50 κύκλους στα 4 μέτρα. (96 dB το 800)

108 dB max SPL με 3% THD στους 100 κύκλους στα 4 μέτρα. (103 dB το 800)

Το Νιούμαν παίζει πιο δυνατά από το 800 κατά 3 dB στους 50 κύκλους και κατά 5 dB στους 100 κύκλους, στα ίδια ποσοστά ολικής αρμονικής παραμόρφωσης.

Αμφότερα χρειάζονται σαμπ για τις πρώτες 2 οκτάβες για απλή χαλαρή στάθμη αναφοράς στα 4μ απόσταση ακρόασης (εντελώς οριακά μπορεί δε μπορεί το 800 στην 3η & 4η οκτάβα να ανταπεξέλθει, ενώ το Νιούμαν είναι πολύ άνετο στην 3η και 4η οκτάβα με 1% THD).

ΥΓ. Το 800-αρι, στο εύρος ~400 κύκλους, στο 1μ απόσταση ακρόασης, κάνει μια βουτιά στα 101 dB, σε 1% THD.
Στο 1 μέτρο λέμε.
Δηλαδή στην 3η και 4η οκτάβα, δε μπορεί να βγάλει στάθμη αναφοράς το 800-αρι με 1% THD, θα είσαι με 3% THD ακόμα και στα 2μ απόσταση ακρόασης.

To Neumann στους 400 κύκλους με 1% THD και στα 4μ απόσταση ακρόασης, βρίσκεται στα 118 ντεσιμπέλ.

Το Νιούμαν παίζει απαραμόρφωτα, είναι υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής δορυφόρος, το άλλο είναι χρέπι.

Η διαφορά τους στη μέγιστη στάθμη στην 3η και 4η οκτάβα, αγγίζει τα 30 dB εκεί.

Χρεπομπιεντάμπλεγιου...

Μην ασχολείστε με τα χρέπια.

Ασχοληθείτε μόνον με σοβαρά ηχεία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
Ήπια. Τώρα;
Τα σαμπ του Εαρ
Δεν ήπιες αρκετό.

Ο "Έαρ" που λες, έχει 2 τεμάχια από τα 870 σαμπ της Νιούμαν, συν 2 τεμάχια σαμπ της τζενελεκ, και τα τζενελεκ έχουν 2 τεμάχια 12 " έκαστο, και τα έχω όλα σε λιγότερο από 2,5μ απόσταση ακρόασης.

Εγώ έχω στάθμες σοβαρές, απαραμόρφωτα.
Παίζω μόνον υψηλή πιστότητα.

Δεν παίζω με αηδιες.

Τώρα αν βάλεις ένα 420 Νιούμαν να ακούσεις, και μετά βάλεις το 800 να παίξει τα ίδια πράγματα, προφανώς, εάν δεν είσαι κουφός, θα ρίξεις ζιπέλαιο να ανάψεις φωτιά 🔥 με το χρεπομπιεντάμπλεγιου, να φτιάξεις ωραία ατμόσφαιρα όσο θα ακούς μουσική με τα Νιούμαν.😎

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.736
εφόσον δεν θ'ανέθετε την όλη ενσωμάτωση σε κάποιον επαγγελματία ειδικό
Πού θα βρω τέτοιον εδώ που είμαι?
(όπου "εδώ" δεν είναι μόνο το δικό μου "εδώ")

...........................................................................................................................
Χμμ. Ένα ακόμα επαγγελματικό στήσιμο με τα σαμπζ στην ίδια θέση με τους δορυφόρους. Τελικά? :dance:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
Δεν μας νοιάζει φιλαράκι τι άλλο έχεις εσύ προσωπικά. Μπορεί να έχεις ακόμα δέκα σαμπ.

Εδω συγκρίνουμε αντικειμενικά δεδομένα, ένα προς ένα ηχείο.
Ένα ακόμα επαγγελματικό στήσιμο με τα σαμπζ στην ίδια θέση με τους δορυφόρους. Τελικά? :dance:
Για αίθουσα επίδειξης μου κάνει. Έχει και μπάνερ από πίσω.
Σε επαγγελματικό στήσιμο περιμένω να δω τα συγκεκριμένα μέσα σε τοίχο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
Ισχύουν τα δικά μου.
Όχι, τυπογραφικό λάθος είναι το 1Μ πάνω από το σχεδιάγραμμα, το σωστό αναγράφεται μέσα στο σχεδιάγραμμα.
Το 420 βγάζει στο 1μ και στους 100 κύκλους 95dB SPL με 0,5% THD, και 116,4 dB SPL με 3% THD.
Έχει άπειρα στοιχεία η Νιούμαν.

Screenshot_20230428-100056~2.png

Άσε τα χρέπια λέμε...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.323
Στο 1 μέτρο είναι το Νιούμαν. Τυπογραφικό είναι. Δες το επίσημο σάιτ.
View attachment 289858

Ισχύουν τα δικά μου. Πιες καφέ.
B&W rules
O υποφαινόμενος πάντως δεν συγκρίνει main προς main αλλά πραγματικές συνθήκες προς θεωρητικές. ..
Στην πραγματικότητα εφόσον χρειάζεται αύξηση στην απολαβή ισχύος ώστε ν'απέδιδε τα δέοντα αυτή η αύξηση έστω και αν ο τελικός είναι ικανός θα συνοδευόταν από ανώτερη θερμική καταπόνηση στο μαγνητικό σύστημα αφού η περισσότερη ισχύς θα καταναλίσκεται ούτως ή άλλως υπό μορφή θερμότητας. Επίσης θα συνοδευόταν από ανώτερη καταπόνηση κατά τη διαχείριση ενέργειας από τη διάταξη bass reflex εφόσον ασχολούμαστε με την πρώτη οκτάβα. Αναμένεται λοιπόν αξιόλογη μείωση για το βαθμό γραμμικότητας στην απόδοση με περαιτέρω επίδραση σε ανώτερες οκτάβες, όπως έχουν όλα αυτά αναλυθεί εκτενώς στο νήμα "Κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον".

Είμαι με τον Ear και τα αυτόνομα sub έστω και αν στα χαρτιά θα φαίνονταν κατώτερα σε απόδοση, αφού στην πράξη ο διαχωρισμός συχνοτικών ζωνών θα υπερτερεί.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
Τώρα αν βάλεις ένα 420 Νιούμαν να ακούσεις, και μετά βάλεις το 800 να παίξει τα ίδια πράγματα, προφανώς, εάν δεν είσαι κουφός, θα ρίξεις ζιπέλαιο να ανάψεις φωτιά 🔥 με το χρεπομπιεντάμπλεγιου, να φτιάξεις ωραία ατμόσφαιρα όσο θα ακούς μουσική με τα Νιούμαν.😎
Δεν ισχύει.
Μια χαρά παίζουν
IMG_4967.jpeg

Όχι, τυπογραφικό λάθος είναι το 1Μ πάνω από το σχεδιάγραμμα, το σωστό αναγράφεται μέσα στο σχεδιάγραμμα.
Πιες κι άλλον καφέ.
O υποφαινόμενος όμως δεν συγκρίνει main προς main αλλά πραγματικές συνθήκες προς θεωρητικές. ..
Δεν μας νοιάζει κύριος τι συγκρίνετε εσείς. Εμείς υπερασπιζόμαστε την B&W εδώ.
Είμαι με τον Ear και τα αυτόνομα sub έστω και αν στα χαρτιά θα φαίνονταν κατώτερα σε απόδοση, αφού στην πράξη ο διαχωρισμός συχνοτικών ζωνών θα υπερτερεί.
Και γω με τα σαμπ είμαι. Αλλά όχι με τον Έαρ :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
Δεν μας νοιάζει φιλαράκι τι άλλο έχεις εσύ προσωπικά.
Άμα δε σας νοιάζει, μη το αναφέρετε. 😎

Άμα το αναφέρετε, δείχνετε να σας νοιάζει, μετά όμως, λέτε πως δε σας νοιάζει.

Το Ρίζο τον ξέρετε; Συγγενείς; 😁😜😂

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
Άμα δε σας νοιάζει, μη το αναφέρετε. 😎

Άμα το αναφέρετε, δείχνετε να σας νοιάζει, μετά όμως, λέτε πως δε σας νοιάζει.

Το Ρίζο τον ξέρετε; Συγγενείς; 😁😜😂
Ανέφερα σύγκριση ένα προς ένα. Όχι συνολικά.

Εσύ μπορεί να έχεις 10 τεμάχια Newman 420 και κάποιος άλλος μπορεί να έχει 10 τεμάχια 800ρια. Δεν εξετάζουμε αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
Μια χαρά παίζουν
Μου δείχνετε μόνον ένα σχεδιάγραμμα απόκρισης πλάτους, και μου λέτε ότι παίζει "μια χαρά".

Δείξτε μου σπινοραμα παρακαλώ.

Και λοβούς, σε οριζόντιο και κάθετο άξονα.

Στο δε σχεδιάγραμμα που δείχνετε, βλέπω αποκλίσεις εύρους 7,5 dB στο ακουστό φάσμα.

Πόσο "καλά" είναι το "καλά" σας;😁

Μήπως θέλετε να σας δείξω τα δικά μου ηχεία τι αποκλίσεις απόκρισης εμφανίζουν; 😎

Θέλετε να δείτε τα 420 τι αποκλίσεις απόκρισης εμφανίζουν μήπως; 😎

Θέλετε πολύ να γελάσουμε; 😂😜😁

ΥΓ.
Την ταμπακιέρα ξεχάσατε 😂😜😁 να σχολιάσετε:

ΥΓ. Το 800-αρι, στο εύρος ~400 κύκλους, στο 1μ απόσταση ακρόασης, κάνει μια βουτιά στα 101 dB, σε 1% THD.
Στο 1 μέτρο λέμε.
Δηλαδή στην 3η και 4η οκτάβα, δε μπορεί να βγάλει στάθμη αναφοράς το 800-αρι με 1% THD, θα είσαι με 3% THD ακόμα και στα 2μ απόσταση ακρόασης.

To Neumann στους 400 κύκλους με 1% THD, βρίσκεται στα 118 ντεσιμπέλ.
Η ταμπακιέρα, στις περιοχές ανθρωπίνων φωνών, μας λέει ποιο ηχείο είναι υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Χαίρεται. Πιείτε πολλούς καφέδες, πικρους.
Σκετους.
Κηδείας.
Έχω ένα χάρισμα, να θάβω με το γάντι τα χρέπια της χρεπομπιεντάμπλεγιου.
Εμείς υπερασπιζόμαστε την B&W εδώ.
Ανεπιτυχώς. 😂😜😁

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
Μου δείχνετε μόνον ένα σχεδιάγραμμα απόκρισης πλάτους, και μου λέτε ότι παίζει "μια χαρά".
Δεν είναι on axis, average είναι από πολλές θέσεις. Διάβασα την μετάφραση χτες.
Το 800-αρι, στο εύρος ~400 κύκλους, στο 1μ απόσταση ακρόασης, κάνει μια βουτιά στα 101 dB, σε 1% THD.
Στο 1 μέτρο λέμε.
Επειδή είναι σε πολύ στενό κομμάτι του φάσματος και πάνω στην συχνότητα κρος, θα μου επιτρέψεις να το αγνοήσω τελείως.
Sta&papariamas δηλαδή 🤪

Λεφτά έχουμε. Θα πάρουμε 9 800ρια.
Ανεπιτυχώς. 😂😜😁
Αυτό θα το κρίνει το κοινό. 🤣

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
Επειδή είναι σε πολύ στενό κομμάτι του φάσματος και πάνω στην συχνότητα κρος, θα μου επιτρέψεις να το αγνοήσω τελείως.
408644_f33e60db3ad7f232086f0991c1ea811b~2.jpg

Όντως, σε πολύ στενά κομμάτια του φάσματος, από τους 300 κύκλους μέχρι τους 20 χιλιόκυκλους, αυτό το μικρό κομμάτι του φάσματος είναι γιάμπαλα, σιγά τα ωά.

Στο υπόλοιπο κομμάτι του φάσματος, "καλά" παίζει.😂😜😜

Για να σταματήσει η αηδία, να ανεβάσω ένα σχεδιάγραμμα απόκρισης πλάτους του 310 ή του 420 για σύγκριση; Ε;

Ε;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.951
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak