Σε καταλαβαίνω και εγώ...και δύναμαι να συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τα γραφόμενά σου και σε ό,τι αφορά στις δικές σου συνθήκες ακρόασης.Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ. Όμως!
Τα παίρνω με σειρά αξιολόγησης :
Ο χώρος : Απαραίτητα ειδικά διαμορφωμένος , χωρίς λάθη , μάλλον ξεχωριστός, άρα .,..... Χρήμα!
Το σύστημα: Και εδώ πάλι , ψάξιμο, χρήμα, κόπος .
Προσωπικά σαν λάτρης της κλασσικής και εγώ , δεν έχω καταφέρει να απολαύσω ποτέ σωστό άκουσμα στον χώρο μου! Να με καθηλώσει δλδ όπως όταν βρίσκομαι σε μια εκδήλωση σε εκκλησία πχ. Έτσι μου αρκεί να διαβάζω βιογραφίες, ειδικό τύπο, αυτά που γράφετε εδώ μέσα κλπ.
Με τα ´ακουστικά , μπορεί να λείπει η ατμόσφαιρα,ο χώρος κλπ, όμως υπάρχει καλύτερη πιστότητα από αυτήν του συστήματος μου, δυστυχώς !
Επί πλέον λόγω του ότι έχω και πρόβλημα υγείας με τα αυτιά μου , δυσκολεύομαι στην εστίαση, πράγμα περίεργο , δεν συμβαίνει αυτό με τα ακουστικά !
Εγώ, από τότε που άρχισα να εμπλέκομαι σοβαρά με την ακρόαση σε ζωντανές συναυλίες Κλασικής Μουσικής, μπήκα σε έναν ατέρμονα κοστοβόρο "χορό" για την οικοδόμηση ενός υψηλής απόδοσης (hi-end) ηχητικού συστήματος (με τις απαραίτητες ανανεώσεις του) και την καλλίτερη δυνατή χρήση του υπάρχοντος κατά περίπτωση (λόγω και των σχετικά συχνών μετακινήσεων) χώρου. Not an easy task at...all! Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πλέον ηχητικά...θεαματικό! Και ακραιφνώς ρεαλιστικό (even as an illusion).