...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?



Μηνύματα
3.795
Reaction score
6.803
Αυτή τη φωτογραφία την έκανα ωραίο "κάδρο" για να την αφιερώσω στον ευαίσθητο το φίλο μου τον μπουτχια, με τριαντάφυλλα ευωδιαστά από τον κήπο:

View attachment 291418

Και δε στάζει μυοσφαιρίνη, καθόλου, στεγνό.
Το λίγο λάδι που φαίνεται στο πιάτο, είναι εκλεκτό ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας συν όμοιο καπνιστό.
Αυτό ναι, τρώγεται.
Δηλαδή να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου..
Αν είναι το syrah 2013 ( δεν μπορώ να διακρίνω ) δεν έχει αντίπαλο μέχρι 40-60 ευρώ αλλά βρε αδερφέ μου πάρε κάνα ποτήρι της προκοπής. Σε πειράζουν πικάπ και στέρεα αλλά στα ποτήρια έχεις μείνει δεκαετία 80 ταβέρνα λακ ντερός μπουτάρη😀😀
 

Μηνύματα
16.471
Reaction score
19.386
Ωμό κιμά κατευθείαν απ' το χασάπικο έβαλες στο πιάτοσ' ?
Θα είναι καμιά μόδα που σπρώξανε και πλασάρανε τα γκουρμέ εστιατόρια για να ταίζουν τους εκλεπτυσμένου γούστου και αισθητικής κορόιδα για να μην πληρώνουν ρεύμα για το ψήσιμο και να κερδίζουν. 😀

Οι γιατροί λόγω οικονομικής ευχέρειας υιοθετούν κάτι τέτοια και μετά τα διαδίδουν στην κοινωνία. Το λένε "πολιτισμό". Κάτι σαν το πολυκάναλο. 😀 Κακία που είπα ;😀 Είναι γνωστή η αγάπη μου για το προσφιλές "είδος" αυτό στην κοινωνία, δηλαδή τους γιατρούς.😀 Εξαιρώ μόνο τους στρατιωτικούς γιατρούς και ένα 10 % ποσοστό απο τους άλλους. Παλιά εξαιρούσα και τους χειρούργους γενικότερα ή σε μεγάλο ποσοστό αλλά recent developments των τελευταίων 2-3 ετών με έκαναν να αναθεωρήσω. 😀
 
Last edited:


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.626
Reaction score
58.079
RIAA equalization is a form of pre-emphasis on recording and de-emphasis on playback. A recording is made with the low frequencies reduced and the high frequencies boosted, and on playback, the opposite occurs. The net result is a flat frequency response, but with attenuation of high-frequency noise such as hiss and clicks that arise from the recording medium.

Από εδώ.

Δεν είναι θέμα υλικού. Π.χ. είχαν παρουσιαστεί κοπτικές κεφαλές που έκοβαν απ' ευθείας σε μέταλλο (ειδικό κράμα, προθερμασμένο σε συγκεκριμένη θερμοκρασία).
Εφόσον πήρες την πρωτοβουλία να το αναφέρεις στο παρόν νήμα, θα σε παρακαλούσα θερμά να μας εξηγήσεις παραπέρα πώς μεταφράζεται η σημασία όσων αναφέρονται στις τυπικές συνθήκες αναπαραγωγής βινυλιακών δίσκων...

Όχι βέβαια.

Με τίποτα όμως.

Να κάτι που τρώγεται, να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου:

View attachment 291390

Ολίγον τι μεγάλη, αλλά θα την καταφέρω. 😎
Αυτό πράγματι αποτελεί λαχταριστό έδεσμα και ακόμα περισσότερο άμα παρασκευάζεται επιτόπου με τον θαμώνα καθισμένο μπροστά στην πλάκα ψησίματος όπως συμβαίνει σε διάφορα φαγάδικα στην ιαπωνική επικράτεια. Η μοναδική ένσταση εκτός του βαθμού ψησίματος έγκειται στο ότι δεν γίνεται να καταναλώνουμε τακτικά φιλέτα με τόσο λιπαρό ιστό, καθότι θα χαπακωνόμαστε κατά κανόνα από μικρότερη ηλικία με στατίνες και φιμπράτες για να ελέγχονται χοληστερόλη και τριγλυκερίδια στο αίμα. Εκτός και αν είμαστε τίποτα... cyborg με αγγεία από teflon. :biggrin:
Αυτή τη φωτογραφία την έκανα ωραίο "κάδρο" για να την αφιερώσω στον ευαίσθητο το φίλο μου τον μπουτχια, με τριαντάφυλλα ευωδιαστά από τον κήπο:

View attachment 291418

Και δε στάζει μυοσφαιρίνη, καθόλου, στεγνό.
Το λίγο λάδι που φαίνεται στο πιάτο, είναι εκλεκτό ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας συν όμοιο καπνιστό.
Αυτό ναι, τρώγεται.
Δηλαδή να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου..
Εδώ υπάρχει από μέρους μου σοβαρό και μη διαπραγματεύσιμο ζήτημα για υγειονομικούς λόγους... Η κατανάλωση ωμών κρεατικών, αβγών και ψαρικών - καλά για τα τελευταία ειδικά για εσένα δεν συντρέχει ανάγκη προβληματισμού - μπορεί να οδηγήσει σε σαλμονέλωση. Εκτός της σαλμονέλας υπάρχουν και άλλα παθογόνα που μπορούν να προξενήσουν επίμονες γαστρεντερικές διαταραχές και το καλό ψήσιμο θα κατέστρεφε. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που δεν συμπαθώ τις ΄΄κοκκινίλες΄΄ κατά την κατανάλωση των κρεατικών.

Μπορεί οποιοσδήποτε ν'αντιτάξει ότι προσέχει την ποιότητα των κρεατικών , από πού τα προμηθεύεται καθώς και τις ενδεδειγμένες συνθήκες συντήρησης. Έστω και αν όλα ήταν ιδανικά ο νόμος του Murphy ορίζει ότι μια ΄΄στραβή΄΄ σε οποιαδήποτε στιγμή είναι πάντα αναμενόμενη και αλίμονο άμα θα ήταν και ... αρκετή για να μας προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον οργανισμό.
γκαζακια αν έμενα καμία βδομάδα σπίτι σου, κάθε μέρα σουρωμενος θα μουν.. :biggrin:

(μόνο κρασιά και μπυρες)
Από εδώ και πέρα μπορείς κάλλιστα να υποστηρίζεις ότι οποιοδήποτε νήμα Hi-Fi δεν θ'ανάγεται σε sub αλλά σε ... ωμά κρέατα. :sneaky:
 

D

deleted user 10898

Guest
Αν είναι το syrah 2013 ( δεν μπορώ να διακρίνω ) δεν έχει αντίπαλο μέχρι 40-60 ευρώ αλλά βρε αδερφέ μου πάρε κάνα ποτήρι της προκοπής. Σε πειράζουν πικάπ και στέρεα αλλά στα ποτήρια έχεις μείνει δεκαετία 80 ταβέρνα λακ ντερός μπουτάρη😀😀
Νομίζω vintage 2019 είναι
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.268
Reaction score
137.909
Αν είναι το syrah 2013 ( δεν μπορώ να διακρίνω )
Νομίζω vintage 2019 είναι
Του '18:

PXL_20230510_191556006.jpg
PXL_20230510_191550852.jpg


14% το ρημαδι...
Το ίχνος της μαυροδάφνης μ'αρεσει σ'αυτο.

Δύσκολα να βρεις το syrah του 2013.

Μπόνους πακ



γκαζακια αν έμενα καμία βδομάδα σπίτι σου, κάθε μέρα σουρωμενος θα μουν.. :biggrin:

(μόνο κρασιά και μπυρες)
Μάλτ έχω μπόλικα, ίσως περισσότερα από τις μπύρες, κι είναι πάντα γεμάτο μπύρες κάποιο ψυγείο.
Κρασιά έχω πλέον λίγα. Πάει, τα'πια. 😂
Κρατούσα με νύχια και με δόντια κάτι παλιά, αλλά δεν άντεξα πολύ στον πειρασμό..😂🤪😁

Μόνο το πικάπ παραμένει σταθερό στη θέση του.
Πολύ σταθερό όμως. Θέλει ξεσκονισμα..🤪
Εξαιρώ μόνο τους στρατιωτικούς γιατρούς
Α, πόσο τυχερός νιώθω! 😁😂😂
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.268
Reaction score
137.909
Η μοναδική ένσταση εκτός του βαθμού ψησίματος έγκειται στο ότι δεν γίνεται να καταναλώνουμε τακτικά φιλέτα με τόσο λιπαρό ιστό
Η βουτυρωδης υφή του εν λόγω κρέατος, και η ιδιαίτερη γεύση, δεν σημαίνει απαραιτήτως υψηλή περιεκτικότητα λίπους, ιδίως εάν έχει ψηθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ώστε να λιώσει και να καεί το περισσότερο από αυτό.

Βεβαίως είναι πολύ χορταστικά αυτά τα κρέατα, και δε χρειάζεται να φας πολύ, όπως πχ 3 πιάτα μπάμιες για να χορτάσεις, ακριβώς εξ'αιτιας της περιεκτικότητας σε λίπος, που σε "χορταίνει", γιατί είναι "φαγητό".

Αντιγράφω ποσότητα λίπους ανά 100gr κοπής:

Kobe wagyu 17,7 gr
T-bone 16 gr
Rib-roast 25 gr
Short ribs 42 gr
Rib-eye 22 gr
Picanha 18,4 gr

Link

Βεβαίως το καθαρό φιλέτο από μοσχάρι Γαλλίας, έχει εκπληκτικά μικρή ποσότητα ενδομυϊκού λίπους. Γι'αυτό στεγνώνει εύκολα στο ψήσιμο, θέλει rare, άντε medium rare, και με ωρίμανση είναι μια χαρά για ταρτάρ.

Η χοιρινή μπριζόλα πάω στοίχημα πως έχει περισσότερο λίπος από kobe wagyu, και δε συζητάμε για πανσέτες και μπέϊκον, κλασσικό αγγλικό πρωινό δε λένε;

Αν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, κάθε μέρα kobe θα τρώγαμε για πρωινό, έστω 50 gr, για τη γεύση, αντί για μπέικον στα αυγά. 😁
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.626
Reaction score
58.079
Η βουτυρωδης υφή του εν λόγω κρέατος, και η ιδιαίτερη γεύση, δεν σημαίνει απαραιτήτως υψηλή περιεκτικότητα λίπους, ιδίως εάν έχει ψηθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ώστε να λιώσει και να καεί το περισσότερο από αυτό.

Βεβαίως είναι πολύ χορταστικά αυτά τα κρέατα, και δε χρειάζεται να φας πολύ, όπως πχ 3 πιάτα μπάμιες για να χορτάσεις, ακριβώς εξ'αιτιας της περιεκτικότητας σε λίπος, που σε "χορταίνει", γιατί είναι "φαγητό".

Αντιγράφω ποσότητα λίπους ανά 100gr κοπής:

Kobe wagyu 17,7 gr
T-bone 16 gr
Rib-roast 25 gr
Short ribs 42 gr
Rib-eye 22 gr
Picanha 18,4 gr

Link

Βεβαίως το καθαρό φιλέτο από μοσχάρι Γαλλίας, έχει εκπληκτικά μικρή ποσότητα ενδομυϊκού λίπους. Γι'αυτό στεγνώνει εύκολα στο ψήσιμο, θέλει rare, άντε medium rare, και με ωρίμανση είναι μια χαρά για ταρτάρ.

Η χοιρινή μπριζόλα πάω στοίχημα πως έχει περισσότερο λίπος από kobe wagyu, και δε συζητάμε για πανσέτες και μπέϊκον, κλασσικό αγγλικό πρωινό δε λένε;

Αν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, κάθε μέρα kobe θα τρώγαμε για πρωινό, έστω 50 gr, για τη γεύση, αντί για μπέικον στα αυγά. 😁
Δεν τρώω bacon και γενικώς αλλαντικά αφού αποφεύγω τα περιεχόμενα σε αυτά νιτρώδη που καταστρέφουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Μολονότι διάφορα καπνιστά μου αρέσουν (λ.χ. τυριά , τόνος , λουκάνικα ) δεν ενδίδω συχνά αφού η υπερβολική κατανάλωση αυτών έχει συνδεθεί με γαστρεντερικούς καρκίνους.
 

Μηνύματα
16.471
Reaction score
19.386
Μουσικό διάλειμμα, μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε νήμα του Δεκέμβριου. Προτείνονται ως οι μελλοντικοί συνεχιστές της Ιρλανδικής παραδοσιακής μουσικής. (στο πιο εύπεπτο και easy on the ear).



 


Μηνύματα
16.471
Reaction score
19.386
με γαστρεντερικούς καρκίνους.
Για εσένα :

Για τον νηματοθέτη :

Για να καταλάβουμε και ιστορικά ποιοί ήταν οι proto (πρώτοι) ακροατές - μεγαλο μέρος κοινού και τα ακούσματα τους και οι οποίοι αποδέχθηκαν μετά το punk (τουλάχιστον το εξ Αμερικής)
 
Last edited:



Μηνύματα
16.471
Reaction score
19.386
Μην.. :rolleyes:
Υποθέτω η ''συμπάθεια'' αυτή θα υφίσταται μόνο εν μέσω.. σύρραξης :tongue:
Όχι ρε παραείσαι πονηρός. 😀

Ο Ίαρ είναι ΟΚ (σαν γιατρός) είμαι σίγουρος. Τώρα εγώ στα άλλα απο την αρχή λέω ότι τον πάω (και για το πάθος του στο audio). Όταν τον επηρρεάζουν στις κρίσεις του σε χαρακτήρες διαφωνώ.
Ε, μερικά στραβά έχει. Λογικό καθώς γιατρός, γιατρός είχε όμως και λίγο να κάνει με στρατό.Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που έχει δεν είναι κατι ιδιαίτερο είναι όλα στάνταρντ για Θεσσαλονικιός. Και εκλεπτυσμένος είναι συγκριτικά. Βέβαια στους Αθηναίους φαίνεται πολύ περίεργος. 😀

Εξάλλου εγγυάται ο Πρόεδρος της Υπηρεσίας. α) Who am I to say otherwise ? και β) είναι και πιστοποιημένος απο τον ίδιο τον Πρόεδρο.
 


Μηνύματα
2.589
Reaction score
3.954
Η βουτυρωδης υφή του εν λόγω κρέατος, και η ιδιαίτερη γεύση, δεν σημαίνει απαραιτήτως υψηλή περιεκτικότητα λίπους, ιδίως εάν έχει ψηθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ώστε να λιώσει και να καεί το περισσότερο από αυτό.

Βεβαίως είναι πολύ χορταστικά αυτά τα κρέατα, και δε χρειάζεται να φας πολύ, όπως πχ 3 πιάτα μπάμιες για να χορτάσεις, ακριβώς εξ'αιτιας της περιεκτικότητας σε λίπος, που σε "χορταίνει", γιατί είναι "φαγητό".

Αντιγράφω ποσότητα λίπους ανά 100gr κοπής:

Kobe wagyu 17,7 gr
T-bone 16 gr
Rib-roast 25 gr
Short ribs 42 gr
Rib-eye 22 gr
Picanha 18,4 gr

Link

Βεβαίως το καθαρό φιλέτο από μοσχάρι Γαλλίας, έχει εκπληκτικά μικρή ποσότητα ενδομυϊκού λίπους. Γι'αυτό στεγνώνει εύκολα στο ψήσιμο, θέλει rare, άντε medium rare, και με ωρίμανση είναι μια χαρά για ταρτάρ.

Η χοιρινή μπριζόλα πάω στοίχημα πως έχει περισσότερο λίπος από kobe wagyu, και δε συζητάμε για πανσέτες και μπέϊκον, κλασσικό αγγλικό πρωινό δε λένε;

Αν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, κάθε μέρα kobe θα τρώγαμε για πρωινό, έστω 50 gr, για τη γεύση, αντί για μπέικον στα αυγά. 😁
Nice vinyl :rolleyes:
1683829508297.png
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Μηνύματα
2.953.632
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon
Top