Ποδήλατο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Δηλαδή τον λες άσχημο; Δεν φτάνει η άλλη η γκιόσα που πέρσι τον είπε γέρο;

Για τιμωρία, δεν θα σου γνωρίσει τη ξαδέρφη του, να μάθεις.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.162
Δηλαδή τον λες άσχημο; Δεν φτάνει η άλλη η γκιόσα που πέρσι τον είπε γέρο;

Για τιμωρία, δεν θα σου γνωρίσει τη ξαδέρφη του, να μάθεις.
Μέχρι να του γνωρίσει την ξαδέρφη θα έχει γίνει (η ξαδέρφη) σαν την Ακρίτα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Ε, και πού ξέρεις.

Εδώ το Γιώργου του αρέσει η μέταλ, και να έχει γίνει σαν πλισέ φούστα η εξαδέρφη, εκεί θα κωλώσει;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.465
τι άλλο;:biggrin: Την ομορφιά σου; :roflmao:

Τα μούσια τα αφήνω επίτηδες για να ειμαι άσχημος, άμα ξυριστικώ είμαι κουκλί ζωγραφιστό :biggrin:

ΥΓ.
Τη φάγατε τη ξαδέρφη, γιαυτό δεν μπόρεσε να στεριώσει στο γυαλί :lolsign:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.693
Εδώ το Γιώργου του αρέσει η μέταλ, και να έχει γίνει σαν πλισέ φούστα η εξαδέρφη, εκεί θα κωλώσει;
Εσύ πρέπει να κάνεις πολύ παρέα με τον Κόγια, δεν εξηγείται αλλιώς. Μου θύμισες κάτι που είχε γράψει ένα μέλος για μένα, του απαντάει ένα άλλο μέλος "του μαύρισες την ψυχή τώρα" και του απαντάει ο Κόγιας "ποια ψυχή; Death metal ακούει." :roflmao:

Τα μούσια τα αφήνω επίτηδες για να ειμαι άσχημος, άμα ξυριστώ είμαι κουκλί ζωγραφιστό :biggrin:
Είμαι σίγουρος!:roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.465
Το λοιπόν Γιώργη, θα σε πω ένα μυστικό για να πάψεις να ζηλεύεις τα ftp των άλλων και να αυξήσεις το θκός.
Θα ανέβεις στο ποδήλατο, θα κάνεις ένα υποτυπώδες ζέσταμα και θα χώσεις γκάζι με σκοπό να καείς, στο σημείο που θα νιώθεις ότι πρέπει να σταματήσεις, θα πρέπει να βρεις δύναμη να πατήσεις πχιο πολύ και όσο αντέξεις. Μετά από ξεκούραση θα το επαναλάβεις, σε βάθος χρόνου θα δεις ότι δουλεύει. ;)
Μία άλλη προσέγγιση είναι να δεις το ποδήλατο ως εχθρό που πρέπει να πεθάνει, σταματάς να το φέρεσαι με σεβασμό, πρέπει δλδ να προσπαθήσεις να το σπάσεις, και αυτό δουλεύει!!
Αλλιώς μη περιμένεις κάποια βελτίωση, δοκιμασμένα όλα τα παραπάν από πολλούς ;)

Reaction score
23.859
ο δάσκαλος δω στην ομάδα έχει πεί ένα δυο πράμματα
α) από τότε που βγήκαν τα bike computers χάλασε η πιάτσα
β) όταν αισθάνεσαι τέρμα κλασμένος_δεν_μπορώ_ούτε να σκεφτώ_να_πεταλάρω_2_μέτρα_ακόμα σου έχει μείνει ακόμα ένα 20% - πάτα και άλλο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.465
Έχω παράδειγμα προπονητή που κρατούσε μακριά τη ομάδα από τη ένταση, πήγαινε η ομάδα στους αγώνες και δεν ήταν πουθενά.
Ξερω επίσης ανθρώπους κρόκ που συμβουλευονται ευλαβικά τα διάφορα προπονητικά προγράμματα, όπως αυτό της garmin, επίσης δεν είναι πουθενά.
Ακούμε το σώμα, θα μας μιλήσεις πάνω στο ποδήλατο από τα πρώτα 5 λεπτά, πράττουμε ανάλογος, αυτό έκανα πάντα εγώ!

Last edited:

Reaction score
2.324
ο δάσκαλος δω στην ομάδα έχει πεί ένα δυο πράμματα
α) από τότε που βγήκαν τα bike computers χάλασε η πιάτσα
β) όταν αισθάνεσαι τέρμα κλασμένος_δεν_μπορώ_ούτε να σκεφτώ_να_πεταλάρω_2_μέτρα_ακόμα σου έχει μείνει ακόμα ένα 20% - πάτα και άλλο
Στο β) είναι επειδή θαυμάζει έναν παλαίμαχο δικό μας που έχει γράψει ιστορία με την λογική αυτή τύπου μπρέτσου στο μαξ. Δεν κατάφερε βέβαια ποτέ του κάτι μεγάλο αλλά εφτασε ο Κανελλόπουλος να δηλώσει κάποτε πως μόνο αυτόν φοβάται...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.465
Έχει βάση όμως η λογική αυτή Σάκη, αλλιώς δεν ξυπνάει τι θηρίο που κρύβει ο καθένας μέσα του

Reaction score
23.859
Πχ εδώ το γαρμιν με έλεγε ότι στο 39ο έπρεπε να έχω παραδόσει
Screenshot_2023-11-27-23-58-51-16_d9aa206de00b4b7c29deeb8e9ccbd9e7.jpg

Η αλήθεια ήταν ότι εκείνη τη στιγμή ανέβαζα από τα 4:30 στα 4:00 για τον τερματισμό.
Μπορούσα και να σταματήσω και να συνεχίσω ήταν ακριβώς το ίδιο λογικά και τα δύο.
Αν σταματούσα θα έλεγα ότι είχα κουραστεί πολύ και θα ήταν αλήθεια , αν συνέχιζα θα έβρισκα ότι υπήρχε εκείνο το 20% που λέει ο Γιώργης.
Κάπως έτσι είναι , στο τέλος αν δεν το δώσεις το έξτρα κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι έκανες μλκ και ότι απλά έπρεπε να δώσεις και άλλο.
Στο μόνο που θα κράταγα μια πισινή είναι στο θέμα της καρδιάς που φοβάμαι περισσότερο λόγω ηλικίας , να πατήσεις δηλαδή αλλά να κοιτάς και το στροφόμετρο μην το κολλήσουμε πουθενά (4 είδα να τους μαζεύουν οι διασώστες εκείνη τη μέρα)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.465
Μια καρδιά δουλεμένη, ποτέ νικημένη!!

Αγαπητέ κρόκο, είθισται στο ανταγωνισμό και στους αγώνες να δίνουμε πάντα κάτι παραπάν από αυτό που μπορούμε. Τώρα σε αυτή τη φάση είναι και οι θεατές που εμψυχώνουν κλπ.
Εδώ όμως μιλάμε για προπόνηση και για το πως θα μπουστάρουμε το ftp.
Θυμάσαι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που έβγαινα όξω και για κάθε μέρα έφερνα τις ίδιες επιδόσεις?
Αυτό ακριβώς δούλευα, όλοι με έγραφαν σχόλια πως το κάνω κάθε μέρα και άλλα τέτοια, δούλευα αντοχή σε συνδυασμό με high cadence,
Τότε όλοι νόμιζαν ότι πάω για τα κομ, είχαν φτάσει και αυτά στα αυτιάμ. Έτσι όπως πήγαινα και ειδικά όταν είχα φτάσει στο πίκ των δυνατοτήτων, από όπου περνούσα και είχε κομ, τα γμσα τη μάνα όλα!!
Αυτό όμως έμεινε, ακόμα και αν κάνω καιρό να ανέβω σε ποδήλατο, κάποια βατ παραμένουν, αν το δουλέψω για λίγο καιρό, εμφανίζονται τα βάτ αυτά πολύ γρήγορα και είναι εκεί για μένα. ;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.693
Καταρχάς, να πω ένα "ευχαριστώ" για τις συμβουλές, είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Το λοιπόν Γιώργη, θα σε πω ένα μυστικό για να πάψεις να ζηλεύεις τα ftp των άλλων και να αυξήσεις το θκός.
Θα ανέβεις στο ποδήλατο, θα κάνεις ένα υποτυπώδες ζέσταμα και θα χώσεις γκάζι με σκοπό να καείς, στο σημείο που θα νιώθεις ότι πρέπει να σταματήσεις, θα πρέπει να βρεις δύναμη να πατήσεις πχιο πολύ και όσο αντέξεις. Μετά από ξεκούραση θα το επαναλάβεις, σε βάθος χρόνου θα δεις ότι δουλεύει. ;)
Μία άλλη προσέγγιση είναι να δεις το ποδήλατο ως εχθρό που πρέπει να πεθάνει, σταματάς να το φέρεσαι με σεβασμό, πρέπει δλδ να προσπαθήσεις να το σπάσεις, και αυτό δουλεύει!!
Αλλιώς μη περιμένεις κάποια βελτίωση, δοκιμασμένα όλα τα παραπάν από πολλούς ;)
Εάν κάνω αυτό που περιγράφεις, θα "καώ". Βεβαιωμένο και - δυστυχώς - πρόσφατα. Συν τοις άλλοις, είναι οξύμωρο να "χώνω γκάζι με σκοπό να καώ" αλλά να...
Ακούμε το σώμα, θα μας μιλήσει πάνω στο ποδήλατο από τα πρώτα 5 λεπτά, πράττουμε ανάλογος, αυτό έκανα πάντα εγώ!
!!!!

Δηλαδή, ή δίνω γκάζι μέχρι τελικής πτώσης ή ακούω το σώμα μου - και τα δύο δεν γίνεται. :) Όμως, καταλαβαίνω τι λες, απλώς, θα χρειαστεί να το προσαρμόσω στα δικά μου δεδομένα.

Όπως και να 'χει, τα πράγματα στην περίπτωσή μου έχουν ως εξής: Μέχρι και την εβδομάδα που τελείωσε στις 24/09 οι προπονήσεις μου ήταν τακτικές και πήγαινα(ν) καλά. Από τις 25/09 και μετά, για διάφορους λόγους - που δεν είναι επί του παρόντος - οι προπονήσεις έγιναν μη τακτικές κι αραίωσαν αρκετά. Το αποτέλεσμα ήταν να το πάρω απόφαση να ξεκινήσω από την αρχή πρόγραμμα base (ας πούμε, δημιουργία αεροβικής βάσης ή "General base", όπως το τιτλοφορεί το TrainerRoad) και στη συνέχεια να πιάσω τα υπόλοιπα προπονητικά προγράμματα - όπως έκανα πάντα κι είχα αποτελέσματα. Στο πρώτο FTP test επιβεβαιώθηκε αυτό που λένε ότι "εάν το παρατήσεις, σε παρατάει". Το FTP μου από 227W έπεσε στα 190W (!!!).

Επειδή δεν μου αρέσει να λειτουργώ χωρίς στόχους, "με το βλέμμα" στο επόμενο L' Etape Cyprus (ευελπιστώ να διεξαχθεί του χρόνου), οι στόχοι που έθεσα είναι οι εξής τρεις (3):

Λίγες ημέρες πριν το επόμενο L' Etape Cyprus θέλω:

1) Το σωματικό μου βάρος να κυμαίνεται μεταξύ 73 και 74 κιλών.
2) Το FTP μου να είναι στα 250W.

και την ημέρα της διαδρομής:
3) Να ολοκληρώσω τη διαδρομή των 62χλμ σε χρόνο κάτω από τρεις (3) ώρες.

Είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, πραγματοποιήσιμοι στόχοι, σχετικοί με το hobby μου (=ποδήλατο). Το χρονικό πλαίσιο θα καθοριστεί επακριβώς όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του L' Etape. Θα προσπαθήσω να πετύχω τους στόχους μου. Αυτά. :)

Reaction score
23.859
1) Το σωματικό μου βάρος να κυμαίνεται μεταξύ 73 και 74 κιλών.
2) Το FTP μου να είναι στα 250W.
σχεδόν 3.5W/kg διςιζ σηριους σιτ μαν
αν καταφέρεις κάτι τέτοιο τα 62 χλμ τελειώνουν σε 2 ώρες με το ζόρι εκτός αν έχει ανηφόρα πάνω από 1500 μέτρα οπότε μιλάμε για 2.5 ώρες.

base aerobic με μια ώρα προπόνηση ΔΕΝ γίνεται. μια φορά την εβδομάδα θέλεις 2+ ώρες στο ποδήλατο ΧΑΛΑΡΑ με 120-130 ΚΠ

το ftp γενικά ανεβαίνει όταν πατάς στο tempo και πάνω δηλαδή 160-165 ΚΠ , σε αυτό προπονήσεις της ώρας είναι εντάξει (στο trainer βέβαια γιατί τις πας χωρίς διακοπές, στο δρόμο μπορεί να θέλει 1.5+ ώρα)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.465
Γιώργο σταμάτα τις βασικές προπονήσεις για νουμπάδες και δώσε πόνο, η ψυχολογία είναι πολύ βασικό συστατικό ώστε να τα καταφέρεις, όταν θα νιώθεις καλά βάλε διαλλειματικές, όσο χρόνο εσύ νομίζεις και αύξησε τον σταδιακά.
Εγώ ξεκίνησα με 2 λεπτά στο τέρμα και 5 λεπτά ξεκούραση, 5-7 επαναλήψεις, τώρα μπορώ 7 λεπτά στα κόκκινα και 4 λεπτά ανάπαυση, όταν λέω ανάπαυση, χαλαρό στροφάρισμα, όχι σταμάτημα γιατί γαλακτώνεις.
Μία, δγιό φορές τη βδομάδα βάλε αντοχή, ας πούμε ιγώ έχω σιάξει θκάμ κρυφά segment παντού, είναι κυρίως μεγάλα.
Στη παραλιακή έχω γεμίσει τον τόπο, ξεκινάνε από Καραϊσκάκη και τελειώνουν έως και το Σούνιο με πολλά ενδιάμεσα, ξέρω από που ξεκινάνε και που τελειώνουν ακριβώς, ανάλογα τα κέφια δουλεύω κάποια από αυτά ή και όλα.
Το κεφάλι κάτω, παίζω με watt και avg ταχύτητας, δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει το σώμα άμα το μαστιγώνεις συχνά υπό αυτές τις συνθήκες.
Κάθε φορά που γυρνούσα σπίτι ήταν μεγάλη έκπληξη αυτό που έβλεπα στους χρόνους, αυτό ήταν και όλο το κίνητρο ώστε να θέλω να βελτιώσω επιπλέον τους χρόνους, ώσπου έσπασα όλα τα κοντέρ για τις δυνατότητες που έχω και χαλάρωσα μετά. Τώρα όμως όλη αυτή η φυσική κατάσταση υπάρχει, αρκεί να το τσιγλήσω και το σώμα έχει μνήμη, δεν ξεχνά ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan