Ποδήλατο

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ, είναι η δύναμη των διαλειματικων (ημερήσια) αλλά και του συνεχές λιωσιματος (άλλη ημέρα) με εναλλαγές

Το τρέξιμο δίνει επίσης πολύ αν μπει στο πρόγραμμα. 2-4 φορές το μήνα δίνει σαφή βοήθεια.

Αυτά είδα σε εμένα. Πάντα εννοείτε στόχευε παραπάνω από ότι σου λέει το strava. Αν και σε εμένα στην αποθεραπεία συνήθως είναι μέσα, στην ένταση/διάρκεια είναι ποιο ήπιο από ότι συνήθως μπορώ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
σχεδόν 3.5W/kg διςιζ σηριους σιτ μαν
αν καταφέρεις κάτι τέτοιο τα 62 χλμ τελειώνουν σε 2 ώρες με το ζόρι εκτός αν έχει ανηφόρα πάνω από 1500 μέτρα οπότε μιλάμε για 2.5 ώρες.
Το καλύτερο που έχω καταφέρει, στη καλύτερη φυσική κατάσταση που ήμαν, 2:40 τα 105 χλμ, με 1000 υψομετρικά σε όλο το εύρος της απόστασης, 38 avg speed με 290 avg watt.
Θυμάμαι όλες τις τιμές γιατί κάτι τέτοιο αποκλείεται να ξανά κάνω. Πριν 3 χρόνια, λίγο μετά το ατύχημα με σχετικά φρέσκα χειρουργεία, είχα πεισμώνει άσχημα για όλο αυτό που πέρασα και συνέχιζα να περνάω, τραβούσα το τιμόνι και βέλαζα από τους πόνους. Τη επόμενη ή τη μεθεπόμενη ανέβηκα πρόποδες Κισσάβου κάνοντας 1:17:40 τα 23km σε συνεχόμενη ανηφόρα από 6-20% κλίση.
IMG_20231128_165700.jpg

Μιλάμε για πολλά βάσανα, όχι χαζαμάρες. Τότε ένιωθα πολύ καλά πάνω στο ποδήλατο, είχα βρει και το ιδανικό στήσιμο και έσπασα το κοντέρ στο κατήφορο, χάνοντας το έλεγχο σε μια στροφή επειδή πάτησα μια μικρή πέτρα με 80km/h, εδώ γκρεμός, εκεί γκρεμός, τελικά σώθκα...

Screenshot_2023-11-28-16-56-05-100_com.strava-edit.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Γιώργο σταμάτα τις βασικές προπονήσεις για νουμπάδες και δώσε πόνο, η ψυχολογία είναι πολύ βασικό συστατικό ώστε να τα καταφέρεις, όταν θα νιώθεις καλά βάλε διαλλειματικές, όσο χρόνο εσύ νομίζεις και αύξησε τον σταδιακά.
Εγώ ξεκίνησα με 2 λεπτά στο τέρμα και 5 λεπτά ξεκούραση, 5-7 επαναλήψεις, τώρα μπορώ 7 λεπτά στα κόκκινα και 4 λεπτά ανάπαυση, όταν λέω ανάπαυση, χαλαρό στροφάρισμα, όχι σταμάτημα γιατί γαλακτώνεις.
Μία, δγιό φορές τη βδομάδα βάλε αντοχή, ας πούμε ιγώ έχω σιάξει θκάμ κρυφά segment παντού, είναι κυρίως μεγάλα.
Στη παραλιακή έχω γεμίσει τον τόπο, ξεκινάνε από Καραϊσκάκη και τελειώνουν έως και το Σούνιο με πολλά ενδιάμεσα, ξέρω από που ξεκινάνε και που τελειώνουν ακριβώς, ανάλογα τα κέφια δουλεύω κάποια από αυτά ή και όλα.
Το κεφάλι κάτω, παίζω με watt και avg ταχύτητας, δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει το σώμα άμα το μαστιγώνεις συχνά υπό αυτές τις συνθήκες.
Κάθε φορά που γυρνούσα σπίτι ήταν μεγάλη έκπληξη αυτό που έβλεπα στους χρόνους, αυτό ήταν και όλο το κίνητρο ώστε να θέλω να βελτιώσω επιπλέον τους χρόνους, ώσπου έσπασα όλα τα κοντέρ για τις δυνατότητες που έχω και χαλάρωσα μετά. Τώρα όμως όλη αυτή η φυσική κατάσταση υπάρχει, αρκεί να το τσιγλήσω και το σώμα έχει μνήμη, δεν ξεχνά ;)
Ξέχασα στο παραπάν πρόγραμμα κάτι πολύ βασικό, απαιτείτε σεξ κάθε βράδυ ή μέρα παρά μέρα, αυτά οτι το σεξ μειώνει τις επιδόσεις στα αθλήματα, είναι μύθος!! :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Το τρέξιμο δίνει επίσης πολύ αν μπει στο πρόγραμμα. 2-4 φορές το μήνα δίνει σαφή βοήθεια.
Όχι Μάριε, τρέξιμο και ποδήλατο με σκοπό τη αύξηση του ftp, δεν συνάδουν.
Το τρέξιμο έχει πολύ καταπόνηση με μικροτραυματισμούς και δεν βοηθάει στη ποδηλασία.
Έχεις ως βασικό άθλημα το τρέξιμο και κάνεις αερόβιο-αποκατάσταση πάνω σε ένα ποδήλατο, το αντίστροφο δεν ισχύει.
Άλλωστε όταν πονάς ή νιώθεις καταβεβλημενος οι καρδιακοι παλμοί εκτοξεύονται πέραν του φυσιολογικού.
Δεν φτάνει ο έρωτας με τη σέλα δλδ?
Η σέλα είναι τα προκαταρκτικά ;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.690
σχεδόν 3.5W/kg διςιζ σηριους σιτ μαν
Φίλε, πριν την πτώση ήμουν στα 3.04W/kg. Θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος μου δεν είναι ανέφικτος. Ναι, θα θέλει δουλειά για να "ανέβω" ξανά στα 227, ΟΚ. Την προηγούμενη φορά ανέβηκα από τα 211W στα 227W, χωρίς να "πεθάνω" - απλώς ήταν τακτικές και στοχευμένες οι προπονήσεις. Το "πανηγύρι" θα ξεκινήσει μετά τα 227W.

αν καταφέρεις κάτι τέτοιο τα 62 χλμ τελειώνουν σε 2 ώρες με το ζόρι εκτός αν έχει ανηφόρα πάνω από 1500 μέτρα οπότε μιλάμε για 2.5 ώρες.
Η ανηφόρα (elevation gain) είναι στα 1300m.

1701187666761.png

Δεν το λες και "ισιάδι". :) Οπότε, ο στόχος της ολοκλήρωσης της διαδρομής σε κάτω από 3 ώρες, φαντάζει εφικτός. Εάν γίνει σε 2.5, ε, ΟΚ, θα μπορεί ο @bretsos να με φωνάζει "mini me". :biggrin:

base aerobic με μια ώρα προπόνηση ΔΕΝ γίνεται. μια φορά την εβδομάδα θέλεις 2+ ώρες στο ποδήλατο ΧΑΛΑΡΑ με 120-130 ΚΠ
Δεν είναι μία φορά την εβδομάδα, είναι τρεις (3), συνολικής διάρκειας 3.5 ώρες/εβδομάδα (τώρα στο ξεκίνημα, μετά αυξάνεται). Από τις εκατοντάδες προπονήσεις που βρίσκονται στη "δεξαμενή" του TrainerRoad και σε περίπτωση που θέλω να "ξεφύγω" από το πρόγραμμα για κάποιο λόγο, μπορώ να επιλέξω εκείνη που θέλω να κάνω (μεγαλύτερης/μικρότερης διάρκειας ή έντασης ή/και τα δύο, άλλο είδος προπόνησης κτλ). Στις δομημένες προπονήσεις, όλα γίνονται.
το ftp γενικά ανεβαίνει όταν πατάς στο tempo και πάνω δηλαδή 160-165 ΚΠ , σε αυτό προπονήσεις της ώρας είναι εντάξει (στο trainer βέβαια γιατί τις πας χωρίς διακοπές, στο δρόμο μπορεί να θέλει 1.5+ ώρα)
Το base που διάλεξα εκεί "παίζει". Σταδιακά, έρχονται και τα αποτελέσματα.
Γιώργο σταμάτα τις βασικές προπονήσεις για νουμπάδες και δώσε πόνο, η ψυχολογία είναι πολύ βασικό συστατικό ώστε να τα καταφέρεις, όταν θα νιώθεις καλά βάλε διαλλειματικές, όσο χρόνο εσύ νομίζεις και αύξησε τον σταδιακά.
Εγώ ξεκίνησα με 2 λεπτά στο τέρμα και 5 λεπτά ξεκούραση, 5-7 επαναλήψεις, τώρα μπορώ 7 λεπτά στα κόκκινα και 4 λεπτά ανάπαυση, όταν λέω ανάπαυση, χαλαρό στροφάρισμα, όχι σταμάτημα γιατί γαλακτώνεις.
Μία, δγιό φορές τη βδομάδα βάλε αντοχή, ας πούμε ιγώ έχω σιάξει θκάμ κρυφά segment παντού, είναι κυρίως μεγάλα.
Στη παραλιακή έχω γεμίσει τον τόπο, ξεκινάνε από Καραϊσκάκη και τελειώνουν έως και το Σούνιο με πολλά ενδιάμεσα, ξέρω από που ξεκινάνε και που τελειώνουν ακριβώς, ανάλογα τα κέφια δουλεύω κάποια από αυτά ή και όλα.
Το κεφάλι κάτω, παίζω με watt και avg ταχύτητας, δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει το σώμα άμα το μαστιγώνεις συχνά υπό αυτές τις συνθήκες.
Κάθε φορά που γυρνούσα σπίτι ήταν μεγάλη έκπληξη αυτό που έβλεπα στους χρόνους, αυτό ήταν και όλο το κίνητρο ώστε να θέλω να βελτιώσω επιπλέον τους χρόνους, ώσπου έσπασα όλα τα κοντέρ για τις δυνατότητες που έχω και χαλάρωσα μετά. Τώρα όμως όλη αυτή η φυσική κατάσταση υπάρχει, αρκεί να το τσιγλήσω και το σώμα έχει μνήμη, δεν ξεχνά ;)
Οι προπονήσεις που περιγράφεις έρχονται αργότερα. Άσε ρε φίλε να επανέλθω στα κανονικά μου κι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα "δώσω πόνο", ανεπιφύλακτα!

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Οι προπονήσεις που περιγράφεις έρχονται αργότερα. Άσε ρε φίλε να επανέλθω στα κανονικά μου κι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα "δώσω πόνο", ανεπιφύλακτα!
Άντε να σε δω, γιατί όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα :biggrin:

Μη νομίζεις ότι δεν σε παρακολουθώ, το κάνω συνέχεια και αθόρυβα στο ρουφιάνο που ανεβάζεις τις προπονήσεις.

Reaction score
23.842
1701187666761.png

Δεν το λες και "ισιάδι". :) Οπότε, ο στόχος της ολοκλήρωσης της διαδρομής σε κάτω από 3 ώρες, φαντάζει εφικτός. Εάν γίνει σε 2.5, ε, ΟΚ, θα μπορεί ο @bretsos να με φωνάζει "mini me". :biggrin:
Ένα γρήγορο, τα πρώτα 22.5 χλμ σε μια ώρα, τα υπόλοιπα 40 σε 70 λεπτά με τα βαττ που είπες, ειδικά αν μπεις σε ένα πελοτον στην κατηφόρα.

Δεν είναι μία φορά την εβδομάδα, είναι τρεις (3), συνολικής διάρκειας 3.5 ώρες/εβδομάδα (τώρα στο ξεκίνημα, μετά αυξάνεται)
Base θέλει 2+ ώρες σε μια προπόνηση, μια ώρα ή μιάμιση είναι λίγο για αυτό που θέλεις να κάνεις.
Τα άλλα που κάνεις γίνονται μια χαρά σε μια ή μιάμιση ώρα

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.690
Ένα γρήγορο, τα πρώτα 22.5 χλμ σε μια ώρα, τα υπόλοιπα 40 σε 70 λεπτά με τα βαττ που είπες, ειδικά αν μπεις σε ένα πελοτον στην κατηφόρα.
Sounds like a plan.
Base θέλει 2+ ώρες σε μια προπόνηση, μια ώρα ή μιάμιση είναι λίγο για αυτό που θέλεις να κάνεις.
Τα άλλα που κάνεις γίνονται μια χαρά σε μια ή μιάμιση ώρα
Base στο προπονητήριο μία ώρα γεμάτη είναι αρκετή. Στο δρόμο δεν είναι εφικτό.;)

Reaction score
23.842
Όχι δεν είναι, πρέπει η διάρκεια του να πλησιάζει την διάρκεια του αγώνα στόχου

Reaction score
23.842
Αν το τραβήξω μέχρι τον ΟΤΕ θα είμαι περίπου 65 λεπτά στα 230+ μέσο όρο, με το κομμάτι την αναβασης να έχει περιεχόμενο και στα 270 με 300.
Η χάλασε το βατομετρο ή γίνεται δουλειά
Screenshot_2023-11-29-20-25-40-81_d9aa206de00b4b7c29deeb8e9ccbd9e7.jpg
Screenshot_2023-11-29-20-24-43-85_d9aa206de00b4b7c29deeb8e9ccbd9e7.jpg

Αν είχα χρόνο να ανέβω μέχρι πάνω πιστεύω έφτανα τα 235 στα 90 λεπτά. Πάντως ο χρόνος βελτιώθηκε συν του ότι κουβαλάω κοντά στα 3 κιλά έρμα το σακίδιο με τα ρούχα από τη δουλειά, την αλυσίδα και το τάμπλετ.

Νομίζω ότι πρέπει να βρω τρόπο να κάνω και μια μεγάλη διαδρομή σε αυτή την ισχύ, πχ 2 ώρες στα 220 ή 3 στα 210(έστω 200) για να πάει η βαλίτσα παρακάτω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Άμα αργήσεις όμως δεν το βλέπω και πολύ πιθανό, πάντως ξεκινά να γίνεται διασκεδαστικό όταν μπορεί κάποιος (σε κάτι τέτοια) άνετα να αποδώσει 250 βατούλια.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
250 βατ λόγω ορίου του κοκ στα ποδήλατα έτσι; Μετά πηγαίνετε σε κατηγορία μοτοσακο

Reaction score
23.842
Άμα αργήσεις όμως δεν το βλέπω και πολύ πιθανό, πάντως ξεκινά να γίνεται διασκεδαστικό όταν μπορεί κάποιος (σε κάτι τέτοια) άνετα να αποδώσει 250 βατούλια.
Ωραίο είναι να βγαίνει για αρκετή ώρα, τώρα που ασπουμε βγαίνει για μια ώρα είναι ένα ωραίο στατιστικό να δείχνεις στους φίλους σου.
Εκεί θέλω να φτάσω, να βγαίνει ένα 230αρι (Για αρχή) σε μια μεγάλη βόλτα 70 με 100 χλμ.
Τώρα αν αυτό πάει παραπάνω ε ναι θα έχει πολύ πλάκα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.002
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell