Sonos

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το όνομα που έχει. Προσφέρει ένα πακέτο που ικανοποιεί πολύ κόσμο. Αν δεν υπήρχε τον συγκεκριμένο target group δεν θα υπήρχε και η Sonos. Θα την είχαμε κλάψει χρόνια τώρα

Πάντα θα υπάρχουν προϊόντα που δεν θα είναι για όλους. Κάποιοι άλλοι θα τα θεωρούν και ελαττωματικά, πεταμένα λεφτά, υπάρχουν καλύτερα κ.α. Το μόνο που ισχύει είναι ότι αυτό το προϊόν δεν είναι για εκείνους. Αν το θελήσουν θα πρέπει να μπουν στον κόσμο που ζει αυτό.

Παίρνοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό μου, δεν χωνεύω τα PC και πολύ περισσότερο τα Windows. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά. Τα χρησιμοποιεί εκατομμύρια κόσμος. Απλά δεν είναι για μένα, και πιθανότατα και για όλους όσους έχουν Apple. Για αυτούς η Apple είναι κορυφή, και ας έχει θέματα για τους κάποιους. Πάντα θα υπάρχουν αυτά.

Αν υπήρχε ένα προϊόν που θα ήταν τέλειο για όλα τα δις των κατοίκων της Γης θα το ξέραμε.

Reaction score
5.395
Και η Sonos που αποφάσισε να έχει μόνο μια ARC θύρα είναι η λογική
Το πιο λεπτό καλωδιάκι που υπάρχει για σύνδεση με την tv που είναι ακριβώς από πάνω στον τοίχο και τίποτε άλλο.

Ούτε πολλαπλές συσκευές, ούτε καλωδιομάνι.
Και να θέλεις δεν θα βρεις σετάπ με Sonos που να μην είναι κομψό και όμορφο.

Στο δικό μου πρότζεκτ δεν ήθελα να
φαίνεται τίποτα. Για τα δύο καλώδια ρεύματος TV και Arc έσκαψα τοίχο. Ούτε τώρα ούτε στο μέλλον πρόκειται να χαλάσει η κομψότητα του στησίματος προσθέτοντας καλώδια και συσκευές γύρω από την Arc.

alexis

Reaction score
30.448
Ακριβώς. Σκέφτομαι αργότερα, αν παίξει TV στην κρεβατοκάμαρα θα μπει και immersive Sonos. Εννοείται ότι θα πέσει σκάψιμο για όλα τα ηχεία. Το μόνο "αλλά" μου είναι ότι η μπάρα θα πρέπει να μπει αναγκαστικά πάνω από την TV, και αυτό μου ακούγεται λίγο κάπως για το αποτέλεσμα.

Reaction score
5.395
Στο υπνοδωμάτιο ψηλά και με ελαφρά κλίση προς τα κάτω δεν θα στήσεις την TV;

alexis

Reaction score
30.448
Στο υπνοδωμάτιο ψηλά και με ελαφρά κλίση προς τα κάτω δεν θα στήσεις την TV;
Δεν ξέρω δεν το έχει δει ακόμα που θα μπει. Το βέβαιο είναι πως θα μπει flat στον τοίχο χωρίς κλίση. Ο τοίχος έχει ύψος 3.2m.

Timaras

Reaction score
2.131
Το μόνο που ισχύει είναι ότι αυτό το προϊόν δεν είναι για εκείνους. Αν το θελήσουν θα πρέπει να μπουν στον κόσμο που ζει αυτό.
Ακριβώς αυτό.
Μιλωντας για την περίπτωσή μου πάντα,δεν κάνει για μένα γιατί δεν μπορώ να στήσω πολυκάναλο με 5 ηχεία της.

Τα υπόλοιπα,πες μπορώ να τα προσπεράσω.

sps

Reaction score
538
Έγινα "Sonos Atmos Junkie" απο τοτε που διάβασα το νήμα.
Την Κυριακή από το πρωί πίνοντας τον καφέ μου "ξαναέστησα" την Arc τα δυο Five και το Sub, με Trueplay και κάποιες χειροκίνητες ρυθμίσεις που αλίευσα από το Ίντερνετ.
Από την εφαρμογή της τηλεόρασης Tidal, άρχισα να ψάχνω για τίτλους "Dolby Atmos", βρήκα αρκετούς και άρχισα να ακούω.
Υπάρχει θέμα, είναι μια άλλη διάσταση από το δικάναλο.
Θα φτιάξω μια playlist αν βρω χρόνο μέσα στην εβδομάδα (φυσικά θα την ανεβάσω)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.171
Ακριβώς. Σκέφτομαι αργότερα, αν παίξει TV στην κρεβατοκάμαρα θα μπει και immersive Sonos. Εννοείται ότι θα πέσει σκάψιμο για όλα τα ηχεία. Το μόνο "αλλά" μου είναι ότι η μπάρα θα πρέπει να μπει αναγκαστικά πάνω από την TV, και αυτό μου ακούγεται λίγο κάπως για το αποτέλεσμα.

sps

Reaction score
538
Χρησιμοποιώντας το δικό τους μικρόφωνο τα Era 300 κάνουν ένα quick Trueplay.
To advanced Trueplay γίνεται μόνο με iOS συσκευή.

Επίσης όταν είναι στημένα ως surround, αναγκαστικά με iOS συσκευή.
ΟΚ, τώρα διάβαζα γιατί ψάχνομαι να αντικαταστήσω τα Five και έβλεπα στην σύγκριση ότι σετάρετε και με Android
Έχεις δίκιο σαν σύνολο σετάρετε με IOS, λάθος εντύπωση.

Reaction score
1.054
Δικαιολογίες. Να βγάλουν ένα δικό τους μικροφωνάκι με 50€ ξέρω γω που να συνδέεται με PC ή με android κινητό και να μπορείς να κάνεις ισοστάθμιση με αυτό. Να το παίρνει ο χρήστης να κάνει τη δουλειά του. Λες και θα πληρώσει ο άλλος 3.000€ για ένα πακέτο home cinema και θα τον πειράξει να πάρει και ένα μικρόφωνο για να το σετάρει σωστά.

Δεν έχω iOS λέμε!

Δεν τους γνωρίζω τους τρόπους που λες, ούτε έχω δει να αναφέρονται κάπου. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα, είναι πως όταν έχω μπλέξει με τέτοιες πατέντες, συχνά καταλήγουν σε προβλήματα. Αν όχι άμεσα, μετά από κάποιο update κλπ.

Και σε κάθε περίπτωση υποτίθεται παίρνεις Sonos για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Να γίνονται όλα out of the box και απλά.

Πως θα το συνδέσεις με switch όταν χρειάζεται αναγκαστικά HDMI ARC και ο προτζέκτορας δεν έχει;

Εγώ για να βάλω ηχόμπαρα Sonos στο δικό μου setup, πρέπει να βάλω:
- ένα HDMI switch για να συνδέσω όλες τις συσκευές/πηγές
- το Arcana που λες για να βγάζει ARC
- ένα HDMI splitter για να πηγαίνει το σήμα σε TV και projector

3 διαφορετικές συσκευές συν την ηχόμπαρα, η κάθε μία με ρεύμα, καλώδια, τηλεκοντρόλ/χειρισμό κλπ. Ένας αχταρμάς.

Οπότε ναι, όλα γίνονται "αρκεί να θέλεις" και πίστεψέ με ήθελα, γι'αυτό το έψαξα. Αλλά ρε φίλε, όχι, δεν το θέλω ΤΟΣΟ πολύ.

Υ.Γ. Και μην το παίρνεις τόσο προσωπικά λες και είναι δικιά σου η εταιρεία :)
Έχεις μια καλή εμπειρία χρήσης (κυρίως λόγω iOS), αυτό δεν σημαίνει πως όποιος δεν καλύπτεται από αυτό που προσφέρει η Sonos είναι κακόβουλος. Εγώ τα λέω γιατί όντως ξεκίνησα να πάρω και στον δρόμο κώλωσα για τους λόγους που είπα.
Συμφωνω με το εξωτερικο μικροφωνο . Στη περιπτωση ομως που δεν εχει γινει (εως τωρα ) αυτο, η λυση του iphone ηταν η καλυτερη δυνατη .
Το θεμα εινα οτι ναι μεν γκρινιαζουμε αλλα δεν γνωριζω να υπαρχει καποιο αντιστοιχο συστημα αλλης εταιριας που να δινει dolby atmos ηχο . Θυμαμαι οτι μεχρι προσφατα ειχαν για πανω απο ενα χρονο θεματα χρονισμου της ηχομπαρας με τα υπολοιπα ηχεια .
Παλαιοτερα η Sonos δεν διεθετε στο χρηστη ουτε bluetooth .
Για να μην πω και τα θεματα aσυμβατοτητας με τα προηγουμενα ηχεια που δεν γινονται pair 8-)
Ο καθενας τα ζυγιζει και πραττει αναλογα !

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Το θεμα εινα οτι ναι μεν γκρινιαζουμε αλλα δεν γνωριζω να υπαρχει καποιο αντιστοιχο συστημα αλλης εταιριας που να δινει dolby atmos ηχο
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό, αλλά εξαρτάται βέβαια και τι εννοείς "αντίστοιχο". Αν ρωτήσεις ας πούμε τον @flash θα σου πει ότι τίποτα δεν είναι αντίστοιχο με το Sonos, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Κατά τα άλλα αν πιάσουμε μια Atmos ηχόμπαρα όπως π.χ. αυτή:

πώς το εννοείς ακριβώς ότι δεν δίνει Atmos ήχο;

Reaction score
5.395
Καλύτερες ηχομπάρες από την Arc υπάρχουν, οικοσύστημα όμως όχι.

Την Arc την παίρνεις ως εισιτήριο 1) για να χτίσεις surround σύστημα, καθώς αλλιώς δεν γίνεται, 2) απολαμβάνοντας παράλληλα την άψογη συνεργασία με άλλους χώρους-ηχεία μέχρι και φορητά, όντας στο οικοσύστημα της Sonos.

Έχω και JBL ηχομπάρα. Καλή-χρυσή, αλλά δεν προσφέρει τη χρηστικότητα του συστήματος της Sonos.

Reaction score
1.054
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό, αλλά εξαρτάται βέβαια και τι εννοείς "αντίστοιχο". Αν ρωτήσεις ας πούμε τον @flash θα σου πει ότι τίποτα δεν είναι αντίστοιχο με το Sonos, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Κατά τα άλλα αν πιάσουμε μια Atmos ηχόμπαρα όπως π.χ. αυτή:

πώς το εννοείς ακριβώς ότι δεν δίνει Atmos ήχο;
Εννοω αυτο που ειπε παραπανω ο flash για ηχοσυστημα οχι απλα ηχομπαρα για ταινιες αλλα και για μουσικη
Αντιστοιχης ευκολιας στησιματος , ομορφου σχεδιασμου , και ηχου , απο τη στιγμη που ακολουθεις τις προδιαγραφες της Sonos ( ios συσκευη κλπ )

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Και μόνο που αποκωδικοποιει tidal Dolby Atmos, αξίζουν.

Έξτρα τα ότι ακούγονται πολυ ωραία, είναι οικονομικα, εύχρηστα, waf στα ύψη...

Ίμο, τα Sonos στο audio είναι ότι η apple στους υπολογιστές και η tesla στα bev. Χωρίς συναγωνισμό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.548
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof