Δημητρης 777
Spendorious
- Reaction score
- 21.593
Δεν έχω ιδέα τι σκ.. έκαμα αλλά να..
Ακριβώς. Απόλυτα επαρκείς για απόλαυση, απόλυτα υγιείς για τα αυτιά, και δεν βλάπτουν και το πορτοφόλι γι' όσους (πάρα πολλούς) έχουν θέμα εκεί.Και για να επανέλθουμε στο θέμα και για μένα στάθμες 75-78 db είναι υπεραρκετες και είναι εκεί που ακούω και ευχαριστιεμαι συνήθως.
Το βράδυ που έχει πολύ ησυχία, χαλαρά σε πολύ χαμηλότερες στάθμες με χρήση sub και παρέα με ένα ουίσκακι το ευχαριστιεμαι το ίδιο.
Ξέχασες το dB(Z)...Τελικά να χρησιμοποιήσουμε dB, dB(A) ή dB(C) για να μετρήσουμε τον ηχο και γιατί ?
Και η C αποτυπώνει το πως αντιλαμβάνεται το αυτί τον ηχο αλλά σε αρκετά υψηλές στάθμεςZ είπαμε, που είναι flat. Η A είναι για το πως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τον ήχο.
Σε σωστό δρόμο είσαιΣε υψηλές στάθμες μάλλον db(C) γιατί είναι μεν προσαρμοσμένη στην ανθρώπινη ακοή αλλά πιάνει καλύτερα τα άκρα του ακουστικού φάσματος από ότι η dbA. H dbZ είναι για εργαστηριακές μετρήσεις και δεν λαμβάνει υπόψιν την ευαισθησία του αυτιού αλλά είναι γραμμική και πιάνει ότι ακούει χωρίς κάποιο φίλτρο .
Δεν ξερω αν οι τιμες εντασης που γραφεις ειναι κοινες και τι εννοεις -10db, αλλα αν εννοεις αυτες που βλεπω κι εγω στον a/v μου, τα τρια τελευταια χρονια που νοικιαζω μονοκατοικια κι επειδη δεν ξερω ποσο καιρο θα τα καταφερω να μεινω σ αυτη του δινω και καταλαβαινει, ταινιες απο -5db ενιοτε και στο τερμα, 0 δηλαδη μονο ευσι το ευχαριστιεμαι και μουσικη μονο στο -10 με -15 για να το αντεξω περισσοτερο χρονο. Βεβαια η δυναμη της συνηθειας ειναι φοβερη, οσο ημουν σε πολυκατοικια επαιζα στο -30 και φοβομουν οτι ενοχλουσα, τωρα που δεν ενοχλω στο -30 νομιζω οτι επεσε η δεη ή οτι κουφαθηκα.Εγώ δεν μπορώ να ακούσω πάνω από -10db για πολύ ώρα. Ένα τραγούδι θα το αντέξω, άντε δύο, νομίζω. Παραπάνω δεν, ούτε για αστείο. Σε ταινίες συνήθως είναι στα -20db, άντε να πάω στα -16db - 17db. Μια χαρά τα απολαμβάνω. Και δεν έχω θέμα να ανεβάσω γκάζια από θέμα γειτονιάς. Όσο θέλω το πάω. Αλλά μου είναι αδύνατο να δω ταινία στο -10db. Με ενοχλεί αφάνταστα, όπως επίσης ούτε θα τρελαθώ ούτε θα κουφαθώ για την υψηλή πιστότητα my @@@@.
Για αυτό δεν χρησιμοποιώ ντεσιμπελόμετρο. Προτιμώ κάποιο όργανο με μετατροπή FFT σε frequency domain. Το umik σε συνδιασμό με το REW το κάνουν αυτό και δείχνουν ένταση ήχου ανά συχνότητα. Προτιμώ την καμπύλη Z που δείχνει ακριβώς την ένταση του ήχου. Απλή μέτρηση σε ένα απλό και καθορισμένο μέγεθος, όπως είναι το deciBel. Την κρίση αυτού που βλέπω την κάνω εγώ μετά.Ξύσιμο ενός πιρουνιού σε ένα πιάτο. σκληρά τριξίματα. Μέτρηση 40 dB, ανθρωπίνως ανυπόφορο. A-Rated: 60 dB(A) Απαλό παίξιμο πιάνου, υψηλοί και χαμηλοί τόνοι. Μέτρηση 40 dB, ανθρωπίνως ευχάριστο. A-Rated: 35 dB(A)
Την χρησιμότητα αυτου του μεγέθους που προκύπτει από την καμπύλη Z δεν μπορώ να καταλάβω, τις μετρησεις Α&C μπορώ να τις χρησιμοποιήσω για να δω εάν η διάρκεια της ακρόασης σε συνδυασμό με την ένταση εγκυμονούν κινδύνους για την ακοή μου. Μάλιστα πρέπει να γνωρίζω ποια μέτρηση απ τις 2 πρέπει να χρησιμοποιήσω.Για αυτό δεν χρησιμοποιώ ντεσιμπελόμετρο. Προτιμώ κάποιο όργανο με μετατροπή FFT σε frequency domain. Το umik σε συνδιασμό με το REW το κάνουν αυτό και δείχνουν ένταση ήχου ανά συχνότητα. Προτιμώ την καμπύλη Z που δείχνει ακριβώς την ένταση του ήχου. Απλή μέτρηση σε ένα απλό και καθορισμένο μέγεθος, όπως είναι το deciBel. Την κρίση αυτού που βλέπω την κάνω εγώ μετά.
Επίσης στο κινητό μου αρέσει να παρατηρώ το πρόγραμμα Spectroid. Βάλτε το, έχει πλάκα.
Μόνον που το όριο αυτής της κορυφής βρίσκεται στα 135dB αν δεν κάνω λάθος.Peak C weighted.