Featured Antonylogan's man cave

Μηνύματα
116
Reaction score
472
Οταν υπαρχει τετοια ανομοιομορφια στα ηχεια ειναι λογικο να ακουγεται καλυτερο το στερεο.
Αυτο ομως ειναι μια πολυ σοβαρη ενδειξη για το ποσο χαμενα πανε ολα τα πραγματα που εχεις εκει μεσα.
Ενα ομοιογενες πολυκαναλο 5.2.4 με ολα τα ηχεια ιδια ακομα κι αν αυτα ειναι των 300-400 ευρω το ενα, θα παιξει πολυ καλυτερα απο το στερεο με τον προ και τους τελικους και φυσικα θα παει σε αλλο επιπεδο και το home cinema.

Δεν ξερω αν εξεταζεις την πιθανοτητα να κανεις αλλαγες αλλα αν κανεις, αυτες θα πρεπει να ειναι πολυ δραστικες. Του τυπου, τα πουλας ολα και τα στηνεις απο την αρχη (μονο τα sub μπορεις να κρατησεις).
Μάλλον δεν έχεις ακούσει τα ev σε surround...
Θα διαβασεις και θα μαθεις.
Αυτό φοβάμαι...
 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Μάλλον δεν έχεις ακούσει τα ev σε surround...
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει την σημασια της ομοιομορφιας στον πολυκαναλο ηχο. Ξαναδιαβασε το ποστ #74 εχει ενα πολυ σημαντικο hint.
 

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.663
Reaction score
75.813
Μιας και κοιτάς εμένα (ή το συγκεκριμένο σχόλιο), θες να μου πεις που είναι η αγένεια και οι χοντραδές;
🙄 Rolleyes λέγεται, ταιριάζει κι εδώ. 🙄 :p
Δεν απευθυνόταν σ' εσένα προφανώς.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
3.063
Reaction score
3.085
Καλησπέρα και από μένα. Πολύ ιδιαίτερος ο χώρος σου και ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια σου. Άνετα πέρναγα πολλές ώρες σε ένα τέτοιο χώρο. Αν σε ενδιαφέρει η οπτική ομορφιά αλλά στο τέλος να έχεις και ηχητική ομορφιά θα σου πρότεινα σε AV να κοιτάξεις τους Marantz Cinema 60 η 70 που έχουν και pre-outs και ομορφο dedign. Επίσης ένα ηχείο ενεργό που θα έδενε πολύ όμορφα οπτικά στον χώρο αλλά και ηχητικά είναι το ενεργό Tannoy Gold 8. Το τελευταίο μόνο σε περίπτωση αλλαγής ηχείων. Τα παραπανω δοκκμασμενα απο μενα στον χωρο μου. Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις σε ότι και να επιλέξεις.
 

Μηνύματα
116
Reaction score
472
Καλησπέρα και από μένα. Πολύ ιδιαίτερος ο χώρος σου και ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια σου. Άνετα πέρναγα πολλές ώρες σε ένα τέτοιο χώρο. Αν σε ενδιαφέρει η οπτική ομορφιά αλλά στο τέλος να έχεις και ηχητική ομορφιά θα σου πρότεινα σε AV να κοιτάξεις τους Marantz Cinema 60 η 70 που έχουν και pre-outs και ομορφο dedign. Επίσης ένα ηχείο ενεργό που θα έδενε πολύ όμορφα οπτικά στον χώρο αλλά και ηχητικά είναι το ενεργό Tannoy Gold 8. Το τελευταίο μόνο σε περίπτωση αλλαγής ηχείων. Τα παραπανω δοκκμασμενα απο μενα στον χωρο μου. Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις σε ότι και να επιλέξεις.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.349
Reaction score
21.046
@Antonylogan Καταρχάς, ο χώρος σου είναι χάρμα οφθαλμών! Μπράβο! Εύχομαι να τον χαίρεσαι, να τον απολαμβάνεις και, κυρίως, να εξυπηρετεί στον μέγιστο βαθμό τον σκοπό για τον οποίο τον δημιούργησες!

Περί ηχητικών και οπτικών, τα είπαν οι προλαλήσαντες - δεν θα ανακατευτώ ούτε θα επεκταθώ. Προσωπικά, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. :) Συγκεκριμένα, εάν ζεις στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, έλα σε επαφή με το μέλος @Μανώλης Κ. για να σε επισκεφθεί στο χώρο σου και να ρυθμίσει την τηλεόραση και τον προβολέα σου. Με τις γνώσεις και τα εργαλεία που διαθέτει ο Μανώλης, σίγουρα θα μείνεις έκπληκτος από το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς του. Εάν επιθυμείς, μπορεί να ασχοληθεί και με το ηχοσύστημα του χώρου - με ισάξιας ποιότητας (με της εικόνα) αναμενόμενα αποτελέσματα.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.003
Reaction score
55.348
Μη δημοσιευτει φωτογραφια..
Αμεσως βγαινουν τα ζυγια και οι μεζουρες.
Φαινεται οτι ειναι πλεον ασυγχωρητο να ειναι καποιος ικανοποιημενος.
Οφειλει να βασανιζεται επ'απειρον.
Κάπως έτσι γίνεται, όποιος βασίζεται πολύ στην ακροαματική του εμπειρία και μόνο τείνει να βασανίζεται... επ'άπειρον.
Όσο ζεις μαθαίνεις...σαφώς και οι συμβουλές σας είναι πολύτιμες. Ήδη με βάλατε σε μπελάδες και σε πρώτη φάση θα αλλάξει ο καινούριος! av με κάποιον που να υποστηρίζει pre out. Έπεται συνέχεια...
Ν'αναφερθεί και ο υποψήφιος αντικαταστάτης προτού γίνει εκταμίευση...
Πίσω στα δορυφορικά κανάλια,ας δοκίμαζες εναλλακτικά μήπως όριζες στο menu του AV το κεντρικό ... phantom αντί να πεταγόταν σαν... κατσαρίδα ανάμεσα στα Martin Logan το ΄΄ Klipsch of the Heart΄΄ . :roflmao:
 

Μηνύματα
6.768
Reaction score
5.315
Αγαπητέ φίλε ΘΕΩΡΩ πως δεν είσαι πολύ παρατηρητικός και ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάτι έχω κάνει σωστά ώστε να μην παρατηρήσεις την οθόνη στην οροφή... View attachment 321201
Το ηχείο της βαρύγδουπης μάρκας στο οποίο αναφέρεσαι και που κατά τα λεγόμενα σου το επέλεξα από το μακρινό παρελθόν λόγο κόστους το έχω στην κατοχή μου 22 χρόνια!
Το μικροσκοπικό κεντρικό μου καλύπτει τις ανάγκες μου και αν είχα χώρο στον πάγκο της λαϊκής σίγουρα θα επέλεγα μεγαλύτερο μοντέλο.
Όσο για τον πάγκο της λαϊκής ΘΕΩΡΏ πως η σωστή στήριξη των μηχανημάτων σε αφήνουν παγερά αδιάφορο...σε πληροφορώ λοιπόν πως σε δικάναλο σύστημα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας πολλές φορές πολύ σημαντικότερο από καλώδια, καθαριστές ρεύματος κλπ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες όσο αφορά το rack (συγνώμη τον πάγκο της λαϊκής) γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος...
Επαναλαμβάνω πως ο χώρος είναι σαλόνι και όχι κάποιος dedicated χώρος για να εντοιχίσω ηχεία. Ακόμα και αν έμπαινα στην διαδικασία που έχεις δει εντοιχισμένους τελικούς 300w τα 100 σε τάξη Α που τηγανίζεις αυγό εύκολα. Δεν έχω τόσο καλή ασφάλεια πυρός. Επίσης θα ήθελα να μου πεις πως εντοιχίζονται τα Martin...
Και όχι δεν είμαι χαιεντάς να ούμ ούτε μηχανάκιας ούτε επιδεικνύω τα μηχανήματα με τον τρόπο που αναφέρεις σε άλλο σου άρθρο.
ΘΕΩΡΩ πως έχεις το δικαίωμα να σχολιάσεις ότι θέλεις. Εγω άλλωστε αποφάσισα να εκτεθώ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν διάλεξες τον καλύτερο τρόπο.
Κατ' αρχήν σε παραδέχομαι που δεν θύμωσες με τον καυστικό μου τρόπο σχολιασμού. :drinks:

Για τον προβολέα μπράβο που υπάρχει, γιατί όντως ο τοίχος θα τον φώναζε αν δεν υπήρχε. Ναι, δεν το πρόσεξα ότι υπάρχει πανί, αυτό ακριβώς εννοούσα με τον εντοιχισμό. Ό,τι παραπάνω δεν φαίνεται σε ένα σαλόνι, τόσο το καλύτερο.

Για τα Logan και Klipsch, ναι, ο @SpZach είχε δίκιο τελικά. Τα Logan προϋπήρχαν, το πολυκάναλο είναι afterthought. Έπρεπε να το φανταστώ με τα ρακ και τα περίοπτα Class A ενισχυτικά που γουστάρεις να τα βλέπεις ότι είσαι παλιός στο χόμπι με τις αντίστοιχα παλιές συνήθειες (να υπάρχει ρακ, μεγάλα main, τελικοί να φαίνονται κτλ).

Για τη σπουδαιότητα καλού ρακ, και το πόσο ζεσταίνονται οι Class A κτλ κτλ, κι εγώ παλιός είμαι, οπότε ναι, τα ξέρω, been there, done that.
Αυτό που απλά λέω είναι ότι στο πολυκάναλο όλα αυτά δεν έχουν θέση. Τουλάχιστον στα δικά μου (πολυκάναλα) μάτια αποτελούν παραφωνία. Αν τα κοιτάξω με τα μάτια του παλιοχαϊεντά εαυτού μου, μια χαρά είναι, γουστάρω.

Σύντομες απαντήσεις σε αυτά που έγραψες:

"Το μικροσκοπικό κεντρικό μου καλύπτει τις ανάγκες μου"
Μπορεί να το χρησιμοποιείς για να ακούς ειδήσεις στην TV, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαράδεκτη επιλογή με αυτά τα main.

"αν είχα χώρο θα επέλεγα μεγαλύτερο κεντρικό"
Δική σου επιλογή ήταν που δεν έχεις χώρο μπροστά στο κέντρο, στοιβάζοντας μηχανήματα. Αν το ήθελες, θα είχες χώρο.

"Ο χώρος είναι σαλόνι και όχι κάποιος dedicated χώρος για να εντοιχίσω ηχεία"
Ίσα-ίσα, επειδή είναι σαλόνι, ένας ακόμη λόγος να μη φαίνονταν ηχεία και μηχανήματα, όπως πέτυχες με το πανί.

"Έχεις δει εντοιχισμένους τελικούς 300W, τα 100σε τάξη Α...;"
Προφανώς εννοώ να ήταν άλλοι οι τελικοί, όχι τάξης Α, ώστε να κρύβονταν πιο εύκολα.

"Θα ήθελα να μου πεις πώς εντοιχίζονται τα Martin"
Έχει ολόκληρη κατηγορία εντοιχιζόμενων μοντέλων η Martin-Logan.
Architectural ονομάζει την κατηγορία, στο αντικείμενό σου.
 
Last edited:


Μηνύματα
257
Reaction score
137
Τι βλέπω εγώ στην εικόνα:

1. Μια αξιέπαινη προσπάθεια βελτίωσης της ακουστικής του χώρου, με τα πάνελ οροφής και μπασοπαγίδες που αναφέρθηκαν.
2. Σκούρα χρώματα που συνάδουν με τη χρήση του χώρου για home cinema.

Και από κει και πέρα το χάος.
1. Μικρή εικόνα tv, ενώ ο τοίχος φωνάζει για προβολέα.
2. Mismatch ηχείων. Προφανώς ο κάτοχος είχε μια εισαγωγική σειρά Klipsch πολυκάναλου και σκέφτηκε να αναβαθμίσει το στέρεο βάζοντας μπροστά ένα ζεύγος εντυπωσιακών ηχείων βαρύγδουπης μάρκας, επιλέγοντας προφανώς λόγω κόστους ένα μοντέλο από το μακρύ παρελθόν.
3. Διατήρηση μικροσκοπικού κεντρικού, παρόλο που ο ίδιος ο κάτοχος αναγνωρίζει ότι: "η πλειοψηφία της πληροφορίας βγαίνει από το κεντρικό".
4. Αράδιασμα μηχανημάτων μπροστά σαν πάγκος λαϊκής.

Παραφωνίες οπτικές και ακουστικές, και στήσιμο ερασιτεχνικό, που δεν θα πήγαινε ο νους μου ότι είναι δουλειά αρχιτέκτονα.
Αν μιλάμε για 25χρονο νέο αρχιτέκτονα που τώρα ξεκινάει, βέβαια αλλάζει. Αφού υπάρχει το μικρόβιο, σίγουρα οι υλοποιήσεις θα βελτιωθούν στο μέλλον.

Τι θα ήθελα να δω σε σύγχρονη δουλειά αρχιτέκτονα:
1. Εξαφανισμένα μηχανήματα
2. Εντοιχισμένα ηχεία
Ενας απο τους λόγους που είμαι μέλος κάποιο καιρό εδώ αλλά σπάνια γράφω και δεν πρόκειται και ποτέ να βάλω καμμία φωτογραφία είναι τέτοιου είδους συμπεριφορές οχι απλά ακομψες αλλα με τόνους ειρωνείας και δηθενισμού. Δεν έχει να κάνει με την καταγωγή, ουτε σε ποιά πόλη ζει κανείς ΑΛΛΑ με παιδεία, σεβασμό και πειθαρχία σκέψης και λόγου. Μπορεί του ανθρωπου να του λείπει ένα κεντρικό η οτιδήποτε άλλο αφου "ο κάτοχος είχε μια εισαγωγική σειρά" (απο αυτή που έχουν η φτηνιάριδες οι πλεμπαίοι) - και τα αράδιασε όλα στη λαική και το έκανε γιουσουρούμ ομως αγαπητέ εσένα σου λειπουν άλλα πράγματα. ΕΝΑ απο αυτά είναι η ρητορική πειθαρχία του λόγου. Καλό το στυλ κριτικής αυστηρού καθηγητή, μέντορα, κορυφαίου entrepreneur ή τηλεπερσόνας σε φτηνιάρικο trash fashion show αλλά δεν....Το έχω δει σε αρκετά μέλη, δεν θα αναφερθώ περαιτέρω. Γι αυτό υπάρχουν διαχειριστές να λύνουν τέτοιου είδους ζητήματα.

Ο ανθρωπος αυτα τα χρήματα είχε και αυτό έφτιαξε. Θέλησε να παρουσιάσει μια προσπάθεια στους υπόλοιπους μερακλήδες που κουβαλάνε παρόμοια τρέλα. Η προσπάθεια ακριβή - φτηνή δεν εχει σημασία. Εσυ βέβαια είσαι προφανώς απο τους ανθρώπους που για μη μιλάς με τέτοιο ύφος άκομψο και υποτιμητικό πρέπει να σου πει ο άλλος εχω 5-6 διαφορετικά χρώματα Nautilus έτσι γιατι βαριέμαι και χάλασα πρόσφατα και κανα 500άρι χιλιάδες σε Burmester ετσι γιατι δεν είχα τι να κάνω. Τώρα θα αλλάξω την GT2 με GT3 απο τα 6 Porsche που έχω και λέω να πάρω καμμιά Enzo ακόμα και καμμιά Pagani. Αυριο πετάω για Amalfi να πάω για brunch και την άλλη εβδομάδα παω να δω ένα σπίτι στο Miami που αγόρασα.

Προσπαθώ να είμαι οσο πιο κοντα γίνεται στους κανονισμούς και να τους ακολουθώ. Γιατί κάποια πράματα στη ζωή δεν είναι πάντα δικαίωμα αλλά και προνόμιο.


Σορρυ κιόλας........
 
Last edited:

Μηνύματα
116
Reaction score
472
Κάπως έτσι γίνεται, όποιος βασίζεται πολύ στην ακροαματική του εμπειρία και μόνο τείνει να βασανίζεται... επ'άπειρον.

Ν'αναφερθεί και ο υποψήφιος αντικαταστάτης προτού γίνει εκταμίευση...
Πίσω στα δορυφορικά κανάλια,ας δοκίμαζες εναλλακτικά μήπως όριζες στο menu του AV το κεντρικό ... phantom αντί να πεταγόταν σαν... κατσαρίδα ανάμεσα στα Martin Logan το ΄΄ Klipsch of the Heart΄΄ . :roflmao:
Καλημέρα. Denon 4500x τον βρήκα εδώ στο site...
@Antonylogan Καταρχάς, ο χώρος σου είναι χάρμα οφθαλμών! Μπράβο! Εύχομαι να τον χαίρεσαι, να τον απολαμβάνεις και, κυρίως, να εξυπηρετεί στον μέγιστο βαθμό τον σκοπό για τον οποίο τον δημιούργησες!

Περί ηχητικών και οπτικών, τα είπαν οι προλαλήσαντες - δεν θα ανακατευτώ ούτε θα επεκταθώ. Προσωπικά, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. :) Συγκεκριμένα, εάν ζεις στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, έλα σε επαφή με το μέλος @Μανώλης Κ. για να σε επισκεφθεί στο χώρο σου και να ρυθμίσει την τηλεόραση και τον προβολέα σου. Με τις γνώσεις και τα εργαλεία που διαθέτει ο Μανώλης, σίγουρα θα μείνεις έκπληκτος από το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς του. Εάν επιθυμείς, μπορεί να ασχοληθεί και με το ηχοσύστημα του χώρου - με ισάξιας ποιότητας (με της εικόνα) αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σε ευχαριστώ πολύ. Επειδή είμαι του plug and play...πολύ ευχαρίστως
 

Μηνύματα
6.768
Reaction score
5.315
Ενας απο τους λόγους που είμαι μέλος κάποιο καιρό εδώ αλλά σπάνια γράφω και δεν πρόκειται και ποτέ να βάλω καμμία φωτογραφία είναι τέτοιου είδους συμπεριφορές οχι απλά ακομψες αλλα με τόνους ειρωνείας και δηθενισμού. Δεν έχει να κάνει με την καταγωγή, ουτε σε ποιά πόλη ζει κανείς ΑΛΛΑ με παιδεία, σεβασμό και πειθαρχία σκέψης και λόγου. Μπορεί του ανθρωπου να του λείπει ένα κεντρικό η οτιδήποτε άλλο αφου "ο κάτοχος είχε μια εισαγωγική σειρά" (απο αυτή που έχουν η φτηνιάριδες οι πλεμπαίοι) - και τα αράδιασε όλα στη λαική και το έκανε γιουσουρούμ ομως αγαπητέ εσένα σου λειπουν άλλα πράγματα. ΕΝΑ απο αυτά είναι η ρητορική πειθαρχία του λόγου. Καλό το στυλ κριτικής αυστηρού καθηγητή, μέντορα, κορυφαίου entrepreneur ή τηλεπερσόνας σε φτηνιάρικο trash fashion show αλλά δεν....Το έχω δει σε αρκετά μέλη, δεν θα αναφερθώ περαιτέρω. Γι αυτό υπάρχουν διαχειριστές να λύνουν τέτοιου είδους ζητήματα.

Ο ανθρωπος αυτα τα χρήματα είχε και αυτό έφτιαξε. Θέλησε να παρουσιάσει μια προσπάθεια στους υπόλοιπους μερακλήδες που κουβαλάνε παρόμοια τρέλα. Η προσπάθεια ακριβή - φτηνή δεν εχει σημασία. Εσυ βέβαια είσαι προφανώς απο τους ανθρώπους που για μη μιλάς με τέτοιο ύφος άκομψο και υποτιμητικό πρέπει να σου πει ο άλλος εχω 5-6 διαφορετικά χρώματα Nautilus έτσι γιατι βαριέμαι και χάλασα πρόσφατα και κανα 500άρι χιλιάδες σε Burmester ετσι γιατι δεν είχα τι να κάνω. Τώρα θα αλλάξω την GT2 με GT3 απο τα 6 Porsche που έχω και λέω να πάρω καμμιά Enzo ακόμα και καμμιά Pagani. Αυριο πετάω για Amalfi να πάω για brunch και την άλλη εβδομάδα παω να δω ένα σπίτι στο Miami που αγόρασα.

Προσπαθώ να είμαι οσο πιο κοντα γίνεται στους κανονισμούς και να τους ακολουθώ. Γιατί κάποια πράματα στη ζωή δεν είναι πάντα δικαίωμα αλλά και προνόμιο.


Σορρυ κιόλας........
Έλα τώρα, ποτέ δεν είναι θέμα χρημάτων το μικροσκοπικό κεντρικό, αλλά ξεκάθαρη επιλογή.

Εσύ αυτό κατάλαβες; Ότι αδυνατεί να αγοράσει μεγαλύτερο κεντρικό κι εγώ μπήκα να τον κοροϊδεύσω που δεν έχει λεφτά;

Εξάλλου υπάρχουν προσφορές σε κεντρικάρες από 250€ ακόμη.

Το μικροσκοπικό κεντρικό με μεγάλα main είναι τραγικό, άσχετα με τη χρονική σειρά που αποκτήθηκαν,

είτε κάποιος είναι 25άρης wannabe χαϊφιντελάς, ήδη κάτοχος εισαγωγικής σειράς Klipsch, που παρασύρθηκε από κάποια προσφορά και πήρε μεγάλα main γνωστής φίρμας από το μακρινό παρελθόν

είτε
55άρης που σέρνει τα μεγάλα main από τα νιάτα του από τα 90’s.

Και οι δύο έχουν δικαιολογίες, ο μεν το μέλλον του, ο δε το παρελθόν
του, αλλά εδώ το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην εικόνα σχολιάζουμε.

Και το στήσιμο μηχανημάτων μπροστά στο κέντρο, όσο κι αν γουστάρουμε να τα βλέπουμε, σε πολυκάναλο είναι παλιακός τρόπος στησίματος. Και σχεδόν πάντα το στήσιμο αυτό ανεβάζει σε ύψος το πανί του προβολέα ή περιορίζει το μέγεθος της tv και του κεντρικού.

Ότι γούστο του και καπέλο του ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει στον χώρο του εξυπακούεται. Εδώ απλά
σχολιάζουμε, άλλος όμορφα, άλλος άκομψα έξω από τα δόντια όπως εγώ.

Τώρα αυτό που λες ότι διστάζεις να γράψεις ή να παρουσιάσεις για να μην έχεις άκομψα σχόλια, μην κολλάς στον τρόπο του άλλου αλλά τι σου λέει. Από τα 10 που θα ακούσεις μπορεί το 1 να είναι χρήσιμο.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.616
Reaction score
8.012
Αρκετοί εστιάζουν στο κεντρικό ηχείο όχι άδικα αλλά το κρίσιμο στο πολυκαναλικο είναι η τονική ισορροπία.
Δεν είναι τόσο κρίσιμο για μένα το μέγεθος αλλά ότι το ηχείο είναι διαφορετικό εντελώς με τα Μέιν αριστερά και δεξιά. Προσοχή πρέπει να δωθει και στα υπόλοιπα ηχεία.
Απ τις προδιαγραφές του Auro-3D

To achieve the best tonal balance and acoustic imaging, it is recommended to use the same type of speaker for each channel. However, in case this is not possible, smaller speakers of the same product line may be used for the Surround and Center channels. This can be done in different combinations:
All speakers equal, type A
All speakers equal, type A, except the Front Height speakers (HL, HC, HR) a smaller type B
All lower speakers equal, type A and all height speakers a smaller type B The three lower front speakers type A, and all other speakers the smaller type B
The L/R pair of type A and all other speakers of type B
AURO GUIDELINES, POINT 4.1 (PAGE 25)

Μπορεί να αποκλίνει κάποιος και απ αυτές τις προδιαγραφές αλλά η ανάμειξη ηχειων διαφορετικής κατασκευαστικης φιλοσοφίας και ιδιαίτερα στα μπροστινά ηχεία θα έχει σοβαρή επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα.
 

Μηνύματα
4.616
Reaction score
8.012
Επομένως στην περίπτωση του φίλου μας, εφόσον το κεντρικό και τα περιφερειακα ηχεια είναι klipsch η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να προμηθευτεί απ την ίδια σειρά της εταιρείας που έχει το κεντρικό 2 ηχεία αριστερά και δεξιά και όχι να αλλάξει το κεντρικό σε Martin Logan.
 

Μηνύματα
6.768
Reaction score
5.315
Και να αποχωριστεί τα MartinLogan, τελικούς κτλ.;
Ή να βάλει δεύτερα main δίπλα στα MartinLogan;

Δεν νομίζω πως θα θέλει ο νηματοθέτης να κάνει κάτι τέτοιο, αφού δηλώνει ότι τον ικανοποιεί η κατάσταση ως έχει. Και ούτε και μας ρώτησε εξάλλου για επιλογές πιθανής βελτίωσης.
Προφανώς το πολυκάναλο είναι ήσσονος σημασίας για εκείνον, ό,τι παίξει, παίξει.
 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Επομένως στην περίπτωση του φίλου μας, εφόσον το κεντρικό και τα περιφερειακα ηχεια είναι klipsch η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να προμηθευτεί απ την ίδια σειρά της εταιρείας που έχει το κεντρικό 2 ηχεία αριστερά και δεξιά και όχι να αλλάξει το κεντρικό σε Martin Logan.
Με τη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα ηχεία είναι διαφορετικά.
Main: Martin Logan
Center: Klipsch
Surround: EV
Height: Apart
Γι αυτό είπα πούλημα όλα και στήσιμο από την αρχή αλλά ο νηνατοθετης μου αντεκρουσε ότι τα EV είναι εξαιρετικά για Surround. Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχουμε δρόμο ακόμα.
Και να αποχωριστεί τα MartinLogan, τελικούς κτλ.;
Ή να βάλει δεύτερα main δίπλα στα MartinLogan;

Δεν νομίζω πως θα θέλει ο νηματοθέτης να κάνει κάτι τέτοιο, αφού δηλώνει ότι τον ικανοποιεί η κατάσταση ως έχει. Και ούτε και μας ρώτησε εξάλλου για επιλογές πιθανής βελτίωσης.
Προφανώς το πολυκάναλο είναι ήσσονος σημασίας για εκείνον, ό,τι παίξει, παίξει.
Ο νηματοθετης έχει ήδη μπει σε διαδικασία αλλαγής AV για να μπορέσει αρχικά να συνδέσει τα μηχανήματα σωστά και ταυτοχρονα έχει δείξει ενδιαφέρον να μάθει πράγματα που δεν γνωρίζει.
Όταν διαβάσει και καταλάβει τι μπορεί να του προσφέρει ένα σωστά στημένο πολυκαναλο είμαι βέβαιος ότι θα αρχίσει να σκέφτεται αυτά που λέμε από την αρχή.
Για την ώρα το πρώτο στάδιο είναι να καταλάβει ότι όπως δεν μπορεί να ακούει δικαναλο με ένα ηχείο Martin Logan και ένα ηχείο Klipsch, έτσι δεν μπορεί να ακούει και πολυκαναλο με τρία διαφορετικά ηχεία.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.616
Reaction score
8.012
Προφανώς το πολυκάναλο είναι ήσσονος σημασίας για εκείνον, ό,τι παίξει, παίξει.
Ετσι φαίνεται
Με τη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα ηχεία είναι διαφορετικά.
Main: Martin Logan
Center: Klipsch
Surround: EV
Height: Apart
Γι αυτό είπα πούλημα όλα και στήσιμο από την αρχή αλλά ο νηνατοθετης μου αντεκρουσε ότι τα EV είναι εξαιρετικά για Surround. Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχουμε δρόμο ακόμα.
Με αυτή την επιλογή ηχειων το τελευταίο που θα κοιτούσα θα ήταν ένας νέος πολυκαναλος επεξεργαστής.
Ας μας πει το διαθέσιμο μπάτζετ να του ραψουμε καινούργιο κοστούμι :D
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.842
Reaction score
29.511
Δεν χρειάζεται να διαβάσει την Μπριτάννικα για να καταλάβει.

Εφόσον αποφασίσει ότι θα κάνει αναβάθμιση, και εφόσον αλλάζει ήδη AVR, για μένα, το επόμενο στάδιο είναι να έρθει σε επικοινωνία με την Martin Logan, να τους πει τι έχει για LR και αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να βάλει στο υπόλοιπο σύστημα ώστε να αποκτήσει ομοιογένεια. Αγοράζει, τοποθετεί, φωνάζει calibrator και έληξε το θέμα μια για πάντα.
 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Δεν χρειάζεται να διαβάσει την Μπριτάννικα για να καταλάβει.

Εφόσον αποφασίσει ότι θα κάνει αναβάθμιση, και εφόσον αλλάζει ήδη AVR, για μένα, το επόμενο στάδιο είναι να έρθει σε επικοινωνία με την Martin Logan, να τους πει τι έχει για LR και αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να βάλει στο υπόλοιπο σύστημα ώστε να αποκτήσει ομοιογένεια. Αγοράζει, τοποθετεί, φωνάζει calibrator και έληξε το θέμα μια για πάντα.
Εντελώς άκυρο όλο.
Τα ηχεία που έχει είναι 20+ ετών και λόγω αρχιτεκτονικής δεν υπάρχει περίπτωση να ταιριάξει τίποτα από την τρέχουσα γκάμα ηχείων της ML εκτός από αυτό που προτάθηκε από την αρχή και που απορρίφθηκε απο τον νηματοθετη. Η ML αν είναι σωστή θα του το πει και θα τον ενημερώσει ότι θα πρέπει να τα αντικαταστήσει όλα αλλά αν προτιμήσει να μην χάσει τον πελατη, θα τον βάλει σε περιπέτειες με πολυ υψηλό κόστος.
Ενισχυτή θέλει να αλλάξει επειδή δεν μπορεί να εκμεταλευτει το τρέχον δικαναλο λόγω απουσίας pre-out. Σωστή κίνηση μια που προσανατολιζεται σε αγορά μεταχειρισμενου που δεν θα του κοστίσει πολύ να τον ανταλλάξει ξανά αν χρειαστεί.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
47.045
Reaction score
96.658
Δεν νομίζω πως θα θέλει ο νηματοθέτης να κάνει κάτι τέτοιο, αφού δηλώνει ότι τον ικανοποιεί η κατάσταση ως έχει. Και ούτε και μας ρώτησε εξάλλου για επιλογές πιθανής βελτίωσης.
...αλλά κάποιοι επιμένουν να απαντούν και μάλιστα
άλλος άκομψα έξω από τα δόντια όπως εγώ.
...που το λες και understatement. :wink:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.627
Μηνύματα
2.911.344
Members
38.077
Νεότερο μέλος
nikolaosA
Top