Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
5.549
Δεν αναιρεί αλλά ούτε και καταστρεφεί. Ποιός υπονόησε κάτι τέτοιο ;

Ούτε απορποσανατολίζει η ενσωμάτωση , εάν γίνει βεβαια σωστά όπως τεχνικά έχει εξηγήσει και ο Bhutia kai o Ear αλλά και άλλοι άπειρες φορές.
...ακόμα δεν μπορείτε να καταλάβεται τι είναι η υγεία στη μεσαία περιοχή που είναι 10 φορές ποιό σημαντική απο τις χαμηλές.
Εξ ου και το ερώτημα, γιατί να αναιρεί το ένα το άλλο;

Δηλαδή όσα μέλη έχουν ενσωματώσει σαμπ με τον σωστό τρόπο και τονίζουν πόσο σημαντική ήταν η συνολική αναβάθμιση, "δεν καταλαβαίνουν τι είναι η υγεία στη μεσαία περιοχή"; Γιατί; Τη μόλυναν;

Και τονίζοντας τη σπουδαιότητα της χρήσης σαμπ, ασκείται "ποδηγέτηση στα απλά μέλη" σε βαθμό που πρέπει να παρέμβει έμπορος "να τα σώσει";

Από ποιον να τα σώσει; Από τον bhutia;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.694
Το σημαντικότερο όμως μέσα σε ένα νήμα που πραγματεύεται την βελτίωση της αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων, είναι να κατανοήσουμε πως η "υγεία της μεσαίας περιοχής" αποτελεί άλλη παράμετρο, δεν καταργεί η μία την άλλη (ίσα ίσα έχει αναφερθεί κατ'επαναληψιν πως υπάρχει βελτίωση στην μεσαία περιοχή με χρήση σαμπ για συγκεκριμένους και αντικειμενικούς λόγους), και είναι εκτός θέματος σε τούτο το θρεντ, που έχει συγκεκριμένο τίτλο.

Στα φόρουμ, θα οφείλαμε όλοι μας συζητάμε σε κάθε θρεντ το θέμα που βρίσκεται στον τίτλο του θρεντ, και εάν δεν υπάρχει θρεντ που να βολεύει να γράψουμε αυτά που θέλουμε, να ανοίξουμε ένα νέο. 😎

Αυτοί είναι βασικοί κανόνες συμμετοχής σε φόρουμ.

Υπάρχουν θέματα κοινωνικά, πολιτικά, για καλώδια και για πικάπ, για θρησκεία και για αγγελίες.

Αυτό που κάνετε ως όχλος είναι ανάλογο του να βάζετε τα νέα για τον καιρό και τις πλημμύρες σε θρεντ που αφορά ενσωμάτωση σαμπ. Αυτά δε, τα κάνετε κυρίως εσείς που ούτε έχετε βάλει σαμπ, ούτε ξέρετε να το κάνετε, κι ούτε σας αφήνει η παντόφλα. 😜🤪😁

Προφανώς το εξαιρετικό θρεντ αυτό που ξεκίνησε ο μπουτχιας, δεν έτυχε του σεβασμού που θα του άξιζε, και ως εκ τούτου θα πρέπει ένας διαχειριστής να κάτσει να σβήσει κάθε άσχετο ποστ, είτε αφορά μίξη πολυκαναλου, είτε αν κάποιος θυμήθηκε να ξανακούσει τις λάμπες του και του άρεσαν, είτε αν αγοράζει η όχι δίσκους ο τάδε, όπως και το εάν θεωρεί σημαντικότερα ή όχι τα μεσαία ο δείνα, αλλά και όλες τις λοιπές σοφιστείες και προσωπικές προτιμήσεις του καθενός επί παντός επιστητού. 😎

Ο σεβασμός στα άλλα μέλη στα πλαίσια ενός φόρουμ, από κει ξεκινάει, από την τιμή που δείχνουμε στα θρεντ του. Εδώ έχετε χέσει κυριολεκτικά στο θρεντ του μπουτχια, ενός μέλους με σημαντική προσφορά στο φόρουμ, που θα άξιζε κάθε σεβασμό.

Και όλως τυχαίως, αυτοί που χέσανε περισσότερο στο θρεντ αυτό, είναι αυτοί με τη μηδενική προσφορά..

Κι η προσφορά, μετριέται. Δεν είναι κάτι αόριστο.. ο μπουτχιας, την έχει μεγάλη, μη τον ζηλεύετε εσείς που την έχετε μικρή. 💋

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825

Δηλαδή όσα μέλη έχουν ενσωματώσει σαμπ με τον σωστό τρόπο και τονίζουν πόσο σημαντική ήταν η συνολική αναβάθμιση, "δεν καταλαβαίνουν τι είναι η υγεία στη μεσαία περιοχή"; Γιατί; Τη μόλυναν;

Και τονίζοντας τη σπουδαιότητα της χρήσης σαμπ, ασκείται "ποδηγέτηση στα απλά μέλη" σε βαθμό που πρέπει να παρέμβει έμπορος "να τα σώσει";

Εγώ πάντως κατάλαβα (γενικά) πως η παρέμβαση αφορούσε την ''τάση'' να μιλάμε συνέχεια για το χαμηλό και τα sub τα τελευταία χρόνια και πως αυτό ίσως δημιουργεί μια αίσθηση πως αν πάρουμε και ενσωματώσουμε sub έστρωσαν όλα..
Όχι πως το λέει αυτό κανείς με τέτοιο τρόπο, απλά μιλάμε τόσο πολύ για αυτό που ίσως κάποιος-κάποιοι που διαβάζουν δουν το δέντρο και χάσουν το δάσος..
Νομίζω αυτό ήταν γενικά το νόημα της παρέμβασης όσο αφορά τα sub (αυτό εγώ κατάλαβα).
Αν πάρουμε πρόταση πρόταση το γραπτό ίσως καταλήξουμε σε λάθος συμπεράσματα ακόμα κι αν κάποια φράση ''μας έμεινε.''
Επίσης ανήκει αν κατάλαβα κι αυτό καλά, στους ανθρώπους που πιστεύουν πως το sub (αν και είναι χρήσιμο) δεν είναι απολύτως αναγκαίο για να ακούει κάποιος τη μουσική του καλά.. (αυτό υπό συζήτηση γιατί υπάρχουν διαφορετικές οπτικές..οκ).

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.229
Τι να κάνεις?
Είναι πολλοί αυτοί που έχουν μπλέξει τα
τους εδώ μέσα.
Σώνει και καλά να μπλέξουν και των υπολοίπων...
να μιλάμε συνέχεια για το χαμηλό και τα sub
Μα το συγκεκριμένο νήμα αυτό ακριβώς πραγματεύεται! Ας έγραφε αλλού!

Reaction score
19.764

Όχι βέβαια. Σωστά.

Απλώς εγώ δεν κατάλαβα ότι τέθηκε τέτοιο θέμα ή εννοούσε κάτι τέτοιο. Νομίζω είναι παρεξήγηση, όπως και εν μέρει αναφέρθηκα στο πόστ μου. Π.χ. εγώ καταλάβα αυτά που έγραψα. Όχι αυτά που λέτε.

Τώρα εάν είναι έτσι όπως λέτε και αποδίδετε κάποιες προθέσεις ... τι να πω ; Έχετε όσοι το ισχυρίζεστε ένα Α δίκιο.

Να σου πω όμως και κάτι ; Εγώ είμαι υπέρ όταν ασχετως του καθενός προθέσεως πόστ που αφορά οποιοδήποτε θέμα ... οι υπόλοιποι που θα μιλήσουν για αυτό το θέμα .... να μείνουν σε κάτι ενδιαφέρον που βρήκαν σε αυτό και να το πάνε παραπέρα. Αυτό μόνο. Τα άλλα στην ηλικία που είμαι εγώ δεν με πολυενδιαφέρουν. Δύσκολα θα με κοροιδέψει κάποιος. Τον διαβάζω απο μια λάθος λέξη ή λάθος λογική όταν μιλάει.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Μα το συγκεκριμένο νήμα αυτό ακριβώς πραγματεύεται! Ας έγραφε αλλού!
Θα μπορούσε υποθέτω, αλλά η παρέμβαση (έτσι όπως διατυπώθηκε) νομίζω δεν αφορούσε αυτό το νήμα.
Ήταν απλά ένα ''παράθυρο.''

Reaction score
19.764
Εγώ πάντως κατάλαβα (γενικά) πως η παρέμβαση αφορούσε την ''τάση'' να μιλάμε συνέχεια για το χαμηλό και τα sub τα τελευταία χρόνια και πως αυτό ίσως δημιουργεί μια αίσθηση πως αν πάρουμε και ενσωματώσουμε sub έστρωσαν όλα..
Όχι πως το λέει αυτό κανείς με τέτοιο τρόπο, απλά μιλάμε τόσο πολύ για αυτό που ίσως κάποιος-κάποιοι που διαβάζουν δουν το δέντρο και χάσουν το δάσος..
Νομίζω αυτό ήταν γενικά το νόημα της παρέμβασης όσο αφορά τα sub (αυτό εγώ κατάλαβα).
Αν πάρουμε πρόταση πρόταση το γραπτό ίσως καταλήξουμε σε λάθος συμπεράσματα ακόμα κι αν κάποια φράση ''μας έμεινε.''
Επίσης ανήκει αν κατάλαβα κι αυτό καλά, στους ανθρώπους που πιστεύουν πως το sub (αν και είναι χρήσιμο) δεν είναι απολύτως αναγκαίο για να ακούει κάποιος τη μουσική του καλά.. (αυτό υπό συζήτηση γιατί υπάρχουν διαφορετικές οπτικές..οκ).
Και εγώ έστι τα κατάλαβα περίπου τα πράγματα όσον αφορά τα "πρακτικά" θέματα των χαμηλών κλπ και σπουδαιότητας που απασχολούν το νήμα.

Τα άλλα όπως μουσική, αλήθεια κλπ .... τα κατάλαβα (και μεθερμηνευσα) έτσι όπως ανέλυσα. Πάλι μπορεί να κάνω λάθος στην αναγνώριση προθέσεων αλλά έκανα το πόστ γιατί πιστεύω ότι είναι σωστά και βοηθητικά αυτά που έγραψα. ¨Ασχετα εάν ήταν ή όχι η πρόθεση του πόστ του chrishat αυτή. Αλλά είμαι πολύ κοντα στο να πιστέψω ότι το παρεξηγήσατε (και μετά γράφτηκαν άπειρες σελίδες) καθως αυτά είναι που ξέρω και απο άλλους επαγγελματίες του είδους. Τώρα τι λέει ο κάθε άπειρος wannabe στο youtube. εγώ δεν του δίνω σημασία. Το πεάγγελαμα αυτό θέλει και μια ωρίμανση και χρόνο να σκεφτείς για την μουσική την ίδια και πως να την "υπηρετήσεις".

Last edited:

Reaction score
4.166
Γράφει ποιος συνδυασμός ακούγεται κάθε φορά, πρώτα τα ενεργά και μετά τα παθητικά
Η 2η περίπτωση μου άρεσε περισσότερο, στην 1η ο ήχος ήταν "επίπεδος", μόνο για easy listening :biggrin: . Στην 2η άκουσα μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερες υψηλές, πιο ευδιάκριτες :idk:.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Η 2η περίπτωση μου άρεσε περισσότερο, στην 1η ο ήχος ήταν "επίπεδος", μόνο για easy listening :biggrin: . Στην 2η άκουσα μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερες υψηλές, πιο ευδιάκριτες :idk:.
Το πως ακούτε αυτές τις λεπτές διαφορές βρε αλάνια απ' το γιουτούμπ.. :rolleyes:
Τίποτα δεν κατάλαβα, κουφός, σας θαυμάζω..
Ίσως δεν έχω και το σύστημα να τις ακούσω βέβαια.. :(

Reaction score
19.764
Το σημαντικότερο όμως μέσα σε ένα νήμα που πραγματεύεται την βελτίωση της αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων, είναι να κατανοήσουμε πως η "υγεία της μεσαίας περιοχής" αποτελεί άλλη παράμετρο, δεν καταργεί η μία την άλλη (ίσα ίσα έχει αναφερθεί κατ'επαναληψιν πως υπάρχει βελτίωση στην μεσαία περιοχή με χρήση σαμπ για συγκεκριμένους και αντικειμενικούς λόγους), και είναι εκτός θέματος σε τούτο το θρεντ, που έχει συγκεκριμένο τίτλο.

Στα φόρουμ, θα οφείλαμε όλοι μας συζητάμε σε κάθε θρεντ το θέμα που βρίσκεται στον τίτλο του θρεντ, και εάν δεν υπάρχει θρεντ που να βολεύει να γράψουμε αυτά που θέλουμε, να ανοίξουμε ένα νέο. 😎

Αυτοί είναι βασικοί κανόνες συμμετοχής σε φόρουμ.

Υπάρχουν θέματα κοινωνικά, πολιτικά, για καλώδια και για πικάπ, για θρησκεία και για αγγελίες.

Αυτό που κάνετε ως όχλος είναι ανάλογο του να βάζετε τα νέα για τον καιρό και τις πλημμύρες σε θρεντ που αφορά ενσωμάτωση σαμπ. Αυτά δε, τα κάνετε κυρίως εσείς που ούτε έχετε βάλει σαμπ, ούτε ξέρετε να το κάνετε, κι ούτε σας αφήνει η παντόφλα. 😜🤪😁

Προφανώς το εξαιρετικό θρεντ αυτό που ξεκίνησε ο μπουτχιας, δεν έτυχε του σεβασμού που θα του άξιζε, και ως εκ τούτου θα πρέπει ένας διαχειριστής να κάτσει να σβήσει κάθε άσχετο ποστ, είτε αφορά μίξη πολυκαναλου, είτε αν κάποιος θυμήθηκε να ξανακούσει τις λάμπες του και του άρεσαν, είτε αν αγοράζει η όχι δίσκους ο τάδε, όπως και το εάν θεωρεί σημαντικότερα ή όχι τα μεσαία ο δείνα, αλλά και όλες τις λοιπές σοφιστείες και προσωπικές προτιμήσεις του καθενός επί παντός επιστητού. 😎

Ο σεβασμός στα άλλα μέλη στα πλαίσια ενός φόρουμ, από κει ξεκινάει, από την τιμή που δείχνουμε στα θρεντ του. Εδώ έχετε χέσει κυριολεκτικά στο θρεντ του μπουτχια, ενός μέλους με σημαντική προσφορά στο φόρουμ, που θα άξιζε κάθε σεβασμό.

Και όλως τυχαίως, αυτοί που χέσανε περισσότερο στο θρεντ αυτό, είναι αυτοί με τη μηδενική προσφορά..

Κι η προσφορά, μετριέται. Δεν είναι κάτι αόριστο.. ο μπουτχιας, την έχει μεγάλη, μη τον ζηλεύετε εσείς που την έχετε μικρή. 💋
Μα ο Bhutia δεν έχει πρόβλημα απο ότι κατάλαβα. Ούτε κάν με τις μπριζόλες. :D

Πες βρε Bhutia σε προσβάλλουμε ; :D

Reaction score
9.045
Το πως ακούτε αυτές τις λεπτές διαφορές βρε αλάνια απ' το γιουτούμπ.. :rolleyes:
Τίποτα δεν κατάλαβα, κουφός, σας θαυμάζω..
Ίσως δεν έχω και το σύστημα να τις ακούσω βέβαια.. :(
Και γω κουφός είμαι ευτυχώς, γλιτώνω ετσι και τα 3 παραπάνω χιλιάρικα που θα έδινα αν είχα μουσικό αυτί :lolsign:
Ετσι πάνε αυτά, είσαι Χρυσαυτιας? Ξηλωσου :roflmao:

Reaction score
4.243
Οσον αφορα την μαγεια της μεσαιας περιοχης.
Θα βαλω δυο κομματια που δεν εχουν βαθυ χαμηλο, και θα ελεγε καποιος τι το θες εδω το σαμπ? Η τι τα θες τα μεγαλα γουφερ στο ηχειο? Αφου δεν υπαρχει ζορι.
Eric Clapton - Signe - Unplugged - 5.1Stereo - YouTube

Αν ακουσουμε λοιπον αυτα τα κομματια απο ηχεια ιδιας εταιριας, πχ B&W 801 κι απ το B&W 703. Λογικα θα επρεπε να ακουγονται περιπου ιδια. ΠΕΡΙΠΟΥ. Ισως ομως εχουν και διαφορα μερα με τη νυχτα. Τι λετε εσεις?
Κατι αναλογο αν ακουσεις το ιδιο κομματι απο 703 σκετο και απο 703 συν 4 σαμπ δεκαιντσα. Τι λετε, δεν υπαρουν σεισμοι δεν υπαρχουν ζορια, θα παιξουν ιδια?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
:tongue:
Και γω κουφός είμαι ευτυχώς, γλιτώνω ετσι και τα 3 παραπάνω χιλιάρικα που θα έδινα αν είχα μουσικό αυτί :lolsign:
Ετσι πάνε αυτά, είσαι Χρυσαυτιας? Ξηλωσου :roflmao:
Υποθέτω έχει να κάνει και μ' αυτά που ακούει ο καθένας..
Αν ακούς ''πανκοβρωμιές'' και ''ροκαμπιλιές'' με κατάχρηση αλκοόλ και εντάσεις για να γουστάρεις και να είσαι στο mood των δημιουργών.. (παρών.. :biggrin:)
Ε, κουφαίνεσαι.. :tongue:

'φτυχώς υπάρχει λύση.. :rolleyes:
images9.engageya.com.engageya3e42b4ee-a471-4256-b3d0-5c2c63543ba7_new_post_image_623550_25.jpg

Last edited:

Reaction score
5.549
Μα ο Bhutia δεν έχει πρόβλημα απο ότι κατάλαβα.
To 2020 δήλωσε ότι εξεπλάγη με τους αφορισμούς του Chrishat.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε 3-5 χρόνια που θυμάται να μας αφορίσει ο Chrishat.

...
Ειλικρινώς εκπλήσσομαι που ένας έγκριτος επαγγελματίας και ηχητικός μηχανικός όπως εσείς διατυπώνει αφοριστικές αιχμές δίχως να έχει αξιολογήσει πλήρως τα δεδομένα,ήτοι όση προσπάθεια έχει καταβληθεί εδώ όλον αυτόν τον καιρό.
...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
To 2020 δήλωσε ότι εξεπλάγη με τους αφορισμούς του Chrishat.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε 3-5 χρόνια που θυμάται να μας αφορίσει ο Chrishat.
Ε, την πρώτη φορά δικαιολογείται κάποιος να εκπλαγεί... Εάν όμως γινόταν το ίδιο και τις επόμενες τότε θα ήταν... αδικαιολόγητος.:sneaky:
...
Κανονικά οποιοδήποτε μέλος θα έπρεπε να προσπαθεί μήπως έσωζε άλλα μέλη από τον υποφαινόμενο, έστω και αν δεν θα ήξερε ακριβώς τον λόγο γι αυτό ... :sneaky:
Μα ο Bhutia δεν έχει πρόβλημα απο ότι κατάλαβα. Ούτε κάν με τις μπριζόλες. :D

Πες βρε Bhutia σε προσβάλλουμε ; :D
Όχι , καθότι μένω ... απρόσβλητος. :smile:

Reaction score
5.549
Ε, την πρώτη φορά δικαιολογείται κάποιος να εκπλαγεί... Εάν όμως γινόταν το ίδιο και τις επόμενες τότε θα ήταν... αδικαιολόγητος.:sneaky:
To θέμα είναι αν δικαιολογείται αυτός που εξαπολύει τις ίδιες αφοριστικές αιχμές 3,5 χρόνια μετά, ξανά, καρμπόν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.694
Ιδίως όταν η πραγματική και ουσιαστική συνεισφορά κάποιων μελών είναι αμελητέα (δεν έχουν ανοίξει 5-10 θρεντς να μοιραστούν την όποια σοφία τους και τις όποιες χρήσιμες γνώσεις τους με εμάς, σε οποιοδήποτε τομέα του audio) τότε οι "σφήνες", δεν μπορούν να χαίρουν σεβασμού.

Ο σεβασμός σε ένα φόρουμ κερδίζεται με την χειροπιαστή προσφορά στα άλλα μέλη, που δεν είναι άλλη από δημιουργία θρεντς με στόχο την εξέλιξη της γνώσης σε τομείς ενδιαφέροντος και σχετικούς με το χόμπι.

Μπορεί ο καθένας στην ιδιωτική ζωή του και ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας να είναι άξιος και να χαίρει της εκτίμησης πολλών, αλλά αυτά σε επίπεδο φόρουμ δεν "μετρούν".

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
To θέμα είναι αν δικαιολογείται αυτός που εξαπολύει τις ίδιες αφοριστικές αιχμές 3,5 χρόνια μετά, ξανά, καρμπόν.
Έχει κάνει σχετικές δηλώσεις και στη διάλεξη που είχε γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης του YELLOWBOX. Υποστηρίζει ένθερμα τις θέσεις του και δεν πρόσεξα το ακροατήριο σ'εκείνη να προβάλλει αντιρρήσεις. Ίσως επειδή δεν υπάρχει λόγος αντίρρησης αφενός μεν για τη σημασία των μεσαίων οκτάβων αφετέρου δε ότι τα sub από μόνα τους δεν φτιάχνουν το ακρόαμα...

Μπορούν βεβαίως εν τη απουσία των ή μέσα από κακή ενσωμάτωση να χαλάνε ό,τι θα εισπράττεται στις ανώτερες οκτάβες ακόμα περισσότερο..:wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.292
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924