Δίαιτα

Reaction score
24.332
Αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο.
Καλά κάτσε όπως είσαι, με 20 λεπτά διάδρομο κανένας δεν έχασε κιλά.
Η διάρκεια είναι πολύ μικρή η ένταση σίγουρα παραπάνω από όσο πρέπει για να σου βγει η γλώσσα και να μην δεις βελτίωση και φυσικά χωρίς να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
Μείνε με τα γονίδια σου και ακόλουθα το πρόγραμμα του γιατρού που δεν είχε αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε θαύματα της φύσης δεν μετράμε

Reaction score
6.544
Παίδες με μένα τι γίνεται? ύψος 1,96, βάρος 120 κιλά με δυο εμφράγματα.
edit Ηλικία 70 Μαΐων

Πάω καρδιολόγο και μου λέει περπάτημα τουλάχιστον 6 - 7 km την ημέρα.
Πάω ορθοπεδικό και μου λέει απέφυγε την ορθοστασία και το περπάτημα γιατί αλλιώς σε ένα χρόνο πας σίγουρα για εγχείριση γονάτων.
Ξαναπάω καρδιολόγο, γιατρέ το και το ο ορθοπεδικός. Εγώ λέω να συνεχίσω το περπάτημα και ας πάω για επέμβαση στα γόνατα και μου έρχεται η κατραπακιά <<κοίταξε να αποφύγεις την εγχείριση/εις γιατί εκτός του ότι υπάρχει κίνδυνος θρομβώσεων δεν νομίζω ότι η καρδιά σου θα αντέξει>>.
Σηκώθηκα πήγα στον καφενέ κοπάνησα 3 τσίπουρα με μεζέ και αφού ήρθα στα ίσα μου αποφάσισα να μην περπατάω αλλά να κάνω τον σταυρό μου.

Και ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.

Reaction score
16.625

Πάω ορθοπεδικό και μου λέει απέφυγε την ορθοστασία και το περπάτημα γιατί αλλιώς σε ένα χρόνο πας σίγουρα για εγχείριση γονάτων.
Ξαναπάω καρδιολόγο, γιατρέ το και το ο ορθοπεδικός. Εγώ λέω να συνεχίσω το περπάτημα και ας πάω για επέμβαση στα γόνατα και μου έρχεται η κατραπακιά <<κοίταξε να αποφύγεις την εγχείριση/εις γιατί εκτός του ότι υπάρχει κίνδυνος θρομβώσεων δεν νομίζω ότι η καρδιά σου θα αντέξει>>.
Σηκώθηκα πήγα στον καφενέ κοπάνησα 3 τσίπουρα με μεζέ και αφού ήρθα στα ίσα μου αποφάσισα να μην περπατάω αλλά να κάνω τον σταυρό μου.

Και ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.
Μη παραιτείσαι!

Reaction score
20.158
edit Ηλικία 70 Μαΐων

Και ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.
Κολύμπι. Έτσι και αλλιώς είναι το καλύτερο ιδίως για μεγάλες ηλικίες. Είσαι κοντά σε καμιά θάλασσα ή πισίνα ;

Το ύψος σου απο μόνο του έτσι και αλλιώς είναι δεσμευτικό. Αλλά όχι για κολύμπι.

gid

Reaction score
9.620
Καλά κάτσε όπως είσαι, με 20 λεπτά διάδρομο κανένας δεν έχασε κιλά.
Η διάρκεια είναι πολύ μικρή η ένταση σίγουρα παραπάνω από όσο πρέπει για να σου βγει η γλώσσα και να μην δεις βελτίωση και φυσικά χωρίς να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
Μείνε με τα γονίδια σου και ακόλουθα το πρόγραμμα του γιατρού που δεν είχε αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε θαύματα της φύσης δεν μετράμε
Εδώ όντως κολλάει το "αναμενόμεμη αντίδραση". :biggrin:

Εδώ και 8 χρόνια κάνω 37.5 λεπτά διάδρομο 3 φορές την εβδομάδα (γρήγορο περπάτημα εν μέρει σε ανηφόρα), και φυσικά πάλι δε χάνω κιλά, και κάνω ΚΑΙ δίαιτα, και ΠΕΙΝΑΩ, και ΠΑΛΙ δε χάνω, και ΠΑΛΙ η ίδια άσκηση ΔΕΝ γίνεται ευκολότερη με το πέρασμα όχι των μηνών αλλά των ετών, αλλά πάλι κάποιο λάθος κάνω, εγώ φταίω, σιγουράκι λέμε.... :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Μόνο όταν πέρασα κόβιντ το Γενάρη έχασα σε τρεις μέρες δύο κιλά... Αλλά τα ξαναπήρα.... Ένα καρκίνο χρειάζομαι μάλλον....

Reaction score
6.544
Κολύμπι. Έτσι και αλλιώς είναι το καλύτερο ιδίως για μεγάλες ηλικίες. Είσαι κοντά σε θάλασσα ή πισίνα ;
Ουτε το ένα ούτε το άλλο μένω Διδυμότειχο και τους χειμώνες σε χωριό έξω από το Ανόβερο.(κάνω τον οδηγό στους εγγονούς μου και την κόρη. μου)|

Reaction score
20.158

Εδώ και 8 χρόνια κάνω 37.5 λεπτά διάδρομο 3 φορές την εβδομάδα (γρήγορο περπάτημα εν μέρει σε ανηφόρα), και φυσικά πάλι δε χάνω κιλά, και κάνω ΚΑΙ δίαιτα, και ΠΕΙΝΑΩ, και ΠΑΛΙ δε χάνω, και ΠΑΛΙ η ίδια άσκηση ΔΕΝ γίνεται ευκολότερη με το πέρασμα όχι των μηνών αλλά των ετών, αλλά πάλι κάποιο λάθος κάνω, εγώ φταίω, σιγουράκι λέμε.... :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Μόνο όταν πέρασα κόβιντ το Γενάρη έχασα σε τρεις μέρες δύο κιλά... Αλλά τα ξαναπήρα.... Ένα καρκίνο χρειάζομαι μάλλον....
Η άσκηση δεν είναι για να χάσεις κιλά. Είναι μύθος. Και έντονη να είναι πρέπει να τρώς πολύ για να αντέχεις.

Με την διάιτα χάνεις . Σίγουρα κάνεις ή λές ψέμματα και τρώς ; Κόψε το βραδυνό όπως λέει ο Μάρκου για 6-7 μήνες και θα χάσεις ομαλά και χωρίς "παρενέργειες", κιλά. Τρώε το βράδυ πρίν τις εννέα κανένα φρούτο, γιαούρτι ή καμιά σαλάτα.

Reaction score
24.332
Το κολύμπι είναι πολύ δύσκολο για να είναι αποδοτικό, με την έννοια ότι απαιτεί ανάπτυξη τεχνικής ώστε να μπορείς να μείνεις στο νερό την ώρα που απαιτείται για να έχει αποτέλεσμα.
Όταν ξεκίνησα ενώ ήδη έτρεχα αποστάσεις και ποδηλατουσα επίσης για ώρες με το ζόρι έφτανα στην άλλη άκρη της 25αρας πισίνας.
Ωστόσο αν το δεις σοβαρά και έχεις να καλύψεις τα έξοδα ξεκινάς με προπονητή να μάθεις τεχνική σωστά και σε κάνα 3μηνο είσαι μόνος σου και αρμενιζεις.
Το να βρίσκεσαι στην πισίνα 1 ώρα και να ξεκουράζεσαι 40 λεπτά δεν έχει αξία, με στοιχειωδώς σωστή τεχνική όμως μπορείς να κάνεις 40 με 50 λεπτά άσκηση η οποία είναι ήπια για το καρδιοαναπνευστικο (αντίθετα αν δεν φτιάξεις τεχνική θα κλάσεις στα 20 δευτερόλεπτα) απαλή για αρθρώσεις , δουλεύει κορμό περισσότερο από τρέξιμο και ποδήλατο και γενικά επειδή σε αντίθεση με τρέξιμο και ποδήλατο που απαιτούν υψηλό ρυθμό με χαμηλό φορτίο θέλει ακριβώς τα αντίθετα προσφέρει και άσκηση με αντίσταση σε χέρια πόδια.

Βέβαια όλα αυτά με χύμα διατροφή δεν έχουν αξία

Reaction score
20.158
Ουτε το ένα ούτε το άλλο μένω Διδυμότειχο και τους χειμώνες σε χωριό έξω από το Ανόβερο.(κάνω τον οδηγό στους εγγονούς μου και την κόρη. μου)|
Ναι δεν έχετε. Πρέπει να πηγαίνεις Ορεστιάδα ή ρώτα για κανέναν διακανονισμό στα ιδιωτικά ξενοδοχεία εκεί που όλα σχεδόν έχουν πισίνα.

Στην Γερμανία θα βρείς άκρη.

Reaction score
24.332

Προφανώς κάνεις λάθη σε διατροφή, είπες ότι δεν βρέθηκε κάτι ορμονολογικό ή συναφές.
Εγώ όταν έχασα 18 κιλά με διατροφή δεν πεινούσα , φυσικά έφτασα εκεί γιατί κατάλαβα ότι η άσκηση από μόνη της δεν έφτανε.
Τα 38 λεπτά είναι μια καλή αρχή, αλλά το αποτέλεσμα έρχεται όταν μπορείς να κάνεις με μέτρια ένταση συνεχόμενα χωρίς διακοπές για λίγο περισσότερη ώρα. Το καλό με αυτήν την διαδικασία είναι ότι σε αγύμναστο άνθρωπο η μέτρια ένταση είναι σε πολύ αργή ταχύτητα και η κακή τεχνική δεν βοηθάει να γίνει σε ρυθμό τρεξίματος με αποτέλεσμα να εναλλάσσονται μεταξύ βαδίσματος και τρεξίματος.
Αντικειμενικά πλάι σε ενεργειακό επίπεδο αυτό που κάνεις είναι με το ζόρι 400 θερμίδες , δηλαδή πολύ εύκολο να το ανατρέψεις με ένα δύο διατροφικά λάθη μέσα στη μέρα σου.
Η γυμναστική που μπορεί να κάνει ένας υπέρβαρος μέσα στη μέρα του είναι ένα κλάσμα του μεταβολισμού του για αυτό και ποτέ δε θα είναι αρκετή για να βοηθήσει στην μείωση του βάρους.
Για να πεις ότι καις πρέπει να φτάσεις σε αθλητικά επίπεδα που δεν σου επιτρέπει το βάρος σου ή να μην χρειάζεται να δουλεύεις και να παίρνεις τους δρόμους κάνα 4ωρο τη μέρα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.550
Σήμερα είχα μέχρι προ ολίγου 7000 βήματα. Αισθάνομαι βαρύς και τεμπέλης.
Τις ημέρες που τρέχω , όλη μέρα , τρόπος του λέγειν τρέχω, είμαι ανάλαφρος σαν πουλάκι.
Προχτές πετούσα. Σήμερα άστα , χέσε μέσα. Ούτε μηχανή δεν καβάλησα βαρέθηκα.
Τι να καβαλήσεις έβρεχε συνέχεια .

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Οχι δυστυχώς απο το μεγάλο πέσιμο 2 πλευρά δεν κόλλησαν και έχουν κενό 3 χιλιοστά με δυσκολεύουν στο περπάτημα, και λίγο στην αναπνοή, στο μπρεβέ Αττικής σε είχαν δείξει στην αφετηρία 2 παιδιά απο τους Αγίους Αναργύρους που έκανα βόλτες κάθε δευτέρα μαζί τους, και μετά χάθηκες είσαι παρα πολύ δυνατός. :thumbsup:
Όπως συνηθίζω να λέω στη ποδηλασία, όλοι δυνατοί είμαστε, απλά ο καθένας έχει το ρυθμό του.
Κρίμα που δεν μπορείς να συνεχίσεις να ασχολείσαι με το ποδήλατο. Μη σε παίρνει όμως από κάτω, βρες κάτι πχιο χαλαρό ώστε να υπάρχει κίνηση.

gid

Reaction score
9.620
Εγώ όταν έχασα 18 κιλά με διατροφή δεν πεινούσα , φυσικά έφτασα εκεί γιατί κατάλαβα ότι η άσκηση από μόνη της δεν έφτανε.
Εσύ είχες ΣΥΜΜΑΧΟ τη Φύση, μην τα ξαναγράφω...

Αν θυμάμαι καλά είσαι άνω των 40 και τρέχεις μαραθώνιο ή κάτι τέτοιο, τα γονίδιά σου είναι όσο σπάνια είναι και του Μπρέτσου

Είσαι ΥΠΕΡτυχερός, απόλαυσέ το.

Όσο για διατροφή και άσκηση, είναι πασίγνωστο ότι για απώλεια βάρους μετράει κυρίως η διατροφή, με μεγάλη διαφορά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Σήμερα είχα μέχρι προ ολίγου 7000 βήματα. Αισθάνομαι βαρύς και τεμπέλης.
Τις ημέρες που τρέχω , όλη μέρα , τρόπος του λέγειν τρέχω, είμαι ανάλαφρος σαν πουλάκι.
Προχτές πετούσα. Σήμερα άστα , χέσε μέσα. Ούτε μηχανή δεν καβάλησα βαρέθηκα.
Τι να καβαλήσεις έβρεχε συνέχεια .
Έχεις activity tracking ή περπατάς και μετράς τα βήματα? :biggrin:
Πχιό τεμπέλης από μένα αποκλείεται να είσαι, εγώ γεννήθηκα τεμπέλης.
Αυτό που με σώζει είναι η πειθαρχεία, τη οποία τη δούλεψαν άλλοι για μένα, είμαι κυριολεκτικά στρατιώτης σε αυτό το τομέα.
Όλη μέρα μπορεί να είμαι σε ένα καναπέ, τη ώρα της προπόνησης όμως αλλάζουν όλα, φεύγει τεμπελιά, σπαρίλα, αδιαθεσίες και όλα αυτά τα αρνητικά και δίνω πόνο στο κορμάκι.

Reaction score
24.332
Εσύ είχες ΣΥΜΜΑΧΟ τη Φύση, μην τα ξαναγράφω...

Αν θυμάμαι καλά είσαι άνω των 40 και τρέχεις μαραθώνιο ή κάτι τέτοιο, τα γονίδιά σου είναι όσο σπάνια είναι και του Μπρέτσου

Είσαι ΥΠΕΡτυχερός, απόλαυσέ το.

Όσο για διατροφή και άσκηση, είναι πασίγνωστο ότι για απώλεια βάρους μετράει κυρίως η διατροφή, με μεγάλη διαφορά.
Οτιδήποτε έχω κάνει είναι αποτέλεσμα προγράμματος και προσπάθειας , και κουβαλάω 4 χειρουργεία στα γόνατα.
Οποιαδήποτε δεν έχει σοβαρά ιατρικά θέματα μπορεί να τρέξει μαραθώνιο, αναλόγως κατάστασης είναι μια προετοιμασία λίγων μηνών έως 1 με 2 χρόνια, γίνεται με πρόγραμμα και εμπιστοσύνη στην διεργασία. Ο χρόνος είναι αδιάφορος είτε 3 ώρες είτε 4 είτε 5 , την διαφορά θα την κάνουν θέματα φυσιολογίας αλλά ο τερματισμός είναι δεδομένος.
Εγώ το 18 ήμουνα 172εκ 93 κιλά , σήμερα παίζω 75 με 79 , ξεκίνησα τρέξιμο 2 χρόνια ακριβώς με ψέματα, εφόσον το κατάφερα εγώ μπορούν σχεδόν όλοι.
Θέμα αποφάσεων είναι και προτεραιοτήτων.

gid

Reaction score
9.620
Οποιαδήποτε δεν έχει σοβαρά ιατρικά θέματα μπορεί να τρέξει μαραθώνιο,
Ας το λήξουμε εδώ, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η συνέχιση του διαλόγου.

Reaction score
393
Ας το λήξουμε εδώ, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η συνέχιση του διαλόγου.
Το πρόβλημα δεν είναι να χάσεις κιλά, το πρόβλημα είναι να διατηρήσεις το βάρος σταθερό.

Reaction score
20.158
Εγώ gid είμαι καλό παράδειγμα νομίζω για την επιχειρηματολογία σου.

Είμαι γεροντάκι 56 -57 είμαι 1.79 και είμαι 74 κιλά και έχω να γυμναστώ καμιά 2-3 δεκαετίες. Η καρδιά μου σύμφωνα με τον καρδιολόγο μου είναι 35 χρονου παρόλες τις καταχρήσεις, καθιστική ζωή κλπ[. Πολύ νέος μόνο γυμναζόμουν και έκανα κανά δυο τρία αθλήματα.

Τώρα ξανάρχισα απαλά απαλά περπάτημα αλλά όχι για να αδυνατίσω αλλά γιατί άρχισαν κάτι αρθριτικά και κάτι τενοντίτιδες. :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.550
Έχεις activity tracking ή περπατάς και μετράς τα βήματα? :biggrin:
Πχιό τεμπέλης από μένα αποκλείεται να είσαι, εγώ γεννήθηκα τεμπέλης.
Αυτό που με σώζει είναι η πειθαρχεία, τη οποία τη δούλεψαν άλλοι για μένα, είμαι κυριολεκτικά στρατιώτης σε αυτό το τομέα.
Όλη μέρα μπορεί να είμαι σε ένα καναπέ, τη ώρα της προπόνησης όμως αλλάζουν όλα, φεύγει τεμπελιά, σπαρίλα, αδιαθεσίες και όλα αυτά τα αρνητικά και δίνω πόνο στο κορμάκι.
Εχω activity tracking device .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.491
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS