- Reaction score
- 1.951
Εγώ το έχω στο Focus, αλλά δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με αυτή τη παράμετρο - να κάνω συγκρίσεις κλπ.
Εαν κάνεις τις μετρήσεις στο REW με το μικρόφωνο σταθερό σε μια θέση και πας με βάση αυτό να διορθώσεις κάνεις μεγάλο λάθος. Η απόκριση πλάτους αξιολογείται μόνο με την μέθοδο του κουνιστού μικροφώνου και σάρωση της ευρύτερης περιοχής ακρόασης.Εκανα σημερα καποιες μετρησεις παλι αλλα αυτη τη φορα σε global.
Δεν εχει τρελες διαφορες.
Προσπαθησα να διορθωσω καποιες καμπυλες αλλα δε μπορω να τις κανω ξεχωριστα παρα μονο και στα δυο ηχεια μαζι (voicing το λενε στη lyngdorf).
Δουλεψα και το peq του sub λιγο, τα εκανα κωλος καλα καλα καο ηρεμησα. Αυριο παλι.
Ωραία επέλεξε τες όλες και πάτα Average the responses κάτω αριστερά, θα σου βγάλει το μέσο όρο σε μία καμπύλη. Την ίδια δουλειά κάνει το κουνιστό μικρόφωνο αλλά με περισσότερες μετρήσεις. Έτσι όπως τις βλέπω χύμα μια χαρά δουλειά έκανε το room perfect.Η 11,13,14
Άσε με μου κάνει το δεξί ηχείο βουτιά 5 db στα 150-350 και δεν λέει να μαζευτεί με τίποτα. Εκτός άμα το φέρω μπροστά από την τηλεόραση...εκεί οκ φτιάχνει@AndreasLav Αδικείς τα πλαϊνά τοιχώματα.
κοιτάζει ταβάνιΜια διευκρίνιση παρακαλώ. Το μικρόφωνο βλέπει προς τα ηχεία η προς τα πάνω?
Οριζόντια δηλαδή η κάθετα ?
Δεν μπορείς να βάλεις ένα όμορφο (σε όψη) υλικό για διάχυση ή/και για οτιδήποτε άλλο χρειάζεται;Άσε με μου κάνει το δεξί ηχείο βουτιά 5 db στα 150-350 και δεν λέει να μαζευτεί με τίποτα. Εκτός άμα το φέρω μπροστά από την τηλεόραση...εκεί οκ φτιάχνει
Αφου για μετρησεις παραμενει η κουβεντα (για αυτο και εγραψα κι εγω εδω μεσα).(Κάνουμε highjack το thread του ανθρώπου τώρα, αλλά...)
α) δε θυμαμαι τι εκανα. Πριν κανω το οτιδηποτε ειχα ανεβασει πολυ την ενταση κατα τη διαρκεια του setup του μικροφωνου.Βλεποντας το διαγραμμα του REW εχω 2 αποριες αν μπορειτε να βοηθησετε
α) Στο REW συνηθως εχουν ως reference level για μετρηση τα 75 db . Εσυ στα ποσα db εκανες η μετρηση ?
β) Τι μας δειχνει η παρακατω ενδειξη στο REW με τα db που εχω σημειωσει?
View attachment 319028
Έκανα edit, ρε. Απευθυνόμουν στον @AndreasLav νομίζοντας ότι το thread το είχες ανοίξει εσύ. Αλλά μετά, πήγα στην πρώτη σελίδα κι είδα ότι το thread το είχε ανοίξει ο @AndreasLav, εξ ου και το edit.Αφου για μετρησεις παραμενει η κουβεντα (για αυτο και εγραψα κι εγω εδω μεσα).
Στο πλάι έχω πάνελ, πίσω έβαλα κάτι ράφια, θα τα γεμίσω πράμα γιατί είναι άδεια και θα δω από κάτω τους μπας και βάλω τίποτα και ισιωσει κάπως. Αλλά είναι ο κερατάς ο πλαϊνός.Δεν μπορείς να βάλεις ένα όμορφο (σε όψη) υλικό για διάχυση ή/και για οτιδήποτε άλλο χρειάζεται;
Έτσι όμως μέτρας το ηχείο όχι τον χώρο. Τουλάχιστον το umik έτσι παίζει.,Στη δικη μου περιπτωση κοιταει προς τα ηχεια.
Λάθος,Στη δικη μου περιπτωση κοιταει προς τα ηχεια.