Εδώ τρέχουμε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.222
Η χειρότερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις Άλεξ ήταν το galaxy watch, για κατζετάκια είναι μια χαρά με αυτά που προσφέρει, ως activity tracking είναι μια πατάτα με λουράκι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.922
Η χειρότερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις Άλεξ ήταν το galaxy watch, για κατζετάκια είναι μια χαρά με αυτά που προσφέρει, ως activity tracking είναι μια πατάτα με λουράκι...
Είναι τέλειο και καλύτερο από όλα που είχα μέχρι τώρα. :p :biggrin:

Να το εξηγήσω: Ήθελα ένα πλήρες smartwatch και κακά τα ψέματα πραγματικό smartwatch είναι ή Apple ή Samsung. Άντε και το Google Watch τώρα που αγόρασε τη FitBit και πήρε την τεχνογνωσία της.

Επειδή όμως έχω το Samsung S23 Ultra, το watch της ίδιας εταιρείας ήταν μονόδρομος.

Ζητούσα οπωσδήποτε NFC με Google Pay και πλήρη υποστήριξη Google εφαρμογών, ωραία trendy εμφάνιση (βασικότατο) και τέλος αξιόπιστο activity tracking. Τα έχει όλα! Το καινούργιο, το 6, με τον πιο γρήγορο επεξεργαστή και τη νέα οθόνη σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτερο (οι sensors είναι οι ίδιοι).

Η μέτρηση παλμών συγκριτικά με το Wahoo chest strap έχει ελάχιστη απόκλιση (κυρίως lag). Κι όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβέστατα (για ρολόι). Μέχρι και καρδιογράφημα κάνει και περιμένω να πάω στον φίλο μου τον καρδιολόγο για να το συγκρίνουμε με τα δικά του όργανα. To GPS μια χαρά κι αυτό.

Την Garmin τη σέβομαι για την ιστορία της αλλά τη μισώ. :biggrin:

Είναι επικεντρωμένη αποκλειστικά στο fitness και καλά κάνει. Αυτό όμως δίνει ένα μονόπλευρο χαρακτήρα στα προϊόντα της. Όταν μιλάμε για ρολόι που θα το φοράω έξω, εκτός του σπορ μου, δεν επιθυμώ να δηλώνω αθληταράς. Στο ίδιο μοτίβο που κι εσύ βλέπεις τους γυαλιστερούς, αλλά εγώ μιλάω για τη χρήση μέσα στη μέρα πέρα από την άσκηση.

Καλά, έτσι κι αλλιώς τα ψιλοβαριέμαι τα smartwatches γιατί έχω από μικρός το κόλλημα με τα καλά ρολόγια που φοράω εναλλάξ.

Για να επιστρέψω στη Samsung, σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι και ασκούμαι πλέον με το ζόρι λόγω μη ύπαρξης στόχων που να με ικανοποιούν, το Watch 5 το έχω βολευτεί. Απλά μου τη δίνει όταν έχω την οποιαδήποτε συσκευή και έχει κυκλοφορήσει νέο μοντέλο. Οπότε μάλλον θα πάρω και το καινούργιο. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.222
Τι να σε πω, σε αντίθεση με εσένα έχω πολύ άσχημη εμπειρία από το galaxy watch 3.
Και εξηγούμε, το ρολόι στη εποχή του ήταν κόσμημα στο χέρι, το έχω ακόμα και το φοράω εκτός άσκησης, κυρίως για τη ανοιχτή ομιλία στη δλειά που τα χέρια μου είναι συνήθως απασχολημένα και πρέπει να μιλάω στο τηλ.
Απο τη πρώτη μέρα που το φόρεσα έδειχνε εντελώς λάθος τους παλμούς, οταν ξεκινούσε η άσκηση και ο καρπός ίδρωνε έχανε τον μπούσουλα και η αποκορύφωση ήταν να σταματάει τη ένδειξη παλμών, στη ηρεμία τα πήγαινε σχετικά καλά με το hr. Το άλλο κακό ήταν που δεν υπήρχε λειτουργία να κάνεις pair με ζώνη καρδιακών παλμών, άρα εντελώς άχρηστο στο κομμάτι άθλησης.
Λέω δεν πειράζει θα το έχω ως καταγραφικό gps, έλα όμως που χάλασε ο αισθητήρας του βαρόμετρου στους πρώτους μήνες και δεν είχα ντίπ υψομετρικά.
Το πάω στο service και για ένα μήνα δούλεψε, μετά ξανά χάλασε, αντε πάλι στο service. Πέρασε από το service συνολικά 5 φορές, άλλαζαν το πίσω καπάκι που είχε πάν τον αισθητήρα, έλα όμως που ο αισθητήρας ήταν σε επαφή με το δέρμα, τον ιδρώτα και τη βρώμα, μπούκωνε και σταμάταγε να λειτουργεί. Εντέλει αναγκάστηκαν και μου έδωσαν καινούριο. Η χαρά κράτησε για 2-3 μήνες, χάλασε και αυτό που ήταν αντικατάσταση. Μετά έσκασε η βρώμα, είχε κάνει μ@λακία σχεδιαστικά η samsung και όλοι τρέχαμε στο service άδικα. Στο τέλος με το τσαμπουκά μας έβαζε να πληρώνουμε άμα θέλαμε να το πάμε στο service ενώ ήταν ακόμα στη εγγύηση...
Αρα μετά τη ταλαιπωρία που τράβηξα καταλαβαίνεις ότι ήταν τελείως πεταμένες παράδες.

Reaction score
23.486
Τι να πω το 955 μου αν και πλέον υπάρχει το 965, με έχει βγάλει πολύ καλά ένα χρόνο τώρα , δεν έχω να προσαψω τίποτα κακό ακόμα. Σαν αθλητικό γκατζετακι είναι ταμάμ, ζώνη κπ πλέον βάζω μόνο όταν έχω απαιτητικό πρόγραμμα όπως σήμερα πχ για να είμαι σίγουρος, αλλιώς δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ.

Σήμερα πήγα για 2 αγώνες σερί στη Καλλιθέα, έτρεξα τα 10χλμ με σκοπό να επιβεβαιώσω την πρόβλεψη του 955 για το 10αρι και όντως το έπιασα το 43:10 και μετά έπεισα όλη την οικογένεια να τρέξουμε τα 5 στο καπάκι.
Ο μεγάλος γιος στα 13 παρά δεν το έχει ακόμα με το τρέξιμο καθόλου αλλά τον πείσαμε και τερμάτισε με τη μανούλα, το μικρό τσογλανι όμως στα 11 παρά (τον δήλωσα 12 γιατί αλλιώς δεν τον άφηναν να τρέξει) έχει απίθανο στυλ φτου φτου φτου, τον ξεκίνησα στα 6:30 και φτάσαμε 5:20 στα 4, με το ζόρι τον κράτησα στο τελευταίο χλμ που έφτασε τα 3:50!
Εντωμεταξυ είναι κοντούλης στο 1.31 οπότε στο 3:50 που έφτασε στον τερματισμό του βήμα του ήταν συγκρίσιμο με το ύψος του!
27:29 καθαρό χρόνο το αστέρι μου , σε 2-3 χρόνια που θα ψηλώσει δεν θα τον φτάνω στις μικρές αποστάσεις!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.496
Ω, ρε φίλε! Τι είπες τώρα! Μπράβο ρε, μπράβο! Καλές επιτυχίες!

Reaction score
1.238
Καλό τερματισμό σε όλους όσους τρέξουν!!! Εγώ φέτος αμέλησα λόγο υποχρεώσεων (δεν ήξερα αν θα καταφέρω να πάω εκείνη τη μέρα) να πάρω έγκαιρα συμμετοχή και τελευταία στιγμή φυσικά δε βρίσκω. Έπρεπε να την πάρω και αν δεν πήγαινα να την έδινα...Του χρόνου να είμαστε καλά...

Reaction score
23.486
Ότι ήταν να γίνει έγινε.
Άλλο ένα τρεξιματάκι αύριο κάποια στιγμή και ίσως ένα πολύ μικρό αργό χαλαρωτικό την Τετάρτη.
Χρωστάω μεγάλο μέρος της θεωρητικής προετοιμασίας, κάπου 150 με 200 χλμ, αλλά κλαιν, δείχνει να είναι σε καλό δρόμο για την Κυριακή - έθεσα και στόχο το 3:40:00 στο στραβαδι οπότε ότι γράφει δεν ξεγράφει.

Σήμερα το ρολογακι μου μου έκανε ένα δωράκι
Screenshot_2023-11-04-13-11-05-27_d9aa206de00b4b7c29deeb8e9ccbd9e7.jpg

Έγινα σουπιριορ!!!
Μεγάλες στιγμές ζούμε Χρήστου!

Reaction score
5.403
Ότι ήταν να γίνει έγινε.
Άλλο ένα τρεξιματάκι αύριο κάποια στιγμή και ίσως ένα πολύ μικρό αργό χαλαρωτικό την Τετάρτη.
Χρωστάω μεγάλο μέρος της θεωρητικής προετοιμασίας, κάπου 150 με 200 χλμ, αλλά κλαιν, δείχνει να είναι σε καλό δρόμο για την Κυριακή - έθεσα και στόχο το 3:40:00 στο στραβαδι οπότε ότι γράφει δεν ξεγράφει.

View attachment 310728
Έγινα σουπιριορ!!!
Στα 53 μου θα γίνω και γω σουπιριορ?
8 χρόνια μου μείνανε δεγ@μιετ@ι

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.222
Ότι ήταν να γίνει έγινε.

View attachment 310728
Έγινα σουπιριορ!!!
Στο 72 που ειχα φτάσει τι είμαν, σούπερμαν? :biggrin:

Επειδή όμως οπως θυμάσαι σε τιμωρεί αμα δεν εισαι καλο παιδάκι, το εχω απενεργοποιησει απ"ολες τις συσκευές το πέο μάξ

Reaction score
23.486
Εσύ πως το είχε πει ταδερφις , δεν μπορείς πλέον να τρέχεις με 3λ το χλμ

Reaction score
23.486
Χέστηκα ναουμ , πάντως αν πω ότι θα μπορούσα να μετανιώσω για κάτι είναι που δεν πήρα σοβαρά το τρέξιμο ή/και το ποδήλατο όταν ημανε 27 , τω καιρώ εκείνο έτρεχα στον διάδρομο του γυμναστηρίου 12χλμ στην ώρα και κατέβαινα μόνο για να προλάβω να σηκώσω και κάνα βάρος. Βέβαια τι να μετανιώσω ακριβώς, δεν υπήρχε δρομικο κίνημα στο ίντερνετ τότε ή κάποιος τρόπος να μάθω ότι υπάρχουν αποστάσεις εκτός στίβου. Τότε πίστευα ότι υπήρχε ο μαραθώνιος που γίνεται κάθε 4 χρόνια στην Ολυμπιάδα, δεν είχα κάποιον που να τρέχει στα πάρκα και τα βνα να δω ωχ κοίτα είναι και αυτό μια δραστηριότητα.
Ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο αθλητή αλλά με κερδίσατε εσείς ρε παλιόπαιδα

Reaction score
1.238
Στο 72 που ειχα φτάσει τι είμαν, σούπερμαν? :biggrin:

Επειδή όμως οπως θυμάσαι σε τιμωρεί αμα δεν εισαι καλο παιδάκι, το εχω απενεργοποιησει απ"ολες τις συσκευές το πέο μάξ
Έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού στα νεότερα ρολόγια. Έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και σε όσα εργομετρικα έχω δει πέφτει πολύ κοντά
Άλλο Vo2 max μπορεί να έχεις στο τρέξιμο και άλλο στο ποδήλατο. Διαφορετική μυϊκή ομάδα οπότε άλλο αποτέλεσμα. Εσένα ίσως έκανε συνυπολογισμό ή μπορεί να μετραγε και απλώς την υψηλότερη τιμη

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.222
Δεν με αφορά πλέον το θέμα με το vo2 max,το έχω αφήσει πίσω εδώ και 2 χρόνια. Στο ρολόι το απενεργοποιησα τη πρώτη μέρα, στο όργανο του ποδηλάτου το είχα για καιρό μέχρι να καταλάβω ότι άμα πας κόντρα στις συμβουλές του αλγόριθμου στο κατεβάζει επίτηδες, κάτι σαν τιμωρία.

Κρόκ εγώ το πήρα νωρίς χαμπάρι οτι το έχω, δεν χρειάστηκα κάνα κίνητρο, τη μέρα που έδωσα εξετάσεις στα αθλητικά στα 100m ετών 17 με χρόνο λίγο κάτω από 11 δευτερόλεπτα. Επέλεξα όμως να ζήσω τη παιδική μου ηλικία, αλητεία, μοτοσυκλέτες, ξενύχτια, κρεπάλη με όλα τα παρελκόμενα. Δεν μετανιώνω για τίποτα, έχει βέβαια να κάνει και με το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, εγώ όπως ξέρς δεν με ενδιέφερε ποτέ να κυνηγήσω καμία ματαιοδοξία, τη έχω ζήσει σε άλλους αθλητές και δεν με άρεσε ντίπ!!
Μεταξύ μας, για το χρονικό διάστημα που ασχολείσαι τα πας φανταστικά, έχς ακόμα περιθώρια βελτιώσεις, συνέχισε όπως το πας, το πας καλά!! ;)

Reaction score
23.486
Δεν έχω παράπονο, ούτε πικρία και που το πιασα τώρα μια χαρά ικανοποίηση είναι, ο επόμενος στόχος είναι να χωσω τους νέους στο τρυπάκι γιατί είναι ωραίος τρόπος να απασχολείς τον χρόνο σου.
Ο μικρός είναι κινούμενος πύραυλος, ο μεγάλος άμα τον σπρώξω λίγο θα μπει στην ιστορία.
Φυσικά μακρυά από πρωταθλητισμό, μόνο για τα γούστα

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.610
Επέλεξα όμως να ζήσω τη παιδική μου ηλικία, αλητεία, μοτοσυκλέτες, ξενύχτια, κρεπάλη με όλα τα παρελκόμενα.

@pankrok
ίσα μ... χ... δεν κάνω για σένα της λέω, εσύ είσαι μια κυρία, εγώ είμαι ζημιάρης και θα σε καταστρέψω
:roflmao: :roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.587
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants