...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε το ρουν να έχει αναγνώριση φωνής στα ελληνικά κιόλας, για να του λέμε τι να βάλει να παίζει, και να μη πατάμε το δάχτυλο, κι ο άλλος σηκώνεται να βρει το δίσκο στη βιβλιοθήκη, αφού τον βρει (μερικές φορές ιδρώνεις και βρίζεις, νόμος του Μέρφι, δε τον βρίσκεις με τίποτα λέμε, σα να τον κατάπχιε η γη) να τον βγάλει από το πλαστικό, να αφήσει τα ξώφυλλα κάπου (στο πάτωμα; Πότε καθάρισα δε θυμάμαι) να βγάλει τον άλλο δίσκο από το πλατό, να τον βάλει στο πλαστικό, μετά στο χαρτόνι, μετά στη βιβλιοθήκη, μετά να βάλει τον άλλο, μετά να ξεκινήσει καθάρισμα, μετά να πάει να κοιμηθεί γιατί ήταν μια εξαντλητική μέρα πόσο να αντέξει ο άνθρωπος, είναι και μιας Α ηλικίας λέμε, τιδεγκαταλαβαίν'ς, σήκωσε σφίξεις, άσε που δε παιζ' καλά αυτή η κόπια, να πα να πάρω μια καλή επανέκδοση έχει 150€ λίγη κονομία θα κάνω αυτό το μήνα κομμένες οι μπριζόλες μόνο μπάμιες.

D

Deleted member 50795

Guest
για μένα το ultimate σύστημα -εμπειρία ακρόασης, θα είναι ένα full immersive με οπτικά μέσα ταυτόχρονα , να βλέπω την «ΚΙΝΗΣΗ« του μουσικού γεγονότος , με τους μουσικούς να παίζουν και το κοινό αν υπάρχει στην ηχογράφηση.

ετσι …τουλάχιστον να κοροϊδεύουμε το μυαλό μας κάτι τι λιγότερο και να ζούμε την «πραγματικότητα» το πλείστον δυνατό .

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
...αι ντοντ γκιβ ε φαρς.... τι πσυχαναγκαζμος ειναι αυτος... μπορει να το κανουν και επιτηδες για τον πσυχαναγκαζμο τους...εδω ειμαστε και θα το θυμηθεις... 🐒
δεν εχεις αρκετους δισκους αν μπορουν να ταξινομηθουν, ο σκοπος ειναι να "χασεις τη μπαλα".
(σσ. εχουν ανεβει καποιες φωτογραφιες με μερος απο τον χωρο μου, αν και δεν εχει γινει ποτε "παρουσιαση" - ισως αμα μεγαλωσω λιγο..ηλικιακα..)

Reaction score
271
Γαμω το στατικό μου!!! Το πιστόλι για το στατικό που έχω που ποτέ μου δεν κατάλαβα αν δουλεύει η όχι. Εκείνο το μπλε σαν τα όπλα του Σταρ Τρεκ. Το έχει η κόρη μου τώρα και με κάνει πίου!!πιου!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
για μένα το ultimate σύστημα -εμπειρία ακρόασης, θα είναι ένα full immersive με οπτικά μέσα ταυτόχρονα , να βλέπω την «ΚΙΝΗΣΗ« του μουσικού γεγονότος , με τους μουσικούς να παίζουν και το κοινό αν υπάρχει στην ηχογράφηση.

ετσι …τουλάχιστον να κοροϊδεύουμε το μυαλό μας κάτι τι λιγότερο και να ζούμε την «πραγματικότητα» το πλείστον δυνατό .
Αυτή είναι μια πολύ λογική προσέγγιση στο χόμπι, αυταπόδεικτη, εάν βεβαίως κυριαρχεί η "κοινή λογική", πράγμα τυπικά αδύνατο.

Το λέει κι ο Τζων Γουίκ:

FB_IMG_1684169592188.jpg

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
....επειδη προτιμω να μη βλεπω, και γνωριζω σιγουρα αλλον ενα (αποτελουμε εξαιρεση στον κανονα), επιβεβαιωνω τα παραπανω.
η αναγκη μου να δω κατι, υπερκαλυπτεται απο το γιουτουμπ οπου βεβαια υπαρχει καποιο βιντεο και αρκουμαι σε αυτο (διαθετω εναν αριθμο απο μουσικα dvd, οπου θεωρω οτι ο ιδιος ο καλλιτεχνης επιμελειται επι του αποτελεσματος και της παραγωγης).
και βεβαια εχω παρευρεθει σε αναριθμητες συναυλιες (κυριολεκτικα εκατονταδες)-παρα το γεγονος οτι παντα καταληγω οτι προτιμω το στουντιο αλμπουμ, αλλα ειμαι και ανωμαλαρα συν της αλλης...(πχοιας αλλης!?).

Reaction score
271
....επειδη προτιμω να μη βλεπω, και γνωριζω σιγουρα αλλον ενα (αποτελουμε εξαιρεση στον κανονα), επιβεβαιωνω τα παραπανω.
η αναγκη μου να δω κατι, υπερκαλυπτεται απο το γιουτουμπ οπου βεβαια υπαρχει καποιο βιντεο και αρκουμαι σε αυτο (διαθετω εναν αριθμο απο μουσικα dvd, οπου θεωρω οτι ο ιδιος ο καλλιτεχνης επιμελειται επι του αποτελεσματος και της παραγωγης).
και βεβαια εχω παρευρεθει σε αναριθμητες συναυλιες (κυριολεκτικα εκατονταδες)-παρα το γεγονος οτι παντα καταληγω οτι προτιμω το στουντιο αλμπουμ, αλλα ειμαι και ανωμαλαρα συν της αλλης...(πχοιας αλλης!?).
Ναι και γω είμαι πιο πολύ του στούντιο τα ζωντανά εκτός από κάποιες εξαιρέσεις δεν μου πολύ αρέσουν.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
..οταν λες ζωντανα, δεν εννοεις τα ζωα ετσι? 🐒
Βεβαια οφειλω να ρωτήσω κατα ποσο πηγαινεις σε συναυλιες, δεδομενου ότι δεν μπορω να διακρινω την προσέγγιση σου προς τη μουσικη ή τον ηχο..

Reaction score
19.390
Το να σηκωθώ από κει που κάθομαι, για να πάω να αλλάξω δίσκο, cd, ή έστω και μια κασσετα , στη σημερινή εποχή το θεωρώ αποτυχία και μη αρεστή πράξη, που συμβάλει στην μείωση των ευχάριστων θετικών συναισθημάτων καθόλη τη διαδικασία ακρόασης, χώρια την ανεπάρκεια πρακτικότητας και χρηστικότητας των μέσων. (η απόδοση είναι άλλο θέμα που μπορούμε να μιλάμε ολη μέρα)

δεν είναι φυσιολογικό να έχω σε ένα ταμπλετ(streaming), την παγκόσμια μουσική δισκοθήκη και εν ριπή οφθαλμού , να μπορώ να επιλέξω ο,τι θέλω να ακούσω άμεσα , ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής , εγω να επιμένω να κάνω ασκήσεις γυμναστικής σήκω-κατσε—σήκω, για να ακούσω μουσική, ειδικά όταν η μουσική μπορεί να παίζει για μεγάλα διαστήματα σε ένα χώρο με το πάτημα ενός κουμπιού. (και με άπλετα περιθώρια επιλογών)

αυτη η αναδρομή στο παρελθόν, μόνο κατά περίπτωση και σπάνια θα μπορούσε ίσως να δικαιολογήσει την περιστασιακή χρήση-ύπαρξη της, ως ένα μέσο ενθύμησης κατά διαστήματα μιας άλλης ξεπερασμένης εποχής , που έχει περιέλθει στη σφαίρα της γραφικότητας και στο πλαίσιο της αναπόλησης , που η εμμονή της όμως σε αυτή φλερτάρει με μια «άσκοπη» και αναχρονιστική διαδικασία που θυμίζει το κυνήγι φαντασμάτων ενός μακρινού παρελθόντος.

η τεχνολογία πάει μπροστά , ας το καταλάβουμε αυτό …:geek:όλα οσα γίνονται πάντα έχουν κάποιο σκοπό και λόγο ,ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη τους , έναντι προηγούμενων τεχνολογιών και συνάμα να συμβαδίζουν με την εποχή τους.

ας το δεχθούμε και να συμφιλιωθούμε με αυτό.
τα «αναλογικά» μέσα ανήκουν στο παρελθόν. :geek:

(εκτός από το ράδιο που ακούω και δε πρόκειται ΠΟΤΕ να εκλείψει ):biggrin:
That's poetry man. 😀
Αυτή είναι μια πολύ λογική προσέγγιση στο χόμπι, αυταπόδεικτη, εάν βεβαίως κυριαρχεί η "κοινή λογική", πράγμα τυπικά αδύνατο.

Το λέει κι ο Τζων Γουίκ:

View attachment 291911
Καλά βρε, κοινή λογική ο Γουίκ ; που σκότωσε ολόκληρο το known σύμπαν επειδή του σκότωσαν τον σκύλο ; 😀

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
χεχ ... βαλε balanced phonostage, να το εχεις διπλα σου το πικαπ να μη σηκωνεσαι...και να εισαι και νομοτυπος...χιχιχιχι..... 🐒
(εν το μεταξυ, ειμαι στο οριο να παρω φορητο cd player για τον ιδιο λογο)

Reaction score
2.749
Έχει και συνέχεια:

Καθαρίστε κάνα δίσκο, με το σφουγγάρι, με τις τρίχες τις μαύρες, με κάτι τελοσπαντων.
Με λίγο καθαρό οινόπνευμα πάντα.
Άμα δεν είναι εντελώς καθαρός, κάντε κάνα πλύσιμο, λίγη λάντζα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
Στεγνώστε τον καλά καλά, να μη ξεραθούν τα άλατα του νερού πάνω στα αυλάκια.
Πανακια με μικροΐνες. Της προκοπής, επώνυμα, όχι από τα Λίντλ, τόσα λεφτά πικάπ έχετε, δε πάτε στα Λίντλ εσείς άρχοντες είστε.
Βάλτε την κεφαλή στ'αυλάκι, αλλά όχι πριν την καθαρίσετε σχολαστικά με κεινες τις τριχούλες, κι αν δε βλέπετε (έχουμε και μια Α ηλικία) πάρτε μεγενθυντικό φακό σα τον αστυνόμο Σαΐνη, και κάτω από άφθονο φως πάντα, φέξτε μου καλά (και γλύστρησε).
Και η βελόνα θέλει λίγο υγρό να καθαρίσει καλά, μη ξεχνιέστε με ξηρή καθαριότητα, δεν είστε γύφτοι, κυμπάρηδες άνθρωποι είστε.
Αν ακούσετε κάνα τσακ τσουκ είναι στατικός, θέλει κεινες τις μαύρες τρίχες άνθρακα αγωγιμου να κάνετε το δίσκο, αλλά να είναι συνδεδεμένο με γείωση το αχλάδι με τις τρίχες, να είστε πιστήμονες, μιλάμε για ρέβμα.
Μη βαριεστε να πάτε να σηκώσετε την κεφαλή να πάει στο επόμενο κομμάτι, αφού αυτό το βαρεθήκατε.
Σήκω κάτσε σήκω κάτσε σήκω κάτσε κάνει καλό στην καρδιά. Άλλοι κάνουν βάρη, άλλοι έχουν γκόμενα, εσείς με τη βελόνα. Σήκω κάτσε σήκω κάτσε θα κάνετε κάτι τετρακέφαλους άλλο πράμα.
Σβαρτζενέγκερ γαμπες, λόγω βινυλίου.
Ξακουστές.
Μην παίζετε ξανά το δίσκο, φθείρεται λέμε.
Πάρτε μια μπομπίνα να τον γράψετε να ακούτε την μπομπίνα. Μια φορά γράφουμε το δίσκο, 20 φορές ακούμε τη μπομπίνα, έχει μετρητήρι λέμε. Μετά ξαναγράφουμε τη μπομπίνα από την αρχή, έχει κι αυτή απομαγνήτιση δεν είναι για πάντα, άρα με 3 φορές ανάγνωση του δίσκου, 60 φορές θα τον ακούσετε από τη μπομπίνα.
Όσους δίσκους έχετε, τόσες μπομπίνες πρέπει να έχετε, μην είστε σπαγγοι, εδώ τόσα λεφτά δώσατε.
Υποστηρίξτε τα φυσικά μέσα, χωρίς εσάς τι θα κάνουν; Είσαι ο σωτήρας τους τήρας τους τήρας τους, είσαι ο σωτήρας τους ο σω τή ρας τουυυυυυς.

(Roon πάντα )
Τι έγραψες ρε φίλε τώρα
Απίστευτος έχεις φοβερή πένα , respect !!

Reaction score
715
Καταρχήν όλοι είστε άσχετοι απο βινύλιο διότι είτε τα ξεχάσατε είτε δεν ασχοληθήκατε και πολύ. Κανέναν συστηματικό βινυλιόφιλο και μάλιστα από αυτούς που ξεκίνησαν με BSR και electret κεφαλή (ευτυχώς στερεο) δεν τον ενοχλούν τα τσικ τσακ ή το χισσ ή οτιδήποτε, όλα έχουν γίνει συνήθεια και οι αγαπημένοι δίσκοι απο τα παλιά σε ψηφιακό μέσο που δεν είναι αντιγραφή από το βινύλιο σε ξενίζουν άμα δεν έχουν τα εφέ τους. Από τον άλλη δλδ δεν σας περνάει από το μυαλό ότι θέλω να ακούω ότι μου γουστάρει; Tο ultimate σύστημα? φυσικά το immersive απαραιτήτως με upmixer τον auro3d (μέχρι τα σήμερα τουλάχιστον) για τα βινύλια και απαραιτήτως ΕΙΚΟΝΑ η απόλυτη απόλαυση για μένα. Και να σας πώ και την αλήθεια τώρα στα 63 μου, θεωρώ τον εαυτό μου υπερτυχερό διότι στην εποχή του βινυλίου 70-80-90, είχα έστω και υποτυπώδες πικαπ και απολάμβανα τα βινύλια μου (από τοτε αναβαθμίστηκα πήρα καλλίτερο), πήρα cd, sacd, blu-ray και τώρα απολάμβάνω και immersive 7.4.4. Το καθένα με την χάρη του, από τεχνικής απόψεως ότι λέει η επιστήμη και οι ειδικοί, εγώ πληρώνοντας απαιτώ την ψευδαίσθηση και την απόλαυση (όσες φορές ασχολήθηκα με τα μηχανάκια έχασα την απόλαυση) ΙΜΗΟ.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
.. ισοπεδωτικη αναρτηση, μαρεσει (αλλο οτι δε καταλαβα και πολλα, απο τα μαλλον αιχμηρα σημεια) 8-)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.812
Καθαρίστε κάνα δίσκο, με το σφουγγάρι, με τις τρίχες τις μαύρες, με κάτι τελοσπαντων.
μετα θυμηθηκα γιατι δεν τους καθαριζω.. 🐒
Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε το ρουν να έχει αναγνώριση φωνής στα ελληνικά κιόλας, για να του λέμε τι να βάλει να παίζει, και να μη πατάμε το δάχτυλο,
Χθες άλλαξα ένα καλώδιο, περνούσε απ' το sub πίσω από επιλο κλπ, κλπ..
Ακόμα πιασμένος είμαι.. :p
Αν έπαιζα με πικάπ ολ' αυτά τα χρόνια τώρα θα ήμουν αίλουρος..
Πτ'να κενωνια..:(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Αν έπαιζα με πικάπ ολ' αυτά τα χρόνια τώρα θα ήμουν αίλουρος..
Ποιος αίλουρος; Δεν είδες τον άλλο τον γέρο που έφερε το πικάπ δίπλα στην πολυθρόνα γιατί ούτε να σηκωθεί για κατούρημα δε μπορεί;
(φοράει πάνα ακράτειας όμως)

Τουλάχιστον σηκώνει το βραχίονα!
(αφού δε σηκώνεται τίποτε άλλο)

Ρουν. Εγγύηση.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος