Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.331
Αυτό που λέει η τζενελεκ @Bhutia πως σου φαίνεται? Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί.
- Place the subwoofer first at the listening position. Move the measuring microphone to different possible subwoofer positions (typically along the walls) to see which position gives the flattest response. Then, move the subwoofer to this position. This is called using the reciprocity principle of acoustics. It is easier to move a small microphone around than a heavy subwoofer.
Αυτό ακριβώς έκανα εγώ για το δικό μου πριν 2 χρόνια περίπου.

D

Deleted member 50795

Guest
Δεν έχεις δει κάτι τύπους να σέρνονται στις εκθέσεις (χάμω) , ενώ έχουν βάλει το σαμπ στη θεση ακρόασης να παίζει και να ψάχνουν γύρω -γυρω το hot spot?:biggrin:
(ανάστροφα)

Last edited by a moderator:

Reaction score
9.046
Έχει αναφερθεί άπειρες φορές.

Εσύ ανακαλύπτεις με καθυστέρηση όλα όσα έχουν ειπωθεί κατ'επαναληψιν.🤣
Εγώ θυμάμαι να συμβουλεύει ο @Bhutia έναν συμφορουμιτη να προσέξει την μέση του καθώς μετακινεί το σαμπ😛😃

Reaction score
19.770
Μόνο εμένα τελικά θα ενδιέφερε να γνωρίσω και να μιλήσω με τον Bhutia για χίλια πράγματα .... κανένα απο τα οποία δεν θα αφορούσε το audio ; :D

Reaction score
9.046
Δεν έχεις δει κάτι τύπους να σέρνονται στις εκθέσεις (χάμω) , ενώ έχουν βάλει το σαμπ στη θεση ακρόασης να παίζει και να ψάχνουν γύρω -γυρω το hot spot?:biggrin:
Με το αυτί? :biggrin:

Reaction score
19.770
Εγώ θυμάμαι να συμβουλεύει ο @Bhutia έναν συμφορουμιτη να προσέξει την μέση του καθώς μετακινεί το σαμπ😛😃
Κάποια παγίδα στήνεις εσύ τώρα με αυτήν σου την ερώτηση που αφορά την ακουστική, αλλά δεν ξέρω ποιά ; :D:D

D

Deleted member 50795

Guest
Με αναστροφή φάσησ, ψάχνουν να βρουν το σημείο που ακούγεται περισσότερο(πιο δυνατά).
Αυτή η θεση είναι η βέλτιστη γρήγορη λύση , που μπορείς να εφαρμοσεις και στο σπίτι .
με το αυτί πάντα, απλά φερμαρεις σα το σκύλο το πάτωμα..:biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Διακοπή για διαφημίσεις.
Είναι αυτό που θα λέγαμε... ποστάρισμα επιπέδου. :roflmao:
Αυτό που λέει η τζενελεκ @Bhutia πως σου φαίνεται? Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί.
- Place the subwoofer first at the listening position. Move the measuring microphone to different possible subwoofer positions (typically along the walls) to see which position gives the flattest response. Then, move the subwoofer to this position. This is called using the reciprocity principle of acoustics. It is easier to move a small microphone around than a heavy subwoofer.
Μου αναφέρεις εν είδει ανακάλυψης πράγματα που έχω συμβουλεύσει ο ίδιος εδώ και χρόνια ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.706
Ναι, άμα δεν χωράει το σαμπ στην πολυθρόνα της θέσης ακρόασης, τι α κάεις; 😁

Reaction score
9.046
Με αναστροφή φάσησ, ψάχνουν να βρουν το σημείο που ακούγεται περισσότερο(πιο δυνατά).
Αυτή η θεση είναι η βέλτιστη γρήγορη λύση , που μπορείς να εφαρμοσεις και στο σπίτι .
με το αυτί πάντα, απλά φερμαρεις σα το σκύλο το πάτωμα..:biggrin:
Ναι αυτη την μέθοδο με το αυτί την γνωρίζω, νόμιζα ότι η καλύτερη μέθοδος με μικρόφωνο ήταν να μετακινώ το σαμπ και να παίρνω μετρήσεις στην θέση ακρόασης και όχι να μετακινώ το μικρόφωνο.

Κάποια παγίδα στήνεις εσύ τώρα με αυτήν σου την ερώτηση που αφορά την ακουστική, αλλά δεν ξέρω ποιά ; :D:D
Κοίτα να δεις, είχα ακούσει έναν να ισχυρίζεται ότι δεν είναι σωστό.
Μπήκα τότε στο Rew στο πρόγραμμα που σου δείχνει την αποκριση για κάθε χώρο μετά και έκανα δοκιμές τοποθέτησης τέτοιου είδους, δλδ έβαζα την θέση ακρόασης εκεί που θα έμπαινε το σαμπ και το αντίθετο, δεν μπορώ να πω ότι αυτή η 1 προς 1 μεταφορά δούλευε ιδανικά.

Reaction score
9.046
Εγω που έχω τη μέση μου, θα έκανα βόλτα το μικρόφωνο παρά το σαμπ.🙃
Εγώ πίστευα ότι αυτό με το αυτί είναι λύση ανάγκης και το σωστό είναι το σαμπ να μετακινείς με μικρόφωνο στην θέση ακρόασης.
Δες στο REW με το room simulator τι αποτελέσματα δινει, γτπκ

Reaction score
9.046
Τι να σου πω, έβαζα το σαμπ στην θέση ακρόασης και την θέση ακρόασης στο σαμπ και οι καμπύλες που έδινε δεν ήταν ίδιες με αυτές όταν έκανα αντιστροφή των θέσεων.

Reaction score
19.770
Τα μήκη κύματος που ακούς εσύ Ν.Κ. και για τα οποία ενδιαφέρεσαι , όχι μικρόφωνο δεν "βλέπουν", όχι καναπέδες αλλά ούτε και το ίδιο το δωμάτιο. :D :D
Μπήκα τότε στο Rew στο πρόγραμμα που σου δείχνει την αποκριση για κάθε χώρο μετά και έκανα δοκιμές τοποθέτησης τέτοιου είδους, δλδ έβαζα την θέση ακρόασης εκεί που θα έμπαινε το σαμπ και το αντίθετο, δεν μπορώ να πω ότι αυτή η 1 προς 1 μεταφορά δούλευε ιδανικά.
Κοίτα να δεις, είχα ακούσει έναν να ισχυρίζεται ότι δεν είναι σωστό.
I knew it. :D:D😍

Reaction score
387
Θα προσπαθησω να διευρυνω ομως ενα αλλο σκεπτικο....

Μπορει καποιος να ειναι οπαδος της λυχνιας, του αγνου παρθενου δικαναλου του πικαπ και βινυλιου. Ολοι αυτοι εχουν και πρεπει να εχουν χωρο σ ενα φορουμ σαν το δικο μας. Μπορει κι εδω να εχουμε εξελιξεις εστω και με πιο αργο ρυθμο.

Για να παμε και καπου αλλου. Υπαρχουν σημερα πολλοι οπαδοι των ρετρω αυτοκινητων. Καποιοι χρησοπληρωνουν για να παρουν ενα τετοιο αυτοκινητο και μαλιστα μπορει να το βρουν σε κακιστη κατασταση. Γινονται και αγωνες ρετρω αυτοκινητων, συνηθως ειναι οδηγος και συνοδηγος. Στις ανηφορες κατεβαινουν κατω και τα σπρωχνουν. Ενας μεγαλος συλλεκτης αυτων των αυτοκινητων ειναι και ο Μιγκ Τζαγκερ. Σιγουρα καποια απ αυτα ειναι πολυ πιο ακριβα απο ενα πολυ καλο Tesla. Εχω δει κι ενα LADA να προσπερναει μια PORCHE και να αφηνει εκπληκτους τους θεατες.

Δεν τιθεται θεμα πιο ειναι καλυτερο. Αλλα τι αρεσει στον καθενα.

Στα του ηχου, οσους αρεσουν οι λυχνιες και τα πικαπ και τα μπιενταμπλιγιου μια χαρα θ απολαυσουν την μουσικουλα τους (κι εγω μαζι). Αλλα τελικα θα κολησουμε σ αυτο και θα πουμε ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ, κατσαριδες σαν τον ΤΟΥΛ να παψουν να πεταγονται και να απολαυσουν την συνταξη τους και να μας αφησουν στην ησυχια μας?

Αντιλαμβανομαι οτι ειναι δυσκολο να εχουμε ευρεως πολυκαναλο στητν παρουσα φαση. Το ιδιο συμβαινει για αλλους λογους για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα.

Παντως προσωπικα απολαμβανα την μουσικη και με τις λυχνιες πικαπ και σιντιπλευερ μαζι με σκληρους κλπ. Αυτο δεν μ εμποδισε ομως να παω στον πολυκαναλο. Δεν μ ενδιαφερει να πισω κανενα. Ομως δε γινεται σε ενα φορουμ που εχει τον ηχο σαν βασικο πυλωνα της ενημερωσης να μην αφιερωνει το περισσοτερο μερος σε τεχνολογια αιχμης. Οπως το ιδιο φυσικα συμβαινει και στην εικονα.

Οσον αφορα περι αισθητικης και μαυρων κουτιων που δεν συγκρινονται με κλασικα ηχεια κολωνες. Σας συνιστω να δειτε το ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ηχοσυστημα του "αιρετικου" DIMIFOOT.
Τι είναι αυτά που διαβάζουμε ...... :roflmao:
-excuse me but... your text reminds me of Jehovah's Witnesses

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Τι να σου πω, έβαζα το σαμπ στην θέση ακρόασης και την θέση ακρόασης στο σαμπ και οι καμπύλες που έδινε δεν ήταν ίδιες με αυτές όταν έκανα αντιστροφή των θέσεων.
Είσαι βέβαιος ότι το ακουστικό κέντρο του sub ταυτιζόταν με τη θέση της κάψας από το μικρόφωνο κατά τις λήψεις ; :sneaky:
Μικρές αποκλίσεις μπορεί ούτως ή άλλως να υπάρχουν άμα η διαρρύθμιση στο χώρο δεν είναι απολύτως συμμετρική και αυτός δεν είναι ερμητικά κλεισμένος αλλά με διαρροές ενέργειας στις χαμηλές.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.297
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924