Featured Μετρήσεις με REW

Reaction score
1.284
Πάρε δυο τέτοια

Σούπερ τιμή , συνήθως παίζουν στα 800€ , τα αγοράζεις απευθείας απ την εταιρία.
Παίζουν σαν σφραγισμένα κιόλας , έχω ίδιο είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Εάν πάρεις δυο θα σου κάνουν και καλύτερη τιμή. Ο ενισχυτής του έχει 5 χρόνια εγγύηση και το customer service σούπερ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.664
Πάρε δυο τέτοια

Σούπερ τιμή , συνήθως παίζουν στα 800€ , τα αγοράζεις απευθείας απ την εταιρία.
Παίζουν σαν σφραγισμένα κιόλας , έχω ίδιο είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Εάν πάρεις δυο θα σου κάνουν και καλύτερη τιμή. Ο ενισχυτής του έχει 5 χρόνια εγγύηση και το customer service σούπερ.
Στα 580€ είναι τώρα!

Σε λευκό φαίνεται κι ωραίο!

Reaction score
1.284
Δεν ειναι κακό.....
Πέρα απ το site της εταιρίας υπάρχουν μετρήσεις και στο νήμα μου.
Στο σαλόνι μου προφανώς με το gain του χώρου κατεβαίνει ξεκούραστα στα 17Hz ανοιχτό .
Σφραγισμένο παίζει απ τα 25hz και πάνω ενώ στα 19 είναι 3-4 db κάτω.
Προσωπικά το παίζω σφραγισμένο , μου δίνει χέρι να κάνω eq χαμηλά χωρίς να εμπλέκεται το bass reflex που θα περίπλεκε τα πράγματα.
Μακριά από εμένα τα glossy και τα λευκά.

Reaction score
1.627
Λοιπόν εκοψα απο 45-50 και κάτω απο τον προ...
πήρα καμια 15ρια μετρήσεις με παραλαγες στην θέση, λιγο πανω λιγο κατω λιγο περα δωθε το αριστερο ηχείο που κανει τη μεγαλύτερη κοιλια στα χαμηλομεσσαία.

το αποτέλεσμα ειναι πολυ κοντινό και από ότι καταλαβαινω το ηχείο θέλει την απλα του για να παιξει σωστα, οι πλαινοί τοίχοι ειναι πολύ κοντά του.
Οσο πιο κέντρο το πήγαινα τόσο καλυτερευε ολο το φάσμα.

left all.jpg

left.jpg

Η κοκκινη ειναι η πιο καλή στο ενα μέτρο απο τον πλαινό τοίχο

Κοινός αυτό το λούζομαι θέλω δεν θέλω .....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.150
πήρα καμια 15ρια μετρήσεις με παραλαγες στην θέση, λιγο πανω λιγο κατω λιγο περα δωθε το αριστερο ηχείο που κανει τη μεγαλύτερη κοιλια στα χαμηλομεσσαία.

το αποτέλεσμα ειναι πολυ κοντινό και από ότι καταλαβαινω το ηχείο θέλει την απλα του για να παιξει σωστα, οι πλαινοί τοίχοι ειναι πολύ κοντά του.

View attachment 314021

View attachment 314022

H κόκκινη είναι που επιδέχεται βελτίωση με προσθήκη sub για τις δύο πρώτες οκτάβες και ισοστάθμιση στην τρίτη.
Οι προηγούμενες ήταν ανεπίδεκτες και... ανεπήδηκτες. :roflmao:

Reaction score
8.786

View attachment 314021

View attachment 314022

Κλείσε το μπας ρεφλεξ και ξαναμετρα :D

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.471

View attachment 314021

View attachment 314022

Το "Drømmer om Døm", πως ακούγεται; :biggrin: 🤘

Reaction score
1.284
H κόκκινη είναι που επιδέχεται βελτίωση με προσθήκη sub για τις δύο πρώτες οκτάβες και ισοστάθμιση στην τρίτη.
Οι προηγούμενες ήταν ανεπίδεκτες και... ανεπήδηκτες. :roflmao:
Η κόκκινη καμπύλη από τα 400 και πάνω είναι εξαιρετική.
Δείτε λίγο τη μέτρηση συνολικά αναλογιζόμενοι ότι στήθηκαν δυο ηχεία σε σαλόνι σε κοινόχρηστο χώρο με περιορισμούς στην χωροταξία και τοποθέτηση.

Χωρίς ίχνος eq τέτοιο γράφημα σωστά ανεβασμένο με 1/6 smoothing και κλίμακα ανα 5 db έχω δει πολύ λίγες φορές εδώ μέσα.

Προκαλώ όσους ακούνε χωρίς καθόλου eq να ανεβάσουν παραστάσεις από το rew , εάν το κάνουν θα καταλάβει ο φίλος σε πόσο καλό δρόμο βρίσκεται.

Σε πρώτη φάση θέλει

1. μέτρηση σωστή με το Dirac σε πολλές θέσεις σε διαφορετικά ύψη με τουλάχιστον 40 εκατοστά απόσταση η κάθε μέτρηση σε όλους τους άξονες του χώρου .

2. Κουρτίνα αυστηρά στα 45hz και δεύτερη κουρτίνα άντε έως τα 400hz.

3.Καθεται ακούει αξιολογεί μια δυο εβδομάδες τι αποτέλεσμα έχει η ισοστάθμιση στις χαμηλές συχνότητες, βάζει ακούει 1-2 κομμάτια χωρίς Dirac.

4. Σκέφτεται σοβαρά τι δεν του άρεσε αρχικά και άρχισε να ψάχνεται κατά ποσο αυτό βελτιώθηκε από τις συμβουλές τοποθέτησης που πήρε , από τις παρεμβάσεις που έκανε στον χώρο και από την αγορά του Dirac.

5. Βλέπει τα οικονομικά του και κρίνει πότε πόσα και ποιας κατηγορίας sub του επιτρέπει η τσέπη του ο χώρος του και η οικογένεια του.

6. Μέχρι τότε συνεχίζει να ακούει μουσική.

Reaction score
1.284
Συγνώμη για το οφτόπικ, αλλά τί εννοείς με αυτό?
Το Dirac έχει κουρτίνες που ανοιγοκλείνουν καθορίζοντας στην ουσία το εύρος της περιοχής που θα προσπαθήσει το Dirac να κάνει ισοστάθμιση.
Έτσι όπως του είπα να τις βάλει θα διορθώσει την απόκριση πλάτους αυστηρά από τα 45hz -400. Default η κουρτίνα μπαίνει συνήθως από τα 30 έως τα 20khz.
Τα ηχεία του φίλου πάνω από τα 400 δεν χρειάζονται παρεμβάσεις ενω οποιαδήποτε προσπάθεια αύξησης της έντασης κάτω από τα 45 σε αυτά ηχεία χωρίς σαμπ θα οδηγήσουν σε αυξημένες παραμορφώσεις .

Reaction score
1.627
Ερώτηση
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμβαίνει το παρακάτω;

Πήρα 3 μετρήσεις με σταθερό μικρόφωνο.... (χωρίς dirac, κάπου έχω κόψει τις χαμηλές από τον προ κοντά στα 40-50hz)

Αριστερο + δεξί με ξεχωριστές μετρήσεις σε αντιπαράθεση.

new LR.jpg

Ολα καλά μέχρι εδώ.

Μετά παίρνω και τα 2 ταυτόχρονα και βγαίνει ένα πράμα ξερωγω....πως να το χαρακτηρισω

new LR all.jpg

Γιατί έχει τόση διαφορά με τις μεμονωμένες μετρήσεις; Προσπαθώ να καταλάβω που οφείλεται αλλά δεν.....

ΥΓ με τα χαλιά το rt σπέρνει (μέτρηση LR) ...

both rt60.jpg

Reaction score
11.113
Πριν αρχίσεις να ξηλώνεις μεγάφωνα, πάρε μετρήσεις 10 πόντους γύρω από τη θέση σου. 4, 5 πάρε και δες. Βάλτες να δούμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.538
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106