- Reaction score
- 76.595
Έχω ένα Daikin 12000BTU του '15 υψηλότερης κατηγορίας και τρία χαμηλομεσαίας του '21, ίδιας ενεργειακής απόδοσης.Στο θόρυβο έχουν διαφορές τα πολύ φθηνά από τα μεσαίας κατηγορίας και γενικά στην ποιότητα κατασκευής (πλαστικά και τέτοια).
Το ακριβότερο έχει ωριαίο (χωρίς τη δυνατότητα να ανοιγοκλείνει καθημερινά μόνο του) χρονοδιακόπτη και ένα έξτρα φίλτρο που δεν αντικαταστάθηκε όταν λερώθηκε. Μετά απο τρία χρόνια κιτρίνισε το πλαστικό, χωρίς απευθείας ήλιο.
Τα τρία φθηνά είναι πιό ήσυχα στο εσωτερικό (έξω είναι πολύ πιό θορυβώδη απο το άλλο), δεν έχουν καθόλου τάση να κιτρινίσουν αλλά δεν έχουν ρολόι στο ριμόουτ, κάτι που δεν με ενδιέφερε αφού λειτουργούν συνεχώς απο Οκτώβριο έως και Μάιο (είχα και θέματα στην αρχή με 2 ελαττωματικές εξωτερικές μονάδες).
Το ένα μεγαλύτερο κάπως υψηλής κατηγορίας που έχω, όπως γράφω εδώ είναι θορυβώδες. Έχει όμως ονειρεμένο φωτιζόμενο και πλήρως προγραμματιζόμενο ριμόουτ που επίσης δεν χρειάζομαι αφού λειτουργεί συνεχώς.
18000btu Daikin vs Toshiba vs Mitsubishi
Καλησπερα σας, Ψαχνω για αγορά κλιματιστικού για χώρο 37τμ (σαλονι,τραπεζαρια,κουζίνα, ενιαίος χώρος) Με ενδιαφέρει να το πληρώσω στον μαγαζάτορα και όχι στον πάροχο ρεύματος. Θα έχει χρήση καλοκαίρι και χειμώνα διότι σε τριώροφη πολυκατοικία με οροφοδιαμερίσματα που διαμένω είμαι ο μόνος που...
www.avsite.gr
Αν ήθελα να τα χώσω σώνει και καλά, θα έπαιρνα ακριβούτσικο Mitsubishi. Με feedback στο ριμόουτ οτι την έκανε τη δουλειά.