Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Ερωτεύσιμο ηχείο!!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Είχα δει τον σύνδεσμο στην αρχή του νήματος, αλλά από ότι βλέπω έχει μόνο νέα μοντέλα, τα XQ40 είναι 10-15 ετών μοντέλο και δεν το βρήκα.
Να υποθέσω ότι η αρχιτεκτονική του ομοαξονικού tweeter - midrange οφελεί το σπινόραμα;Αυτό δεν τι βλέπω, αλλά συνήθως έχουν μια χαρά spin τα KEF
Όχι δεν είναι μόνο αυτό. Είναι σοβαρή εταιρία, μελετάει τα προϊόντα της.Να είναι από μόνη της η ομοαξονικότητα;
Mon Dieu ! Πώς αντέχεις να κάνεις κάτι τέτοιο στους βινυλιόφιλους ;;;Έλα ηαρ, χώσε:
Bowers & Wilkins 705 S3 loudspeaker Measurements
Sidebar 3: Measurements I used DRA Labs' MLSSA system and a calibrated DPA 4006 microphone to measure the Bowers & Wilkins 705 S3's behavior in the farfield, and an Earthworks QTC-40 mike for the nearfield responses. I left off the grille that covers the woofer for the measurements. Fig.1 Bowers...www.stereophile.com
Αφού λέτε (λένε) ότι το βινύλιο δεν έχει υψηλές. ϊσα ίσα μια η άλλη δεν θα τους έρθει ;Πώς αντέχεις να κάνεις κάτι τέτοιο στους βινυλιόφιλους
Μας προσέχει η μαμά εταιρεία! ξέρει πως ...γερνάμε και φροντίζει για καμπύλη ...αντιστάθμισης!Εγώ νομίζω ότι πολύ πιθανόν να ξέρουν τι κάνουν ή να το κάνουν έν γνώση τους. Μια τέτοια καμπύλη και άνοδο στις υψηλές (βέβαια με τίποτε τόσο μεγάλη που έχουν) δίνει ένα ρεαλισμό στο άκουσμα και μια αίσθηση λεπτομέρειας γιατί βλέπω ότι το ξεκινάνε και απο πολυ χαμηλά, δεδομένου και των οικιακών χώρων αλλά θέλει πολύ προσοχή να το ταιριάξει κάποιος με έναν αρκετά "ζεστό" ενισχυτή σε αυτό το φάσμα και τότε δεν θα ενοχλήσει. Θα κάνει ένα ιδιαίτερο άκουσμα λίγότερο "βαρετό" απο κάποιο φλάτ. Εξαρτάται και πως θα "χειριστεί" και με τι φινέτσα και refinement τις υψηλές ο ενισχυτής. Δύσκολο θα είναι στο ταίριασμα και αμφίβολα τα αποτελέσματα. ¨Μαγικά" δηλαδή θα πρέπει να κάνεις λίγο.
Επίσης δεν νομίζω απο μια καμπύλη μόνο FR να βγαίνει συμπέρασμα εάν κάποιο θα ενοχλήσει ψηλά. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο , ακούω , διασπορά κλπ ... δεν ξέρω. Αλλά για να το λένε πολλοί που έχουν ακούσει ηχεία απο την συγκεκριμένη μάρκα ότι ενοχλεί δεν είναι τρελλοί, το πιο πιθανόν είναι να ισχύει.
Mon Dieu ! Πώς αντέχεις να κάνεις κάτι τέτοιο στους βινυλιόφιλους ;;;
View attachment 296462
The 705 S3's measured behavior is enigmatic. That response peak at 10kHz will not be heard as "brightness" as such. Instead, it will add "air," "transparency," and "openness" to the perceived balance. But it will make system matching tricky and may emphasize surface noise with vinyl playback.—John Atkinson
Η δέσμη των κατακόρυφων off-axis σπαζοκεφαλιά ως προς την επιλογή βέλτιστου ύψους για την ακρόαση...
View attachment 296463
Το θέμα είναι, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ότι ακόμη και οι ραφιναρισμένοι ενισχυτές στα υψηλά που λέω και συνήθως είναι και λίγο ακριβοί κιόλας ... πολλοί και απο αυτούς ακριβώς επειδή είναι ραφιναρισμένοι οι ίδιοι οι ενισχυτές είναι λίγο με υχηλή ένταση κιόλας εκεί στο φάσμα (ακριβώς επεδή και αυτοί θέλουν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο) ... οπότε και αυτοί δεν θα κάνουν. Αυτοί συνήθως πάνε με soft dome tweeters.Μας προσέχει η μαμά εταιρεία! ξέρει πως ...γερνάμε και φροντίζει για καμπύλη ...αντιστάθμισης!
Ανιβερσαρι οφ ε μέρντερ Νο.666..Έλα ηαρ, χώσε:
-λογω ορθογραφικου λαθους, ο αριθμος του εξαποδω...ειναι ο 616...Ανιβερσαρι οφ ε μέρντερ Νο.666..
Σε κανένα Σύμπαν δεν σώζεται απόκριση με γενική μορφή σαν τροχιά από τρενάκι Allou Fun Park.Εγώ νομίζω ότι πολύ πιθανόν να ξέρουν τι κάνουν ή να το κάνουν έν γνώση τους. Μια τέτοια καμπύλη και άνοδο στις υψηλές (βέβαια με τίποτε τόσο μεγάλη που έχουν) δίνει ένα ρεαλισμό στο άκουσμα και μια αίσθηση λεπτομέρειας γιατί βλέπω ότι το ξεκινάνε και απο πολυ χαμηλά, δεδομένου και των οικιακών χώρων αλλά θέλει πολύ προσοχή να το ταιριάξει κάποιος με έναν αρκετά "ζεστό" ενισχυτή σε αυτό το φάσμα και τότε δεν θα ενοχλήσει. Θα κάνει ένα ιδιαίτερο άκουσμα λίγότερο "βαρετό" απο κάποιο φλάτ. Εξαρτάται και πως θα "χειριστεί" και με τι φινέτσα και refinement τις υψηλές ο ενισχυτής. Δύσκολο θα είναι στο ταίριασμα και αμφίβολα τα αποτελέσματα. ¨Μαγικά" δηλαδή θα πρέπει να κάνεις λίγο.
Επίσης δεν νομίζω απο μια καμπύλη μόνο FR να βγαίνει συμπέρασμα εάν κάποιο θα ενοχλήσει ψηλά. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο , ακούω , διασπορά κλπ ... δεν ξέρω. Αλλά για να το λένε πολλοί που έχουν ακούσει ηχεία απο την συγκεκριμένη μάρκα ότι ενοχλεί δεν είναι τρελλοί, το πιο πιθανόν είναι να ισχύει.
Δηλαδή με κάνα κατάλληλο καλώδιο δεν γίνεται δουλίτσα?Σε κανένα Σύμπαν δεν σώζεται απόκριση με γενική μορφή σαν τροχιά από τρενάκι Allou Fun Park.
Από μόνη της αρκεί για να καταδικαζόταν η τονική ισορροπία .
Αφού το δήλωσες μόνος σου προηγουμένως, με... αγάπη μόνο και των αυτιών τον πόνο.Δηλαδή με κάνα κατάλληλο καλώδιο δεν γίνεται δουλίτσα?