Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Reaction score
6.457
Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ. Όμως!

Τα παίρνω με σειρά αξιολόγησης :

Ο χώρος : Απαραίτητα ειδικά διαμορφωμένος , χωρίς λάθη , μάλλον ξεχωριστός, άρα .,..... Χρήμα!
Το σύστημα: Και εδώ πάλι , ψάξιμο, χρήμα, κόπος .

Προσωπικά σαν λάτρης της κλασσικής και εγώ , δεν έχω καταφέρει να απολαύσω ποτέ σωστό άκουσμα στον χώρο μου! Να με καθηλώσει δλδ όπως όταν βρίσκομαι σε μια εκδήλωση σε εκκλησία πχ. Έτσι μου αρκεί να διαβάζω βιογραφίες, ειδικό τύπο, αυτά που γράφετε εδώ μέσα κλπ.

Με τα ´ακουστικά , μπορεί να λείπει η ατμόσφαιρα,ο χώρος κλπ, όμως υπάρχει καλύτερη πιστότητα από αυτήν του συστήματος μου, δυστυχώς !

Επί πλέον λόγω του ότι έχω και πρόβλημα υγείας με τα αυτιά μου , δυσκολεύομαι στην εστίαση, πράγμα περίεργο , δεν συμβαίνει αυτό με τα ακουστικά !
Σε καταλαβαίνω και εγώ...και δύναμαι να συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τα γραφόμενά σου και σε ό,τι αφορά στις δικές σου συνθήκες ακρόασης.
Εγώ, από τότε που άρχισα να εμπλέκομαι σοβαρά με την ακρόαση σε ζωντανές συναυλίες Κλασικής Μουσικής, μπήκα σε έναν ατέρμονα κοστοβόρο "χορό" για την οικοδόμηση ενός υψηλής απόδοσης (hi-end) ηχητικού συστήματος (με τις απαραίτητες ανανεώσεις του) και την καλλίτερη δυνατή χρήση του υπάρχοντος κατά περίπτωση (λόγω και των σχετικά συχνών μετακινήσεων) χώρου. Not an easy task at...all! Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πλέον ηχητικά...θεαματικό! Και ακραιφνώς ρεαλιστικό (even as an illusion).

Reaction score
2.268
Όλα πρέπει να τα έχουμε και πολλά χρήματα διαθέσιμα για τα χόμπι μας.
Μόνο να μην μας πιάνει η κακομοιριά και η ζήλια και κατηγορούμε τους χαιϊνταδες που αγοραζουν ακριβά καλώδια και μηχανήματα.
Για όσους βρωμάνε τα χνώτα απο τη νηστικομάρα προτείνω να ασχοληθουν μόνο με το κινητό τους κσι να πάψουν να κατηγορούν αυτά που δεν μπορούν να αποκτήσουν.
Την άλλη φορά είχα πάει σε ενα σπίτι και δεν ειχε dedicated γραμμή για το σύστημα απο τον ηλεκτρολογικό πίνακα . Του είπα τότε καλύτερα να μην βάλει να ακούσουμε μουσική γιατί θα αναγκαζόμουν να τον στεναχωρήσω και θα ήταν κρίμα.

Reaction score
2.268
Και στους,χαιϊεντάδες αρέσει η καλή μοοσική και η ποιότητα της αναπαραγωγής είναι προϋπόθεση, κοστίζει βέβαια παραπάνω όπως και κάθε καλό πράγμα στη ζωή...

Reaction score
6.457
Και στους,χαιϊεντάδες αρέσει η καλή μοοσική και η ποιότητα της αναπαραγωγής είναι προϋπόθεση, κοστίζει βέβαια παραπάνω όπως και κάθε καλό πράγμα στη ζωή...
Ειδικά για την Κλασική Μουσική (αλλά και για κάθε είδους μουσική με μη ηλεκτρικα/ηλεκτρονικά όργανα, π.χ. acoustic Jazz) η ποιότητα της αναπαραγωγής του ήχου είναι sine qua non για την ακριβή και σωστή παρακολούθηση (Listening). Για τυχόν άλλη χρήση (background music or hear the music) anything else goes...

Reaction score
2.268
Συμφωνώ απολύτως.
Ειδικά με τις καλές ηχογραφήσεις φυσικών οργάνων. Πολύ δύσκολη η αναπαραγωγη απο φτηνά ηχητικά συστήματα. Με τα ακουστικά εγώ κουράζομαι μετά απο περίπου μισή ώρα ακρόασης. Προτιμώ να μην ακουω καθόλου ή να ακούω μουσική στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας ή φεύγοντας απο το γραφείο

Reaction score
2.749
Όλα πρέπει να τα έχουμε και πολλά χρήματα διαθέσιμα για τα χόμπι μας.
Μόνο να μην μας πιάνει η κακομοιριά και η ζήλια και κατηγορούμε τους χαιϊνταδες που αγοραζουν ακριβά καλώδια και μηχανήματα.
Για όσους βρωμάνε τα χνώτα απο τη νηστικομάρα προτείνω να ασχοληθουν μόνο με το κινητό τους κσι να πάψουν να κατηγορούν αυτά που δεν μπορούν να αποκτήσουν.
Την άλλη φορά είχα πάει σε ενα σπίτι και δεν ειχε dedicated γραμμή για το σύστημα απο τον ηλεκτρολογικό πίνακα . Του είπα τότε καλύτερα να μην βάλει να ακούσουμε μουσική γιατί θα αναγκαζόμουν να τον στεναχωρήσω και θα ήταν κρίμα.
Τελικά ακούσατε ; Στεναχωρήθηκε ;
:headbang:

Reaction score
2.268
Μουσική από το ηχητικό σύστημα δεν ακούσαμε , μόνο κιθάρα παίξαμε εκείνη την ημέρα.
Παρεμπιπτόντως , ο φίλος και δάσκαλος με είχε βοηθήσει να βρω και να αγοράσω μια κλασική κιθάρα José Ramírez 5E , ένα υπέροχο μουσικό όργανο κατασκευής 1985.
Κάποια στιγμή εγκαταστάθηκε και η dedicated γραμμή για το ηχητικό σύστημα και τοποθετήθηκε ως συμπληρωματική συσκευή και ένα balanced AC τροφοδοτικό (115-0-115). Το είχε κατά νου και το απέκτησε , αυτό δίνει πάντα χαρά στον χαϊφιντελίστα , κάθε αναβάθμιση στο πλαίσιο του οικονομικά εφικτού.
Καλή Πρωτομαγιά σε όλους !

D

Deleted member 50795

Guest
κάπου εκεί κολλάει και αυτό που λένε και πιστεύουν αρκετοί, ότι τα συστήματα παίζουν μετά από καμιά -δυο βδομάδες στο ρεύμα (ON), ή η άλλη ανεκδιήγητη π@π@ρι@ :confused:, που είχα διαβάσει σε ένα ξένο εγκριτο περιοδικό (από αυτά που διαβάζουν παρά πολλοί) , που ο reviewer έλεγε ότι όταν πήρε τον λαμπατο ενισχυτή σπίτι του για τεστ , δε μπορούσε να τον βάλει κατευθείαν στο ρεύμα ….αλλά να τον αφήσει να «ηρεμήσει» , κανα δυο μέρες από τη μεταφορά και μετά θα έκανε κριτικές ακροάσεις…:roflmao::roflmao::roflmao:

ρε τι γίνεται στον κόσμο …:biggrin:

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.268
το θέμα είναι να μην πιστεύεις όσα διαβάζεις αλλά να πληρώνεις για να μάθεις . Κανένας δεν ξεκίνησε με το ιδανικό σύστημα.
Το χτίζεις σιγά-σιγά και δεν ζηλεύεις όσους μπορούν να αγοράσουν τα καλύτερα συστήματα , πολύ πιθανόν να είναι και ακριβά , σαν όλα τα αγαπημένα καταναλωτικά αγαθά αυτού του κόσμου

gonis

Luger
Reaction score
12.144
Εγώ πιστεύω πολύ στο ματι
Ειχα σύστημα που όταν ακουγα μόνος μου έπαιζε σούπερ.:roflmao:
Οταν ερχόταν καλεσμένος μετά από λίγο έπαιζε χάλια
Τελικα έγινα αντικοινωνικος:oops:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.959
Εγώ πιστεύω πολύ στο ματι
Ειχα σύστημα που όταν ακουγα μόνος μου έπαιζε σούπερ.:roflmao:
Οταν ερχόταν καλεσμένος μετά από λίγο έπαιζε χάλια
Τελικα έγινα αντικοινωνικος:oops:
Η ψυχολογία αγαπητέ μου Φίλε! Την μια το λατρεύω το σύστημα, την άλλη, το μισώ!

Η δε κλασική μουσική, δυστυχώς ξεφτιλίζει πολλά συστήματα !
Βλέποντας ταινίες η ακούγοντας ηλεκτρονική από you tube, όλα παίζουν καλά! Ειδικά αυτά που έχουν 4 - 5 subs!

Reaction score
6.457
Εκ των ων ουκ άνευ δηλαδή, που λέμε και στο χωριό μου.
Προφανώς! Πάντως, έχω παρατηρήσει στις ουκ ολίγες δεκαετίες εργασίας και εμπειρίας ζωής, ότι η αρχαία ρήση γίνεται πλέον ολονέν και λιγότερο κατανοητή ακόμη και στους εντόπιους συμπολίτες μας, ενώ η Λατινική ρήση είναι αρκετά γνωστή σε ουκ ολίγα μέρη του κόσμου και σε ουκ ολίγους γραμματιζούμενους πολίτες του κόσμου.
Λατινικές εκφράσεις όπως...grosso modo, mutatis mutandis ή rebus sic standibus χρησιμοποιούνται συχνά ακόμη και στη χώρα μας, φυσικά όχι πάντου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.942
Members
38.267
Νεότερο μέλος
Λινα