Featured Μετρήσεις με REW

Reaction score
1.627
Το πανελ αυτο μπορεις να το βαλεις διαγωνια ωστε να σχηματιζει τριγωνο με την γωνια και να κερδισεις αρκετη επιπλεον αποροφηση απο το κενο απο πισω του.
Επισης το κενο αναμεσα σατο σκρινιο και το καλοριφερ πιστευω ευκολα χωραει ενα κυβο απο πετροβαμβακα
Το έχω σκεφτεί αλλά εκεί παίζει πιθανή θέση για το ένα sub. To αλλό με το διαγώνιο σιγά σιγά μην μου πάθει κάνα εγκαφαλικό η κυρά. (είναι πολλές οι αλλαγές)

Reaction score
1.627
Δυο τεμάχια
Ρε συ τι είμαι ο πανίσχυρος μεγιστάνας τον νιτζα;
6κ μπασοπαγιδα; χαχαχχαχαχχα

Reaction score
1.153

Reaction score
1.924
Μπορεί να φτιάξω και ένα κινητό για να βάλω στην εξώπορτα καθώς εκεί σκάνε οι πρώτες ανακλάσεις του αριστερού ηχείου. Δεν ξέρω κάτα πόσο θα κάνει δουλειά βέβαια καθώς ειναι 4 μέτρα από την MLP.
Aυτο που μπορεις να κανεις ειναι να φτιαξεις ενα φορητο πανελ αρκετα μεγαλο αν σε παιρνει, πχ 1Χ1.8μ να μπει εκει που τελειωνει ο τοιχος ωστε να προσφερει και λιγη ανακλαση (με απλα λογια να μην ειναι μονο αποροφηση, να εχει και ανακλαστικη επιφανεια εμπρος) να ισορροπει με το δεξι ηχειο.
katopsi.png

Το έχω σκεφτεί αλλά εκεί παίζει πιθανή θέση για το ένα sub.
Μπα δεν το βλεπω για εκει το sub. Εγω το βλεπω ειτε για εμπρος γωνιες, ειτε εμπρος αριστερη γωνια και γωνια διπλα στον καναπε.
Αλλα εννοειται οτι για να γινει κατι τετοιο θες σοβαρα εργαλεια για ενσωματωση/ισοσταθμιση

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Ρε συ τι είμαι ο πανίσχυρος μεγιστάνας τον νιτζα;
6κ μπασοπαγιδα; χαχαχχαχαχχα
Θα σου λέγαμε για ανακατασκευή του χώρου (ρίξ'το Ηλία.. :tongue:), εντοιχισμούς και floating floor αλλά σε πάμε λάου λάου.. :cry:

Reaction score
11.323
Το σκρίνιο είναι ιερό....και τα σεμεδάκια. Το κάλυψα στην τελευταία μέτρηση με χοντρή κουβέρτα, η διαφορά ήταν απειροελάχιστη για να ασχοληθώ να το βγάλω κτλ. (άντε να ισίωσε σε λίγα σημεία τα ψηλά 1db). Στα υπόλοιπα αν θυμάμαι καλά ήταν μία και το αυτό.
Τις έχω και αυτές αν θέλετε να τις βάλω για αντιπαράθεση με την τρέχουσα το βραδάκι.

Μεταχειρισμένα από μέλος είναι τα sub, θα γίνει δοκιμή πριν τα κρατήσω και θα με εξυπηρετήσει στήνοντας τα.

Όταν απλά βάζω μουσική και είμαι παραδίπλα κάνοντας κάτι άλλο δεν με πειράζει να παίζει και λίγο κουλά, δεν έχω τέτοια απαίτηση.
πάντως σε γενικές γραμμές 2 σημεία έχω εντοπίσει που φουσκώνει το μπάσο πολύ, και εκει δεν πάιζει να κάτσω ποτε. Κατά τα άλλα αν εξαιρέσεις τις ψιλες που χάνω λίγο, μια χαρά το ακούω (μη πω ότι σε κάνα 2 σημεία μου ακούγεται και πιο στρωτό...)
Θα το κάνω όμως έτσι για να δω τι παίζει και θα τα το ανεβάσω.
Ο ειδικός του Φορουμ για κρυσταλιέρες, σκρίνια και λοιπά παραφερναλια είναι ο @daharis666 και ταυτόχρονα έχει και τα monoliths
Παρεμπιπτόντως η γωνία δεξιά του καναπέ (όπως Κάθεσαι ), είναι ιδανική για το ένα σαμπ, όχι μόνο χωροταξικά, αλλά θα ενισχύει το μπάσο λόγω γωνίας. Εικάζω μάλιστα ότι ίσως έχει και γωνιακό υποστύλωμα.

Reaction score
1.924
Ο πιο ευκολος τροπος να βρεις απο που προερχονται τα dip στην αποκριση ειναι να κανεις τρεις διαδοχικες μετρησεις με τα ηχεια 1) στην θεση που ειναι τωρα, 2) 30 εκατοστα πιο πισω, 3) 30 εκατοστα πιο μπροστα χωρις να αλλαξεις θεση στο μικροφωνο ωστε να δεις προς τα που μετατοπιζονται τα peak και τα dip. Ετσι θα δεις ποια περιοχη επηρεαζει η ανακλαση απο τον πισω τοιχο και με ποια μετακινηση θα φερεις την ακυρωση εκει που θες. Οταν θα βαλεις τα sub, θα φροντισεις η ακυρωση απο τον πισω τοιχο να πεφτει σε συχνοτητα που θα παιζει πλεον απο τα sub.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.667
Ο ειδικός του Φορουμ για κρυσταλιέρες, σκρίνια και λοιπά παραφερναλια είναι ο @daharis666 και ταυτόχρονα έχει και τα monoliths
Παρεμπιπτόντως η γωνία δεξιά του καναπέ (όπως Κάθεσαι ), είναι ιδανική για το ένα σαμπ, όχι μόνο χωροταξικά, αλλά θα ενισχύει το μπάσο λόγω γωνίας. Εικάζω μάλιστα ότι ίσως έχει και γωνιακό υποστύλωμα.
ποιος διαταράσσει την ησυχία μου ?

Reaction score
11.115
Το σκρίνιο είναι ιερό....και τα σεμεδάκια.

Μεταχειρισμένα από μέλος είναι τα sub, θα γίνει δοκιμή πριν τα κρατήσω και θα με εξυπηρετήσει στήνοντας τα.
Μόλις αρχίσουν να βαράνε τα διχίλιαρα και αρχίσει να τρίζει το σύμπαν από κρύσταλλα, θα σου πω εγώ! :roflmao:

Reaction score
1.627
Μόλις αρχίσουν να βαράνε τα διχίλιαρα και αρχίσει να τρίζει το σύμπαν από κρύσταλλα, θα σου πω εγώ! :roflmao:
Blue tag στα ποτήρια και πατάκια σιλικόνης στο σκρινιο.....δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα χαχχαχαχχα

daharis666

Moderator
Reaction score
79.667
μετά τις 500 ώρες οι κρυσταλλιέρες στρώνουν κ δεν ακούγονται...:biggrin:

Reaction score
1.627
μετά τις 500 ώρες οι κρυσταλλιέρες στρώνουν κ δεν ακούγονται...:biggrin:
Ρε άμα αρχίσει η κυρά το γκαρισμα που πείραξα τα κρύσταλλα, καλύπτει και 4δα monolith 18ρια αυτά με τα 2 μεγάφωνα που δεν τα έχει βγάλει ακόμα προς πώληση η εταιρεία.
Τρίζουν οι σήραγγες του μέτρο της Θεσσαλονίκης

daharis666

Moderator
Reaction score
79.667
Ρε άμα αρχίσει η κυρά το γκαρισμα που πείραξα τα κρύσταλλα, καλύπτει και 4δα monolith 18ρια αυτά με τα 2 μεγάφωνα που δεν τα έχει βγάλει ακόμα προς πώληση η εταιρεία.
Τρίζουν οι σήραγγες του μέτρο της Θεσσαλονίκης
σε παίρνει να της πεις...ή τα κρύσταλλα ή εγώ?..... ή θα κοιμάσαι στα πάρκα? :biggrin:

Reaction score
1.627
σε παίρνει να της πεις...ή τα κρύσταλλα ή εγώ?..... ή θα κοιμάσαι στα πάρκα? :biggrin:
Άσε ρε και είναι και χειμώνας.... Είμαι μοντέλο του 80 πιάνω υγρασία τις νύχτες έξω.
Πλάκα πλάκα και που έχει συμφωνήσει να κάνω ότι έχω κάνει ήδη....ήρωας είναι

Reaction score
1.627
Δεν φταίω εγώ αγαπητέ, ο Μητσοτάκης φτάσει. Αν είχαμε ΠΑΣΟΚ θα είχα βάλει Σαμπ και στα πόμολα
Και αυτο για να εντοπισεις που ειναι ακριβως : https://amcoustics.com/tools/amroc
Δεν παίζουν τα calculator σ εμένα έτσι όπως είναι το δωμάτιο.

Ερώτηση πήγα σήμερα σε έναν γυψοσανίδα να πάρω 1 φύλλο πετροβάμβακα 50κιλων για αν κάνω μια δοκιμή.
Με ρώτησε τι το θέλω κτλ, του εξήγησα και μου είπε να πάρω καλύτερα izifon 25 και 38 κιλών. Είπε ότι έχει μακράν καλύτερη ηχοαπορροφηση από ορυκτό/πετροβάμβακα και ότι η αντίστοιχα τους σε κιλα πετροβάμβακα είναι ο 25ρης =50ρης και ο 38ρης = 70ρης.
Τεσπά πήρα 2 φύλλα από τον καθένα τσάμπα να δοκιμάσω.
Έβαλα στο δεξί πλαϊνό πάνελ 2φυλλα 38ρη και ένα 25ρη.
Μου έσκισε την ισορροπία, όλη η εικόνα πήγε δεξιά , το δεξι ηχείο ακουγόταν πολύ παραπάνω από το αριστερό λ.
Με 3φυλλα ορυκτοβαμβακα είναι καρφί κέντρο η εικονα.
Με βλέπω βάζω στα λεπτά που έχω πίσω από τις κουρτίνες τον 38ρη, σα να είχε δίκιο ο μάστορας

Reaction score
1.627
Τι μαλάκια είναι αυτή γαμω τα σκαμπό μου...
Πώς το κόβεις αυτό το πραμα;
Ψαλίδι δεν πιάνει, κοπιδι δεν πιάνει, μαχαίρι δεν πιανει, πριόνι δεν πιάνει....
Άσε που βγάζει ένα σκασμό τριχακια.
Ασταδιαλα.....knauf ρε να πα να γαααααα το izifon

Reaction score
1.924
Τι μαλάκια είναι αυτή γαμω τα σκαμπό μου...
Πώς το κόβεις αυτό το πραμα;
Ψαλίδι δεν πιάνει, κοπιδι δεν πιάνει, μαχαίρι δεν πιανει, πριόνι δεν πιάνει....
Άσε που βγάζει ένα σκασμό τριχακια.
Ασταδιαλα.....knauf ρε να πα να γαααααα το izifon
Ηλεκτρικο μαχαιρι.
Διαφορετικα, φαλτσετα και υπομονη.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μην το κοψεις καθολου και να φτιαξεις τα πανελ στο μεγεθος του φυλλου
Το Izifon ειναι πολυεστερικες ινες οπως το Aritherm. Ναι ειναι πολυ καλυτερο απο τον πετροβαμβακα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.540
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106