- Reaction score
- 84.955
Να ακούει ο καθένας ο,τι θέλει, γνωρίζοντας και τις σχετικές πληροφορίες, χωρίς να τρώει (ή να πουλάει) φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.Ακούμε
Να ακούει ο καθένας ο,τι θέλει, γνωρίζοντας και τις σχετικές πληροφορίες, χωρίς να τρώει (ή να πουλάει) φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.Ακούμε
Αυτό ακριβώς!!Να ακούει ο καθένας ο,τι θέλει, γνωρίζοντας και τις σχετικές πληροφορίες, χωρίς να τρώει (ή να πουλάει) φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
κάτι που θα είχε ενδιαφέρον .... θα ήταν το εξής:Θέλετε να δούμε ένα κομμάτι Μόμπι εάν έχει σημαντικό φόρτο ενέργειας κάτω από 20 κύκλους;
Εγώ προσωπικώς δηλαδή και αυτοπροσώπως η αυτού εξοχότις μου, έβγαλα μικρόφωνο στο σπίτι και κατέγραψε περιέργως υψηλή στάθμη (όχι τίποτα σπουδαίο φυσικά) σε υπόηχους με κορύφωση στους 11 κύκλους, λέτε να είναι εντελώς λάθος η μέτρηση που έκανα και να έχει άλλο περιεχόμενο το μουσικόν τούτο τεμάχιον;
Λέτε να είναι ιδιοσυντονισμός του χώρου η συχνότητα των 11 κύκλων; Γίνεται αυτό;
Λέτε να μη βγαίνει καθόλου η συχνότητα των 11 κύκλων από τα ποταπά μου σαμπ ή να μην μπορεί να βγει σε μικρό χώρο;
Λέτε να φαντάζεται συχνότητες το μικρόφωνο που έχω;
Λέτε να μην έχω κάνει συχνοτικη ανάλυση στο flac του εν λόγω μουσικού σχολείου γιατί δε μπορώ;
Ας ακούσουμε μερικές σεβαστές απόψεις, τι λέτε αγαπητά μέλη για τα ανωτέρω αθώα ερωτήματα;
Τώρα κι εσύ..κάτι που θα είχε ενδιαφέρον .... θα ήταν το εξής:
Αν έβαζες ενα high pass ας πούμε στα 30, με μεγάλη κλίση και ας κάνει και κωδωνισμούς (και διακροτήματα αν θέλει ας κάνει )... πόσο διαφορετικά θα αντιλαμβανόσουνα το ίδιο κομμάτι του Moby;;;
Ακουστικά... όχι με μεζούρες, μικρόφωνα και laser
Οκ, μπορεί αν θέλουμε να μιλάμε για υψηλή πιστότητα να μην κάνουμε "εκπτώσεις", το αντιλαμβάνομαι.... αλλά στην πράξη πόσο σημασία έχει;;;
(δε μιλάω για σύγκριση με βινύλιο... εκεί δε χρειάζεται καν δοκιμη )
….αν θέλουμε να μιλάμε για υψηλή πιστότητα να μην πρέπει να κάνουμε "εκπτώσεις"…
"11 αυτοί, 11 εμείς". Αλέφαντος.Θέλετε να δούμε ένα κομμάτι Μόμπι εάν έχει σημαντικό φόρτο ενέργειας κάτω από 20 κύκλους;
Εγώ προσωπικώς δηλαδή και αυτοπροσώπως η αυτού εξοχότις μου, έβγαλα μικρόφωνο στο σπίτι και κατέγραψε περιέργως υψηλή στάθμη (όχι τίποτα σπουδαίο φυσικά) σε υπόηχους με κορύφωση στους 11 κύκλους, λέτε να είναι εντελώς λάθος η μέτρηση που έκανα και να έχει άλλο περιεχόμενο το μουσικόν τούτο τεμάχιον;
Λέτε να είναι ιδιοσυντονισμός του χώρου η συχνότητα των 11 κύκλων; Γίνεται αυτό;
Λέτε να μη βγαίνει καθόλου η συχνότητα των 11 κύκλων από τα ποταπά μου σαμπ ή να μην μπορεί να βγει σε μικρό χώρο;
Λέτε να φαντάζεται συχνότητες το μικρόφωνο που έχω;
Λέτε να μην έχω κάνει συχνοτικη ανάλυση στο flac του εν λόγω μουσικού σχολείου γιατί δε μπορώ;
Ας ακούσουμε μερικές σεβαστές απόψεις, τι λέτε αγαπητά μέλη για τα ανωτέρω αθώα ερωτήματα;
Αυτός παίζει με το φαϊ του άλλου.Εδώ χαριεντιζεται με το επόμενο κολατσιό μου:
View attachment 292278
Παίζει με το φαϊ μου.
Γενικά είναι ωραίο να παίζεις με το φαϊ σου.
Δείχνει μια ξεγνοιασιά, μια κρυμμένη παιδικότητα, έχει κρυφά νοήματα.
Σωστό το σκεπτικό.κάτι που θα είχε ενδιαφέρον .... θα ήταν το εξής:
Αν έβαζες ενα high pass ας πούμε στα 30, με μεγάλη κλίση και ας κάνει και κωδωνισμούς (και διακροτήματα αν θέλει ας κάνει )... πόσο διαφορετικά θα αντιλαμβανόσουνα το ίδιο κομμάτι του Moby;;;
Ακουστικά... όχι με μεζούρες, μικρόφωνα και laser
Οκ, μπορεί αν θέλουμε να μιλάμε για υψηλή πιστότητα να μην πρέπει να κάνουμε "εκπτώσεις", το αντιλαμβάνομαι.... αλλά στην πράξη πόσο σημασία έχει;;;
(δε μιλάω για σύγκριση με βινύλιο... εκεί δε χρειάζεται καν δοκιμη )
Δεν κόβω την απόλαυση.Αυτά με τα τριξίματα στο σπίτι σου γίνονται αρκετά πάνω από το reference. Απο εκεί να κόψεις, από την στάθμη.
Τρέμει λιγότερο το κάσωμα της πόρτας, κουνιέται λιγότερο η ίδια η πόρτα, μειώνεται το τρέμουλο σε όλη τη γυψοσανίδα του ταβανιού, σχεδόν σταματάει να τρίζει το παράθυρο και η εξώπορτα (με σφηνωμένα πλαστικά πατάκια από κάτω σε αμφότερες τις πόρτες).
Η χαρά του επαγγελματία είσαι..Δυστυχώς, αργά το ανακάλυψα, πως θέλει ειδική περιποίηση στα δομικά στοιχεία του δωματίου, για να αντέχει τέτοιες συχνότητες σε σοβαρές στάθμες. Θέλει ειδικά κουφώματα, ειδικά παράθυρα και πόρτες, ειδικό τρόπο ανάρτησης των γυψοσανίδων με ελαστικά υποστηρίγματα, θέλει δηλαδή σοβαρή δουλειά, δεν είναι αστεία τα ντεσιμπέλ εκεί κάτω, κουνάνε πολύ. Άρα, δεν, ότι αντέχουν από 20 κύκλους και πάνω, κι εκεί ζοριζονται.
Ναι αλλά γίνεται λίγο καλύτερο - βιώσιμο το περιβάλλον για την πανίδα της περιοχής..Γίνονται όλα λίγο πιο "μη εντυπωσιακά".
ειπαμε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία γνωριμίας....Αδικία. Δεν το πρόλαβα.
Γιατί ρε χασάπηδες το σβήσατε;
Έχω σωσμενα μηνύματα που μου έστελνε η γυναίκα μου, από ένα όροφο πιο πάνω, να λένε "χαμήλωσε τα μπάσα θα ψοφήσουν τα ψάρια στο ενυδρείο"Ναι αλλά γίνεται λίγο καλύτερο - βιώσιμο το περιβάλλον για την πανίδα της περιοχής..
Ε μα ναι..Έχω σωσμενα μηνύματα που μου έστελνε η γυναίκα μου, από ένα όροφο πιο πάνω, να λένε "χαμήλωσε τα μπάσα θα ψοφήσουν τα ψάρια στο ενυδρείο"
Αυτό είναι κατάρα..Μην ξεχνάμε πως αρκετές μουσικές έχουν πέραν του δέοντος τονισμένο το βαθύ χαμηλό μέχρι τους υπόηχους, προφανώς κακό μαστερινγκ, οπότε υπάρχει θέμα εάν αυτές αναπαράγονται κανονικά, ακόμα και σε χαλαρές στάθμες αναφοράς.
Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα σε κάποιες ταινίες, όπου ο φόρτος ενέργειας στους υπόηχους φτάνει ηλίθιες τιμές, σε βαθμό που να απορείς γιατί το κάνανε. Λάθος στο μαστερινγκ; Εσκεμμένα; Δε ξέρω.
Οπότε δε γίνεται ούτε σε στάθμες αναφοράς να παίξουν αυτά σε νορμάλ σπίτι, υπάρχουν σοβαρά θέματα με τα δομικά στοιχεία.
Ευτυχώς βέβαια, αυτές οι ταινίες είναι λίγες, τυπικά με εξωγήινους, Μαρβελ, κλπ, και οι μουσικές επίσης είναι λίγες, κυρίως σε είδη της ραπ και ηλεκτρονικής.
Ίσως θέλει διαφορετικά πρισέτ. Απλώς βαριέμαι, ένα για όλα.
Προσυπογράφω τη διαμαρτυρία.Αδικία. Δεν το πρόλαβα.
Γιατί ρε χασάπηδες το σβήσατε;